Аналена Бербок иска бързи наказания за провинили се страни членки на ЕС

Аналена Бербок иска бързи наказания за провинили се страни членки на ЕС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Германският министър на външните работи Аналена Бербок представи предложения за мащабна реформа на Европейския съюз. Такава реформа е необходима, за да се запази способността на ЕС да действа и след приема на страните от Западните Балкани, заяви тя на конференция на външните министри от ЕС в Берлин днес.

Разширяването на ЕС със страните от Западните балкани е не само необходимо, то е наложително в днешната глобална ситуация, заяви на конференцията на външните министри от ЕС германската министърка на външните работи Аналена Бербок. На срещата в Берлин присъстват и министрите от страните-кандидатки за ЕС.

"Руската война срещу Украйна прави разширяването на ЕС със страните от Западните Балкани геополитически необходимо. Разширяването не е технократичен или бюрократичен проект, а е един от нашите най-силни инструменти за сигурност", посочи Бербок.

Ключовият въпрос пред нас сега е как ще гарантираме, че европейските институции ще функционират, когато в ЕС има почти дузина нови държави членки, заяви още тя.

В речта си германският външен министър представи серия от идеи за реформа. Предложенията й гарантират, че в един разширен ЕС повече решения ще се вземат с мнозинство без възможност за вето от един член, че ЕК и Европарламента няма да станат по-големи дори в случай на разширяване, че нарушенията на върховенството на закона от страна на държавите членки, например, ще се наказват по-бързо и че държавите, които желаят да се присъединят към ЕС, ще бъдат включени по-рано в процесите на вземане на решения в ЕС.

Източник: БНР

Коментари

  • Бай Петко на Кирча

    02 Ное 2023 16:03ч.

    Става все по-добре в Европата. Щом представители на най-древната професия ще коват закони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    02 Ное 2023 16:26ч.

    Наказанията ще бъдат първите 4 букви на името й ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    02 Ное 2023 18:11ч.

    всичките предложения на този интелектуален феномен са в ущърб на маликте и бедни територии, като нашата. за да бъдат огласени, се предполага, че вече са водени разговори за предварително съгласуване. може ли някой да се обзаложи, че четата на сурикатите е посмяла да възрази? аз лично - не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май-май текущия евросъюз има желание да свърши като предишния ?

    02 Ное 2023 16:16ч.

    Армията на Венк къде е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нежният фюрер

    02 Ное 2023 16:16ч.

    Говори като типичен необюрократичен диктатор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    02 Ное 2023 16:23ч.

    Божееее, колко проста и неадекватна е тая г-жа 360 градуса! Направо не е истина, к'ви идиоти ражда ЕС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    02 Ное 2023 16:24ч.

    Е, какво да очакваш от една скачачка на батут!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Ное 2023 16:27ч.

    Ха ха в предстоящото садо-мазо тя иска да доминира. Ще и стигнат ли силите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    02 Ное 2023 16:54ч.

    Само така ! Бързи, яростни и безмилостни мерки ! Трябва твърда ръка ! Никакво лигавене с "национални особености" и "историческа чувствителност". Само корава любов ! За доброто на заблудилите се народи, дето си играят на демокрация в рамките на държавите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дузини нови членове биха довели до забременяването на Европа

    02 Ное 2023 16:58ч.

    Аналлена копнее за нови членове. Курс на дълбоко проникване и разширяване. Грубо групово влизане на няколко нови члена. Ако няма други, и средноазиатски ще свършат работата? Куролативно би се заченало ново евразийско проектче, прикрито зад нойе дранг нах остен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    02 Ное 2023 17:00ч.

    Това да не е батут

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да има РЕД и сичкото кеч на баламатума

    02 Ное 2023 17:14ч.

    досущ „Arbeit macht frei“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Яга

    02 Ное 2023 17:27ч.

    Тази проста германка даже не се притеснява да се държи като фашист, какъвто в съшност е. Ще наказва, моля ви се. Да ходи в Осрайна, там фашистите са на почит, Зелето ще й се зарадва. Този ЕС все повече прилича на СССР. И ще го застигне същата съдба. Скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    02 Ное 2023 17:59ч.

    Анал*ия Бербок живее в паралелна реалност докато ЕС е пред разпад...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    02 Ное 2023 18:00ч.

    Денков, моля отговори на тази домакиня подобаващо! Ако не ти стига ценз ме извикай - безплатно е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • албена

    02 Ное 2023 21:34ч.

    Боже, колко простотия има по тоя свят! И все повече сред "лидерите" на Европа. Въпросното недоразумение Аналена, ако не беше трагична, щеше да е смешна. Докога ще търпим тия, които нямат нищо общо с истинската идея за Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наказания за провинили се страни

    02 Ное 2023 21:36ч.

    Зад гърба на нашите парламентаристи и без знанието на хората европейските институции подготвят водевил,който трябва да се разиграе къде Никулден. Естествено за целта европейската гилдия е номинирала колегия от 12 така наречени „експерти“, задължително пържени в евроатлантически сос , които да предложат жестоки реформи, позволяващи “безпрепятствено” функциониране на ЕС. Главният докладчик е германец,(Daniela Schwarzer) много близък до ЦРУ. Това потвърждава, че Щатите , чието влияние бързо отслабва, са решили да засилят контрола си над своите европейски клонии и да затегнат редиците,най вече по въпроса за вземане на решения противни на интересите на другите държави-членки. ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • този грозен антиафродизиак

    02 Ное 2023 21:56ч.

    Ще направи и най-големите скептици към Русия и Путин да работят за идването на руските танкове. Най-арогантно ни заплашва , нещо средно меду фашист и нео-троцкист... Шнельо, шнельо ! Хенде хоф ! Всички които не слушат - наказани ...ах нам ама аналената! Как сами ги обичаме на изток тия ремикси , дето викат брачата - "Мамка ви фашистичка !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BULEXIT

    02 Ное 2023 22:42ч.

    BULEXIT! Колкото по-рано, толкова по-малко щети за България и за българския народ. Да не чакаме еврогейските троцкисти, като аналната Бербок и лайняната Урсила, които не могат да съществуват без перманентното разширение на ЕС, да ни наврат и главите в еврогейския клозет = ЕС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    02 Ное 2023 22:58ч.

    При такава подготовка за жестоки санкции и наказания към членовете на ЕС, колко мислите че ще са кандидатите, изгарящи от желание да се присъединят? Ще се наредят след Зеленски на дълга опашка. Ще подскачат от вълнение, прехапали устни от удоволствие или ще потропват нервно с крак от нетърпение. Аха, ще са като нас – анархомазохисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи