Алексей Петров: Не трябва да се позволява на Гешев да се гаври с лидерите. Борисов да не си дава имунитета

Алексей Петров: Не трябва да се позволява на Гешев да се гаври с лидерите. Борисов да не си дава имунитета

Прокуратурата се използва за правене на политика, заяви в предаването „Тази неделя“ на бТВ Алексей Петров, бивш съветник в ДАНС. "Грешката на г-н Гешев е, че това са удари по самите партии, и когато нанесеш удари по техния имидж, това ги сплотява и ще бъде катализатор за съставяне на правителство, както и стана. Не трябва да му бъде позволено на г-н Гешев да се изгаври с лидерите. В крайна сметка зад тези лидери стоят 700 000 души", каза още Алексей Петров, цитиран от "Епицентър".

Според Алексей Петров тези удари сплотяват политиците и са катализатор за съставяне на редовно правителство. Той недоумява подхода на главния прокурор, който се гаврел с политическите лидери, зад които стоят стотици хора.

Бившата барета посъветва лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не си дава имунитета за "Барселонагейт". Преди месец Борисов посочи Алексей Петров като най-добрата барета.

"Сега още по-видно става ясно, че прокуратурата се използва за правене на политика... Имам усещането, че атаките срещу лидерите на партиите са по-скоро атаки към самите партии, защото това са репутационни удари, за да не се състави правителство".

"И аз имах обвинение от няколко реда и мислех, че бързо ще приключи, а то остана за 12 години.", допълни Петров.

"Барселонагет" Алексей Петров коментира така: "Следва преди покупката на тази къща, да има друго престъпление, през което "черните пари" да са изпрани, да са избелени. Ако Борисов участва в някакво такова престъпление, може би да. Но има очевидна насоченост към Борисов и другите лидери за несъставяне на правителство."

Смъртта на Ангел Христов

„Погребението на Ангел Христов е спряно. Като ръководител на отряда за специални операции Ангел-Геле беше служител в моята група и оттам го познавам добре. По-късно братя Галеви постъпиха като служители в Национална служба за борба с организираната престъпност, после бизнес и съм загубил следата им до 2009 г., когато бях в ДАНС и участвах в тяхното задържане“: това разказа в предаването „Тази неделя“ на бТВ Алексей Петров, бивш съветник в ДАНС.

Алексей Петров е бил и бивш взводен командир на братя Галеви след постъпването им в Специализирания отряд за борба с тероризма. Вчера Ангел Христов-Геле от братя Галеви почина в дома си дупнишкото село Ресилово от инфаркт. Той се издирваше с червена бюлетина на Интерпол. От МВР са разпоредили две проверки - за това как Ангел Христов е влязъл в страната и проверка в полицията в Кюстендил дали няма нарушение във връзка с това, че не са разбрали, че е там.

Алексей Петров  коментира и изказването си през 2010 г., че е организирал срещата между братя Галеви и Румен Петков. „Съвсем регламентирано. Идеята за срещата между тях и министъра на вътрешните работи е действие на зам.-министър на Румен Петков. Информацията, която имаха двамата трябваше да я предоставят директно на министъра. Аз бях в статут на офицер на оперативно внедряване. Нищо необичайно не се случи на тази среща“, добави Петров.

„Надявам се, че след формирането на новото правителство в сектори по сектори да се върне тази системност. Един човек, за да мине през границата, той преди това трябва да е бил обект на оперативно наблюдение. Службата, която е към правосъдието за охрана на потенциални затворници трябва да има връзка“, категоричен е той.

Той отрече да е знаел, че Ангел Христов се е прибрал в България.

Петров подчерта, че не вижда обща връзка между убийството на Красимир Каменов-Къро и Ангел Христов. “Не виждам, нямам и такава информация“, добави той.

„Той (Ангел Христов – б.р.) макар и починал е намерен от близките му“, каза Петров.

Записите на Радостин Василев

Петров коментира и записа от Националния съвет на ПП, разпространен от Радостин Василев и разкритията, че назначенията в службите са съгласувани с посолства. 

"Аз самият съм бил в разговор с представители на чужди служби, касаещи още по-сериозни въпроси. Това не е намеса във вътрешните работи. Но когато трябва да се работи в единната система, трябва да има координация", посочи Алексей Петров. 

По думите му тези разговори са "домашни". "Ако ги сравним с разговори на личен лекар, нещата вече няма да изглеждат толкова страшни", каза той и даде сравнение със записите на лекарите от Горна Оряховица, които някога Цветан Цветанов като вътрешен министър огласи в парламента.

"По отношение на тази комуникация между българските служби, тя е необходима заради синхрона.Няма как ако един обикновен човек бъде издигнат до дадена позиция, той трябва да получи достъп до масивите на НАТО, Европол. Може да се случи човекът да бъде назначен и да му бъде отказан достъп. Който отрича, че това не се случва по този начин, заблуждава себе си", продължи той. 

Петров коментира и политическата обстановка у нас и връчения втори мандат за правителство. 

"Не бих казал, че имам роля. Аз подкрепям създаването на правителство. Преди два месеца след изборите аз си направих страница в социалните мрежи и заявих, че България трябва да има редовен кабинет", посочи Петров по повод твърдението, че в неговия ресторант "Делвите" е имало неформална среща, на която са присъствали татко Петко, Кирил Петков, Асен Василев, Мария Габриел и съпругът ѝ. 

"Не съм потвърдил, че тази среща се е състояла, казах, че всеки може да идва в този ресторант. Никога не е имало такава среща. Познавам Борисов. Познавам Петко Петков - бащата на Кирил Петков", обясни той. 

Петров заяви, че познава и Кирил Петков, но не се среща с него. 

Алексей Петров призна, че е провел среща с Бойко Борисов, която е била инициирана от лидера на ГЕРБ. На нея двамата са изяснявали отношенията си, говорили са си за службите. Не са били обсъждани съдбовни въпроси, а по-скоро такива от личен характер. Не е била поставена темата за прошката. 

Той отрече да участва в "сценарий" за съставянето на кабинет, както твърди служебният МВР министър Иван Демерджиев: "По отношение на сценарий, на режисури - по никакъв начин не участвам", заяви той. 

"Аз се отнасям с голямо уважение към вътрешния министър. Според мен той успява по някакъв начин да парира глупостите на височайшите си подчинени. Имам мнение и съм известен с това, че го го изказвам доста често, понякога и неприемливо. Но ще продължа да го изказвам", продължи Алексей Петров. 

Той посочи, че не е получавал предложение за публична служба и допълни, че ако е с конкретна цел и за определен период от време, би приел подобно предложение. 

"Например, ако е за икономическата сигурност, бих отишъл в ДАНС, защото няма по-приоритетно нещо в този момент. Пак повтарям, ако е за кратко време. Аз имам достатъчно ангажименти", уточни той. 

"Посредникът, който направи снимката с Борисов - имахме сериозен разговор на тази тема с него, той отрича да я е споделил с медиите", добави Петров.

Източник: бТВ, "Епицентър"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Единичен изстрел

    04 Юни 2023 14:03ч.

    от някой покрив и Гешев е аут, или да го повикат на лечение в САЩ, както правеха навремето СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орнитолог

    04 Юни 2023 17:03ч.

    Ти докато беше още в Ташкент ли получи тази поверителна информация, бе пате жълтоклюно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цецу Сансьорния

    04 Юни 2023 14:05ч.

    Активираха гнъсната пумакиня...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Октопод

    04 Юни 2023 15:49ч.

    Явно малка му е била гаврата, която си направиха с него Боко и Цецоу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еха

    04 Юни 2023 16:02ч.

    Обърна резбата! Чакам кака Веса да ни осведоми подробно ЗАЩО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми тя вече отговори

    04 Юни 2023 16:11ч.

    Четете в “Афера”. Трактора се е сдухал тотално. Вчера трактор, днеска тракторче, утре тротинетка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тракторист

    04 Юни 2023 16:15ч.

    Никога не е късно да станеш за резил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    04 Юни 2023 15:04ч.

    От години имам усещането, че на тази личност се падат най-гнусните дела в нашата държава. Имайки впредив неговата професионална квалификация. За съжаление нашата държава преди 89 година създаде и обучи професионален отряд, без да отчете какво ще се случва с тези хора, ако настъпят "демократично-капиталистически" времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Биолог

    04 Юни 2023 15:26ч.

    Направих опит да прочета. Не можах да стигна и половината. Гнусотията е безгранична. Уродливият начин на мислене и говорене е очевидно неизкореним. Тук субектете, явленията и проблемите могат да бъдат почистени само със средствата на ... биологията във времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    04 Юни 2023 15:35ч.

    Voila un veritable ami?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    04 Юни 2023 15:38ч.

    Явно са се разбрали с колегата Румен Николов /Пашата/! Много интерсна високо професионална, престъпно мутренска, ниско интелектуално, политическа логика, ”Той недоумява подхода на главния прокурор, който се гаврел с политическите лидери, зад които стоят стотици хора.” Ами зад прокоратурата не трябва ли да стои държавата??? Как така нямала право да разкрива и преследва престъпления извършени от политици????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акула

    04 Юни 2023 15:39ч.

    Помачето с три грама мозък и IQ по-ниско от телесната му температура се напъва в умствено-вербална невъзможна за възпроизвеждане повърня. Сигурен съм, че си пише името с три правописни грешки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ШВЕЙК

    04 Юни 2023 17:10ч.

    Сиреч, за лидерите законите не важат, а застрхователя от Бабино, много иска пак да се пришие към властта и да лапа с големия черпак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    04 Юни 2023 17:18ч.

    Колко интелект струи от този човек, каква вътрешна красота и култура, колко патриотизъм....??? Немам думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик,Вие,както почти

    04 Юни 2023 17:28ч.

    винаги,сте много прав!Апропо,някой спомена че Петров е помак което ми напомня за един друг такъв помак-индивида ген.Семерджиев който в битноста си на НС,слник генерален щаб на Българската НАРОДНА Армия ведно с оня селендур Добри Джуровпредадоха род и Родина и целокупното българско войнство!Не случайно партизанската “бригада” Антон Иванов бе съставена изключително от помаци които никога не са се водили или карали!Хора които са готови да те предадат за щяло или нещяло но тяхната да е!Спр.-Алексей Петров!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От напинянето

    04 Юни 2023 17:27ч.

    От напинянето на Трактора по БТВ се разбра,че той е осигурил терена на който други две мутри,Боко и бащата на Кирчо да се разберат как да делкат държавата. Че бащата на Кирчо е шемет се знаеше,ама сега се разбра,че е от каратистките мутри и той. Като гледам мутри и политици са са събрали в шайка от хиени срещу Гешев. Гешев все повече запачва да ми изглежда като вакло агънце и/или сато казьол опущения за глутницата мутри и политици яхащи 30 години България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ексклузивно: Брат Галев убит зверски в Дубай. Тялото му докарано у нас със самолет. Затова погребението е спряно

    04 Юни 2023 18:08ч.

    Пламен Галев е роден на 23 ноември 1967 г. в Кърджали. След казармата постъпва в системата на МВР. Тогава е само на 20 години. Става сержант в РПУ – Станке Димитров. Показва качества и е изтеглен в Специализирания отряд за борба с тероризма в София. Там се засича с Ангел Христов, който е постъпил през 1990-а, също на 20 г. Взводен командир на Галев и Христов е арестуваният през 2010 г. Алексей Петров, подсъдим по делото „Октопод“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи