Американският щат Индиана планира да забрани смяната на пола на деца

Американският щат Индиана планира да забрани смяната на пола на деца

Най-малко девет щата вече са приели законови мерки, ограничаващи или забраняващи някои форми на терапии за промяна на пола: Алабама, Арканзас, Аризона, Джорджия, Айова, Мисисипи, Тенеси, Юта и Южна Дакота.

Републиканците от щатския парламент на Индиана одобриха законопроект, който предвижда забрана на всички процедури за смяна на пола на малолетни и непълнолетни. Те изпратиха одобрения законопроект на губернатора републиканец на Индиана, предаде Асошиейтед прес.

Забраната бе подкрепена от 65 членове на щатския парламент, а 30 членове гласуваха "против". Законопроектът забранява на транссексуални лица под 18 години да се дава достъп до хормонални терапии и операции за смяна на пола.

"Това е добра обществена политика за защита на нашите деца от необратими, вредни и променящи живота им процедури", заяви вносителката на законопроекта, щатският конгресмен Джоана Кинг от Републиканската партия.

Парламентите на много американски щати одобряват или обсъждат закони, засягащи здравните грижи за транссексуалните и ограничават достъпа на транссексуални до спортни състезания, отбелязва Асошиейтед прес.

Най-малко девет щата са приели законови мерки, ограничаващи или забраняващи някои форми на терапии за промяна на пола: Алабама, Арканзас, Аризона, Джорджия, Айова, Мисисипи, Тенеси, Юта и Южна Дакота. Предложена забрана е в процес на разглеждане от губернатора на Западна Вирджиния, а федерални съдии са блокирали прилагането на законите в Алабама и Арканзас.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Бай Тръмп

    28 Март 2023 8:43ч.

    Еретици!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези 9 щата не са никакви демократи,

    28 Март 2023 8:44ч.

    а москали, православни ретрогради и тоталитарни хомофоби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    28 Март 2023 8:46ч.

    Разгеле, най-сетно нещо по-разумно от онази страна на Атлантика. От друга страна пък, след като навършиш 18, можеш да си смениш пола, но нямаш право да изпиеш 1 бира. Американци, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тест за вярност към поетия кур(с)

    28 Март 2023 9:54ч.

    Аз предлагам цялата им държава да се самокастрира, особено от гледна точка на присъствие, където не трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи