AMUSNET INTERACTIVE подпомага образованието във Видин

AMUSNET INTERACTIVE подпомага образованието във Видин

Компанията дарява 195 смарт устройства на училища от община Видин, като част от инициатива за подкрепа на Северозападния регион. По повод деня на българската писменост и култура, 24-ти май, софтуерната компания Amusnet Interactive дарява 195 таблета на училища от община Видин. Това е второто дарение, което компанията прави в Северозападния регион от началото на годината, с цел да подобри условията за обучение в местните училища. „Всички ученици трябва да имат равен достъп до високо-технологични решения в образованието.

В качеството си на софтуерна компания ние вярваме, че в днешно време знанието и напредъкът са невъзможни без наличието на съвременните технологии в образователния процес“, сподели Лилия Чаталбашева, директор „Маркетинг и комуникации“ на Amusnet Interactive. Надяваме се, че тези устройства ще зарадват децата и ще им отворят още една врата към знанието.“ В кампанията са включени 9 училища, а броят устройства е разпределен спрямо нуждите на съответното училище.

На връчването присъстваха представители на Amusnet Interactive, кметът на община Видин, д-р Цветан Ценков, г-жа Борислава Борисова, зам.-кмет по хуманитарни дейности и социална политика. „Признателни сме на ръководството на Amusnet Interactive за подкрепата, която оказват на общинските училища във Видин. Смарт устройствата, които компанията дарява, ще се използват за нуждите на обучителния процес не само по време на пандемия, но и в ежедневната програма“, каза д-р Цветан Ценков, кмет на община Видин. Той изказа удовлетворението си, че дарението се случва в навечерието на най-светлия български празник – 24 май. Amusnet Interactive създава онлайн софтуерни и игрални решения от ново поколение. Компанията развива портфолио от над 200 игри на различни теми. Игровото съдържание, разработено от компанията, е налично в уеб страниците на над 750 оператори в целия свят.

 

 

Коментари

 • Интересно?!

  24 Май 2022 12:23ч.

  От кога "смарт"-устройството, а не Книгата развива образованието?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Похвално е,

  24 Май 2022 12:35ч.

  бизнесът да подпомага образователната ни система, но може би в съвременния свят трябва да се набляга повече на умения по математика, четене, ПИСАНЕ, родинознание, българска история, шахмат, програмиране... Днешните деца от бебешката си възраст прекарват повече от достатъчно време пред някакъв монитор - ТВ, компютър, или родителски мобилен телефон...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • екранното време...

  24 Май 2022 12:36ч.

  Стив Джобс не разрешаваше на децата си да имат мобилен телефон до 12 г. възраст, а прочутият Бил Гейтс ограничаваше "екранното време" на своите 3 деца (НЕВАКСИНИРАНИ!!!) до 1 час на ден...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи