Американският посланик: Искаме по-малка зависимост на България от Русия

Американският посланик: Искаме по-малка зависимост на България от Русия

"САЩ искат да видят по-малка зависимост на България от Русия в определени сфери като например енергетиката. Напълно разбираме историческата роля, която Русия е изиграла за България, например за независимостта й. Нашият проблем не е с Русия, тя е допринесла много за културата, изкуството. Но властта в Русия предприе стъпки, които остро осъждаме, защото са опасни за всички ни, по целия свят. Нашата цел е да гарантираме, че властта в Русия ще си плати и че агресията няма да бъде допусната повече". Това заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен в интервю за БНТ.    

По отношение на действията на България спрямо конфликта в България американският посланик заяви: "Високо ценим всичко, което българското правителство направи в последната година и половина. Подходът на сегашното правителство оценяваме като по-решителен. Високо оценяваме това, което кабинетът обяви, че ще прави за Украйна. Много сме удовлетворени от ролята, която България играе относно Украйна". 

На въпрос дали ще коментира партия "Възраждане" и обвиненията срещу посолството на САЩ, че се меси във вътрешната политика на България, Кенет Мертен отговори: "Лидерът на "Възраждане" очевидно е човек, който обича страната си и е много ревностен, но трябва да кажа, че в неговата партия разбират нашето или моето влияние напълно погрешно. Не се занимаваме с нещата, за които ни обвиняват. Дипломатите се застъпват за позиции, това правим във всяка страна. Понякога успяваме да убедим правителствата в страните домакини да подкрепят нашата позиция - било за резолюция на ООН, било за друга политика - а понякога – не. Абсолютно не сме оказвали влияние или натиск за сформирането на правителството на България. Това, което ние като посланици правим, е да се застъпваме за политиките, които САЩ подкрепят. Но не участваме в избора на управляващи, не осъществяваме контрол върху избора на когото и да било. Готови сме да работим с тези, които българите изберат".

Американският посланик нарече "фалшива информация" тиражираните съобщения, че България може да прати войски в Украйна. "Чета за това в медиите. Според мен е фалшива информация. Разпространява се, за да плаши хората - не само в България, но и другаде. Според мен просто не е вярно. Не смятам, че изпращането на войници в Украйна е в дневния ред на когото и да било", коментира той. 

 

 

Коментари

  • Слушаме и изпълняваме.

    01 Юли 2023 12:14ч.

    Ние сме лоялни, предвидими и послушни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    01 Юли 2023 13:08ч.

    Господин Посланика не иска по-малка зависимост от Русия, а въобще никакви контакти с РФ. Това е в интереса на САЩ, но не отчита вековната обвързаност на народите ни!!! Това ще рече, че се заема една твърде цинична позиция от тяхна и като следствие и от наша страна! Анализа може да продължи, но няма смисъл. Само да добавя, че тази основа на такива взаимоотношения е "плаващ пясък" за нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мерак ми е, ленче ле

    01 Юли 2023 14:05ч.

    И аз съм се меракландисал да не ми се явяват всеки ден козяци по българските министерства и телевизии и да не ми определят политиката, ама тоя кравар не ме пита. Затова и аз напук на него ще си слушам и гледам руски медии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    01 Юли 2023 15:38ч.

    България я има благодарение на Русия, а западна европа е подкрепяла турция, САЩ ако искат нашето уважение да престанат да работят срещу Русия в България особено с хора, учили в Русия или с руски произход, а да си спомнят, че след ПСВ американският президент Уилсън отказа да подпише предложението на франция за подялбата на България между сърбия, гърция и румъния, така беше спасено съществуването на България като държава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    01 Юли 2023 16:25ч.

    Този е луд, или мега нагъл. Нямаме и 5 % руска зависимост, всичко е САЩ сащ сащ....бахти наглеца

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А някой интересува ли се ние какво искаме?

    01 Юли 2023 16:42ч.

    Аз пък искам да не биете и да не застрелвате негрите по улиците, да разтурите индианските резервати и да изберете индианец за президент, да върнете щатите Калифорния и Тексас на Мексико, да премахнете 6 метровата стена между САЩ и Мексико, на премахнете всички 800 американски бази по света, да си приберете самолетоносачите в Мексиканския залив, да махнете дебила Байдън и да го вкарате заедно със сина му в затвора за корупция, да спрете помощите за нацисткия режим в Украйна, да престанете да се месите на хората по света и да ги поучавате как да живеят, да се махнете от България, да оставите Европа на мира и да решавате собствените си проблеми, а не тези на свят, който без вас би живял повече от прекрасно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    01 Юли 2023 12:15ч.

    Е,повечето хора искат спирането на тоталната зависимост на България от САЩ,ма...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъртите комунисти

    01 Юли 2023 14:00ч.

    Ако сте хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде, за начало

    01 Юли 2023 15:01ч.

    можем да се подиверсифицираме политически от САЩ и ЕС, нали диверсификацията напоследък е модерна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    01 Юли 2023 15:40ч.

    комунистите са в сегашното правителство или деца и внуци на комунисти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъртите сатанисти

    01 Юли 2023 16:03ч.

    Искате да няма дружба между Русия и България . Да ама не ,ние сме два братски народа и никога няма да се откажем от Русия . А на такива продажни келеши като теб .Им идва времето на възмездието . така че американският терорист Кенет Бъртан ,нищо не може да направи ,само седуе като проскубан пуяк . а за теб място на колесника на самолета няма да има .Спомни си какво стана във Авганистан със пуделите които бяха верни на американските терорист цели двадесет години .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма сопа която

    01 Юли 2023 16:04ч.

    Да избие любовта ми към Русия . Капитан Петко Войвода .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОЛКОТО СЕ ВАКСИНИРАХМЕ, ТОЛКОВА И ЩЕ СТАНЕМ РУСОФОБИ! АМЕРИКАНЦИТЕ МОЖЕ И ДА ДЪРЖАТ ЗА ТОПКИТЕ ШЕПА ПРЕСТЪПНИ ПОЛИТИЦИ УПРАВЛЕНЦИ, НО С НАРОДА СА В ПЪЛЕН ПРОВАЛ!

    01 Юли 2023 16:08ч.

    Колкото българите се ваксинираха, толкова и ще станат русофоби! Както е знайно ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД тотално НЕ СЕ ВАКСИНИРА и ужаси евро и американо глупендерите, които пробутваха масовата УМИШЛЕНО НАЛОЖЕНА ИСТЕРИЯ, НАРЕЧЕНА КОВИД. Единствено българите казаха на ваксините и ваксинаторите – я си ебете майката! С налаганата ТОТАЛНА РУСОФОБИЯ ОТ АМЕРИКА И ЕВРОПА, АМЕРИКАНЦИТЕ СА В ПЪЛЕН ПРОВАЛ ПАК С БЪЛГАРИТЕ. Американците може и да държат за топките шепа пръстъпни политици управленци у нас /с жалка представителност от общия брой на имащите на право на глас в България!/, но с народа брутално се прецакаха. Колкото повече мачкат с диктаторския си евро – атлантически ботуш, толкова повече българинът заобичва Русия и оооооо, потрес! за евро-атлантиците – все повече заобичва и Путин. Това е положението, евро – кравари и техните накупени и надупени тук слуги и глашатаи. Ще дойде и вашия Видов ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти от младите комунисти ли си, жалки

    01 Юли 2023 18:34ч.

    Личи си и мирише отдалеко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    01 Юли 2023 19:28ч.

    Не е ли по-нормално да зависим по-малко и от САЩ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    01 Юли 2023 20:27ч.

    ех, да можеше да се заличи от българската история Руско-турската война и Освобождението на България, България не е зависима от Русия, но българите поне повечето от тях помнят историята си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луи дьо Фюнес

    01 Юли 2023 12:16ч.

    Кацнал под едно дърво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    01 Юли 2023 12:57ч.

    Ха, точно това смятах да напиша, докато четях дописката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    01 Юли 2023 12:16ч.

    не ме интересува какво искате вие убиици по генезис аз искам мир и дружба с всички ние сме тук от векове за векове а вие от 20 000 км какво правите по тези земи махаите се токсични сте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 28-06-2012 | Иван

    01 Юли 2023 20:44ч.

    "Кое е моралното право на американеца? Как кое? Предците му са спасили милиони в Хирошима и Нагазаки от нерадостната съдба да живеят здрави и красиви, защото няма да знаят какво да правят с това здраве и красота. Спасили са ги само с един удар. Уродливите чада на спасението са още там и мърдат. Бум и готово. Спасили са милиони корейци от гадната болест, наречена "живот", която причинява нерадостно живеене. Фиууу, F-12, 13, 1258 или каквито са там. Бум и готово. После са спасили така и милиони виетнамци от същото. Но по-бързо, с напалм. Тържествено, с фойерверки са ги спасили. Бум и готово. Но това е само венецът на техните спасения. Преди това е било голямото спасяване. Спасили са милиони и милиони негри от Африка само срещу цената от един-две долара на парче, платени от следващия собственик на негрите, и са им осигурили американски начин на живот. Е, някои не са искали да бъдат спасени, но за тази работа има и пушки. В джунглата още са ги спасявали от живота. Бум и готово. А още преди негрите са спасили всички индианци от тъжния живот да живеят на племена, без уиски и пушки и да се хранят с бизонско месо. Тъжно. Не тъжво, а направо кошмар! Никой не знае колко са спасените от живота индианци, защото никой не знае колко са били. Бум и готово. "The best red is the dead one." Това е от американец, не от българин. И сега американците победно спасяват навсякъде, без покана, защото чувството им за спасяване е толкова силно, че сърце не им дава да не се намесят някъде да спасяват. И все пак защо не сме спасили 59 000 евреи, а само 48 000? Защото сме гадове, затова. И турско робство не е имало, а са ни обогатили културно. А ние не сме ги спасили сега от изселването. Да, ние ги изселихме, 8 милиона българи ги изселиха българските турци. И циганите не интегрираме. Дори съм сигурен, че и някой Яшарчо е набит пред училище. Гадове са това българите. Чак ме е срам, че съм българин. Но понякога ми е хубаво, че съм българин. Имам си кюстендилски череши, силистренски кайсии, варненка за гадже, бургаски чирози (и вечери), шопска салата, ябланишка халва, пловдивски картини, също и ямболски и хасковски, софийски скулптури, български книги, и като се събера с друга такава гад като мен, никого не искам да спасявам, а този срещу мен го питам: "Как си? Как сте у вас? Мога ли да помогна с нещо?" 7 милиона и половина сме такива гадове. Не се сещаме дори човекът срещу нас дали е българин, евреин, арменец, турчин, циганин или някакъв друг, а най-безгрижно го питаме как е, дали е ял и има ли какво да облече. Гадове. Или по-просто казано - българи."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    01 Юли 2023 21:20ч.

    Отличен коментар адаш! Личи си, че добре познаваш историята и я помниш за разлика от голяма част от именуващите се българи, а по вярно е да ги наричаме български новоеничари, дето чакат да получат някой долар от дядо Сорос или някоя фондацийка от типа "Америка за / против България"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американският посланик: Искаме по-малка зависимост на България от Русия

    01 Юли 2023 12:17ч.

    Иска човекът, защо да не иска. Има си всичко, което е нужно, за да изисква и бази, и аскер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е човек - там ти е грешката -…

    01 Юли 2023 12:28ч.

    а американски посланик, посланик на все по-осираща се държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Труман

    01 Юли 2023 12:17ч.

    Навремето е можел да приключи с болшевишко колхозния кенеф, но е сбъркал къде да хвърли дебелаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    01 Юли 2023 12:24ч.

    Дали е можел? Помъчи се да помислиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куче

    01 Юли 2023 12:24ч.

    не се напъвай да лаеш толкова рано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Можел е

    01 Юли 2023 12:26ч.

    да напълни кочината с атомки, преди болшевиките да откраднат технологията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • болшевиките да откраднат технологията

    01 Юли 2023 14:58ч.

    ...самите "окрадени", са откраднали технологията от германците. И не само нея. де. Всичко друго, също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако Труман

    01 Юли 2023 16:37ч.

    беше хвърлил дебелаците в Русия, 10 милионна калена в 4 годишна кървава война Червена армия щеше да прецапа през Беринговия проток, и щеше да забие червено знаме над изгорелите останки от Белия дом. Справка: 1 милион Квантунска японска армия е избита за има-нема един месец! Та сега международната валута щеше да е рубла!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    01 Юли 2023 18:37ч.

    И аз исках да му напомня на този "труман", че американците са молели Сталин да започне военни действия срещу Квантунската армия. Ако руснаците не бяха я разбили, атомните бомби изобщо нямаше да помогнат. Основната причина за японската капитулация е унищожаването на Квантунската армия! 2 или 4 атомни бомби нищо нямаше да помогнат. По скоро използването им е с пропаганден ефект и да се провери действието им в реална обстановка. Междувпрочем англичаните (Чърчил) са били инициатори да се разработи план за война срещу СССР след капитулацията на Тройната коалиция и той се е именувал "Немислимото". Руснаците са имали сведения за подготовката му и затова Сталин заповядва на парада на Победата в Берлин в който участват съюзническите армии да се изпратят най-новата разработка тежки съветски танкове. Когато минават механизираните подразделения на отделните страни и идва ред на руснаците, всички занемяват, когато преминават съветските тежки танкове (не си спомням кой тип бяха). Пред тях английските и американски танкове изглеждат, като детски играчки! Счита се, че видяните танкове на този парад окончателно отказват англичаните и американците да нападнат СССР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    02 Юли 2023 0:13ч.

    едно от най-големите нищожества, назначено и направено "президент" на корпорацията, даже "ментора" му пандрегас, известен като тотален мафиот до последният си ъх го нарича нищожство, освен всичко друго масов убиец, толкова от вас демократите, тов. Коба малко ви е лекувал преди да го пречукате..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бам бум

    01 Юли 2023 12:18ч.

    Това чиче си мисли че и ние сме примитиви и ядем доматите с колците! Това да не му е Хаити! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 01 Юли 2023 9:18ч. Това чиче си мисли че и ние сме примитиви и ядем доматите с колците! Това да не му е Хаити! :)

    01 Юли 2023 12:26ч.

    Нивото на мисленето му за на е точно това - тези са като в Хаити, но по-бледи и тази му преценка е правилна, съдейки по робското сервилничеше на нашите първи афробулгаристанци пред новия шеф на плантацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    01 Юли 2023 12:20ч.

    Един прост въпрос другарю милиционер. Като не искате толкова това, което очевидно отричате , защо натискахте да се състави правителство при явно несъвместими характери ? И да ви кажа оше нещо - вашия мандат е само 5 години, а тази страна е на 1300 от които близо 800 е била под чуждо управление. Така,че вие и вашите началници дори не сте плюнка върху часовника на нейното време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бат Марин

    02 Юли 2023 5:33ч.

    Този тип няма да си изкара мандата - помни ми думите! Или ще го отзоват (щото неговите хора ще паднат от власт), или ще се задави с костилка от маслина и ще му отварят трахеята, или ще падне от високо...все тая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ролята на Русия не е само историческа

    01 Юли 2023 12:21ч.

    Не се прави на идиот. Кой ще ни доставя по-евтино газ, ядрено гориво и много видове суровини. Добре ви познаваме: наглосаксонците искат, искат и искат единствено това, което е в техен интерес, без оглед на интересите на другите. Интересът на Русия, например, е НАТО да не лае пред вратите ѝ, това е неин справедлив интерес не накърняващ с нищо другите, и тя ще прогони бесните кучета. Това пък искаме ние!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересът

    01 Юли 2023 12:23ч.

    на цивилизования свят е вашата матушка да я няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • към "Интересът"

    01 Юли 2023 12:41ч.

    А нещо по същество (освен жълтопаветни простотии)? САМО ЖАЛКИ КОМПЛЕКСАРИ ИСКАТ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ И НАЙ-СИЛНИЯТ ДА ГО НЯМА. Аз имам самочуствието на гражданин на велика страна с древна история (застрашена обаче от нейните "приятели" и "партньори"). Вземи за пример една Чечня - в рамките на Руската федерация тази република има повече права и повече свободи от днешна България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази чечня

    01 Юли 2023 12:48ч.

    навремето я прегазиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • към "Интересът"

    01 Юли 2023 13:02ч.

    Какво разбираш ти от цивилизация ? Ако се съди по речника ти, още не си излязъл от джунглата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е кой е вашият цивилизационен свят бе

    01 Юли 2023 16:18ч.

    Ахаа ,свят на джендър идеологията , на гей парадите ,на смяната на половете ,на содимията и зоофилистията .Завриси във гъза твоят свят .Ние Българският народ не ви искаме вашият деградирал свят .Ние ще се борим за нашата вяра ,бит ,обичайи ,и Българската духовност и Православието което е нашата Българска религия .А такива като теб ще ви унищожаваме без никаква милост ,щото вие сте отпадъкът на нашият народ .И трябва да бъдете изхвърлени на бунището като плевели които задушават Българската духовност .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зайо Байо

    01 Юли 2023 12:22ч.

    Дотук добре, но да кажеш нещо за зависимостта от Кравария???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    01 Юли 2023 12:26ч.

    Интересно нашият посланик във Вашингтон дали поставя искания на САЩ с коя трета държава какви отношения да има? В международното право има един непоклатим принцип - ВСИЧКИ суверенни държави са равностойни, без значение коя колко е голяма или силна. Кой по дяволите е тоя, че да казва на независима България с кого какви отношения да има и докога ще търпим това? Дали например в Унгария американското посолство се осмелява да дава разпореждания? Но това е положението, когато индивиди, които дори се хвалят, че изпълняват разпореждания от чужди посолства, държат властта в държавата, вместо да бъдат публично разстрелвани на стадиона !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    01 Юли 2023 12:29ч.

    Искай си. Искането не е порок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еманюел Тод:

    01 Юли 2023 12:37ч.

    "Не мога да понасям повече тази Америка. Ако силата на Съединените щати изчезне от този свят, животът на Земята ще стане красив и мирен." Не ли по-важно каква България искат българите, каква Франция искат например протестиращите французи, и т. н.? Или всички ще трябва да бъдат безропотни слуги на един Господар? Впрочем, кои САЩ "искат" от другите нещо, свързано с войната им в Украйна - тези ли, за които Тъкър Кърлсън каза, че тази война е безсмислена и само "оправдава" "празния живот на неудачници като Антъни Блинкен и Виктория Нюланд?" Апропо, някой може ли да проясни какво беше принуден да подпише Блинкън в Китай (за посткризисния свят) като условие, за да може да се срещне със Си Дзинпин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    01 Юли 2023 12:37ч.

    А нещо за краварската незаконна окупация на Сирия и как повече не трябва да допускаме подобни краварски агресии и незаконни своеволия каза ли амбасадора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде е нотата на МВнР?

    01 Юли 2023 12:38ч.

    Тия за какви се имат? Какво му влиза на него в работата да се меси така? Ами утре ако Митрофанова каже реципрочното, как ще пощурее нашето МВнР! После то било работа на българският народ, те не участвали в избора на управляващи. Е като е наша работа, да види статистическите изследвания. Те показват точно обратното, а на него му се ще да промени точно това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А шамари, де.

    01 Юли 2023 12:48ч.

    Нота им се прищяла на туземците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А на ат.антическите папагали

    01 Юли 2023 18:31ч.

    един силен ритник, че да им захвърчи жалката перушинка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • волк

    01 Юли 2023 12:52ч.

    Тя и реката иска по-малка зависимост от извора си, защото явно не знае какво иска. Не може мътната вода да дава мнението си за чистата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още по-малко е позволено

    01 Юли 2023 18:39ч.

    Посерко да да нарежда коя вода е мътна и коя чиста...добре,че водата си тече и подминава посерковците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • има защо

    01 Юли 2023 21:54ч.

    Обиден ли си? Значи си точно от мътната, като те гледам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    01 Юли 2023 12:54ч.

    Абе, Сащ-чо, що се правиш на чалдисан, та искаш да чалдисаш и нас? Вие що не се откажете от руския уран за АЕЦ-ите си, както и от титана за самолетите си, който изцяло също е руски ?! Ама нямате нито находища, нито преработващи фабрики или чакате Русия да ви наложи санкции! Айде стига вече с тоя нефт и газ дето ни захлебвате скъпо, щото го имате, а за това което нямате зи трайкате, като неми гъски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    01 Юли 2023 12:55ч.

    "Абсолютно не сме оказвали влияние или натиск за сформирането на правителството на България." - вЕрваме ти :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    01 Юли 2023 13:02ч.

    Разбира се, че от ПосолствоТО не са оказвали натиск върху наши политици. Те просто са им направили предложение, на което не са могли да откажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • властта в Русия ще си плати

    01 Юли 2023 13:08ч.

    И понеже по настоящем 80 % от населението на Русия стои плътно с Властта, излиза че 110-120 милиона руски граждани "ще си платят" ! Ало, хаитянски ? Ние въ вашите разплащания няма да учавстваме. Не е необходимо да сме "про-путинисти", за да ти го заявим в прав текст. Отивайте да си мерите ......е с Путин там на Беринговия проток ! Имате обща граница с Русия - сбийте се, бийте се, ако искате 50 години ! Тук не. Няма да ви мине номера, Хаитянски !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    01 Юли 2023 13:11ч.

    В качеството си на какви искате?! Вие сте дипломатически представител и подобно искане е намеса във вътрешните работи на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    01 Юли 2023 13:18ч.

    А пък нашия народ иска по – малка зависимост от САЩ! Вие сте доказано терористична държава, вредна за света и Бългаия! До сега от вас сме получили само едих кораб с развалена царевицз. А у нас ползвате четири или пет военни бази без да плащате! Вървете си у дома!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво Кубис!

    01 Юли 2023 14:30ч.

    Преди около 40 години най-добрата в света феноменална лечителка и пророчица Ванга е казала същото: НЕ ВЯРВАЙТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ! Американците не са ни приятели, защото пращат и настояват ние българите да купим тяхната мухлясала царевица. Приятели на България са руснаците, които ще изкупят нашата българската царевица! ....... От ясно по-ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо от царевичака

    01 Юли 2023 18:44ч.

    Наследникът на Ванга

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    01 Юли 2023 13:20ч.

    Едно време звеноводът в нашето балканско ТКЗС изглеждаше по този начин....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    01 Юли 2023 13:25ч.

    OK, ама докарвайте по 27 000 000 барела на година за около $500 000 000. А и докарайте два 1000 MW-ви реактора за окол $6,5 милиарда. И ако направите това ще намалите нашата зависимост от руските енергийни ресурси. Иначе е "ала бала", или "алангро" или друг булшийт, както вероятно е по-разбираемо за Вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе, вий още малко и социализъм ще поискате да ви докараме.

    01 Юли 2023 13:28ч.

    Бахти наглите туземци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ нищо няма да докарат

    01 Юли 2023 13:39ч.

    Най-малкото, САЩ вече са технологично западаща държава. Години наред "позитивна дискриминация" превърнаха абериканските ВУЗ-ове не в люпилня на инженери, откриватели, учени, изобретатели - а в еколози, педерази, в най-добрия случай "цифроваци" /цифровизацията е кьор сокак/ . САЩ вече трудно поддържат собствените си ядрени структури, не само цивилните но и военните ! САЩ са с рушаща се инфраструктура ! САЩ имат само 1 /един/ ледоразбивач , докато Русия има флот от двадесет атомни такива ! ... И т.н. и т.н. , ти очакваш от една страна от Третия Свят да ти построи ядрен реактор ?? Даже да искат - не могат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    01 Юли 2023 18:52ч.

    Разберете го най-сетне! Американците НИКОГА НЕ ДАВАТ! Те открай време САМО ВЗЕМАТ! Вземат от целия свят и му дадат само кръв и разрушения! САЩ са един хищник, който се храни с кръвта на другите държави, та дори били те и "съюзни"! Последния пример е как САЩ взривиха Северните потоци 1 и 2 макар, че те захранваха с газ икономиката на Германия и Западна Европа и половината от собствеността на тръбите е западноевропейска! Голямата част от германските предприятия, които използват природен газ ссе изнесоха в САЩ, защото там газът е 7 пъти по-евтин от газът в Германия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИГРИ НА ТРОНОВЕ

    01 Юли 2023 13:29ч.

    И отвори сатаната лъжливи усти. Майката си трака този. Човек направо онемява от лицемерието и подлостта му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CuCuMeDiAaa

    01 Юли 2023 13:33ч.

    Лицето Борисов познато ли Ви Е?? Ваш човек,пазач на тръбите на Лукойл,повече достъп руснаците не са му дали. Дадоха му и роля на подаряващ кученца. И Вие сте като него ,повече не можете.Разпалихте война от безсилие.Намерихте един продажен евреин,дребен клоун.Залязваща сила е САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ZeLeNsKy

    01 Юли 2023 13:41ч.

    /www.youtube.com/watch?v=DYPGKRrTrQE-telekanal Россия -Зеленски забавлява руснаците заедно с Филип Киркоров. Ял Руски хляб,предателя Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    01 Юли 2023 13:41ч.

    Сатрап от Хаити.Искал.Направо ни избивайте, това най го можете.Светът ще е хубаво място без САЩ и англичаните. .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    01 Юли 2023 14:20ч.

    Ще споделиш ли впечатления за това, дето става във Франция? Да чуем нещо от пряк свидетел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко рубладжийска

    01 Юли 2023 13:59ч.

    Така и не стоплихте, че сме в американската сфера на влияние от 1992 г. И соц. И мужици, които се разпореждат в България вече няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    01 Юли 2023 17:55ч.

    Тоест признаваш, че за демографската, образователната и здравната катастрофа, престъпността, корупцията, деиндустриализацията, унищожаването на селското стопанство, енергетиката и прочие негативни процеси в България след 1992 г. не са виновни "мужиците", а американците? Иди кажи това на Денков, Кирчо, Ристьо и останалите "умници", които говорят за дерусифицираме, докато всъщност трябва да се деамериканизираме, за да благоденстваме пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Юли 2023 14:02ч.

    Никога не съм виждал БОКО по-щастлив, откогато въртеше геврека редом с Путин и джоланя… та вие протежето си не можете да обработите, че нас ли? ??? Сега, ако бяхме суверенна държава, веднага щеше да бъдеш обявен за персона нон грата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    01 Юли 2023 14:03ч.

    Четете писанията на този американски примитив! Лукаво ни четка! Само едно е вярно, но то се отнася за САЩ - опасни за всички ни, по целия свят. САЩ са терористи и са опасни за целия свят, а войната в Укрйна те я разпалиха. От тях сме получили само един кораб с развалена царевица, а те ползват 4 или 5 военни бази безплатно! Вървете си удома нагли терористи! Ако бяха чули през декември 2021 г., как Русия искаше гаранции за своята сигурност, нямаше да има тази война между САЩ и Запада с Русия на територията на Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепа 1000+

    01 Юли 2023 14:32ч.

    Дават милиони на едни отрепки по държавите за да прокарват "подкрепа" и това е проблема - подкупването на жалки продажни индивиди за да ликвидират държавите и народите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе, и на тебе да ти стоварят милионите, и ти ще продаваш. Ама няма кой да те включи в далаверата.

    01 Юли 2023 14:46ч.

    Там ви е проблемът на лицемерно сочещите с пръст и осъждащи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    01 Юли 2023 14:51ч.

    "Там ви е проблемът на лицемерно сочещите с пръст и осъждащи." - Недей да съдиш за света по себе си. Не всички хора могат да бъдат купени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много сте ми гръмогласни и пламенни. На фалш дрънчите.

    01 Юли 2023 15:02ч.

    Добродетелта е безмълвна и тиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Asen MIHAYLOV

    01 Юли 2023 14:16ч.

    А Ние искаме същото и за отношенията ни с САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тосун бей

    01 Юли 2023 14:29ч.

    искам да потушавам въстание

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hиколова

    01 Юли 2023 14:29ч.

    Колко мазно го каза “ успяваме да убедим”. Как ги убеждавате, като ги заплашвате. Искали да сме независими от руската евтина газ и зависими от американската( по-скъпа). Абе ахмак , ти нас за балъци ли ни мислиш?! Айде, бегай и си махнете ръцете от държавата ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е очеизвадна намеса във вътрешните работи на България, бе, мистър Кени!

    01 Юли 2023 14:44ч.

    Американският посланик: Искаме по-малка зависимост на България от Русия" ... ИСКАТЕ и откъде - накъде ще искате, бе? Кои сте вие от 10 000 км да ни казвате какво да правим бе, мистър Кени?! .......... Ама защо толкова много се ТРЕВОЖИТЕ за нас българите и за България, бе, мистър Кени - не е полезно нито за психичното, нито за физическото Ви здраве! ....................... И казваме ви под секрет на всички там американски граждани дето правят бизнес в България - правете си бизнеса, бе хора и не ни се бъркайте в държавната политиката, в изборите, и прочие защото БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДАТ ЗАЕДНО и ТОВА НЕ ЗАВИСИ ОТ НИЩО! ............... От нищо не зависи мистър Кени, така е дадено от Бога и от Горе, от там, където за щастие вие, от създадената през 1776 г. държава от хиляди бежанци мигранти, никога няма да стигнете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи така!

    01 Юли 2023 15:05ч.

    Твърде балансирано говори сър посланика. Това е добре, но ... Една малка подробност, сър посланик: Интелектуалното ниво на средностатистическия българин е обратно пропорционално на интелектуалния багаж на собствените му политици. Това е константа, която не се променя във времето! Имайте го предвид, моля! Доста свестни и стойностни коментари изчетох по-горе! Жалко, че сър посланика не чете ГЛАСОВЕ, а само официозните СМИ!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    01 Юли 2023 15:08ч.

    "Високо ценим всичко, което българското правителство направи в последната година и половина" - Това значи "Дадохме им сума пари на хората, които назанчихме да управляват". Пълно лицемерие! Но някои неща посланикът казва каквито са - не той посочва конкретните назначения, постъпки и изявления за всяка постъпка. Това го правят други, по-точно определени личности - нали всеки продажник си има телефонче и достъп до интернет. Достатъчно е посланика само да запознае продажника и наредителя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диди

    01 Юли 2023 15:10ч.

    Янки ,марш в щатите. Вие сте убийци и колонизатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахти наглеца

    01 Юли 2023 15:17ч.

    Това не се ли водеше намеса във вътрешните работи на "суверенна" държава? По всички правила на дипломацията тоя вече трябваше да събира куфарите! И още нещо за другаря губернатор на колонията - освен силните исторически връзки между народите на България и Русия, има още нещо, което хората помнят и се вижда. "Онзи" голям брат даваше, а "този" само взима! Само с пропаганда не става!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • asd

    01 Юли 2023 15:49ч.

    G-n Dachkov, zashto davate tribuna na jelaniyata na niakakav aroganten amerikanec? Ne razbirate li che toi i negovite otrocheta Kiro, Kokorcho, devoikata i Phd'to tochno tova celiat i v momenta umirat ot kef? Ne e li po dobre da zaglushite tezi wannabees i da citirate poveche istinski amerikanci kato Mcgregor, Ritter i Napolitano a i mnogo drugi koito prepolagam sledite kato normalen chovek

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Юли 2023 15:51ч.

    Годподине незнамкойси… може да разбиете цялата ни енергетика, да съсипете всичко, камък върху камък да не остане, но акълът ни няма шамс да вземете! Русофилите в България вече са 99% , всичко друго пак ще си го направим, няма да ни е сефте! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    01 Юли 2023 15:58ч.

    Мнозинството от хората в България не искат и то заради такива като вас. Вие карате хората да мразят Америка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    01 Юли 2023 16:10ч.

    Има все още много неразбрали, че България е колония с губернатор на козяк. С 5 американски (не натовски) бази с хилядна войска. Докато сме овце, а не хора, така ще е, свиквайте. И ПарлаМентата и правителството ФАЩ ще определят. И каквото заповядат, това ще правим. Точка по въпроса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поговорка

    01 Юли 2023 16:12ч.

    Едно е баба да иска, друго е да може...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде е НЕофициалното интервю?

    01 Юли 2023 16:14ч.

    Ako исках да ми четат дипломатическия кодекс, можех и да се справя сам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Велик Велик най Великият

    01 Юли 2023 16:22ч.

    Пет века англичани , французи ,алемани и австриици дружиха с падишаха.Не друг а дядо Иван тури край на теглото ни .Руските ни братя проляха кръвта си заедно с нас ,за да живей България.Има я държавата защото я имаше Русия,а държавниците ни срещу Русия.От мен е да знаете те не само Русия, а България ще продадат и от народа си ще се отрекат.Забравиха кой проля кръвта си заради тях ,та побързаха да се поклонят на онези който предпочитаха дружбата с агаряните нежели свободата на раята . Капитан Петко Воевода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Хайтов.

    01 Юли 2023 16:24ч.

    Българинът има нещо общо с лисицата ,точно когато я мислиш за умряла тя хукне. Много пъти това ни е спасявло,дано и този път ни спаси от нашите и чуждите гробари,който са се хванали вече за лопатите.Нацията ни сега е в безпътица ,но не е безпътна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Петко Воивода

    01 Юли 2023 16:26ч.

    Когато във една държава няма хора за биене .Или държавата не е добре ,или хората във нея Капитан Петко Воивода

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    01 Юли 2023 16:28ч.

    А кой си ти,че да искаш ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯКОЙ

    01 Юли 2023 16:28ч.

    Какво искате вие си е ваш проблем, руснаците са си платили с кръв и немалко средства за влиянието си в България, вие какво ни дадохте? Дори това което ни изнудихте да си платим авансово и въобще да си купим точно от вас ( използвайки корумпираната ни клика) и това не си получихме. Иначе щедро раздавате ефки наляво и надясно включително на Афганистан където зарязахте военна техника за милиарди, а ние купеното си не получаваме. Е къде ще се сравняваме с Афганистан, явно там са стратегически партньори, а ние чрез продажните си политици сме абдали- донори. Единственото което ще получите от народа ни е ескалирала омраза, прибирайте си базите, продажните корумпирани слуги от МС и се омитайте от страната ни. Ако не се уметете , руснаците ще ви изгонят, а народа пак ще ги посрещне с хляб и сол и паметници ще им вдига, защото това което ни свързва с тях е повече от това което ни разделя. А с вас всичко ни разделя освен че сте вредни за държавата и народа ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    01 Юли 2023 16:36ч.

    Тъй като в действителност България е напълно независима от Русия, грингото казва, че трябва да е още по-зависима от сащ! Накъде повече?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поредния свръхамбициозник с малко пипи

    01 Юли 2023 16:39ч.

    Сори, Русия е наше дете, а коя майка така доброволно се отказва от детето си, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай сиктир

    01 Юли 2023 16:44ч.

    Луи дьо Фюнес нещо се е самозабравил. Този тъп американец не може да ми дава акъл какво да правя и какво не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бъде отзован веднага!

    01 Юли 2023 16:45ч.

    Изчезвай копеле гнусно! Марш свиньо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хмм

    01 Юли 2023 16:49ч.

    Този май е рожба на Луи дьо Финес и Гаргамел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рози

    01 Юли 2023 17:15ч.

    Този горе от снимката да посочи поне един амарикански интерес, който съвпада с Български национален интерес. Не в годините във вековете многократно Руския национале интерес е съвпадал с Българския, затова и има България след поредната руско-турска война 1877 - 1878. Сълзливите статии в западната преса и гръмките речи на западни политици (за което сме отблагодарили с имена улици и булеварди и имената им са в учебниците по история на България - поне в тези по които аз съм учила, преди 1989) са качили оборота на вестниците в които са публикувани и евентуално са се оразили на рейтинга на политиците, но не са допринесли за реалната независмост на България. Както каза един от руските зам, външни министри днешна България е построена върху костите на руски и бългасрки войни и това никой и по никакъв начине не може да промени, дори и психодесните да тръгнат за събарят паментника на Шипка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рози

    01 Юли 2023 17:22ч.

    воини (множестевено число на войн)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “искат”

    01 Юли 2023 16:56ч.

    Само как звучи. По-демократично не може да бъде. Територията - България, няма какво да прави, освен да е послушна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Държава без приятели

    01 Юли 2023 17:00ч.

    Само врагове и васали. И всичките ги мразят, васалите още повече от враговете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    01 Юли 2023 17:04ч.

    американецът с тези изказвания работи за Русия. Българите много "обичат" някой отвъд локвата да им дава акъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бльок

    01 Юли 2023 17:05ч.

    Повърнах

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хероиновия Мустафа

    01 Юли 2023 17:37ч.

    Тавариш амбасадора ще кажува ли нещо за секретните договори с Мариците....или робите немат право фа знят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кенеф Мъртъв

    01 Юли 2023 17:42ч.

    Пич, аз се моля да сте придворни евнуси на всичкото народ, дето попиляхте. Искам да сте живи, за да преживеете това, което причинихте на света, като се започне с най-жестокия и най-продължителния геноцид, който сбиртокът от изпаднали лумпени като вас сте извършили. А за теб лично - по десет, пич!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    01 Юли 2023 17:47ч.

    Митрофанова пъ иска по-малко зависимост от САЩ. И?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горда българка

    01 Юли 2023 17:50ч.

    Как може представител на нация, произхождаща от крадци, убийци, мошеници и проститутки да си позволява да нарежда на хилядолетна държава? Гените на разбойниците са просмукали американците и от тях нищо добро не може да се очаква. Изказването на посланика е пряка намеса във вътрешните работи и той трябва незабавно да бъде обявен за персона нон грата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зеленски Олеся

    01 Юли 2023 17:50ч.

    А аз искам от все сърце супер вулкана в парк Йелоустоун да изригне. Ей, така си мечтая таз картинка да се случи. Тогава да видим хамерикано Пиндосите как ще реагират при толкоз жертви. Мор, пълен мор над Северна Хамерика , Канада и Ингилизия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    01 Юли 2023 17:57ч.

    “Това, което ние като посланици правим, е да се застъпваме за политиките“ - мисля, че това е част от нещата, които един посланик не бива да прави, освен в евентуален конфликт между двете държави с цел да се постигне взаимно разбиране и намаляне на напрежението. Но „застъпвамсе за“ нашите политики означава, че правим всичко по силите си да влияем, т.е. точно това, в което ги обвиняваме. Имаме признание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    01 Юли 2023 18:19ч.

    по голямъ зависимост отъ нашата си глупост неееееемъ. шизофринясъхми. направихме майчиния си език на шизофренно есперанто. днес е Уйййкиндъ на умнотъпата ни папагалштини. на комшиятъ му репатрираха аутото (казъх ли нешту, Е ли съм прав, тъка или инъчи благодъря зъ киету

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърт анонимър

    01 Юли 2023 18:20ч.

    Кравар, кравар ама е учил за кравар! Имам предвид политически науки, които на нашите политици са им многооо далечни и неразбираеми. Няма демократи няма републиканци, има АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ! Господин посланника затова е пратен при нас, да скъса пъпната ни връв с Русия! Йейй го Академика като е запърхолил с крилца по всички евроантлантически високи места и чуролика ли чуролика до болка познати слова на соросоидната общност за руската заплаха. Ами то американците я провокираха в свой интерес . Ръчкаха, ръчкаха бърлогата на мечката и накрая тя излезе и олеле мале. Я да видим кой още ще накараме да й скочи, аааа българчетата-става, техните продажни политици ще ги заложат на хранилката на войната. Тагаре-магаре ще свърши работата. Преди това обаче да вземем нашето от енергетиката и втечнения газ. Това е в плитчините на геополитиката. В дълбочините на геополитиката е новата желязна завеса, колкото се може по на изток в Евразия. България ще е тил и той трябва да стабилен, нешаващ и нешикълкавещ с някакви си славянски и православни чувства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чета коментарите и виждам как “Възраждане” ще стане първа политическа сила

    01 Юли 2023 18:23ч.

    Набъбва с часове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чета коментарите и виждам как “Възраждане” ще стане първа политическа сила 01 Юли 2023 15:23ч. Набъбва с часове!

    01 Юли 2023 18:34ч.

    Дали за това Баце е поискал американски ротативки за гласуване?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    01 Юли 2023 19:11ч.

    До изборите "Възраждане" ще бъде забранена. Те в Германия "Алтернатива за Германия" искат да забранят, та с "Възраждане" ще се церемонят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ceнзop

    02 Юли 2023 4:42ч.

    Със забраната на партията ще си вкарат БКП+ДС-таралеж в гащите от типа на "Черните ангели" http://youtu.be/obctGuZfDMo

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johannes

    01 Юли 2023 18:43ч.

    Няма сила която да ни принуди да мразим и да се откажем от Русия и нашите братя руси...! Предателите от "правителството" при всички случай ще предадат и вас. Не прави добро впечатление назидателния тон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ нищо няма да докарат

    01 Юли 2023 19:09ч.

    Ахъм, нищо? Виж какво докараха на Ирак, Либия, Югославия и сега на Украйна. Не са рекли, не са ни го докарали и на нас. И никой няма да гъкне, както и сега освен Костадинов, никой няма дори да измъца. С овце работата най-лесно става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    01 Юли 2023 19:25ч.

    Дисега докарахте русофилство на 75%. Както я карате от останалите 25% ще направите 20%, другите са психопатите на хранилката ви, които първи ще тичат с цветя на Орлов мост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    01 Юли 2023 19:26ч.

    Мъртъф е много популярен в омразата за него. Няма статия с толкова коментари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ искат да видят по-малка зависимост на България от Русия в определени сфери като например енергетиката"

    01 Юли 2023 19:59ч.

    Енергетиката ли, Ваше превъзходителство?! Ми то това е екзистенциалното, друго няма - ЕНЕРГИЯТА това е ЖИВОТЪТ! Всички живи твари са живи благодарение на Енергията! ......... Но защо ви е енергетиката на България?! За да повишите благосъстоянието на българския народ или да повишите благоденствието на американския народ? ............... Понеже не ядем колците с доматите, моля обяснете:

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С ултиматуми "съюзнически" бизнес не се прави!

    01 Юли 2023 20:03ч.

    1. Защо колежката посланик постави УЛТИМАТУМ пред българското служебно правителство да сключи 10 ГОДИШЕН договор с частната америккомпания Уестинхаус? Как Уестинхаус ще помогне на американския народ, натоварвайки българския народ в собствената си държава да плаща по-скъпо гориво и най-важното НЕПРИГОДНО ?! Искате да развалите да повредите АЕЦ Козлодуй, който не сте построили?! Сега чуваме искате да построите СЕДМИ РЕАКТОР на площадката, ами тогава ЗАЩО НИ ТОРМОЗИТЕ 5 И 6 РЕАКТОРИ, които не са американски?! Искате да ги повредите ли?! Четем в Румъния - ще правят АЕЦ и малки модулни ядрени централи и ща захранват малка територийка от държавата. Това ли е целта - да ни разбиете целостта на държава чрез енергетиката, повреждайки всичките ни предприятия за производство на евтина енергия от сигурни суровини от Русия?! Ми това почтено ли е, съюзническо ли е, приятелско ли е, както се опитвате да ни се представите?! ................ п.с. И не стига друго, ами лепнахте Магнитски на г-н Р.Овчаров, който публично РАЗКРИ, че правите "съюзнически бизнес"с УЛТИМАТУМИ към правителството на България - американско непригодно гориво за руските ни реактори. Браво Ваше Превъзходителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    01 Юли 2023 20:01ч.

    Аз пък искам нулева зависимост на България от Краварника и дружба с Руската федерация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз пък искам

    01 Юли 2023 20:37ч.

    никой да няма право да два акъл за външната политика на България, па било то и от американския посланик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АХА

    01 Юли 2023 20:52ч.

    Не мога да забравя едно лято преди няколко години, когато по радиото тогавашния американски посланик обясни на българските граждани, че трябва да си купим Ф16. Дотогава не се интересувах особено от политика, но изказването ми се стори много нахално и дори заплашително и си казах, че много трябва да внимаваме с тия хора отвъд океана. Тогава още нямаше война, а сега всичко вече е ясно. Тръпки ме побиват от думите на тоя. Какво ли ни чака…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аршинът

    01 Юли 2023 22:42ч.

    Ако това го беше казала Митрофанова с обратен знак, веднага ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и патерицата ИТН щеше да поискат отзоваване на посланика, явно аршинът не е еднакъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А епруведката, в която САЩ повярваха?

    01 Юли 2023 22:43ч.

    И сринаха Ирак? Тоя е ейзуит от Н-та американска класа. Те всичките са такива! .............................................. Чувство за срам и неудобство у тия хора няма. Те са нагли и подли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руска зависимост

    01 Юли 2023 22:48ч.

    Какво значи руска зависимост, когато ползваш евтини руски енергоресурси, нали това е елемент от пазарната икономика. Зависимост от е тогава, когато накарат най-бедната държава в ЕС да ползва скъпи енергоресурси, докарани от десетки хиляди километри. Да докарваш от десетки хиляди километри скъпи енергоресурси е най-висшата евроатлантическа ценност..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    02 Юли 2023 0:06ч.

    някой знае ли коя е най-нещастната "нация" на планетата - хаитяните - кой ги геноцидира успено последният мандат - не е Путин. това нещо трябва да премине лично през иранската вечрсия на козяк, на тюлените да им се връчат карантиите и да си ги карат за кравария. козяк тряба да бъде изгорен, надявам се термо-ядрено от фашингтон до последното ранчо. явно единствено Пролив Имени Сталина ще свърши работа, след това Чекисти до последният рептил на Планетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къв си ти бе

    02 Юли 2023 3:23ч.

    нещастник,да даваш акъл на суверенна държава! Айде марш в Кравария да пасеш говедата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Работи като посланик в Хърватия от 2012 до 2015 г.

    02 Юли 2023 3:27ч.

    В САЩ Кенет Мъртън е изпълнявал ролята на заместник изпълнителен секретар в Държавния департамент. Освен това има опит и като главен заместник помощник-секретар в БЮРОТО за ГЛОБАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ТАЛАНТИ, а преди това е бил заместник помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо. Работи като посланик в Хърватия от 2012 до 2015 г. Последно е бил временно изпълняващ длъжността шарже д'афер на посолството на САЩ в Хаити." ............... Питайте НП Кенет какви приоритети е имал в Хърватия и как е защитил националните интереси на САЩ в Хърватия за времето от 2012 - 2015 г. Интересно какво е направил за 3 годишния си мандат из древния адриатически Загреб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 666

    02 Юли 2023 3:37ч.

    Българският народ разпореди: Незабавно изгонване от България на мертен - обявен е за персона нон грата! В двуседмичен срок трябва да напусне България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да поканим НП Кенет на откриването на пилона с националното ни знаме в Рожен и Родопите

    02 Юли 2023 3:42ч.

    Предизвикани са родолюбивите българи от опитите за поредното разделение на българския народ чрез едни "българи" с имена печелили "проекти" на Амбасадата. И се надяваме, че НП няма против издигането на най-високия пилон за националния български флаг в Родопите! ............. На всички, които искат да блокират издигането на пилона и създават грозни интриги с противопоставяне на инициативата за пилона с българското национално знаме в Рожен с други инициативи на културата и прочие, искаме да обясним, ЗАЩО Е ВАЖНО да имаме високият пилон с българското знаме в Родопите. Ами ЗА ДА ПАЗИ територията българска земя това високо наше българско национално знаме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    02 Юли 2023 6:11ч.

    Г-н посланика иска по малко зависимост от Русия!!!!! Човека е категоричен,че няма да пращаме наши момчета в Украйна,може и да е вярно. В същото време като наблюдаваме така наречените ни управляващи как са я подкарали,да не вземат руснаците да пратят тяхни момчета при нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yyffff

    02 Юли 2023 8:10ч.

    ба си заглавието-сащ искали да имаме по-малка зависимост от Русия.1-во-кои са сащ че да искат каквото и да е от нас, това ние си решаваме.2-ро - откога търговските отношения са "зависимост," дай сега с никой да не търгуваме щото ставаме "зависими." Между другото когато сме били с Русия икономиката ни винаги е била добре.След 90-та затворихме всичките си заводи и фабрики щото са с руски суровини или за Русия и какво, на тяхно място дойдоха безработица, купони, бягане от България, мутри и какво точно дойде за 30г в България? Влизането в ЕС какво точно подобри за нас - повече работещи на Запад, още по-голяма мизерия и беднотия у нас, налагане на марионетни правителства.И като какъв го каните в БГ Тв-та, той си отговаря за американските граждани в България и да организира някое посещение, не му е работа да ни казва какво да правиме и с кого да търгуваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи