Американска операция с хеликоптери бе извършена в Североизточна Сирия

Американска операция с хеликоптери бе извършена в Североизточна Сирия

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Няколко хеликоптера на американските сили извършиха операция в Североизточна Сирия, при което бе убит един човек, предаде Франс прес, като се позова на сирийската държавна телевизия.

Това е първата операция на американски сили, извършена с помощта на хеликоптери в зона под контрола на сирийското правителство от началото на  войната в Сирия през 2011 г., съобщава Сирийският център за правата на човека.

Операцията е била извършена през нощта в зона, близка до кюрдския град Камишли. 

Според местен жител три американски хеликоптера с военни са се приземили преди изгрев слънце в село в района на Камишли и са призовали по високоговорител жителите да не напускат домовете си. Те са претърсили една къща и са ликвидирали един човек, преди да изведат оттам още двама души.

Според свидетеля е имало и престрелка между американските военни и членове на милиция, близка до сирийския режим. Един от членовете на милицията също е бил отведен от американските военни.

На 16 юни американската армия обяви, че е заловила лидер на групировката "Ислямска държава" по време на операция с хеликоптер в район в Северна Сирия, който обаче не беше под контрола на сирийските правителствени сили.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • я виж ти

    06 Окт 2022 12:47ч.

    какво търсят реднеците на територията на суверена държава?!? или каквото е позволено на юпитер ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    06 Окт 2022 12:59ч.

    Специални военни операции, които се провеждат в името на ценности, защита на демокрацията и човешките права, СА РАЗРЕШЕНИ и единственото мнение и чувство, което е подходящо да формираме по повод на такива операции, Е ЕДНА ДЪЛБОКА И НЕПОДПРАВЕНА БЛАГОДАРНОСТ И ПРИЗНАНИЕ, че някой вместо нас се нагръбва с тази благородна задача!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народеее ????

    06 Окт 2022 13:31ч.

    Американските рунгели влизат в чужди държави убиват мирни жители и си тръгват! Това са истинските терористи и агресори!Света защо мълчи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    06 Окт 2022 13:32ч.

    Създават си терористични организации в определени държави и после незаконно окупират същите ужким да се борят с творението си, но всъщност за да грабят. Днес в Сирия утре може и в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Големи са майстори пиндосите на такива операции

    06 Окт 2022 13:35ч.

    Операция "Орлов нокът в Иран": https://www-24chasa-bg.cdn.ampproject.org/v/s/www.24chasa.bg/amp/6641526

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    06 Окт 2022 13:36ч.

    Къде е загубеното оон, загубената международна общност и загубената западна деморкация ?!? Как може да се напада суверенна държава и всички да мълчат като посрани ?!? Къде са ви правата на човека и разните му там комитети и други измислени организации? Спите ли бе, гъзолизци долни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ... През сълзи!

    06 Окт 2022 13:43ч.

    Те затова Чехите на Вацлавския площад преди седмица и нещо протестираха с лозинг освен (вън от НАТО и Вън от ЕС) и със странния лозунг "Вън от ООН" и "Вън от СЗО"... И се събраха повече от колкото през 1968а...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bloody murderers

    06 Окт 2022 13:41ч.

    или "murtherers", както е в правописа на Шекспир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ний сми мугъшти

    06 Окт 2022 14:07ч.

    Така един ден хиликоптирити шти катцнат и за Владимир Илич Путлер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    06 Окт 2022 14:40ч.

    Американската демокрация в действие-нахлуваш в суверенна държава/Сирия/,държиш се като каубой, убиваш чужд гражданин и отвличаш други 2-ма. Сигурна съм, че от ООН няма да чуем звук- там ще се направят, че това не се е случило или в краен случай ще бъде обявено, че това е руска пропаганда...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    06 Окт 2022 14:46ч.

    Миличка, ама ти женскичко ли си?! Вчера се опита да се закачаш, пък аз реших, че някое злонамерено мъжко иска да се бием. В този момент не ми се маризеше, а пък и ставаше ясно, че познаваш Атлантида и Платон, та поотложиш отговора за по- подходящ момент, който дойде едва днес предиобед. Няма да се бием, ще се обичаме, правилно разсъждаваш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    06 Окт 2022 15:06ч.

    Казано обобщено - ЩАС може да прави СВО, водени от единия гол хуманизъм, накичен със солидарност: 1. да гепят петрол и газ от Сирия; 2. да убиват и пленяват неудобните. Общият брой май гони 200. Турция и тя като вола: 1. СВО в Сирия; СВО в Ирак; СВО в Либия; започнаха със СВО в Кипър 1974; приятелски предупредиха Гърция за СВО в Атина. Френските и английски СВО ги прескачаме заради удобството :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    06 Окт 2022 15:10ч.

    Всичките горни СВО не правят впечатление никому! Всичко мижи, оркестърът свири, от трибуната се леят тържествени речи за промисълта Божия! Обаче, на РФ са и забранени СВО, защото същата нарушава Божия закон на основание на самото си съществуване и е крайно време да разбере, че за нея е предвидено да се жертва в интерес на цялото прогресивно човечество :(((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи