Американски прокурори са иззели близо 700 милиона долара от сметки на Сам Банкман-Фрийд

Американски прокурори са иззели близо 700 милиона долара от сметки на Сам Банкман-Фрийд

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Федерални прокурори са иззели през последните седмици близо 700 милиона долара от сметки на основателя на фалиралата криптоплатформа Еф Ти Екс (FTX) Сам Банкман-Фрийд, става ясно от документи, представени в съда в петък, предаде Ройтерс. По-голямата част от тези средства са под формата на акции във компанията за финансови услуги "Робинхуд" (Robinhood).

Банкман-Фрайд е обвинен, че е откраднал милиарди от потребители на Еф Ти Екс, за да плати дълговете на собствения си крипто хедж фонд. Той твърди, че е невинен, а делото му е насрочено за октомври.

Министерството на правосъдието съобщи по-рано този месец за иззетите акции на "Робинхуд", но едва в петък представи детайли за конфискуваните средства, които включват и пари в брой, депозирани в различни банки, както и активи в криптоплатформата "Байненс" (Binance).

Собствеността върху иззетите акции на "Робинхуд" на стойност от около 525 милиона долара е обект на спорове между Еф Ти Екс и фалиралата криптобанка "БлокФай" (BlockFi).

Министерството на правосъдието на няколко пъти през месеца иззема активи, свързани с Еф Ти Екс, като за последен път това е станало в четвъртък, когато са били конфискувани 94,5 милиона долара от сметка в "Силвъргейт банк" (Silvergate Bank) на "Еф Ти Екс диджитъл маркетс" (FTX Digital Markets), подразделение на криптоплатформата на Бахамите. От други сметки в „Силвъргейт банк" са били иззети още 7 милиона долара, свързани с Банкман-Фрийд и Еф Ти Екс. 

По-рано през месеца прокурори са конфискували близо 50 милиона долара от сметка на "Еф Ти Екс диджитъл маркетс" в малката "Муунстоун банк" (Moonstone Bank), базирана в щата Вашингтон.

От министерството посочват още без обаче да дават подробности, че три сметки в "Байненс", свързани с Банкман-Фрийд, са станали обект на "криминална конфискация".


Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • malart

    22 Яну 2023 18:43ч.

    Този мяза на Борат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон К.

    22 Яну 2023 22:59ч.

    Ще го опандизят момчето, ако е измамил своите мошета, както беше с Мадоф. Ако е измамил някакви си гои, дали ще има присъда не се знае. Засега е невинен и се прави на глупак, че не разбрал какво е станало. При родители професори юристи, как е могло да се стигне дотук? Явно алчността, чувството за превъзходно и недосегаемост втълпени от племето му са първопричената за този крах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рави

    23 Яну 2023 6:54ч.

    Лоши антисемити,брей!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американски прокурори са иззели близо 700 милиона долара от сметки на Сам Банкман-Фрийд

    23 Яну 2023 7:22ч.

    Интересно какъв рекет не е платил господина, за да му спретват 9.IX?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи