Американското разузнаване очаква по-бавни темпове на военните действия в Украйна

Американското разузнаване очаква по-бавни темпове на военните действия в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Американското разузнаване очаква военните действия в Украйна да се развиват с по-бавни темпове през следващите няколко месеца. То също така не вижда доказателства за сломяване на украинската воля за съпротива въпреки руските атаки срещу енергийна и друга критична инфраструктура на фона на настъпващата зима. Това каза директорката на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс, цитирана от Ройтерс.

Тя говори на eжегодния Национален форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния.

"Вече наблюдаваме своеобразно забавяне на темповете на конфликта... и очакваме това вероятно да продължи през следващите месеци", каза Аврил Хейнс. Тя прогнозира, че както украинската, така и руската армия ще се опита да се преоборудва и да попълни запасите си, за да се подготвят за контраофанзива след края на зимата. На този етап Хейнс смята, че е по-вероятно Украйна да се подготви по-добре от Русия през този период.

Според директорката на Националното разузнаване на САЩ руският президент Владимир Путин е бил изненадан, че въоръжените сили на страната му не са постигнали повече след инвазията си в Украйна, но въпреки това неговите политически цели за съседната страна не са се променили.

Що се отнася до другия голям геополитически съперник на Съединените щати - Китай, Аврил Хейнс каза, че президентът Си Цзинпин не иска да приеме западни ваксини срещу КОВИД-19 въпреки предизвикателствата с причиняваното от новия коронавирус заболяване. Протестите в последно време срещу строгите ограничителни мерки заради инфекцията не са заплаха за властта на Китайската комунистическа партия, но може да се отразят на положението на самия Си, обобщи тя.

Въпреки че новите случаи на коронавирус в Китай са почти на рекордно равнище, някои градове разхлабват рестрикциите, след като политиката на "нула ковид" забави чувствително икономическия растеж и предизвика обществено недоволство, отбелязва Ройтерс.

Хейнс прогнозира, че Си няма да приеме западни ваксини, тъй като това е въпрос на "национална гордост".

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • "Вече наблюдаваме своеобразно забавяне на темповете на конфликта...

    04 Дек 2022 9:00ч.

    явмо тези гледат нещо друго. Бахмут, Славянск, Крематорск и целия донбаско фронт се цепят по шевовете от здрави боеве

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАСС е упълномощена да съобщи

    04 Дек 2022 9:39ч.

    А руснаците искат ЗАНУЛЯВАНЕ на УСрайна до края на годината !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех, не ги научихте имената на тези градове...

    04 Дек 2022 9:51ч.

    КрЕматорск трябва да идва от крематориум ? Да, ама не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историк

    04 Дек 2022 10:33ч.

    500 годишното възпаленото сляпо черво на историята на „запада“ се спука !!! Робите се събудиха, а слепите прогледнаха и отново ще запеят Интернационалът !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не се изненадат тоя път

    04 Дек 2022 9:08ч.

    руснакът чака земята да замръзне...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • както винаги сащ си баят

    04 Дек 2022 10:02ч.

    казват си пожеланията на глас като мистър бийн, който сам си пращаше картички и се правеше на изненадан като ги получи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • китай е люпилня на най гадните глобалисти

    04 Дек 2022 10:00ч.

    и най противните експериментатори с човешкото достойнство; никаква сила не е китай, поредния раздут балон на глобалистите; скоро мъск обяви че ще слага чипове; осакатените сигурно ще ги извозват в канада да ги доубиват по местния закон; за китай не ми се мисли докъде ще стигнат, но това е една ужасяваща страна;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хосе силва

    04 Дек 2022 10:04ч.

    Листата опадаха и химарсите лъснаха пред погледа на безпилотниците у голо кално или снежно поле. Руската страна се похвали с тяхното унишожаване. На свой ред, западната военна индустрия се оплака от ниски темпове на заработка и недостиг на черни метали. Засега обедняващият проле-троле-тариат не е готов да работи във военните фабрики за малко пари. Затова управляващите Запада троцкисти трябва да докарат прогресивното обедняване до предсрочно изпълнение на петилетния план

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    04 Дек 2022 10:56ч.

    Ако човек иска наистина да се ориентира накъде вървят нещата, трябва да оценява наобратно всичко казано от американското и английското разузнаване, другото поредният опит за зомбиране, за големи очаквания и победи на "украинците" .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    04 Дек 2022 11:27ч.

    САЩ винаги са наясно какво си мислят техните противници- в конкретният случай Путин. Той обикновено в изявленията си е доста конкретен-правим това, за да постигнем тези цели... Критикуват Си, че не допуска в Китай зап. ваксини- това си е тяхна вътрешна работа-произвеждат техни, не искат да обогатяват зап. фармац. компании. мРНК ваксините са добър бизнес, но има много неизвестни около тях... ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Качествени американски ваксини

    04 Дек 2022 11:42ч.

    Франция на прага на нова девета вълна на COVID-19. Броят на новозаболелите достигна близо 50 000 за денонощие. А в Китай колко са и на какво население? А в Сащ вече не ги броят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хохлите забавят

    04 Дек 2022 12:54ч.

    Русия ще нанесе удар в средата на декември.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    04 Дек 2022 13:23ч.

    Даже и Орбан се усети и не ви ще и освобождението от американско иго и обща граница с Рашастан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    04 Дек 2022 14:10ч.

    ................а някой очаква ли, че наш журналист (или „мисирка“) ще разкаже по БНТ на т.нар. „световна общност“ как снарядите, доставени от България на Украйна „за защита“ от руско нападение, разрушават жилищните сгради и убиват цивилните граждани в Донбас...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Пеев

    04 Дек 2022 14:24ч.

    Жена да не лъже има ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много забавна халюцинация !!!

    04 Дек 2022 16:34ч.

    "че президентът Си Цзинпин не иска да приеме западни ваксини срещу КОВИД-19 въпреки предизвикателствата с причиняваното от новия коронавирус заболяване" + "Хейнс прогнозира, че Си няма да приеме западни ваксини, тъй като това е въпрос на "национална гордост"." ...Когато едно национално разузнаване се самозомбира с такива плоски мантри, то хранещата го нация я пиши в пълен разход. Само не е ясно защо българската политическа класа продължава да върви след опашката на САЩ, след като пътят е очевадно към цивилизационните гробища??! А за "американските" ваксини срещу нови форми на КОВИД вече и дебилите разбраха, че 1. те не са изпробвани изчерпателно, 2. че не защитават от различните вирусни мутации,3. че намаляват смъртността едва 20% спрямо неимунизираните 4. Че основната тяхна цел е само парична печалба, а не защита на населението, точно както производството и продажби на цигари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи