"Алтернатива за Германия" спечели за първи път кметско място

"Алтернатива за Германия" спечели за първи път кметско място

Крайнодясната германска партия "Алтернатива за Германия" преодоля нов етап на изборите, като спечели кметското място за първи път в германски град, предадоха световните агенции.

Четиридесет и две годишният Ханес Лот постигна победа в град Рагун-Йесниц, който има 9000 жители и се намира в провинция Саксония-Анхалт, в източната част на страната. Той печели 51,13% от гласовете. Срещу него се яви независим кандидат.

Преди точно една седмица същата партия постигна друга първа победа, след която ще оглави окръг Зонеберг в провинция Тюрингия, също в източната част на страната.

Новото постижение на "Алтернатива за Германия" се случва в момент, в който партията напредва в допитванията.  Според анкета, публикувана в "Билд", Алтернатива за Германия изпреварва социалдемократите на канцлера Олаф Шолц с 1 процент (20 процента спрямо 19 процента).

По време на последните парламентарни избори преди две години "Алтернатива за Германия" постигна 10,3 процента. Тя преобладава основно в Източна Германия, където има усещане, че районът е оставен на произвола на съдбата в сравнение със Западна Германия.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Неофашистите са с особено добри позиции на територията на бившата ГДР

    03 Юли 2023 13:45ч.

    И това продължава от падането на комунизма до днес. Не е трудно да се досетим защо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    03 Юли 2023 13:53ч.

    хептен са ти се омешали понятията между ушенцата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова концентрурани тъпни

    03 Юли 2023 16:29ч.

    в три изречения - ашколсун! Да не си от РабФака на Харуърд, като някой родни титани на глупостта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайнодясната германска партия "Алтернатива за Германия" преодоля нов етап на изборите, като спечели кметското място за първи път в германски град, предадоха световните агенции.

    03 Юли 2023 16:32ч.

    Крайнодясната германска партия "Алтернатива за Германия" - от кога партията е определена като крайни дясна, което понятие е синоним на фашистка? Да разбираме ли, че според БТА в Бундестага е избрана и заседава фашиска партия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    03 Юли 2023 17:42ч.

    Грантаджиите са с особено добри позиции на територията на бившата НРБ. Това започна още преди отпадането на политическия монопол на БКП у нас, но на грантаджиите у нас им се налага да пишат/говорят глупост и да се държат глупаво, за да не работят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неофашистите са с особено добри позиции на територията на бившата ГДР 03 Юли 2023 10:45ч. И това продължава от падането на комунизма до днес. Не е трудно да се досетим защо.

    03 Юли 2023 18:01ч.

    Не е трудно да се досети м, че комунизмът НЕ падна, а се преоблече в овчи кожи на Зелени Либерали, Християндемократи, Социалдемократи и досега са на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 0фашистите бяха крайно лява

    03 Юли 2023 18:02ч.

    Работническа партия, не дясна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неслучайно "Възраждане" са братска партия с "Алтернатива з аГермания" и нанират идеологическа база в пропутиниската идеология

    03 Юли 2023 20:25ч.

    Крайнодясната политика може да включва антиимиграционно или антиинтеграционно отношение спрямо групи, които смята за по-нисши или нежелани. В най-крайния си вариант екстремно десните движения провеждат политика на потисничество и геноцид срещу групи или отделни лица на основата на приписвана им малоценност. Крайнодясната политика обикновено включва авторитаризъм, нативизъм, расизъм и ксенофобия. Асоциира се с групи или отделни лица, които изповядват екстремно националистки, ксенофобски, расистки, религиозно фундаменталистки или реакционистки възгледи. Терминът обичайно се използва по адрес на фашисти /авторитарна радикална националистическа политическа идеология/ и нео-нацисти /националсоциалистическа идеология, т.е. т.нар. соц./, въпреки че съществуват противоречия по отношение на местоположението на фашизма в десно-левия политически спектър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    04 Юли 2023 0:17ч.

    Много си "умен ". Машшалла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неофашистите са с особено добри позиции на територията на бившата ГДР

    03 Юли 2023 13:45ч.

    И това продължава от падането на комунизма до днес. Не е трудно да се досетим защо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    03 Юли 2023 15:42ч.

    Стъпвал ли си в Германия някога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм

    03 Юли 2023 16:34ч.

    Но гледам Дискавъри, слушам DW, следя наште големи телевизии и общувам с отворени към света хора с моя мируглед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 03 Юли 2023 13:34ч. Но гледам Дискавъри, слушам DW, следя наште големи телевизии и общувам с отворени към света хора с моя мируглед.

    03 Юли 2023 16:41ч.

    Като за начало общувай с някоя учителка по български език и литература, за да придобиеш мироглед и правопис на грамотен човек, а сред медиите в България единствените по гнусни и лепкави от ДВ са онези с чужд капитал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Не съм стъпвал в Германия

    03 Юли 2023 17:43ч.

    хахаха, Доскавъри, Deutsche Welle и тем подобни са фабриката за мечти, Холивуд за Германия, мозъкът ти е измит с 9 води и много сапун, хихихи :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    03 Юли 2023 18:10ч.

    е ли си, ну съ пръвописъ си зле .(точка) дискъвъри е за мозъчни баламурници, дойче свят е вече шизофренен свят (опитал съм го с кожатъ си. там оруел ряпъ дъ папа,нашити големи телевизори са алабалистика за сееелЕне)нямаш библиотекъ момше.личи ти. нахълтахта тук съ мислътъ си и се налага да се дезинфикциръми. твоето е безмозъчие и зътова са груб,простак и циник. (i сиктир)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кратка версия

    03 Юли 2023 14:05ч.

    До Безименен, 10,45! Колко време е отнел този ви постинг не се знае, но видимо сте много горд с резултата, след като е публикуван два пъти. Изнасяне на лекции тук е неподходящо. Вижте за разликите между фашизъм и националсоциализъм. Нацистката партия се нарича NSDAP - Националсоциалистическа Германска РАБОТНИЧЕСКА Партия. Намецитге за бившата ГДР и политическата и социлно икономическата картина в територията са неодекватни, напълно неадекватни към явлението/идеологията фашизъм. Може би не чак толкова неадекватни като личността ви?! Вие очевидно сте тотален игнорат, който няма никаква представа от нищо. Само думи, шум! Понеделник по традиция е малко минорен ден. Моля, опитайте се да ни оправите настроението, като се включите със следващи оценки и внушения за политическата и социлно-икономическата картина в Украйна след 2014 г. Внимавайте с етикетите! Следващия път няма да бъда така любезен, ще си отнесеш срама - анонимен срам, ама срам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кратка версия

    03 Юли 2023 18:07ч.

    по плодовете им ше ги познаете - не по дефинициите от речника.... Книжници и фарисеи, буквалното тълкуване ви прави слепи за истината, от времето на Иисус и досега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прилики между националсоциализъм и фашизма

    03 Юли 2023 20:41ч.

    1. Идея за народобщество (еднонародно общество, Volksgemei nschaft), определено чрез кръвното родство, в което не трябва да има класови противоречия; 2. Антимарксизъм; 3. Антикомунизъм (антиболшевизъм); 4. Тоталитаризъм – отклоняване от демокрацията; разбиване на политическите партии, профсъюзите и свободната преса; 5. Авторитаризъм (Фюрерство) – концентрация на цялата власт и авторитет в едно водещо лице, както и разпростирането на този принцип върху останалите йерархически нива; 6. Милитаризъм, изразяващ се в тотално въоръжаване на нацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прилики и разлики между националсоциализма и комунизма

    03 Юли 2023 20:48ч.

    Сравнение между националсоциализма и комунизма показва сходства в някои пунктове от тяхната идеология: 1. Премахване на капиталистическото класово разделение; 2. Премахване на частната собственост (Одържавяване на част или цели клонове на индустрията); 3. Получаване на част или цялата печалба в предприятията; 4. Премахване на класовите различия. 5. Национална идеология: - налагане принципите на агресивния национализъм в Германия; - налагане идеите на интернационализма в СССР и по света, а след 1924 г. на агресивния национализъм. 6. Взаимна забрана за функциониране на територията на: - в Германия се забранява комунистическата партия през 1933 г.; - в СССР е забранен Националсоциализмът (ами, конкуренцията се забранява:) ). 7. Елиминиране на своите политически конкуренти: - Хитлер ликвидира Ернст Рьом; - Сталин ликвидира Троцки. 8. Антисемитизъм: в Германия - открита и безкомпромисна война срещу еврейството (холокоста); в СССР - прикрита борба срещу еврейството (масово интерниране по лагери).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Против пораженчеството

    03 Юли 2023 14:15ч.

    Тук е много подходящо място да напомня на публиката - прочетете невероятното интервю на Е. Тод, в прекрасен превод на Г. Дачкова. Още е на първа страница! Направете го бавно и внимателно - заслужава си! Има един особено деликатен момент, където г-н Тод споменава неназидателно, дори малко мимоходом за набор от страни в Европа, който са се предали и отказали от бъдещето си. Противопоставя ги на други страни. Размишлявайте върху тази теза и не бързайте да подскачате горделиво! Не е за пренебрегване хипотезата, че Е.Тод е по-изявен от всички нас тук (поединично) в интелектуално отношение и като ерудиция и е редно поне да чуем, какво точно се опитва да ни каже. Разглеждайте повдигнатата тема в един особен разрез. Дори и в в страните, които са се "предали", има личности и сили, които не приемат поражението и резигнацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Димитров

    03 Юли 2023 14:36ч.

    За либерастите всички които не са с тях са фашисти, нацисти, расисти, крайно десни... Разбира се, това въобще не им попречи да отгледат нацистите в Украйна и да ги хвърлят срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно!

    03 Юли 2023 16:38ч.

    Интересно е да се направи сравнение колко татуировки със свастики има сред синеоките елфи на Зеленски, които са любимци на турболибералния джендъриат по света и у нас, и сред членската маса на AfD?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато някоя партия се бори за народа я обявяват за крайно дясна и неофашистка

    03 Юли 2023 15:26ч.

    Разбира се, че в бившото ГДР народа ще е недоволен. Направиха аншлус без да ги питат. Крим се присъедини към РФ СЛЕД РЕФЕРЕНДУМ. Такъв нямаше в ГДР. Но какво да се прави. Западна демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Намерих я на английски

    03 Юли 2023 15:43ч.

    Програма на партия "Алтернатива за Германия": https://www.afd.de/wp-content/uploads/2017/04/2017-04-12_afd-grundsatzprogramm-englisch_web.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баща на три деца , юрист

    03 Юли 2023 17:43ч.

    Победителят е баща на три деца, юрист, против джендър и зелената фашистка власт. Но, досега не му е рзрешено да влезе в длъжност, защото да си против джендър за деца от 2 години значи да си фашист

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи