Американският Сенат одобри законопроекта за финансиране на правителството

Американският Сенат одобри законопроекта за финансиране на правителството

Сенатът на САЩ, в който мнозинство имат демократите, одобри вчера законопроекта за предотвратяване на частично спиране на работата на правителството, след като той беше подкрепен от контролираната от републиканците Камара на представителите, по-малко от 36 часа преди наличните средства да се изчерпят, предаде Ройтерс.

Законопроектът, който бе приет от Сената с гласуване на двете партии със 77 на 13 гласа, ще бъде предаден на президента Джо Байдън за подпис. С това ще влязат в сила нови крайни срокове за финансиране на част от правителствените служби до 8 март, а на друга част  - до 22 март.

"Щастлив съм да уведомя американците, че днес правителството няма да спре работа. Когато приемем този законопроект, ще избегнем слава богу спирането на работата на правителството с всички вредни последици за американския народ", заяви лидерът на демократите в Сената Чък Шумър от трибуната.

По-рано вчера в Камарата на представителите 207 демократи се присъединиха към 113 републиканци и така с 320 на 99 гласа беше одобрена краткосрочна мярка, с която Конгресът печели време, за да се споразумее за финансирането на цялата фискална година, започнала на 1 октомври 2023 г.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Федералният резерв на САЩ

    01 Март 2024 8:30ч.

    Собственост на държавата САЩ ли е, на Сената, Конгреса, сенаторите - чия собственост е Федералният резерв? Че си позволяват да имат гигантска задлъжнялост и никога да не банкрутират?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днешния Фед е частна собственост, съставена от 12 частни банки и се явява третия подобен опит в историята на САЩ за създаване на централна банка и първият успешен такъв

    01 Март 2024 9:02ч.

    Апропо, непродължаването на срока на съществуване на втория опит е основната причина за гражданската война ат 1861 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    01 Март 2024 9:24ч.

    Частното е фикция откъм общото, защото няма универсален наглед за частното, както е отбелязал още Кант. Частната собственост е не само идеализация откъм определена позиция на овластяване, която е вид насилие, но и фикция, симулакър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Фед е частна собственост, съставена от 12 частни банки ?!

    01 Март 2024 11:19ч.

    И как държавата като структура и институция, контролира този ФЕД или ФЕД е над държавата. Ако ФЕД е над държавата, то това обяснява упадъчността в развитието на цялото човечество. По една проста причина - 12-те частници са въздигнали щатската валута до божество = единствена валута на планетата, чрез която се самоовластяват и упражняват насилие над всички държави. Което факт - води към задънена улица - упадък, не знаят как да развиват света без ... постоянни войни, убийства, разрушения и с големи войни през 50-100 години! .... Фикция, насилие какво е частната собственост на индивида съотносимо към личния им живот и към живота другите в обществото?.. Реалността сочи към насилие, поради див ЕГОИЗЪМ прерастнал към ЕГОЦЕНТРИЗЪМ (избрани неизбрани, важни неважни, роби господари) -> упадък за човешкия вид!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи