Американската посланичка в Скопие: Няма значение какво говори Румен Радев

Американската посланичка в Скопие: Няма значение какво говори Румен Радев

Автор: Нова Македония

"Не съм говорила с Ескобар (специалният делегат на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар) след неговата презентация, нито с Радев, но не е важно да се фокусираме толкова върху това, което те казват, а върху това, което е направено тук. В крайна сметка, ако хората тук са ангажирани с ЕС, няма значение какво казват Габриел Ескобар или Румен Радев", заяви американският посланик Анджела Агелер, отговаряйки на въпрос на журналист на пресконференция в посолството на САЩ в Скопие.

Помолена от МИА да коментира последното изявление на специалния американски пратеник за Западните Балкани Габриел Ескобар, в което той обявява ангажимент към новото българско правителство за предотвратяване на по-нататъшни блокажи на интеграцията на страната в ЕС, както и за изказването на българския президент Румен Радев, че промените в конституцията са само първата стъпка от поредица искания, които ще последват, Агелер подчерта, че важното за гражданите и за процеса на европейска интеграция е държавата да се съсредоточи върху това, което трябва да направи по този път.

"Въпреки че много неща се говорят в България и в другите страни от региона, всички искат да видят РСМ да върви към членство в ЕС", каза Агелер.

Тя подчерта, че Ескобар поддържа интензивни контакти и разговори с всички заинтересовани страни и че най-голямата му надежда е Северна Македония и регионът да направят всичко възможно, за да вървят към европейска и евроатлантическа интеграция.

Специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар заяви, че Вашингтон подкрепя процеса за конституционни промени, които трябва да позволят присъединяването на Северна Македония към ЕС, и също така е ангажиран да гарантира, че новото правителство на България няма да поставя нови искания.

"За да придвижи своите стремежи към ЕС, правителството на Северна Македония се ангажира да приложи конституционни промени за признаване на българското малцинство. Силно подкрепяме тази трудна, но необходима стъпка и също така сме ангажирани с новото правителство на България да гарантираме, че то няма да предявява нови искания, след като Северна Македония изпълни задълженията си от съществуващите споразумения", каза Ескобар.

Българският президент Радев пък вчера в коментара си за предложените промени в Конституцията на Македония каза, че това е първата много важна и задължителна стъпка, но не и последната.

"От изключителна важност е изпълнението на изискванията в двата подписани протокола, които са неразделна част от преговорната рамка за присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз. Най-накрая се стигна до придвижване на въпроса за гарантиране на конституционното равноправие на българите в Република Северна Македония", каза Радев.

 

Източник: Нова Македония

 

Коментари

  • Както и няма значение кой населява земите ни.

    21 Юли 2023 13:41ч.

    За окупатора сме разходен матриал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БРЮМ-ци

    21 Юли 2023 16:38ч.

    Министерството на вътрешните работи в Северна Македония е изпратило до прокуратурата в Битоля сигнал срещу ръководството на художествено студио с деца, което посети България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Шиле

    22 Юли 2023 7:20ч.

    Те така и не разбраха, както и наще подлоги че, концертът ще започне съвсем скоро...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    21 Юли 2023 13:43ч.

    Щатската посланичка какво общо има с ЕС, та се бърка на държавите от Балканите? И кой, ако не президентът на съседна България има значение какво говори. Сащисаните съвсем обезумяха и се държат като губернатори на колонии. Така ще е щом има майкопродавци, както у нас, така и в РСМ, които им го позволяват. Да живеят посолстваТА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    21 Юли 2023 14:15ч.

    "Щатската посланичка какво общо има с ЕС" -- всичкото общо. говедарите управляват обора ес. ние сме в него, защото така решиха те навремето. както и те ще решат за западна македония. сори за разбитите илюзии. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И посланичката на ЩАС в БРЮМ е дипломат, та дрънчи

    22 Юли 2023 6:04ч.

    Сякаш всяко нейно изказване има за цел да настройва БРЮМците срещу България. А може точно това да е поръчението и, кой знае...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Констатация

    21 Юли 2023 13:46ч.

    Ликвидацията на България върви по план.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    21 Юли 2023 16:03ч.

    Fuck Bulgaria, казва посланичката, както е обичайно за представителите на америнкаската външна политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахам

    21 Юли 2023 13:47ч.

    Абсолютно е права жената. Няма значение какво говори Радев, а какви ги върши. А делата му са изцяло в синергията на САЩ и Великобритания! Плодовете от сега някои ги виждаме, а други ще ги вкусят, са пълна гнилоч. Каква да се очаква от един зелен чорап?!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожо Ахам,

    21 Юли 2023 17:04ч.

    що си не гледаш кухнята, че лукът загоря? Не се мъчи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно, много ясно 21 Юли 2023 10:47ч.

    21 Юли 2023 18:00ч.

    Какво всъщност казвате за Радев? Хем зелен чорап, хем синергия със САЩ? Обикновено зеленочорапието, използвано нашироко от Евг. Дайнов, се свързва с уличаването на президента в русофилия. Какви плодове ще берат някои наши граждани вследствие на неговите дейстия или бездействия, щом сега една посланичка казва нещо в духа на fack Bulgaria, което отговаря на реалния ни статут пред хегемона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колонии на САЩ

    21 Юли 2023 13:50ч.

    От това как говори американската посланичка в Скопие ясно се вижда, че тя смята не само целия ЕС за колония на САЩ, но и самите балкански страни. И най-важното, че залага надежди на новото послушно колониално правителство на България, че ще продължава с предателствата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    21 Юли 2023 13:50ч.

    Американската посРанничка, говори типично по американски (краварски). К'во чудно има?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    21 Юли 2023 15:53ч.

    Все пак трябва по някакъв начин да изразим своето несъгласие, нали?!:) Стадото не се радва, когато го водят на заколение, но свинята е щастлива, когато я хранят! Те така и у нашенско: къде народа, къде елита му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    21 Юли 2023 19:34ч.

    Естествено, че трябва да изразим своето несъгласие, но явно това вече трябва да стане, не само с писане на коментари, а с масово излизане на улицата, за да се разкара сегашната малоумна и алчна джендърско-либерастка продажна пасмина и ако се налага, със сила, защото "ножът вече е опрял до кокал". Определено е ясно, за всеки, който живее с отворени очи и отпушени уши, че ни водят на заколение, в буквалния смисъл. Аз просто не се учудвам на поредната безобразна американска простотия, наглост и високомерие, което не значи, че го приемам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    21 Юли 2023 13:52ч.

    Не знам от колко време тази кака е посланик в Скопие, но явно още не е разбрала в каква държава работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целият свят е колония на Хегемона. Набийте си го в чугуните веднъж завинаги.

    21 Юли 2023 13:58ч.

    Какво си мислите, че ще ви гали с перо и обгрижва? Робите са разходен материал. Заменим и заместуем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти мани, ами 2,5 роби годишно се

    21 Юли 2023 14:01ч.

    Пънат да му стават граждани. Образователен ценз не ви ли е сложила Митрофанова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    21 Юли 2023 14:13ч.

    Тези 2,5 и те са като теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До броящия по-горе!

    21 Юли 2023 15:59ч.

    Определено не отчиташ онези, които на талази минават американо-мексиканската граница! Ай сега, изпъчи се и кажи: Милиони, милиони се стичат към Страната на изобилието! А вчера поредните чуждестранни журналисти са подали молба за руско гражданство /Франция и Канада/... И това е само началото! Броящия по-горе - да не забравиш да преброиш и бездомниците, които се валят по улиците в Страната на изобилието! Те също са хора, нали?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И от психиатрията

    21 Юли 2023 16:28ч.

    Вече почна да ви копа Митрофанова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • слънчасах

    21 Юли 2023 17:06ч.

    в 13:28, простете, може пък да е и от ваксината, все пак съм дупнат с 4 игли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елементарна рубладжийка

    21 Юли 2023 13:59ч.

    Манипулация, демек разминаване между заглавие и текст в статия без автор. Плаче за една солена глоба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да е ясно

    21 Юли 2023 14:04ч.

    Ами и за нас българите, няма никакво значение какво казва тази от другия край на света. Както и няма значение, какво казва като пак се побърка или не знае къде се намира, или като се ръкува с призраци, техния уж "президент". Ако си мисли, че като е надупила българското и македонското правителства и им е сложила нашийника, това се отнася и за българския народ - много се лъже. Колкото им се получава с Русия, толкова ще им се получи и с нас. А македонските българи са още по люти. Въпрос на време е цялата им еничарска паплач да се измете от управлението. Народът с желание и кеф ще помага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @да е ясно

    21 Юли 2023 15:38ч.

    ДА! Истината винаги побеждава, а змията хапе най-лошо когато е настъпана. Вяра, надежда и любов е не случайна троица, а магическа, господна енергия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    21 Юли 2023 14:49ч.

    "Няма значение" предполага въпроса: защо тогава сме тук, ако нашето становище не се отчита? Отговорът може да бъде само един: репресивен или мълчание. Ето така приключваме с хегемона и започваме да търсим начини да го пратим там, където ни е обрекъл той - в небитието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • високи,

    22 Юли 2023 7:00ч.

    първата и най-важна стъпка е - МАСОВО гласуване! Ако не забравим т.н. семейни излети в планината и гъбарството в изборния ден ще се наложи да забравим и целият ни остатъчен суверенитет. Защото в Парламента ни се вихри шайка дебили, на която са раздадени шмайзери, но истински, не водни (детска играчка)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куче в чекмедже

    21 Юли 2023 14:54ч.

    За американците няма значение какво казва Радев, за българите обаче има, защото няма кой друг да го каже политически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    22 Юли 2023 1:21ч.

    ++++++!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неприличие поради страх от лъсване на истината

    21 Юли 2023 15:07ч.

    Всичко това е въпрос на приличие, интелектуално равнище и здрав смисъл. Дразнещо и неприлично е г-жата (посланик) да коментира по такъв глуповат и неприличен начин думите на хора, които не е редно да коментира. Ще рече човек, че рсм се е засилила да стане част от щата Делауеър:)) Г-н Радев е Президент на Трета страна,, далеч над нейното ниво е! Още по-странно е, че е включила и Ескобар, който е по-високопоставен от нея, ерго в американската йерархия трябва да се разглежда като нейн началник (макар и вероятно непряк?). Дори да му е дигнала телефона: Абе, тук те включих в едно изречение, ама ти не обръщай внимание, цялата работа е да ухапем и ударим Радев! Нямат ли чувство за мярка и такт, тава ще бъде прочетено в цял свят и после да не се чудят, защо целият свят има такова отношение към тях. Не им отричаме силата, ама бива ли да се налагаш по такъв дървеняшки начин?! Дори и зависими от теб ще подвият в 8 от 10 случая лапички със скърцане на зъби, но после ... при създадена ситуация може да ти го върнат много белезнено. Всичко споделено по-горе е все пак по формата на изказванията - глупаво, дразнещо, дървеняшко. Обаче, нещата имат и СЪЩНОСТ! А същността е това, което каза самият Радев! Той не си е позволил да си измисли нещо ново, да поставя допълнителни условия! Нищо подобно! Само изброи нещата, които следва да се реализират по Договора и Протокола! Всичко живо се беше вторачило в РСМ Конституция, но забравиха за Договора. Той е за добросъседство и сътрудничество, не за хули, обиди и омраза! Трябва да се променят учебниците! И не на последно място - да се отворят най-накрая архивите на юго тайните служби. Ето тук всички най-ги боли и опитват да се правят на смахнати и разсеяни. Там ще лъсне грозната истина - що за страна е това рсм и какъв е елитът и, откъде се е взел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сговорили са се да ни убият с хиляда малки порязвания ("Death by a thousand cuts").

    22 Юли 2023 6:52ч.

    То ухапването на Радев (и България) се осъществи напоследък благодарение на младата евронадежда на ДПС - Илхан Кючюк (https://obektivno.bg/itn-evrodeputat-ot-dps-e-izvarshil-naczionalno-predatelstvo-premahnal-tekst-v-doklad-za-nasilieto-sreshtu-balgari-v-severna-makedoniya/) Точно той представи в ЕС редактираният и сведен до 1 точка списък с изискванията ни към РСМ... Имам чувството, че сме едно тяло оперирано от главен мозък. Някой помни ли какво от Президентските пълномощия премахнаха ГЕРБ-аджиите с непреодолимото си мнозинство в НС непосредствено ПРЕДИ встъпването в длъжност на Радев, когато БМБ го наричаше "шофьор на самолет"? Тогава само запомних, че в резултат на промените в президентските пълномощия гласувани набързо от НС Президентът ще е с вързани ръце (за наказание, че народът ни НЕ гласува за Цецка)... И в този форум постоянно се намират пренебрежителни забележки от рода на "зелен чорап от нато", Мунчо и т.н. Да, ами стани ти най добрият ни пилот на изстребител. Президентът ни е нато-вски генерал, но е български мъж. И със средствата, с които разполага, се бори за Българската кауза ВЪПРЕКИ ежедневните малки предателства на коалицията на войната и на всички врагове на България! Колко пъти преодоляха ветото му до сега - нещо ми се мярка 28 пъти само през първият му мандат... Благодарение лично на Росен Желязков "Летище София" се превърна в "Соф-Кънект Интернейшънъл Еърпорт" (за 30 години напред и то в навечерието на сегашната геополитическа буря!) при едно от тези преодоляни вета... Липсата на координация може да ни довърши... Както са ни довършили преди 650 години дразгите между синовете на цар Иван Шишман...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не ни трябват такива съюзници

    21 Юли 2023 15:07ч.

    Антибългарската политика на непредставителното ни правителство и непредставителното евроатлантическо мнозинство в НС успоредно с такива изказвания от "съюзник" все повече увеличава омразата към фащ от все повече българи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президент Обама стана НОБЕЛОВ Лауреат за Мир

    22 Юли 2023 7:22ч.

    един-два месеца след встъпването си в длъжност през 2008 г. След това през осемте години на двата си мандата като Президент на ЩАС запали 8 (осем) войни, някои от които тлеят и до днес (Судан). Изобщо в 250 годишната история на най-младата демокрация в света, САЩ, имат по-малко от 10 (десет) години, през които НЕ СА били в състояние на война. Обикновено необявени, т.е. СВО - специални военни операции в защита на техните вездесъщи национални интереси по цял сват. И последната си война са обявили през 1943 г. на .... Царство България! Последваха килимнни бомбардировки на София и големите ни градове (и съответно - ПАМЕТНИЦИ в същата тази София в чест на "славните" пилоти на изстребители, паметник на хамер. президент на пъпа на София, пред Централна Баня (Джамията Баня Баши), издигнат от признателните братя Домусчиеви... И да, не ни трябват такива съюзници, ама какво да правим като ни харесва сами да си ги търсим и да им се слагаме... Имаме проблем. "Стокхолмски синдром" ли го наричат това? Какво беше това гласуване "на юруш" вчера за прекратяване на концесията на Лукойл БЕЗ оценка на риска и финансовите последици от прекратяване на договор? Ами БТР-ите, които могат да ни свършат прекрасна работа по защита на границата ни при една евентуална мобилизация? Проблемите са си повечето наши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За нас

    21 Юли 2023 15:49ч.

    българите именно Радев в случая говори истината! А тази лелка преди да говори да се запознае с нея!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тя е запозната с нея, но ролята и е такава

    22 Юли 2023 6:54ч.

    да нагнетява обстановката и да надува шушоните на РСМ, ведно с Александър Сорос, личният приятел, благодетел и съветник на Стево Пендаровски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johanes

    21 Юли 2023 15:57ч.

    В посолствата на американците работата семпли хора. Изключително ниска интелигентност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    21 Юли 2023 16:09ч.

    За нас има значение какво казва Президента Радев, но няма значение вие какво казвате, защото хал хабер нямате от историята ни. Ние не сме били робовладелческка д-ва, не сме пускали атомни бомби, не сме влизали с оръжие във Виетнам, Ирак и не сме убили 500,000 иракски деца и думите на Олбрайт "много труден тежък избор, но ние смятаме, че цената си заслужава". Да не изброявам повече, защото то не бяха "цветни революции" и т. н. Защото душата ме боли. НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЪГлАСЯ, ЧЕ ТРЯБВА ДА БЪдЕТЕ РЕФЕР И ЖАНДАРМ НА СВЕТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като не се съгласите, какво?

    21 Юли 2023 16:34ч.

    Ще им дигнете лебо нависоко?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аналллена бербок ряпа да яде

    21 Юли 2023 16:33ч.

    всеки ден "евроатлантическата дипломация" отбелязва нови върхове на тъпостта и бездарието. С такова политическо и интелектуално ниво на краварските кадри, възстановяването на народния ни суверенитет няма да представлява проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    21 Юли 2023 17:19ч.

    Абсолютно вярно! Няма значение кой какво е казал. В крайна сметка САЩ ще решат какво да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прислужник на послушника

    21 Юли 2023 18:15ч.

    Горе е подсказано, но си заслужава тезата да се развие. Цялата тази несръчна, глуповата и грубовата атака от страна на администрацията на "партньорите", в която неизбежно на по-късен етап ще се включи и Ескобар се дължи основно на обстоятелството, че Радев припомни за ангажимента да се отворят титовите досиета. Той припомни и друго, но "партньорите" въобще не се интересуват от мак. учебници, от обучението на децата и езика на омразата - та са им напълно досадни и безразлични. При досиетата е друго. Ако се стигне до отваряне, пред целия свят ще лъсне (и то за кой ли път), че сегашният с.мак. елит е пряко или косвено (семейства, роднинства, сватовство) дълбоко свързан със службите на Тито. Същите служби, които с огън са изкоренявали БЪЛГАРСКИЯ КОРЕН от тази проклета територия. Всеки нормален ще се запита - е, та толкова ли не можахте да намерите ..., че до тях опряхте?! Педя земя са! За пореден път ще лъсне, че "партньорите" не търсят обладатели на истински, неподправени и традиционни човешки качества в индивидите, а издирват, номинират и инсталират на върховете на зависимите територии ЧОВЕШКИЯ или ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУК на поселението, а най-добре ако може и двете ЗАЕДНО! Напълно всеядни са - няма никакво значение, че може да става дума за обикновени криминални лица, какъвто беше случаят при нас, или пък безмилостни садисти - каквто е бил случаят с никарагуанския Сомоса (от него тръгва названието Кучи син, но Наш Куши син, приписвано на Ф.Д. Рузвелт) или най-обикновени идоти, шарлатани, хванати в крачка, тънещи в зависимости, болестни амбиции, тотална неадекватност, бивши комунисти, силоваци, "назначени за големи хора" и всевъзможни други отклонения от нормата. Ако дадеш доказателства, закълнеш се във вярност и те държат с някаква мерзост - ти си техният човек! Тук не е открита топлата вода - партньорите правят това, което са правили и класическите империи през хилядолетията, за да държат в подчинение територии, федерати. Правилата са прости: Ако не те обича, смачкай го, ако и това не помогне - купи го, ако и това не помогне - дръж го зависим с някаква гнусотия! Модерният, префинен свят само външно изглежда по-културен и нежен. Властта се упражнява грубо и безцеремонно със старите изтъркани похвати. Красивите думи са за невинните деца и кръглите идиоти. За всяка мръсна и отвратителна работа си има съответният мръсен и отвратителен човек. Някога, при наличието на реален конкурент, "партньорите" от запада пипаха малко по-елегантно. След като историята свърши, удариха го през просото. Сега, в условията на свят, който заяви претенции за многополюсност и житейски, културни и ценностни алтернативи, гледат отново (ако и доколкото е възможно) да слагат велурени ръкавици, да не се излагат прекалено, че срамотиите им стърчат буквално отвсякъде - само погледнето фон-ката Лайнен. Лошото е, че междувременно затънаха в толкова много ненормалщини, от които няма излизане (нали ги знаете), че напъните в посока нормалност са направо смешни. Считайте за изпълнено следното: в момента на вписването на българите в К. на рсм, Веласкез отново ще ни посети и ще каже "спукано гърне"! Забравете за договори и други лигни. Няма, мръсници такива, да издевателствате с нови условия, над бедните и нещастни албано-мадекончета. Тя (рсм) е вече наша, вземаме я цялата, а више сте отдавна "ушити", тъй че вървете по дяволите и не мърдайте - знаете какво става при мърдане?! Важното е да си имаш послушници, които да те чуят и да козируват с жар в погледа. А у нас е пълно с такива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментатор

    21 Юли 2023 19:00ч.

    Това е едно от многото действия, които показват, че нашите евроатлантически "съюзници" не само че нехаят, ами и напълно смачкват българския национален интерес. Извинете, но Хитлер поне ни беше обещал да ни бъдат върнати български територии. Щеше ли да го изпълни, един бог знай. А ако върнем и по-назад, да ме извинят хората с леви убеждения, България е съюзник на Германия в Първата световна за да защити своите нацинални интереси. А сега сме член на НАТО и безрезервно подкрепяме Украйна дори в разрез с нашите интереси, и на това отгоре съюзниците ни най-открито газят българските интереси в спора с македонците. Колкото до президента Радев - това в момента е единствения политик в управлението, които работи в полза на държавата ни. Доколкото му стигат силите, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Юли 2023 19:55ч.

    При Хитлер с Крайовската спогодба на България е върната Южна Добруджа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    21 Юли 2023 19:43ч.

    Атът, Посланикът на една държава да заяви, че няма никакво значение, какво казва Президентът на друга "суверена" държава, просто доказва, какво е в случая, отношението на САЩ, към България. В прав текст и в стила на Виктория Нюланд (друга типична краварска простакеса), тази нагла лелка Анджи казва директно на макетата: "Спокойно! Майната ѝ на България. Щом ние сме решили, че ще ви насадим в ЕС, ще стане! Защото ние сме господарите на света!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил

    22 Юли 2023 0:42ч.

    Такова е отношението на един господар към васал. Една посланничка в друга държава е е по-важна за това какво се случва между две суверенни страни от техните ръководители. Спокойно можеше да каже "Майната му на Радев" защото официално не може да каже "Много ми дреме какво мисли българският народ" за присъединяването на РСМ към ЕС. Никой в света не обича американците с тяхната нагла , мръсна и брутална външна политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    22 Юли 2023 0:46ч.

    Американската надменност и мания за непогрешимост е тотална. Какво каза Виктория Нюланд по време на Майдана в Украйна- майната й на Европа. Сега друга американка казва- майната му на Румен Радев. Крайно време е действията на САЩ у нас да бъдат ударени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другото име на "Стара чанта лачена",

    22 Юли 2023 1:23ч.

    Русо гладно няма ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мина

    22 Юли 2023 1:44ч.

    Когато Митрофанова каже нещо, цялата евроатлантическа паплач се надига, а сега мълчат като....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наска

    22 Юли 2023 1:52ч.

    Само, къде. Ее външно министерство да реагира, къде е комисията по външна политика в парламента. Проспаха ли това изказване на чужд посланик за българския президент. О, тези институции са в ГЕРБ- при Борисов и Габриел. Е, те ще си мълчат, разбира се, няма да посмеят дори да попитат, камо ли да поискат обяснение. Защо ли не ги вземат за американски конгресмени, та да видят как се защитават чужди позиции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и да поискат обяснение

    22 Юли 2023 8:04ч.

    ще се окаже, че това, което, е извадено от контекста. Не сме разбрали правилно. Точка. Висша дипломация. А в нея като представители на България плуват славни хорица като Румяна Бъчварова, Елена ПопКремче, Николай Милков (основен редактор на Френското Предложение за РСМ), Георги Панайотов, доскоро - Т. Тагарев...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Принос откъм причини

    22 Юли 2023 2:41ч.

    От много време е очевидно, че по един грозен, унизителен и на пръв поглед нелогичен и абсурден начин, Доминаторът играе една видимо промакедонска игра? Да, такава държава има формално и за целите на едно изследване можем за миг да игнорираме размислите по темата - има ли такава стара идентичност, има ли такъв език, държавност, история и т.н. Знаем отговорите на тези въпроси, но заради конкретните цели, просто временно ги забравяме. Акцентираме се върху обстоятелството, че формално има такова модерно държавно образувание, което сме дори признали преди повече от 30 години. Т.н. СМ Общество е заредено с противоречия и убийствено притовопоставяне. Там буквално в срок от 24 часа могат да се изправят на ръба на гражданска война при някое особено стечение на обстоятелствата. Допълнително - размерът, наследството (титовското), ресурсите, битова и политическа култура - всичко това прави РСМ една напълно изкуствена псевдодържава, държава ама на "уж". Дори окаяната България е великан в сравнение с тях! Защо, тогава, пък и по дяволите, е тази неистова фиксация на САЩ по тях? Къде се корени истинската и действителната причина, за това фаворизиране на РСМ с цената на грозното и унизително отношение към нашата страна? Помислете по тази тема, струва си. От една страна ние сме превзети и сме се предали, което е повод да ни презират. В някакъв смисъл ги разбирам - ние сме последна грижа, страната ни е такъв провал, кулутурен и социален провал, че не си заслужава да насочваш размисли и ресурси натам! Просто камандориш грубо и брутално през посолството, в краен случай пращаш колумбиеца (или беше мексиканец?), невър майнд! Е, няма начин да излъжеш държавния ръководител и да го накараш да сложи начело на държавата едно лице с видими отклонения от нормата - кирилчо, лъжеца, авантюриста, жертвата на синдром някакъв, пък след това да демонстрираш уважение. Докато бъде преизбран, Радев размахваше дружелюбно опашка, но сега срамът и унижението започнаха да му тежат! Пък и той малко не е наясно със себе си - по-точно е да се каже, че не винаги е наясно със себе си! ! За другите продаващи се и купени петоколнници на Империята, въобще не си заслужава да отваряме дума! Иванов, атанасов, мирчев, габриелова, бх, деса дуловска, мисатафата, но да не забравяме и червените евроатлантици зафиров, вигенин, корнелка? Пропуснатите моля да ме извинят! Уффф, имаше некъф денков, ама сега в момента не мога да се сетя, каквъ го играеше! Знам, че в БСП след напускането на Найденов майманолски се разгоря неистово състезанние - кой е първият червен атлантик. И до сега не знам - зафиров или вигенин. Последният може и да загуби, че се бил появил в "онзи" сайт. Ко да праиш, идиоти братче! Петък е, разсеях се и се отнесох, моля за извинение! Посочихме една причина да ни мачкат и унижават! Каква може да е следващата! Не ни варват! Някога уж сме били най-верни на стария Началник, но новият не може да ни накара да го заобичаме! Не е достатъчно настоятелен и убедителен! Пък и старият даваше подаръци, а този само иска подаръци, пък българинът е практичен човек! Трета причина може да бъде, че в бъдещите планове на Началника, на двете територии са отредени различни роли! Много гадна хипотеза! Аз имам и други причини, примерно титовските комунисти са по-готини "кучи синове" от тодорживсковските "кучи синове" :)) Всъщност дори още не съм споменал най-важната, причина, до която се докопах след мъчителен размисъл, но ... е петък, а на мен ми писна! Кой какво ще допринесе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Погледни я в лицето - краварка

    22 Юли 2023 13:04ч.

    Заслужават ли толкова внимание думите на една краварка?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По разбираеми причини…

    22 Юли 2023 13:09ч.

    "Началниците" никога не са имали интерес от големи (или добре взаимодействащи) православни славянски държави. Така че, възможно е обяснение чрез баналния принцип: "Разделяй и владей".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смешка

    22 Юли 2023 2:43ч.

    Тази леличка от снимката е безобразно смешна! Не отива на работодателя си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е злобен чичко

    22 Юли 2023 13:01ч.

    Не прави никога хипотези за пола на един американец - лесно може да сбъркаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стил Fuck the EU!

    22 Юли 2023 12:32ч.

    Единственият стил на поведение на краварите, те друго не знаят и затова в крайна сметка те самите ще бъдат FUCKED!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    22 Юли 2023 13:14ч.

    САЩ не третират не като съюзници, а като безгласни РОБИ !!! И нашите управляващи, и цялата русофoбска сгaн са щастливи от това и радостно им лижат подметките. НЕЗАБАВНО това правителство и този парламент трябва да бъдат свалени от власт, а тия, които сами се хвалят, че получават и изпълняват заповеди от "посолствоТО" , да бъдат съдени за държавна измяна и нахвърляни в затвора с доживотни присъди !!! Ако искаме да оцелеем като държава, американо-украинските подлоги трябва да бъдат елиминирани съобразно предвиденото в закона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи