Американски журналист: Тъкър Карлсън бил уволнен от "Фокс Нюз" заради позицията му за Украйна

Американски журналист: Тъкър Карлсън бил уволнен от "Фокс Нюз" заради позицията му за Украйна

Независимата позиция по отношение на Украйна и нейния президент Володимир Зеленски доведе до уволнението на американския телевизионен водещ Тъкър Карлсън от Fox News. Това мнение изрази в понеделник вечерта американският журналист Джаксън Хинкъл на страницата си в Туитър, съобщава ТАСС.

„Получих информация от достоверен източник, че Тъкър Карлсън е бил уволнен главно защото безстрашно е отразявал лудостта, която (се случва в) Украйна (при) Зеленски“, написа той.

Fox News съобщи на 24 април, че е прекратил партньорството си с Карлсън, един от най-известните телевизионни водещи, който многократно е критикувал действията на американските власти и по-специално политиката в подкрепа на Украйна. Така през април 2022 г. той постави под съмнение необходимостта от отпускане на друг пакет от финансова помощ за Киев, като предложи първо да се направи одит на финансите на президента на Украйна. През ноември Карлсън обвини американското ръководство, че проточва конфликта на територията на бившата съветска република.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Какво да се прави. Свобода на словото

    08 Май 2023 11:26ч.

    Нали е демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    08 Май 2023 17:43ч.

    Чети, "... заради позицията за тръмп и срещу MIC"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Т. Карлсън беше единственият

    08 Май 2023 14:18ч.

    американски журналист в официална медия, който подложи на критика прокси-войната на САЩ и НАТО срещу Русия в Украйна. Повече от очевадно е, че ястребите, прикриващи се зад гърба на Байдън, се страхуват от истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    08 Май 2023 15:53ч.

    Ярък, смел, единствен с обоснована критика на войната в Украйна, с талантлив ироничен изказ - и му намериха майсторът. Когато такъв като Такър е в която и да е сфера, елиминират го по разному. На пак такъв като Такър задава стил, ако разбира се, има 'стилисти' да поемат щафетата'. На този етап "Фокс" загубиха най-ярката си личност. И у нас обаче има наченки на подражание на Такър с критиката на войната. Походът за мир е един от тях. Стягайте се за 21 Май. А Такър има нужда от подкрепа, нашата подкрепа. Както той радваше читавите у нас, така и ние да го зарадваме с изразена солидарност, поне това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е да го обявят за руски агент

    08 Май 2023 16:47ч.

    Та да миряса раята

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    08 Май 2023 19:05ч.

    „Змията хапе най-силно когато умира.” САЩ нямат интерес от мир на континента...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи