„Алтернатива за Германия“ - европейският партньор на „Възраждане“ в Бундестага защитава българския интерес

„Алтернатива за Германия“ - европейският партньор на „Възраждане“ в Бундестага защитава българския интерес

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Вчера продължиха работните срещите между Костадин Костадинов - председател на  "Възраждане" и Станислав Стоянов- народен представител и представители на "Алтернатива за Германия". От немска страна в срещата участваха експерти в областта на финансите, международните отношения, икономиката и депутати, сред които зам.-председателят на "Алтернатива за Германия", Норберт Клайнвехтер и ръководителят на работната  групата по Европейските въпроси проф. Харалд Вайел.

Работните групи по финанси, икономика и международни отношения затвърдиха общата европейската посока на развитие на двете формации.

Бяха обсъдени теми като: Македония, проблемите на Еврозоната, реформите- политиката за мигрантите на Европейския съюз (ЕС), Северен поток и други.

В разговорите ясно се открои позицията, че Германия и Германският Бундестаг са две различни неща. Има политически партии в Германия, които защитават българския интерес. В Бундестага, това е "Алтернатива за Германия". Факт, който ясно се отличи при гласуването на резолюцията.   На 15.06.23 в Германския Бундестаг се гласува парламентарна резолюция, внесена от Зелените, Либералите и Социалдемократите, озаглавена “Подкрепете активно Северна Македония по пътя й към Европейския съюз”.

Тази резолюция, която цели да вкара Македония незабавно в Европейския съюз, беше прокарана от политическите партньори на БСП и “Демократична България”. “Алтернатива за Германия" , която е партньор на европейско ниво на" Възраждане",  гласува против резолюцията. Същата резолюция беше разглеждана непосредствено след работните срещи с „Възраждане“, в които депутатите детайлно обсъдиха историческите факти, както и насилието над българи в Македония.

По време на дебата в Бундестага, Социалдемократите и Зелените, които си партнират на европейско ниво с БСП и “Демократична България”, заявиха, ден след поредния побой над българин в Македония, че Македония е пример за  мирно съжителство на различни култури и тя незабавно трябва да бъде прието в общото европейско семейство.
Основно искане на резолюцията е Германският Бундестаг да подкрепи членството на Македония в ЕС, включително и с финансови средства, за да бъдат изпълнени формалните критерии и присъединяването на Македония към ЕС да бъде възможно най-скоро.

По темата за Референдума за въвеждане на еврото в България, който беше иницииран от "Възраждане" , работните групи, съставени от експерти по финанси и икономика, дискутираха въпроса, защо влизането в Еврозоната ще навреди на България. Евросистемата в момента е клуб, който на практика не е в състояние да спазва собствените си правила. Понастоящем Евросистемата се държи заедно само от развитието на паричното предлагане и от държавното финансиране.
И двете работни групи се съгласиха с извода, че влизайки в Еврозоната, България би премахнала инструмента на националната парична политика. Българите имат предимството, че държавният дълг е относително нисък. Държавният дълг ще се промени, ако България влезе Еврозоната, защото общите дългове на ниво ЕС ще бъдат допълнително разширени, което индиректно ще увеличи националния дълг.

 

 

 

Коментари

  • Kalin

    16 Юни 2023 20:06ч.

    Незабавно българският парламент да приеме резолюция, в която като официален език в Австрия да бъде признат австрийският. !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То и английският език в Англия звучи тотално различно от този в САЩ

    16 Юни 2023 20:20ч.

    Буквално нищо общо в произношението, но защо ли английският си е английски, основа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Личен опит

    16 Юни 2023 20:22ч.

    Когато македонец ме попита, откъде знам македонски. Казах му, че му говоря на български. Нацупи се и си взе дърмите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    16 Юни 2023 20:26ч.

    съдът в Кьолн разреши на Германската служба за защита на конституцията да вземе на разработка партията "Алтернатива за Германия"( AfD), която има 81 места в Бундестага, тъй като офицери от контраразузнаването нарекли AfD „подозрителна организация“. а това означава, че членовете на AfD, работещи в правоприлагането, в образователната и в съдебната система, вече могат да бъдат уволнени само поради факта, че са членове на партията (също както в Хитлеристкия Райх)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами нормално, германските нацисти в съвременна софт версия

    16 Юни 2023 20:28ч.

    да са близки с нашите. Любопитно ми е само, германците плюят ли в Бундестага или се държат на положение, все пак Германия е това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    16 Юни 2023 21:01ч.

    ти помирисвал ли си германия? ако беше, нямаше да плещиш дивотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що пък да я мириша Германия?

    16 Юни 2023 21:40ч.

    Ти нещо така, Германия, миризми, да не си им чистил клозетите, тая асоциация…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    16 Юни 2023 20:55ч.

    Вече има желание сред управляващите в Германия АзаГ да бъде забранена.Същото,макар и засега само с намеци,има и в България спрямо Възраждане.Подозрението,че фашизма се завръща не е лишен от основание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подозрение?

    16 Юни 2023 21:01ч.

    Та какво още трябва да се случи, за да се разбере, че юларът е сложен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    16 Юни 2023 22:53ч.

    Не мога да допусна, че българин, който милее за родината си може да е толкова продажен, че да получава пари от посолствата, за да пречи на интересите на България. Подозрам, че троловете, които се вихрят във форума на Гласове, добре захлебват от предателството си. Сега са им спуснали поредната инструкция да пишат навсякъде срешу Възраждане и президента. Откакто Боку им стана партньор, трябва да си намерят нови врагове. Интересното е, че и БСП се включи в отбора, което ми дава основание да смятам, че командният център е един. Давайте нещастници, всичко изречено от вас се пише на гърба ви.Фашистите крещят: Дръжте фашистите. Смешници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-35

    17 Юни 2023 1:34ч.

    Американският сенатор от видеото също е фашист. И това интервю е взето в съшият този Бундестаг от наши млади журналисти. Изгледайте го! На платените ибрици от козяк хич няма да им хареса. https://www.youtube.com/watch?v=ft_8knDiJxA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-35

    17 Юни 2023 1:37ч.

    ...И да допълня нещо. Неви ли харсва името на улицата на която е разположена американската амбасада? Козяк. Да козите и кравите са на козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    17 Юни 2023 2:32ч.

    "Козяк" идва от планинския рид "Козяк" започващ от "Добро поле" на границата между С.Македония и Гърция, и продължаващ на севор до р.Черна. По тоя висок над 1000 м рид Антантата през септември 1918 г за три дни брутално разбива българската отбрана и принуждава България да капитулира. Разбитите и унизени наши войници се разбунтуват и тръгват за София да търсят сметка от управляващите за националната катстрофа. Така, че "Козяк" е черен символ - синоним на брутална сила водеща до разгром, от една страна и подбудител на народен бунт към продажна власт, от друга. (В Лозенец има и други улици кръстени на северомакедонски планини!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи