"Алфа рисърч": За 60,9% арестите са провал

"Алфа рисърч": За 60,9% арестите са провал

Боряна Димитрова, "Алфа рисърч".

 

34,4% отчитат като успех за правителството в борбата срещу корупцията арест на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. 60,9% обаче се съгласяват с твърдението, че това е провал на МВР, защото извършва арести без доказателства. Това показва специално социологическо проучване на "Алфа рисърч" за "Референдум" на БНТ.

"В началото на протестите преди 2 г. проучване на "Алфа рисърч" показа, че около 2/3 ги одобряват, а малко над 30% не ги одобряват, каза социоложката Боряна Димитрова, управител на агенцията в предаването "Референдум" - Сега картината е обратната. Ако попитаме тези хора, вероятно ще кажат пак, че одобряват протестите преди 2 г., но има някакъв дефицит. Реакцията на общественото мнение явно е че моделът "Бойко Рашков" не може да разгради модела "Бойко Борисов".

За резултатите от проучването за последствията от арестите Боряна Димитрова обясни: На първо място, виждаме сплотяване на ГЕРБ. Този процент е много по-висок отколкото електоралната подкрепа за ГЕРБ. Второ - засилване на войната между институциите. Един фундаментален въпрос, който показва, че ефективна борба срещу корупцията не може да се води, ако има тотален разрив между институциите, смята социологът.

53% от участниците в допитването смятат, че конфронтацията между управляващи и опозиция няма да доведе до предсрочни избори тази година.

Не предсрочните избори, а върховенството на закона е във фокуса на вниманието. България трябва да удържа не европейското си членство, а европейската си принадлежност, категорична е Боряна Димитрова.

Според проучването обществото поставя средна оценка добър 3,57 на управлението на коалицията.

Очевидно има неудовлетворителни резултати в доста направления. Има обаче и очаквания за бъдещи постижения на това правителство. Тоест - зависи какво следва оттук нататък за правителството, дали в тази ситуация то ще може да продължи по по-успешен начин, обясни Боряна Димитрова.

 

Коментари

  • Владимир Владимирович Путлер

    23 Март 2022 14:00ч.

    Сега харесващите Гестапото Рашков ще ревнат, че тия данни са лъжливи. Мнозинството от народа разбира, че това беше ужасен скандал. 3,57 е доста манипулирана оценка. По-скоро е 2,57. Масово и отляво, и отдясно не харесват тая шайка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Взимате пари от Боко, хвалите го

    23 Март 2022 15:07ч.

    Взимате пари от Русия, преструвате се на русофили. Взимате пари от Артекс, рекламирате ги. Ако стиснатите американци си отворят кесиите, ще станете като Дачков по Костово време, по-атлантици от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    23 Март 2022 15:36ч.

    Не се прави изследване с 350 души. Поне 1200 трябват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    23 Март 2022 16:06ч.

    Те теа от таа агенция що не вземат да направят проучване за недоразумението "Атлантически клуб" в който са се сбрале се хомита, Лбежита, крадли на парфюми и всякаква друга гмеж начело с един полуидиот?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    23 Март 2022 17:06ч.

    Жалка картинка бяха участниците в "Референдума" снощи, с едно изключение.... Дрън-дрън са ви изчисленията, пък и хората не са длъжни да бъдат юристи. Съжалявам, че ще го кажа, но на всичко отгоре голяма част от българите са с нулива политическа култура, както и всякаква друга. Много жалко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    23 Март 2022 17:07ч.

    Извинявам се за грешката...НУЛЕВА...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по вертикала

    23 Март 2022 20:00ч.

    По-важно е как са си го изтълкували арестуваните! Дали беше случайно, че по същото време в България бяха американския министър на отбраната и главния европрокурор. Нали не си мислите, че битката срещу гербавите и депесературата се води от Петков, Василев и Рашков! Тия са малко над нивото на полицая, който е взимал показания от Петков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи