Андрей Райчев: Рейтингът на Цветанов се срина след „Апартаментгейт“

Андрей Райчев: Рейтингът на Цветанов се срина след „Апартаментгейт“
"Виждам активно участие на Бойко Борисов в "Апартаментгейт" и силно желание да се задълбочи, а не да се спре. Той си възстанови партията, взе си я от Цветан Цветанов". Това обяви пред Би Ти Ви социологът Андрей Райчев. Рейтингът на Цветан Цветанов се срина. Той е под този на Жан Виденов. В момента съотношението доверие/недоверие към зам.председателя на ГЕРБ е 10/90, каза още Райчев.

"Виждам активно участие на Бойко Борисов в "Апартаментгейт" и силно желание да се задълбочи, а не да се спре. Той си възстанови партията, взе си я от Цветан Цветанов". Това обяви пред Би Ти Ви социологът Андрей Райчев.

 

По думите му от скандала с апартаментите на властта ГЕРБ е загубила няколко процента и може би първото място, но рейтингът на Цветанов се е сринал драматично – повече от този на Жан Виденов.

 

Според анализа на Райчев Бойко Борисов е бил роб и на собствения си календар, в който вижда бъдещето си като президент. "Той разглеждаше президентството като свое бъдеще - е, няма го вече и това донякъде го освобождава, той може да прави много видове маневри”, уточни Райчев.

 

Райчев прогнозира предсрочни парламентарни избори именно с волята на премиера.

 

"Вторият освободен човек поради една трагична случайност (катастрофата с участието на Лютви Местан, в която почина 6-месечно бебе) се казва Ахмед Доган. До момента на Доган много му трябваха добри отношения с властта, защото той водеше борба на живот и смърт с Местан и с Турция, те му взимаха партията. Трябваше му ресурс и много близки отношения с властта. Той вече е по-свободен човек, не е задължително да е добре с властта”, коментира социологът.

 

Относно предстоящите избори за Европейски парламент Андрей Райчев напомни, че кой ще е първи, зависи от броя на хората, които ще отидат да гласуват.

 

Между двете основни политически сили се наблюдава много напрегната обстановка. През последните години БСП бавно и постепенно стопяваше изоставянето си от ГЕРБ и ето че за първи път миналия месец се установи, че има разместване и вече БСП води на ГЕРБ с около един пункт. Но да не забравяме, че това са социологически данни, при които хората са уверени, че ще гласуват, но в деня на избора изобщо не гласуват, прогнозира .

 

По думите му три партии ще влязат ще влязат в Европейския парламент и още три - "може би".

 

"ГЕРБ, БСП и ДПС са сигурни. При Патриотите там остана единствено Ангел Джамбазки, докато Валери Симеонов едва ли има някакви шансове'', добави Райчев.

 

"Това, което е особеното при тези избори, е, че ГЕРБ основателно и с всички сили се опитва да прави европейски политики, докато БСП не иска въобще да обсъжда тази тема, т.е. едните отиват да правят европейски избори, а другите отиват, за да свалят ГЕРБ от власт'', коментира социологът и посочи, че в листата на БСП Елена Йончева и Иво Христов са двата най-силни елемента.

 

Източници: бТВ, "Банкеръ"

 

 

 

 

Коментари

 • Омерзен

  29 Апр 2019 9:18ч.

  Как не му омръзна на този човек да лапаца празни приказки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  29 Апр 2019 9:30ч.

  и защо го сравнява с жан Виденов разликата е от небето до земята никакъв реитинг не се е сринал тои държи структурите и парите и непрекъснато се хили на глупаците които гласуват за него

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изтормозен

  29 Апр 2019 10:01ч.

  "Рейтинг" и "Цветанов" в едно изречение??? И рейтинга на Ж.Виденов бил нисък?? Райчев, райчев...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хлъц!

  29 Апр 2019 10:04ч.

  Ха наздраве!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  29 Апр 2019 11:31ч.

  Че какъв рейтинг е имал Цветанов извън ГЕРБ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митя Атанасов

  29 Апр 2019 12:50ч.

  Апартаменгейт в една снимка https://bultimes.com/wp-content/uploads/2019/04/%D0%91%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8A-1.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БОЕЦ

  29 Апр 2019 13:22ч.

  БОЕЦ внесе сигнал в ЦИК срещу Делян Славчев Пеевски, за това, че не изпълнява законовите изисквания на чл.351.ал1 от ИК за участие в изборите, като кандадат за европейският парламент! СПОДЕЛЯЙТЕ и разпространявайте, сега е нужен натиск, за да принудим ЦИК да си свърши работата. Ще е интересно да наблюдаваме как институциите контролирани от ГЕРБ и Бойко Борисов за пореден път ще се опитат да изперат господаря си Пеевски! Утре и през следващите дни БОЕЦ ще венсем Заявления по ЗДОИ до Парламента, Министерството на вънщните работи, Гранична полиция, НСО и всички останали институции, които съхраняват данни за престоя на Пеевски в страната и чужбина. Ако се окаже, че Пеевски не е живял според законовите изисквания през последните 6 месеца в България и страна членка на ЕС, то следва неговата регистрация, като кандидат за евродепутат от листата на ДПС да бъде заличена. А ако се окаже, че той все пак е живял в България през това време, дължи обяснение на нас, гражданите и негови заплатоплатци защо не ходи на работа в Парламента и не изпълнява своите задължения, като български депутат. И как ще изпълнява своите задължения, като депутат в Европейският парламент със заплата от десетки хиляди лева? Продължаваме! Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кънчо и Андрейчо

  29 Апр 2019 13:48ч.

  Рейтингът на Цветанов и нисък от доста време преди "Апартамент гейт"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Предизборен клип: студент от ТУ-София за някакъв доц. Минчо

  29 Апр 2019 14:01ч.

  Тоя докато се изкаже (като бил царски депутат с някаква царска депутатка Банкова), заспахме неколцината слушащи го...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • големия

  29 Апр 2019 16:00ч.

  Андрей Райчев...??? ...Мене тук ме няма...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тряс

  29 Апр 2019 18:10ч.

  ГРАБ се опитвал да прави европейски политики... Малиии, ама верно ли бе, Лайчев, това Цвитан Умния ли ти го каза? Европейски политики за българско крадене, така може, така вече отговаря на действителността... Лайчев, Лайчеееев, как пък веднъж за 30 години не можа да направиш верен анализ или прогноза...?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  29 Апр 2019 22:29ч.

  -: )) Умен " негодник " ? Или добър човек и анализатор , под чехъл ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до "браво Дачков"

  30 Апр 2019 0:16ч.

  Вижда се ,че си голям фен на Цветанов приятелю,но от истината боли...така си е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи