Американски военен самолет се разби в Средиземно море

Американски военен самолет се разби в Средиземно море

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Американски военен самолет е паднал във водите на Източното Средиземноморие, съобщи Европейското командване на САЩ (USEUCOM), цитирано от Асошиейтед прес и БТА.

В изявлението се казва, че машината се е разбила по време на учебни действия. "Вечерта на 10 ноември американски военен самолет, провеждащ тренировъчни операции в Източното Средиземноморие, претърпя инцидент и се разби", се казва в прессъобщението.

Причините се разследват, но няма признаци за вражески действия, уточнява Европейското командване на САЩ. То уточнява, че в знак на почит към засегнатите семейства няма да бъде изнасяна повече информация за хората, които са били в самолета.

За момента не е известно от кое подразделение на американските военновъздушни сили е самолетът. САЩ вече изпратиха в региона допълнителни ескадрили и ударна група бойни кораби наред със самолетоносача "Джералд Р. Форд". Той е в Източното Средиземноморие със своите осем ескадрили от бойни и спомагателни самолети.

Източници: news.bg, dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Луй XIV

    12 Ное 2023 9:47ч.

    Потопили са го с ракета, САЩ не искат да си признаят. Макар че имаше култово аудио-някъв САЩ генерал на кораб командва испански фар да се мръдне. Обяснява му кой е, заповядва му и го заплашва с "най-мощната армия на света" Накрая човека то фара му казва, че ако не промени курса си, ще се разбие в скалите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахахаха!

    12 Ное 2023 10:26ч.

    Роднините на пилота, със здраве да си харчат парите от застраховката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    12 Ное 2023 9:48ч.

    Браво! Другите да последват примера му...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    12 Ное 2023 10:02ч.

    Абе вчера се позасмях, че много нездравословна банда се е събрала в източните води на Медитерането, и отчитайки напрежението между основните играчи, може да се избият помежду си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    12 Ное 2023 10:08ч.

    Добре започват! Айде и останалите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще се издържи ли на очертаващите се военни загуби и свързаните с тях огромни преразходи?

    12 Ное 2023 10:15ч.

    Щом не съобщават никакви подробности, най-вероятно е Ф-35, царят на пресиления маркетинг сред военните изделия. Само вГаза само през последната седмица са унищожени над 100 танка и БМП на ЦАХАЛ (така съобщават даже и авторитетни западни агенции).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едва ли е Ф 35

    12 Ное 2023 11:33ч.

    Говорят за загиналИТЕ в мн.ч. Ф 35 е едноместен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гроб за ЕС , НАТО и ФАЩ

    12 Ное 2023 10:24ч.

    Добра новина за неделята...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    12 Ное 2023 10:38ч.

    Да се каца на кораб не е лесно. Какво са загубили там на 6000 км от САЩ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    12 Ное 2023 11:06ч.

    Върнах се от спорт.Мрачно, но прохладно.Пия едно кафе и в банята. Това е чудесна новина.Със над 700 бази по светът-другите били агресори. Не съм вярвал че така ще ги мразя.А гледах с друго око 1990.Но така е със сатаната-нрава си не мени.А самолетоносачът -че е трудна за потапяне цел е ясно, но не и недостижима, при съвременните високоточни и бързи ядрени оръжия.Дори и при не пряко попадение ще е на дъното.Дай Боже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    12 Ное 2023 12:22ч.

    Все повече ставаме !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яре,

    12 Ное 2023 13:43ч.

    не Сатаната е виновен за хаоса и военните мизерии по света, истинският виновник е който най-малко очаквате... "" Както горе, така и долу"..., който разбрал, разбрал ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простия Киро: Моята воля за Сарафов е под всякаква критика!

    12 Ное 2023 11:10ч.

    А сега кой ще ни отбранява?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12 Ное 2023 11:10ч. А сега кой ще ни отбранява?

    12 Ное 2023 12:36ч.

    Ердоган?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    12 Ное 2023 11:18ч.

    Падналият американски самолет в източното средиземноморие, за който деликатно се премълчават подробности, вероятно е транспортен С-130. Той е излетял от кипърското летище Акротири. Поел е курс 109 градуса и след около 20 минути е изчезнал над Средиземно море. Самолетът има радарна отметка сходна с руския транспортен Ан-12. Засега не се изключва възможността самолетът на US Air Force да е ударен от украинска зенитна ракета, изстреляна от околностите на Одеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wagner

    12 Ное 2023 11:23ч.

    Един лек ядрен удар по самолетоносач? Ей така, за проба, да видим какво ще стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор, от село Парамун социален антрополог

    12 Ное 2023 11:36ч.

    Лек ядрен удар върху самолетоносач е оксиморон. Забавният игрив ядрен удар е като да любиш харесвана жена.Иска ти се още и още, да спреш е невъзможно - първо лек вагинален удар, после по-тежък такъв и за изненада този път анално. А врагът примира от удовоствие без да днае дали е в Средиземно море или в Северния ледовит океан!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    12 Ное 2023 11:40ч.

    „За кратко време САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Гърция и Турция съсредоточиха в региона два самолетоносача с по около 90 самолета на борда, два ракетни крайцера, шест разрушителя и една фрегата. В Червено море е американският десантен кораб с 1700 морски пехотинци и два кораба с по 800 десантчици на борда. Около Кипър е оперативна група на НАТО, включваща две фрегати (германска и гръцка) и две корвети (германска и турска). Там е британски самолетоносач с 24 самолета F-35 на борда, десантен кораб с морска пехота и спецназ, кораб за обслужване на ранени и спомогателен кораб. В региона е и френски десантен кораб, който поема два десантни катера, 31 танка „Льо Клерк” и 450 морски пехотинци. Две американски подводници с крилати ракети са в Средиземно море и Персийския залив. Действията на тази внушителна армада се ръководи от флагманския кораб на 6-ти американски флот, базиран в крайбрежните води на Кипър. Нима тази огромна мощ, заедно с въоръжените сили на Израел, е предназначена само за унищожаване на Хамас? „ Това е цитат от друга статия тук. До колкото помня, още в първите дни на конфликта, два американски самолетоносача пристигнаха на място. На третият ден се оттеглиха, като казаха, че Израел и сам може да се справи. Останалите защо са там, и кого поддържат? Айде, САЩ имат задължението да поддържат Израел, а останалите, които напълниха държавите си ислямисти, те кого поддържат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи