Амстердам забранява пушенето на марихуана на публични места от средата на май

Амстердам забранява пушенето на марихуана на публични места от средата на май

От средата на май вече няма да е позволено да се пуши марихуана на обществени места в историческите райони на Амстердам, съобщиха градските власти, цитирани от ДПА. Агенцията отбелязва, че това става в рамките на борбата на нидерландските власти срещу негативните последици от масовия туризъм. Освен това ресторантите ще трябва да затварят по-рано, като това важи и за квартала на червените фенери. Целта на тези мерки е да се направи кварталът по-безопасен и по-удобен за жителите му, се казва в съобщението.

През годините хората са се оплаквали от пиянство, викове и пушене на марихуана. Туристите привличат и наркодилъри, които увеличават опасностите по улиците. 

Много туристи  посещават Амстердам заради кафенетата, в които могат да закупят малки количества хашиш и марихуана.  Градските власти обмислят възможността да ограничат тези продажбите в диапазона между 16:00 часа и 1:00 часа след полунощ.

Новите правила са част от по-широк кръг мерки за защита на местните жители, които предвиждат заведенията да не допускат повече посетители след този час.

Освен това жриците на любовта вече ще трябва да затварят прозорците си не по-късно от 3 часа сутринта, вместо в 6 часа, както досега.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Su38

  10 Фев 2023 8:59ч.

  Тъпанарска работа. Първо изкараха духа от бутилката, сега се мъчат да го напъхат обратно. Ми не става. То се мисли предварително, когато правиш стъпка. После - сърди се на себе си. Би това е типично - първо действаме, после мислим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пушач

  10 Фев 2023 9:57ч.

  Арее, и тия почнаха със забраните... Сбогом Европа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • потърпевш

  10 Фев 2023 10:06ч.

  В Амста, баце, смъдри на треволяк та се не трае. Нямам нищо против който му се пуши да пуши ама лошото е, че тревата смърди на фашкии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи