Аналена Бербок призова за предпазливост за оръжията за Украйна и се разкая за думите си, че Европа е във война с Русия

Аналена Бербок призова за предпазливост за оръжията за Украйна и се разкая за думите си, че Европа е във война с Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

За първи път германският външен министър Аналена Бербок призова за предпазливост в дебата за оръжия за Украйна. "В края на краищата не става въпрос за играчки, а за тежка военна техника", каза зеленият политик. В интервю за Tagesspiegel Бербок нарече грешка думите си, че Европа "води война срещу Русия". "Има една поговорка: "Само този, който не живее, не греши", каза политикът.

В дискусията за по-нататъшни доставки на оръжие за Украйна външният министър Аналена Бербок настоява за предпазливост. Тя каза, че това са „трудни решения“.  Следователно е важно „внимателно да претегляме нещата, отново и отново“. В същото време обаче трябва да се обмисли и „какво ще се случи, ако Украйна не може да се защити“.

Попитана за възможната доставка на бойни самолети в атакуваната от Русия страна, Бербок каза: „Това не е дебат, който водим.“ Важно е взетите досега решения да бъдат изпълнени бързо. Дискусията за доставка на бойни самолети за Украйна последва решението на няколко западни страни да предоставят основни бойни танкове на атакуваната от Русия страна.

Канцлерът Олаф Шолц също каза на срещата на върха на ЕС в Брюксел в петък вечерта, че това "не е тема на дискусия".

В края на януари Бербок призова за сплотеност на западните съюзници със следните думи: „Ние водим война срещу Русия, а не един срещу друг.“ Това изявление в Съвета на Европа в Страсбург предизвика голямо вълнение и критика. Тогава Министерството на външните работи изясни, че Бербок не е имала предвид, че Германия или нейните съюзници ще участват във войната.

Тя отхвърли критиките, включително от страна на лидера на парламентарната група на ГСДП Ролф Мютцених, който я обвини, че е засилила руската пропаганда с изявлението си за състоянието на война с Русия. „Руският режим и Владимир Путин се опитват да използват всяко мое изявление за своя пропаганда“, каза министърът и добави: „Те правят същото, когато казвам: Днес е събота“.

Източници: ТАСС, tagesspiegel.de, welt.de

 

 

 

Коментари

  • Не, не използват!

    11 Фев 2023 16:18ч.

    Руснаците не използват всяко твое изявление за своя пропаганда. Използват всяко твое глупаво изявление и то не за пропаганда, а за покажат на целия свят как Западът се ръководи от тъпи политици. Проблемът е, че ти нямаш други изявления, освен глупави, а Западът няма други политици, освен тъпи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    11 Фев 2023 17:11ч.

    като видя някъде Бербок се сещам за наш Кире.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прилики

    11 Фев 2023 20:16ч.

    Ами и тя като Кире получи немски паспорт в някаква неясна среднощна акция, също като него иде от люпилните на Сорос и точно така действа в името на чужди интереси. Германците са под американски ботуш точно, както и ние... пък и останалата Европа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гамби

    12 Фев 2023 15:20ч.

    Невероятно умен коментар! Приемете поздравленията ми.За жалост Германия и Европа никога не са били ръководени от такива тъпи,некадърни и продажни политици.Сегашният канцлер,горкият е "сам юнакът на кон" сред пасмината нао0коло.Жалко но факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    11 Фев 2023 16:20ч.

    Тая женица прави впечатление на много тъпо копиле, очевидно западните страни са вече тотално деградирали, щом излъчват за управленци толкова слаби крушки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    11 Фев 2023 16:21ч.

    Браво, сигурно е сънувала баба си която й е разказала семейната история и защо е кръстена с това загадъчно име! А на другата нощ дядо си който пък й обяснил как точно се е развила операция Багратион- масирано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    11 Фев 2023 16:51ч.

    "Днес е събота"...И? Тази наистина е много зле. Явно е от квотата в правителството, дето трябвало да бъде назначена по полов признак - жена. По глупостта си сигурно е и от зелените

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "да бъде назначена по полов признак - жена. По глупостта си сигурно е и от зелените"

    12 Фев 2023 2:07ч.

    И да..... и пак да! Зелените и гейовете са новите полезни идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    11 Фев 2023 16:51ч.

    евроГейски извратеняци! 70 държави и 14 международни организации се притекоха на помощ на пострадалата от земетресението Турция, но лицемерно не забелязаха трагедията в Сирия. И само 9 държави изпратиха помощ в Дамаск: Русия, Китай, Индия, ОАЕ, Ирак, Иран, Либия, Египет и Алжир...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    11 Фев 2023 16:58ч.

    Путето усети че повече няма да е в политиката и няма да стане канцлер, както се гласи и даде заден. Не е умна , много е напориста и става да ми сервира кафе по прашки. За тази работа е чудесна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    11 Фев 2023 17:16ч.

    Най умен знаем е др. Путин, който и да съгреши няма кой да му го каже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западният политик - специалист по занимаване с несвойствени за квалификацията и умствените му способности работи

    11 Фев 2023 17:45ч.

    Ами даже едно невръстно дете ще прецени веднага, че тая леля е жалка еднодневка в сравнение с Путин. Бива ли да си толкова тъп, та чак вдлъбнат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    11 Фев 2023 18:07ч.

    бивш комунист още по добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    11 Фев 2023 19:42ч.

    Да не говориш за алкохолика Дайнов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХероМустафан

    11 Фев 2023 20:41ч.

    Не е Путин, Мужик! Ти си най-умният русофоб от комунистически произход! Това Ицето Иванов, Плевню, Миндя, Акащият Алтернативен сексуалец, етсетера, са ученички със слаб усперх на Шорош.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    12 Фев 2023 12:12ч.

    Със СИГУРНОСТ Е ПОНЕ 100 ПЪТИ ПО - УМЕН ОТ теб !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ха

    12 Фев 2023 12:23ч.

    Вие мужиците най-добре знаете явно. Да ама не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    11 Фев 2023 17:00ч.

    Е така ще е. Ерата и на женските, и на мъжките мисирки я стартира Меркел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    11 Фев 2023 17:04ч.

    Wenn sie nicht spricht, denkt man, die ist dumm. Wenn sie spricht, weißt man es!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НРБ-Нормални и Разумни Българи

    11 Фев 2023 18:00ч.

    Stimmt genau!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    11 Фев 2023 18:01ч.

    При Угледар са разстреляли над 30 танка и ок. 300 души от най-тъпата армия в света. Кой го е еня ? Тия не струват и 5 стотинки човека в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съчиняване на историйки по картинки

    11 Фев 2023 18:14ч.

    Само ти не разбра, че това са поредните измислици на укропропагандата. Пусни видео да видим как са разстреляни 30 танка. В специализираните военни форуми тия т.нар. "видеодоказателства", върху които се основава цялата им измислена история, специалистите вече ги направиха на мат и маскара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    11 Фев 2023 18:22ч.

    Абе глупак чети и други медии освен либерално фашистките ,които са най лъжливите . Тази фалшива новина си я изсмукал от дрисливият си гъз .Щото никъде аз лично не съм прочел за такива загуби на Руската армия .Чета че днес укрофашистите са загубили край угледар над 400 човека и то само убити .Тази новина я има във Руская весна и във Царград . А иначе такива хапльовци като теб цитират новини без да посочват източника ,което значи че са фалшиви .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    11 Фев 2023 19:06ч.

    Те и Вагнер в Сирия така им се смееха с едно клипче от Сирия преди години: Их там нет. А сега потърси от Бахмут клипчета от украинската страна (Вагнер са от другата), днес имаше едно с пикап, дето така се бяха натоварили, че едвам затвориха вратата. Грешки на растежа, все пак колоната е била от новобранците дето ги мобилизираха преди няколко месеца. Ще се научат, а танкове има достатъчно, ще има и нови, произвеждат ги 24/7.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    11 Фев 2023 21:45ч.

    "При Угледар са разстреляли над 30 танка" ------------------------------------------------------------------------------ "Разстрелването" на танковете няма нищо общо с темата на статията. Най-лошото нещо е, че такива елементарни хора в България имат самочуствието да бъдат лидери на обществото, а ако ние им позволим, те ще затрият една държава с 1300 годишна история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    12 Фев 2023 4:15ч.

    И друго да ти кажа глупак неграмотен .Всичко мобилизирани войници не се бият ссамостоятелно на фронта а с предадени към корпусите на ЛНР И ДНР и отначало не са първата бойна линия и няма как тези триста човека да убити от укрофашистите .На първата бойна линия се бият само изпитни във битки бойци ,като морската пехота на тихоокенският флот на Русия ЧВК - Вагнер .Чеченците на Кадиров - специални части на Русия и изпитаните във битки бойци на ЛНР и ДНР състоящи се от 4 корпуса . За тридесете танка ще ти кажа мърльо неграмотен ,първо преди щурмоваците да на нападнат укрофашистите ,разузнавачите иследват позициите на ппротивна дават координатите на артилерията която си свършва работата и тогава иде ред на щурмовите и танковите войски . Та тези сведения си ги заври от зад във дджендърският задник ,щотоси ги изсмукал именно от там .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    11 Фев 2023 18:21ч.

    То и Хитлер е бил много напорист и безразсъден при Сталинград, но губейки 300 хил- армия, е обвинил зя неуспеха некадърните румънци, хървати и унгарци, въпреки че те са били голи и боси, без всякакво снаряжение.Виж , чудо е, че правителството в Молдова падна от въображаема руска ракета, като у нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    11 Фев 2023 18:25ч.

    ми така е нашата фашистка хунта хранеше хитлеристака армия със кашкавал и то безплатно и я обличаше със кожухчета от агнешки кожи и пак безплатно .А за Румънците и Унгарците и Италианците един от трите пръста .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядосан

    11 Фев 2023 18:27ч.

    Направила грешка, какво толкова???? Кой не греши???? Той и Хитлер така, направи грешка!!!! Само, че грешките на такива хора водят до световна катастрофа!!!! Думите и не били разтълкувани правилно!!! Нека да опита тя да ги разтълкува !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    11 Фев 2023 18:40ч.

    цяла европа знае, че каквото и оръжие да даде на зеления плъх - всичко отива за скрап, путин чака с ракетите на границата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    11 Фев 2023 18:43ч.

    Съжалявала била? Късно е, чадо! Мандалото падна с трясък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Немска фантастика

    11 Фев 2023 18:52ч.

    Schneller schneller. Ja ja, das ist fantastisch.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GeorgeV

    11 Фев 2023 18:52ч.

    Аналена веднъж, аналена два пъти ... докато ѝ станало навик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    11 Фев 2023 19:13ч.

    Много несериозно оправдание, да си беше казала направо, че е била с ПМС, та да и влязат в положение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кокона

    11 Фев 2023 19:31ч.

    в последните дни според украинската преса руските загуби не падат под 1000 / хиляда / дневно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    11 Фев 2023 19:46ч.

    Смятай тогава какви са украинските загуби, при условие че руснаците обявяват, че на загубен руснак се падат между 7 и 9 украинеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    11 Фев 2023 20:34ч.

    А днес във политнавигатор Пригожин във интервю със Семьон Пегов каза че ако трябва Русия ще превземе целият ЕС и Британската империя .Но което е по интересно че във интервюто спомена и България . което ме навява на мисълта че Русия ще изпълни заканата си НАТО да се омита от цялата източна европа от границите до 1997 година .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    11 Фев 2023 21:07ч.

    Комунистите никога не правят разлика между избран и диктатор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косир

    11 Фев 2023 21:27ч.

    Грозна немска гимнастичка с фамозното първо име АНАЛена! Безценно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    11 Фев 2023 22:11ч.

    Комуноидите тук са с пяна по устата, явно Фрау Бербок здраво гази руската измет :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    11 Фев 2023 22:30ч.

    Бербок и нашата Захариева са подбирани от същото жури, дори гафовете им си приличат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И двете

    12 Фев 2023 0:16ч.

    отзад са правени

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази на снимката е казала, че се е разкаяла за думите си, че Европа е във война с Русия.

    11 Фев 2023 22:49ч.

    На думи тя всичко може, но делата й са гнусни. "Само този, който не живее, не греши" – по-добре да е безгрешна. Много наглост има в подобно поведение, което действа отвращаващо. Каква предпазливост в дебата за оръжия, какви 5 лева. Мирът е без алтернатива и задължение на политиците да работят неспирно за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    11 Фев 2023 22:59ч.

    Аналната се изпуснала и казала самата истина, но г-н "Вурст" и набил канчето, че трябва да си мери приказките и тя сега си посипва тиквата с пепел! Даже ни разчувства, че и тя била човек и тя грешала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даже ни разчувства, че и тя била човек и тя грешала!

    12 Фев 2023 2:17ч.

    Нали?! Даже отроних половин сАлза! Парадокс - "зелените" искат ядрена война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "зелените" и подобните им нищо друго не искат, освен

    12 Фев 2023 3:58ч.

    грантове, долче вита и синекур.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    11 Фев 2023 23:12ч.

    Стана очевидно, че фрау А. Бербок няма образованието и опита, за да заема този пост. Преди известно време имаше съмнение, че е плагиат, но бързо утихна. Това, че говори, без добре да обмисли изявленията си, си е неин проблем. Много хора чуха, когато с апломб каза, че Запада воюва с/у Русия, и това изявление имаше конкретни адресати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бербок е точно като американската си колежка Камила, като бившата премиерка на малобритания и като един куп колежки от Скандинавия и Балтика.

    12 Фев 2023 2:23ч.

    По един калъп са правени! Ааааааааа............... пропуснах неповторимата г-жа Ваксина от ЕК, пред която дори и Меркел бледнее!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политсексолог

    12 Фев 2023 0:11ч.

    Божке,прочетох АналнатаЛена иси викам да не е изленал па некой запис със Страполена-строгата господарка на КируПростото....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    12 Фев 2023 1:27ч.

    Чаровната и хубава Аналена, истински млад и надежден демократичен европейски лидер! Допуснала е неумишлена грешка, какво толкова е станало, на младостта всичко се прощава ?По-важно е, че застава твърдо зад справедливата демократична кауза в защита на украинския народ и неговата справедлива борба срещу съвецките окупатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ура, да живей

    12 Фев 2023 8:37ч.

    Фъркатичко, нЕмаш ли си гадже, та седна късно в събота вечер - 1:27ч. да пишеш глупости!? Луд умора нЕма...и гаджета също:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    12 Фев 2023 9:17ч.

    Защо ми е гадже? Имам си чудесен съпруг, а и две котета да ми мъркат и приспиват ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манаф Караибрахим

    12 Фев 2023 12:26ч.

    Благодаря ти скъпа за ОЦЕНКАТА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кришна

    12 Фев 2023 2:32ч.

    Западния блок започна да се усеща , че мечока ще раздава шамари. И започнаха да омекват като варени макарони. Аналена е хубава девойка , но трябва да си коригира мерника. Руската империя не е лъжица за западната уста. Не могат да я преглътнат. Запада прилича на "Зоданга" - филма "Джон Картър от Марс" . Същите кърлежи , които изсмукват соковете на мястото и се преместват на следващия донор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Патица

    12 Фев 2023 2:43ч.

    ИСТИНСКА ПАТИЦА! Тъпа е като галош!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как може да се разкайва за думи праведни и истинни? Във война са с Русия; факт.

    12 Фев 2023 3:34ч.

    И тепърва има да берат ядове от този факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „какво ще се случи, ако Украйна не може да се защити“

    12 Фев 2023 3:45ч.

    Ще се случи това, което отдавна трябваше да се случи, още през 2014, че и по-рано. Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо

    12 Фев 2023 5:55ч.

    Тази водоплаваща птица напълно потвърди мисълта на Марк Твен: "По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    12 Фев 2023 8:13ч.

    Бай дън ненапразно те е турил на този пост - военна министърКА! Във всички евроатлантически държави за министри на силовите министерства сте турени все такива джендъри, които могат да четат или да произнасят клишета от книжките на сорос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    12 Фев 2023 11:35ч.

    "Само този, който не живее, не греши" Е то и Хитлер направи грешка и десетки милиони станаха праведници. Защо така бе Анче, това че си зелена не те оправдава от мястото на което си да правиш грешка между война и мир!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CACO

    12 Фев 2023 11:37ч.

    Безумието на Бербок.Какво повече да се каже.Евроатлантическаи ценности:Войни и Педерасти.Това защаитава Аналена Бербок.Срам за цивилизованите хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тук се лее език на омразата и нетолерантността

    12 Фев 2023 11:47ч.

    ще сезирам правилните органи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    12 Фев 2023 12:24ч.

    АНА-ЛЕНА си е точно като нашата КАКА ЛЕНА, две иначе симпатични тетки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи