„Алтернатива за Германия“ и „Възраждане“ правят нова група в ЕП

„Алтернатива за Германия“ и „Възраждане“ правят нова група в ЕП

Според „Шпигел“ в основата на новата група в Европейския парламент е „Софийската декларация“

Германската крайнодясна партия „Алтернатива за Германия“, която има 14 депутати прави нова група в Европейския парламент. Част от нея ще бъде и „Възраждане“ с нейните трима евродепутати Станислав Стоянов, Петър Волгин и Рада Лайкова.

Това съобщи в събота "Der Spiegel", позовавайки се на имейл до парламентарната администрация.

Крайнодясната политическа група в Европейския парламент (ЕП) „Идентичност и демокрация“, в която е "Национален сбор" на Марин Льо Пен, изключи "Алтернатива за Германия" през май. Това доведе до търсенето на възможност за създаването на нова група.

Минималният брой членове за образуване на политическа група е 23, като трябва да са представени най-малко 1/4 от държавите членки на ЕС.

Представител на „Алтернатива за Германия“ е поискал стая за 100 души и кетъринг за „учредителното събрание на нова парламентарна група“.

Според информацията тя ще се казва „Суверенистите“.

Част от нея ще бъде и крайнодясната румънска партия „SOS Румъния“ на Диана Шошоака, която има двама евродепутати.

В новата група от Испания ще бъде крайнодясната партия „Партито свърши“, която има трима евродепутати.

Гръцката консервативна парти НИКИ („Победа“), полската партия Конфедерация „Свобода и независимост“, словашката партия „Движение Република“ и унгарската Движение „Наша родина“ ще бъдат част от групата, допълва „Шпигел“.

Приоритетите

Според „Шпигел“ в основата на новата група в Европейския парламент е „Софийската декларация“, подписана от някои от гореизброените партии след организирания от „Възраждане“ форум „Новите лидери на Европа“.

Те се обединяват около няколко приоритета в следващия мандат на Европейския парламент:

  • Европа трябва да спре да бъде икономическо пространство, доминирано от интересите на международни корпорации и финансови институции. Нашият континент трябва да бъде политическо пространство на отношения и връзки между равноправни и суверенни държави.
  • Трябва да бъде спряна властта на безотчетната бюрокрация. Демократичната власт е у гражданите и те, а не брюкселските бюрократи, трябва да решават как искат да живеят.
  • Трябва да бъде спряна войната в Европа – чрез мирни преговори. В основата на европейската цивилизация е мирът. Затова европейските държави трябва да се превърнат в самостоятелен и силен фактор в международната политика.

Групата на германската крайнодясна партия „Алтернатива за Германия“ (АзГ) в Европейския парламент ще бъде ръководена от Рене Ауст, след като водещият им кандидат за евродепутат Максимилиан Кра беше изключен от нея.

Кра беше в центъра на няколко скандала, включително твърдения за приемане на средства от Русия и Китай. Освен това бивш високопоставен съветник на Кра беше арестуван по обвинения, че е шпионирал в полза на Китай.

Максимилиан Кра направи крайно противоречиви изказвания пред италиански вестник, в които заяви, че не всички членове на печално известните нацистки отряди „Ес Ес“ са били престъпници.

 

Източник: бТВ

 

 

Коментари

  • ЗИП

    23 Юни 2024 18:39ч.

    Кремъл си направи група в ЕП и тва определено е сериозен политически успех на Лавров.Не мога да си кривя душата и да не го отбележа въпреки огромния ми скеспис по принцип към дипломацията. Льопенката е сърдита на Путин заради Нигер, Мали и прочее Буркина Фасо.Според мен ще и мине ако се докопа до властта.Путин мо е да и пусне малко уран ако си промени позицията за Украйна.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Юни 2024 19:38ч.

    Алтернативата и Възраждане имат една силна разделителна линия и тя е в отношението към индивидите със старозаветни имена .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слава............

    23 Юни 2024 20:51ч.

    Цанов разкри в новото си видео че Ивелин Михайлов е Сциентолог. https://www.youtube.com/watch?v=FsnLtfyCzFc А от този филм може да разберете с кой ще си има работа Цанов, тайните служби на сциентолозите The Office of Special Affairs (OSA), изгледайте го и помислете дали ще му простят: The Office of Special Affairs (OSA): https://www.youtube.com/watch?v=buhh4FD313A

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Германската крайнодясна партия „Алтернатива за Германия“, която има 14 депутати прави нова група в Европейския парламент.

    23 Юни 2024 22:16ч.

    Кое в идеологията на АзГ я определя като крайно дясна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • VI4Е

    23 Юни 2024 18:46ч.

    Петър Волгин се затри окончателно като отиде в ЕС.Сега метресата на Б. Борисов Силвия Великова,която мечтаеше отдавна да отстрани Петър Волгин,най-после се намести на неговото място.Към Петъп Волгин:Ум царува, ум робува, ум патки пасе-Петре пасеш патки и беше много,много глупав че отидеу при Възраждане и в ЕС където ще бъдеш един фигурант-мижитурка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо подобно!

    23 Юни 2024 19:58ч.

    Петър Волгин е най-забележителният представител на "Възраждане" и на България, като цяло, в Европейския парламент. Желая му високо вдигнат гард и успех в защита на интересите на българския народ, като интерес на България! А най-важният интерес е МИРЪТ, без който всичко друго е безсмислено. МИРЪТ като алтернатива на агресивната политика на нАТО на подчинения на САЩ Европейски съюз. // Искрен Искърски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кузелич

    23 Юни 2024 20:20ч.

    Волгин при първата си еврозаплата ще изуе гащурите в полза на еврогейтаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако си продажник виждаш всички като продажници

    23 Юни 2024 21:24ч.

    Щото съдиите по себе си и другите кап@ти като вас. Има и други хора - различни от Станишев, Йончева, Барека, Радан и прочие подобна сволоч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прости хора сте рубладжиите

    23 Юни 2024 22:15ч.

    Дано да ви даде и на вас някой евроцент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, Източна Европа!

    23 Юни 2024 18:59ч.

    Не оставяй ония, западналите, за трети път да сринат Европа, защото този път стомничката не само ще се счупи, ами ще стане на ррах и пепел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    23 Юни 2024 19:00ч.

    Иредентизъм, реваншизъм, либертарианство ,антисемитизъм, антифеминизъм, обикновен фашизъм. Но ЕНП едва ли ще има проблем да ги ползва за съюзник. Иначе е забавно-румънските партньори на Волгин и Костадинов имат претенции и за Добруджа, освен че със поляци и унгарци не крият апетити за подялба на Украйна. Интересен черен интернационал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя пак се прави на умен

    23 Юни 2024 21:49ч.

    Само ветер да правиш. С тия фантазии само пред класната ръководителка от Посолството .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами така е

    24 Юни 2024 0:23ч.

    Хмм, не занм дали имаш идея и половвината от тези думи какво значат, но все пак става: приемам либертарианство и антифеминизъм като близки до убежденията ми. Какво лошо има в това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Delon

    23 Юни 2024 19:01ч.

    Русия има изключително умен ПРЕЗИДЕНТ-Вл. ВЛ. ПУТИН.Сега ,всички ще бъдат на килимчето и ще просят наведени подкрепа от Путин и от Русия.А, Русия е Империя.Не е като нашите шматки про100Киро, Пуевски, Магарев,ГАРГАмел, плъхоДенков, кокорчо/България не е държава ,а територия населявана от 80% дебили/, гнома и най.паче като предателя-комунист Б. М Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    23 Юни 2024 19:06ч.

    Баси национализма. Да се чуди човек що сме излезли от една Империя, като целта на националистите днес е да се включат в друга....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • момо

    23 Юни 2024 19:17ч.

    Не знаех, че е лошо партиите да искат мир; суверенитет - брюкселските бюрократи да не решават вместо теб, т. е. да им се спре канчето за корупция; всяка държава да защитава националните си интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    23 Юни 2024 19:20ч.

    Колкото са демократи, т.н. "Европейска Народна Партия", либералите с ДПС и социалистите в ЕП, толкова са фашисти и крайно-десни и путинисти и т.н.....партиите, които ще членуват в групата "суверенистите"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    23 Юни 2024 19:21ч.

    Особено допада името на испанската партия "Партито Свърши", като се има в предвид испанската фиеста ;-) . Как ще накарат испанците да не "фиестират" поне за мен е загадка . Май единствения начин е банкрут на държавата Испания. Друг не ми се види реалистичен. Тогава войната в покрайнините ще ви се види като братско сбиване !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Балът на вампирите свърши!

    23 Юни 2024 19:33ч.

    Свиквайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокиран

    23 Юни 2024 19:33ч.

    думата крайнодясна е спомената към 1743 пъти в матреалчето. за сплашване ли, що ли? на мен лично приоритетите не ми се чинят никак крайни, дори десни не ми се чинят особено. здраве да е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    23 Юни 2024 19:46ч.

    Не обръщай внимание на идиоти. НИКОЙ не е прочел програмата на „Алтернатива за Германия“, но всеки се изказва. Една от основните им точки е “референдуми за всичко важно”, както се управлява Швейцария. Не съм чул някой да обвинява швейцарците, че са десни и фашисти. Друга точка е директен избор на президент. САЩ им наложиха своя система и народа не избира президента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    23 Юни 2024 20:01ч.

    При нас сглобкаджийските свине в нарушение на конституцията осуетиха провеждане на референдум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    23 Юни 2024 19:40ч.

    “ крайнодясна партия „Алтернатива за Германия“,”. Кой ги измисля тези идиотщини? Какво й е дясното на „Алтернатива за Германия“ и какво е дясното на “Възраждане”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    23 Юни 2024 19:51ч.

    Това е трагедията на днешното мислене на повечето от пишещите и в тоя форум. Те постоянно слагат каруцата пред коня. Едно малко по-внимателно вглеждане във идеологията на фашизма, между другото попитайте колко от тях знаят какво е това фашата , да не питам "възрожденците" за книжката по родинознание на техния лидер ;-) , показва че Фашизма е лява идеология - НСДАП означава "национална" содиалдемокрация ! Десни са "само" анархистите. Те по принцим отричат държавата като такава. Каквото следваше да се случи и със Социализма, когато прерастне в Комунизъм ;-) . Т.е. по дефиниция "комунизма" няма нито държава, нито пари. Демек комунизма е анархия, т.е. десно формирование. Що го слагат в ляво е друга тема ;-) ? Цирка е пълен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    23 Юни 2024 20:05ч.

    Имаш "палче" от мен.Наистина прекрасно боравиш с понятията "ляво" и "дясно".Не са бях замислял, че анархистите са "крайнодесни". ...:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циркът е в душата ти

    23 Юни 2024 20:06ч.

    Затова си циркаджия. А в главата ти е кашата - пълна ти е с каша главата. Заслужаваш да се лекуваш във всяка една доказана психиатрия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    23 Юни 2024 20:14ч.

    На простичък език лявото е Монархията, Кубрат какъв е бил? Притчата за пръчките разказани и в книжката на лидера е именно смисъла на фашата, която е древноримски символ. Дясното е Индивида. Анархистите не признават лидера на тълпата. А тълпата винаги иска лидер. Така, че ;-) не знам кой е за психиатрията . Не случайно има анархо комунисти :-) .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    23 Юни 2024 20:29ч.

    Колко е прав проф.Витанов, че "кръгът" описва прекрасно много политически процеси в човешката история! Вдясно от крайнодесните са крайнолевите! Така, че да, Ленин и Сталин са били "теоретично десни" ,но на практика, както и Хитлер създават крайнолява държава!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно е кой го измисли

    23 Юни 2024 22:13ч.

    Но ако все пак не ви е ясно: екстрем еколозите или крайно зелените, тоест кафявите картофи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    23 Юни 2024 22:16ч.

    Кръга няма начало и край . Така, че което и до обявиш ляво или дясно все ще си прав. Въпрос на точка от времето :-) . Същото е с Запад и Изток. Например като се събудя и погледна на Изток, там е Вашингтон. На запад Токио и Пекин :-) . Още по на запад или на Изток - Москва . Земята е "сфероид" и се върти около полюсите си. Север и Юг. Тоест изток и запад са относителни. Ама това е недостъпно за хората с плоско мислене живеещи в двумерно пространство. Ляво-Дясно, Добро-Зло и т.н. Реалността е многомерна а не двумерна. Двумерното е частен случай на примерното и се съдържа в него :-) но не го изчерпва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опак човек

    23 Юни 2024 19:59ч.

    След този Содом и Гомор, на който се нагледах трийсет годин, никакъв фашизъм и турска заплаха не ме плаши. Утре е Свети Дух. Ако ние не се преборим със себе си да запазим достойнството си на човеци и българи, православни, всичко друго е общи приказки от сатаната. Волгин събра много надежди, това силно тежи. Дано да издържи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    23 Юни 2024 20:00ч.

    Чем черт не шутит. Най-видният антифашист в другарска прегръдка с немските неонацита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • амин

    23 Юни 2024 20:01ч.

    Хайде сега една от първите задачи да е прокарване на резолюция през европарламента за референдума у нас. В това ако успеят, останалите 5 години могат да си клатят курците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    23 Юни 2024 20:19ч.

    Браво на учредителите, похвална инициатива. Няма значение, че са малцинство, важно е, че издигат глас и оформят разумен възглед. Националната принадлежност е преди всичко езикова принадлежност, а ако някой няма свой език, то в главата му няма нищо. И това не е нацизъм, а оцеляване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kukurun

    23 Юни 2024 21:10ч.

    Българският интелигент е най-големия длъжник на България. В огромната си част става въпрос, както казва един мъдрец , за "хипертрофия на аза". Българският интелигент е по-лош от бай Ганя, защото е лукав, без гръбнак, фукарня, празен тип, скован, скучен човек, с голямо самомнение, който само може да се любува на себе си. Важните неща не се живеят с ума, а със сърцето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    23 Юни 2024 21:23ч.

    В момента в Германия върви усилена кампания да забранят Алтернативата., която всячески се опитват да представят като неонацистка.. . Нагледно имаме ,когато лъжата стане Истина... Предстоят избори в три провинции в Източна Германия , едната е Саксония. На последните избори ( ЕП) - Алтернативата печели ... и в трите провинции.. Страх на ,,глобалните пудели,,.. страх и предприемат фашистки мерки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прости хора сте рубладжиите

    23 Юни 2024 22:17ч.

    Това от ютюб ли го научи ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тротил

    23 Юни 2024 23:00ч.

    Ти от колко никнейма заработваш бе,фекал козяшки ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бубаджан

    23 Юни 2024 21:40ч.

    Волгин е шушляк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Фашизма е лява идеология"

    23 Юни 2024 21:44ч.

    Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това, цитираното за фашизма, от някоя жертва на Държавните зрелостни изпити на МОН ще да е

    23 Юни 2024 21:47ч.

    „Фашизмът е открита терористична диктатура на най-реакционните, най-шовинистичните, най-империалистическите елементи на финансовия капитал… Фашизмът – това не е надкласова власт и не е власт на дребната буржоазия или на лумпен-пролетариата над финансовия капитал. Фашизмът е власт на самия финансов капитал Той е организация за терористична разправа с работническата класа и с революционната част на селячеството и интелигенцията. Фашизмът във външната политика е шовинизъм в най-груба форма, култивиращ зоологическа ненавист към другите народи“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трите бири

    23 Юни 2024 21:59ч.

    Ако Алтернатива за Германия са крайно десни, приятелите на Урсуля, Борел и Блинкин от Азов и Кракен какви са? Питам така лекинко. За ориентация питам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трите бири

    23 Юни 2024 22:02ч.

    Забравих и да другите приятели на Урсуля и на САЩ - Десен сектор. Те у кой край са застанали? Левио или деснио или са изключително правилни на правата линия на дъгата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "приятелите на Урсуля, Борел и Блинкин от Азов и Кракен какви са"

    23 Юни 2024 22:04ч.

    Идиоти. А писачите и газетарите им из ЦРУ телевизиите и разградските медии на тази територия са полезните идиоти на въпросните идиоти. Идиоти на втора степен с една дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    23 Юни 2024 22:14ч.

    Комунетата винаги са се прегръщали с фашетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    23 Юни 2024 23:02ч.

    Скъпа,ние вчера не се ли прегръщахме на прайда ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бе ще имаме един активен

    23 Юни 2024 22:40ч.

    назидател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селямсъза

    24 Юни 2024 5:50ч.

    Как и кой управлява ес? Не следва да има само един вариант и той да е" европейски ценности", които така и не се разбра какво са, защото ценностите са общочовешки - това не кради, не лъжи, обичай ближния си ..., а какво виждаме евровизия, прайдове - влияние гнусно даже на деца, кой им пречи на тях да си ползват правата и да си живеят! Май, както гладам, за традиционното семейство е нужна защита! Европейска демокрация, то каква стана тя - тоталитарна демокрация, един да казва други да изпълняват!!! Че то и преди 1989 г си е било така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киру Макроцефала

    24 Юни 2024 6:51ч.

    Волгин винаги ме е кефил...Безкомромисен,честен,отстояващ мнението си...Журналист в пълният смисъл на думата ...неПосолен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Картечарката Анка

    24 Юни 2024 12:19ч.

    Аз обичам Петьо, а останалите ДГД.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Makko

    24 Юни 2024 13:29ч.

    са просто бомба в света на секса: твердая и продолжительная эрекция, силно сексуално желание, издръжливост и контрол на еякулацията, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://bitly.cx/sman

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи