"Алфа Рисърч": Под една трета от българите искат ЕС да продължи с военната помощ за Украйна

"Алфа Рисърч": Под една трета от българите искат ЕС да продължи с военната помощ за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Година след началото на войната на Русия срещу Украйна 51% от българите смятат, че Европа трябва да действа единно срещу всяка военна агресия. Ала само 30.6% са на мнение, че Европа трябва да продължи да оказва военна помощ на Украйна, за да не се разпространи войната и в други държави.

Това показва допитване на "Алфа Рисърч", проведено в периода 18 - 22 февруари сред 900 пълнолетни български граждани от цялата страна, интервюирани по домовете им чрез пряко стандартизирано интервю с таблети.

Според 48% от анкетираните е необходимо Европейският съюз да изгради стратегия за превенция на подобни военни конфликти.

 

Около 43% от анкетираните настояват, че е належащо българските партии и институции да изработят единна позиция към войната и санкциите срещу Русия. За 40.1 на сто България трябва да диверсифицира енергийните си доставки, за да не бъде зависима от Русия.

За 33.8% от запитаните ЕС трябва да предоставя по-активна хуманитарна помощ на бежанци и страдащи от войната.

Близо 10 на сто смятат, че европейските страни трябва да отстъпят пред правото на силата и да изпълнят исканията на Русия.

Източник: dnevnik.bg

 

 

 

Коментари

  • nan

    24 Фев 2023 19:02ч.

    я сега пуснете истинските резултати от проучването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истинските резултати ---->

    24 Фев 2023 20:15ч.

    1-Европа да не се бърка във вътрешно-руските дела - 80 %. 2-Българските партии да изработят единна позиция че тази война НЕ Е НАША война ! - 85%. 3-България да запази енергийните си доставки от Русия, за да не се връщаме в каменната ера - 90%. 4-България ДА НЕ ОКАЗВА военна помощ на никоя от двете страни, именно за да не се разпростира конфликта навън - 95 % . 5-Европейските страни да водят суверенна политика и да вземат предвид руските опасения, предизвикали войната - 100 % ! Е това са истинските резултати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Босилсковски

    24 Фев 2023 21:23ч.

    Интересно, защо аз и моите познати никога, ама никога не са били анкетирани. Сигурно защото резултатите се нагласяват в офисите на агенциите и се представя угодния за поръчителя вариант. Който плаща, поръчва социологическо проучване.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Йезуитски зададени въпроси

    25 Фев 2023 0:23ч.

    естествено, че статистиката е опорочена. Над 90% от българите не искат да сме член на НАТОто, не искат американски бази на територията на страната ни, жестоко са унижени от това да плащат на нагли укринци да живеят целогодишно в хотели на първа линия + 40 кинта дневни за кафенца и цигарки, и мразят искрено всико джендърско. Това е истинската социология.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи