Американски конгресмен предложи мораториум върху помощта за Украйна: Трябва да спрем да финансираме тази война

Американски конгресмен предложи мораториум върху помощта за Украйна: Трябва да спрем да финансираме тази война

Съединените щати трябва да наложат мораториум върху чуждестранната помощ поради огромните средства, изпратени в Украйна във време, когато американците едва могат да си позволят да си купят храна и гориво за колите си. Това мнение изрази вчера в Tуитър членът на Камарата на представителите Пол Госар (републиканец от Аризона), съобщава ТАСС.

"И всичко това във време, когато американците едва могат да си позволят храна и бензин едновременно. Трябва да спрем да финансираме тази война. Нуждаем се от мораториум върху чуждестранната помощ", написа той. Конгресменът прикачи към публикацията си скриншот и връзка към материал от английската версия на сайта на ТАСС, в който се казва, че президентът на Украйна Володимир Зеленски и неговият антураж незаконно са присвоили най-малко 400 милиона долара, прехвърлени на страната за закупуване на дизелово гориво. Това съобщи по-рано американският журналист, носител на наградата "Пулицър" Сиймур Хърш, който публикува съответния материал на своя сайт.

„Режимът на Байдън е изпратил около 200 милиарда долара на Украйна. Ние, народът, искаме парите си обратно“, написа Госар също в Туитър вчера. Той многократно призова администрацията на Вашингтон да се откаже от прехвърлянето на милиарди долари военна помощ на Киев.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • САМО ДА ПИТАМ!

    24 Апр 2023 11:51ч.

    Гласовете на разума се чуват все по- често и все по- високо, а. Всички достатъчно интелигентни и достатъчно мислещи хора знаехме, че този момент ще дойде...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха

    24 Апр 2023 15:20ч.

    Ха-ха-ха. Dreamer.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "И всичко това във време, когато американците едва могат да си позволят храна и бензин"

    24 Апр 2023 16:03ч.

    Пол Госар, откога "американците" влизат в сметките на кукловодите ви? Както вероятно е и навсякъде по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    25 Апр 2023 0:51ч.

    Ако информацията в тази статия е вярна, това води до слените заключения: 1. Не всички американци са глупави; 2. Има медии, които не се съобразяват с евроатлантическите ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи