Американски конгресмени се срещнаха със Зеленски, обещаха подкрепа във войната с Русия

Американски конгресмени се срещнаха със Зеленски, обещаха подкрепа във войната с Русия

Делегация от членове на Конгреса на САЩ се срещна с украинския президент Володимир Зеленски и обеща да се опита да гарантира запазването на подкрепата на Вашингтон във войната срещу Русия, съобщи Ройтерс.

Делегацията, в която участва Адам Смит, председател на Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, е поредното посещение на високопоставени представители на САЩ в Украйна.

"САЩ, заедно със съюзниците и партньорите си по света, застанаха до Украйна, осигурявайки икономическа, военна и хуманитарна подкрепа", се казва в изявлението на делегацията.

"Ще продължим да търсим начини да подкрепим президента Зеленски и украинския народ възможно най-ефективно, докато те продължават смелата си съпротива", добавиха конгресмените. В изявлението им обаче не се споменава нищо за обещаното от министъра на отбраната на САЩ изпращане на още четири мобилни ракетни системи за Украйна.

В разговора си с делегацията Зеленски обвини Русия, че нарушава системно поетите ангажименти, след като руски сили обстреляха украинското пристанище Одеса, ден след сключване на споразумението за износ на украинско зърно, отбелязва Франс прес.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • malart

    24 Юли 2022 9:11ч.

    Брендо бил ли е на срещата? Нали е украинец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    24 Юли 2022 9:28ч.

    изгонете американците и англичаните от Украйна и ще настъпи мир

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изчистете американците и англичаните от планетата и ще настъпи мир

    24 Юли 2022 12:25ч.

    Трудна ще бъде борбата със световната тения

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    24 Юли 2022 10:34ч.

    Изключително интересна словесна конструкция: "и обеща да се опита да гарантира запазването на подкрепата"! Дори не искам да правя опит за квалификация - това новоговор ли е или някой въобще не е обърнал внимание на изреченото. А в по-общ план, щом чуем за конгресмени, задължително си напомняме онази знакова история, как на Орешарски му трепереше гласа след среща с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    24 Юли 2022 10:51ч.

    Моментът е подходящ за илюстриране, че всичко може да бъде свързано с всичко. Ще споделя нещо, което може да е много поучително за г-н Зеленски. Негова работа е да реши, дали ще ме чуе :)) Връщаме се към 2013 и злополучния Южен поток. Апропо, проектът беше изключително важен и непомерно (даже неприлично) изгоден за Бг. Обаче има един голям проблем! Всъщност два. Ще обясня!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    24 Юли 2022 10:57ч.

    ЮП противоречеше на европ. право (енергийни пакети) и още по-важно противоречеше на амер. геостратег. интерес. ЩАС вече мощно инвестираха в Укр, а ЮП целеше нейното заобикаляне. Дойдоха сенаторите и смачкаха Орешарски, който треперещ даде заден. Нямаше как, той беше в нарушение. Историята не свършва тук. След години, при изтичащ дог Русия прати на Бг настоятелен хабер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    24 Юли 2022 11:04ч.

    Газът за Бг ще бъде подаден на Бг-Тур граница. Take it or forget it! Никой не може да ме упрекне в обич към геппаджии и патрона им, но действията на Борисов в този момент бяха обясними и оправдани. Трябваше газ и се сключи сделка. Сложна такава, която предполагаше строежа на Турски поток . Проектът ТП се сключи изцяло по правилата. Пълно съотв. на европ. право, вътрешно изпипано по законите на РБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    24 Юли 2022 11:09ч.

    Историята отново не свършва. Отключи се поредица от събития. Амер. геостратег. интерес беше грубо нарушен, което доведе до вземане главата на Борисов и той е в немилост и до днес. Какъв е изводът?! Не се интересуват от интересите на Бг. Не се интересуват и от спазване на закона. Те се интересуват само и еднствено от себе си. Не могат да бъдат винени за това! Така стоят нещата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    24 Юли 2022 11:14ч.

    И каква е връзката със статията за Зеленски. Артисте, момче младо! Докато им играеш по гайдата, ще те потупват по рамото! Обаче, в този род отношения винаги и неизбежно един един злокобен момент, в който ще се наложи да решаваш: Техният интерес или съдбовен укр. интерес? Техн. интерес или съдбовен мой личен интерес? Итогава ще вземеш решение с неизбежно драматични последици!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи