Алексей Арестович: Краят на войната зависи изцяло от Путин. Той може да я прекрати, ако сметне че му е изгодно

Алексей Арестович: Краят на войната зависи изцяло от Путин. Той може да я прекрати, ако сметне че му е изгодно

Руският президент Владимир Путин ще се опита да протака войната в Украйна минимум до президентските избори в САЩ през следващата година, коментира в специално интервю за БНТ Алексей Арестович, военен анализатор и доскорошен съветник на украинския президент Володимир Зеленски. Краят на войната зависи изцяло от руския държавен глава и неговата воля, ако сметне че му е изгодно това, посочи Алексей Арестович, който даде интервю по време на срещата на руската опозиция в естонската столица Талин.

"Тази война се крепи изцяло върху волята на един човек – Владимир Путин. Той може да я прекрати и след 15 минути, ако сметне, че му е изгодно да я прекрати, а може и да я проточва още две години, изпращайки в огъня на войната живота на стотици хиляди руснаци, да източва ресурси. За сега виждаме, че той се готви според програмата на руския бюджет една трета да изразходва за отбрана. Той увеличава разходите за отбрана – готви се за дълга, изтощителна война. Смятам, че неговата програма минимум е да задържи до изборите в САЩ. Като имаме предвид дискусиите за намаляване помощта за Украйна, и изобщо за това, че Десантес се договори, че Украйна не бива да се приема в НАТО. Позицията на Тръмп ни е известна - да сключи някакво споразумение в своя полза. Минимум до изборите в САЩ той ще протака, ще се мъчи да протака, ако не възникнат някакви глобални фактори, които да го накарат да промени това", смята Арестович.

Според него Украйна няма никакви гаранции за сигурност. "Дори при положение, че стигнем границите от 1991 г., защото това само ще породи в Русия ресентимент към загубената война и желание за отмъщение. След пет-шест години те ще се върнат, поучени от грешките си и по-добре подготвени. Единствена алтернатива на това е влизането на Украйна в НАТО. Те са готови да ни принудят към преговори с гаранция за встъпването в НАТО. И ако европейските политици ни дадат гаранции за приемането ни в НАТО и са готови да ни защитят, то ние сме готови за преговори в замяна на приемането ни в НАТО", казва още Алексей Арестович пред БНТ.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Люсенка, я си спомни за нарушените от ваша страна споразумения

    06 Окт 2023 16:34ч.

    Капитулация! Аман от алабализми на откровени лъжци и негодяи . ........... Тоя, според Райчев бил много умен, ........ умен, за себе си, идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нагъл до безобразие!

    06 Окт 2023 16:36ч.

    Осем години Русия ви чакаше да спрете геноцида в Донбас и Луганск. А вие се превъоръжавахте! .......... Какви ресурси, какви пет лева. Да, Украйна е богата и на земя и на ресурси. Но те са нужни на вашите покровители иззад океана, негодяи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    06 Окт 2023 16:39ч.

    Ма как така бе, Арестович, нали медийно марширувате след славната контраофанзива и победихте "агресора"? Защо сега скимтите, че войната е изцяло в ръцете на Путин? Победителите диктуват условията. Щом вие сте победители, давайте, поставяйте си условията.))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това човече на снимката

    06 Окт 2023 16:43ч.

    Беше основният дезинформатор и е за събитията в Украйна. Заедно с Гордон такава мръсотия изливаха и изливат, не за вярване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През 2021 този същият

    06 Окт 2023 17:15ч.

    беше шашнал западните радио-коментатори с изявления, че цената за влизането на Украйна в НАТО е "крупна" война с Русия (https://www.bitchute.com/video/Pdk5aOfVcDie/) Не е за вярване, казваха тези хамер. коментатори, че един човек като него - военен и съветник на Z., може да желае членство в НАТО на ТАКАВА цена за страната си! (Нищо изненадващо, защото сърцето му в същност милее за Изсраел)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    06 Окт 2023 16:45ч.

    Краят на войната не зависи от Путин, а от добрата воля на американците да спрат разширяването на НАТО в бившето постсъветско пространство и поемане на твърд ангажимент като гарант за неутралния статус на Украйна. Трябва да паднат и западните претенции върху мнимата украинска принадлежност на полуостров Крим. И освен това, да се премахне от украинската конституция и текущото украинско законодателство всичко, що е съчинено и работи на антируска основа. Едва тогава Русия в лицето на Путин може и да преговаря. Но рамката на безусловното е ясна. Причината за СВО бе натовската окупация на ИЕ и непрекъснатите апетити за ново разширяване на алианса за сметка на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо НАТО не се саморазпусна като Варшавския договор?

    06 Окт 2023 16:48ч.

    Нали НАТО беше създадено за противовес на комунизма? СССР го няма, а НАТО остана! НАТО значи война и ние сме вътре като донорчета за земя, за пари, за хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оня ден Андрей Райчев възхваляваше тоя при Карбовски

    06 Окт 2023 16:46ч.

    Няма нищо по-страшно от кариеристите. Те могат и са всякакви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Петко на Кирча

    06 Окт 2023 16:52ч.

    Този не е слушал последната реч на Путин който каза, че алабалата е в миналото. Путин каза и още нещо, което важи и за този - или са идиоти, или са копелета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що не изпълнихте Минските?

    06 Окт 2023 16:54ч.

    Що тръгнахте да забранявате руския език? Що тръгнахте да отваряте порти за щатски бази в Крим? В Косово ли искахте да го превърнете ? Косово, дето не е Косово, а Бондстийл - най-голямата щатска военна база със собствено водо- и електрозахранване, супермаркети, болници, летище, даже собствен затвор, собствената юрисдикция се подразбира! И в Крим, където от столетия е Руския черноморски флот, да се настани Шестия американски ли? И да опънат един Бондстийл 2.0 ли? Кой държавен глава ще преглътне такова нещо, освен ако не е на дистанционно от посолствоТО? Вие войната я загубихте 2 седмици след началото. Подписахте и мирни споразумения в Истанбул, ама щефовете ви насвиха, щото искат Сибир, ама с вашата кръвчица! Слепи ли сте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голям мерак им беше на американците да се настанят в Крим

    06 Окт 2023 17:10ч.

    Нали и това им беше целта от преврата 2014? Но Русия ги изпревари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @голям мерак...,

    06 Окт 2023 17:31ч.

    С какво ги изпревари? С това, че ги водиха за носа цели 8 години ли, като започнаха да торпедират Минските буквално от следващия ден ли, а после налагаха санкции на Русия за неспазването им, а Путин само мяукаше колко е "озабочен", че "партньорите" са толков лоши? С това, че остави Донбас на течение ли и цели 8 години пръста си не мръдна, докато ги обстрелваха и избиваха ли? С това, че при бутафорното подписване на Минските Путин ги върна обратно на километри, а те бяха стигнали до Мариупол и след това ги заряза ли? С това ли ги изпревари избраникът на пияндето Елцин, дето точно ей така заряза Югославия? Тогава Милошевич, преди да го утрепят в Хага, го предупреди "помогнете ни, иначе вие сте следващите", ама пияндето пръста си не мръдна! Е, сега са следващите! Това е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    06 Окт 2023 18:16ч.

    "а Путин само мяукаше колко е "озабочен", че "партньорите" са толков лоши?" Ами чакаше че едно пълно зареждане на бензин в САЩ е 80л *1,06$ = 84,8$ а 80л същия бензин в Русия струват 4800р или 48$ за цените в европа да не говорим при нас вече цената надхвърли 3лв отдавна за литър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крим е руски

    06 Окт 2023 18:27ч.

    И американците не успяха да си направят поредната база с покривало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 06 Окт 2023 17:31ч.

    06 Окт 2023 18:29ч.

    Незнам, дали са ги водили 8 години за носа, но знам, че въпреки превъоръжаването на Украйна, Запада и САЩ се насраха. И за тия същите години Путин направи Русия независима от външни фактори, за изхранването на собственото си население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @об окт...

    06 Окт 2023 19:09ч.

    А руските момчета, дето се избиват от двете страни за оядените щатски интереси? А кървавата линия между Русия и Украйна, дето ще зее още столетия? А многото си приятели, дето с тоя ход остави на течение точно така, както направи тъпия воайор Горби и спиртосаният Елцин? А и такива като мен, дето му се възхищаваха за това, че върна достойнството на Русия а сега са втрещени от нежеланието му да каже за какво точно иде реч, а говори за някакви си там демилитаризации, денацификации и прочие деалабализации? Защо мълчи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    06 Окт 2023 17:46ч.

    Айде сега, нали преговори щеше да има, когато изгоните руснаците от последната окупирана територия и докато не убиете и последния москал в Украйна. Освобождавайте, айде победата е близо, слава там какво беше...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Люсинката

    06 Окт 2023 17:57ч.

    Е обявен за издирване от Руското правосъдие ,от миналата седмица .Люсиен да ходи където ходи и да се оглежда на четири очи .Щото е класифициран като терорист и подлежи на наказателно преследване .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Окт 2023 18:38ч.

    Само сменете "Путин" със "Зеленски" и "Русия" с "Украйна" в горното изказване и ще получите реалната картинка: "Тази война се крепи изцяло върху волята на един човек – Владимир Зеленски. Той може да я прекрати и след 15 минути, ако сметне, че му е изгодно да я прекрати, а може и да я проточва още две години, изпращайки в огъня на войната живота на стотици хиляди украинци, да източва ресурсите на Запада"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама ти сериозно ли?

    06 Окт 2023 19:24ч.

    Шутът няма нищо общо нито със сценария, нито с режисурата, нито с продукцията на този кървав спектакъл. Той си декламира ролята и толкоз! За това, според пандора пейпърс, на третокласния клоун му дават много десетки ли, стотици ли милиони и той се опиянява от химерата как един ден ще живее като мултимилионер под палмите. Докато си свърши работата и го гръмнат. Като нашите борчета от деветдесетте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    06 Окт 2023 19:09ч.

    Девочка-конфектка станала военен експерт пред БТА ти да видиш! :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    06 Окт 2023 19:45ч.

    "Но, повтарям, казаното неведнъж, включително и в предишната статия. Само луд, който седи в Белия дом и мрази страната си, с военни, които ще пристъпят към изпълнението на такава заповед (което означава, че и те мразят и родината си), би рискувал да хвърли условната Филаделфия, Бостън или Лос Анджелис в ядрен огън, за да бъде потвърден блъфът за „гаранциите за сигурност“ на условните Познан, Клайпеда, Франкфурт или Букурещ. Надявам се, че все още няма луди в Париж и Лондон." - https://epicenter.bg/article/Sergey-Karaganov--Tryabva-da-se-varne-strahat-ot-yadrena-voyna--Sreshtu-sayuznitsi-na-SASht-i-voenni-bazi/328405/11/0 Спорни неща пише Караганов, но Путин на Валдай му каза - чел съм вашите статии, има за какво да се помисли. Представят ли си нашите сглобкаджии какво значи това и дали няма да изтеглим късата клечка при някакво такова развитие не дай Бог. Просто идеална цел с няколко американски бази и унищожено ПВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арестович лъжи елементарно

    06 Окт 2023 20:56ч.

    За "1/3 от руския бюджет за войната". Русия наистина увеличава военният си бюджет за 2024 , той става 6 % от БВП. 6% не е 1/3 , всъщност това е 4-5 пъти по-малко от процента за военни разходи по времето на СССР. Извод - или Русия се справя много по-добре от СССР с войната , или войната не е това за което ни се представя. Има елементи и от едното и от другото. Но по-скоро второто. Тази война е договорняк, тя е част от "Адженда 2030" - установяването на Новия Световен Ред. Първа серия беше "Пандемията". Втората серия е "Войната" - на опашка чакат "Климатичната катастрофа" , "Глада" , "Извънземните" , "Пандемия 2" и т.н... Сериите се застъпват леко, някои се водят на фона на други. ОНИЯ , които стоят на пулта на управление, имат различни сценарии, гъвкави са и склонни след вде крачки напред - да направят една крачка назад. Истински съвременни Ленинисти... Но социопатната им същност води неотменимо Светът натам, накъдето те са решили, ако... Ако е друга тема. Сега за Путин. Путин е един от изпълнителите на Аджендата, но изпълнител със сравнително голяма свобода на действие. Той има право да маневрира нашироко и така да извлича интерес за сабе си, обкръжението си, а и за Русия - дотолкова доколкото това е според идеите му /путиновите/. Те в определена степен вървят в същата посока , в която ни тикат по "Адженда 2030" - световна регионализация, ускорено съсипване икономиката на Запад, възход на Изтока и Юга и намаляване на разликите в стандарта на живот /за сметка на обедняване на Запада/. В същото време в Русия си вървят без проблем ред "прелести" на НСР - пандемизъм, ваксинизъм, маскарадите, пробутват дискретно и зеленизъм /зелен фашизъм/. В свободата на действия за Путин са оставени "противопоставянето на ЛГБТ" - нещо което го прави популярен и вътре и навън, но не е най-същественото от Адженда 2030. Може ли Путин да спре войната ? Може, ако се договори с отсрещната страна. Ако се договори с другия "подизпълнител" - САЩ. Ако се разберат "Целите на войната са достигнати. Унищожени еди колко си стоин хиляди полезни идиота. Усвоени са еди колко си стотин милиарда. Нашите хора /и от едната и другата страна/ направиха своите печалби... Ние /руснаците/ стигнахме до административните граници на 4-те нови области. Вие изкупвате еди колко си милиона хектара. Пито, платено, а имаме и зелен светофар от Началниците, от ОНИЯ ! При такъв дискур войната ще спре. Никоя война не е продължила безкрайно. Дори Стогодишната война е продължила около 100 години, пък накрая е свършила. Въпросът е какъв е крайният договорняк? Другият въпро е - какво идва после ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    06 Окт 2023 21:56ч.

    Добре написано, но безсмислено. Путин или който и да е след него им трябва цялата Украйна. Може би без Лвов и окрайнините му. Нямат лруг избор. Дотам ги докараха. Дано нас не ни засегне, но с Тагарев едва ли ще ни се размине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    07 Окт 2023 1:51ч.

    Много точно написано, единствено си пропуснал CBDC- и това че в Русия въведоха електронна рубла! Дигиталните "пари"(купони) са такава вилица върху врата на човечеството, че не ми се мисли! Това е основна цел и необходимост за глобалистите за да контролират човечеството и инсталират напълно НСР, особено когато това се комбинира със социално кредитна система каквато наблюдаваме в Китай... Б.Ф Скинър и Иван Павлов ще бъдат лицата върху електроните "долари и рубли"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не зависи от Путин! Той е низвергнат и никой не иска да си говори с него!

    06 Окт 2023 22:47ч.

    Камо ли да си играе с него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    06 Окт 2023 22:56ч.

    Естествено че е така. Като се събудиш сутринта хвърли две шепи вода на фейса и прочети нещо друго освен "Дневник".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    07 Окт 2023 2:57ч.

    От цялата световна украинска пропагандна коалиция, единствено Арестович е умен и интересен, може и да лъже и да манипулира, но съпоставен до Зеленчук и всички други лидери на обществено мнение, в Украйна и по света, е направо като професор, влязъл в първи клас, на изпит заедно с първолаците. Такава отблъскваща олигофрения и папагалство струи от всички атлантици, че са отвратителни и абсолютно еднакви, навсякъде по света, рецитират лозунги, говорят глупости и заучени фрази, докато Арестович формулира мисли и съждения които са интересни и смислени, дори и лъжливи! Което ме кара да си мисля, че има нещо руско в него, някаква форма на съвременен Щирлиц който е законспириран сред олигофрени...това му е и проклятието! Примерно нашият Кики е като говорещо шимпанзе в сравнение с Него! Андрей Райчев е прав, това обаче не го оправдава и не го оневинява, нито ще му измие ръцете оцапани с кръв, но това си е неговият избор и негово право!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СВО драма в три действия

    07 Окт 2023 12:31ч.

    https://t.me/Pravda_Gerashchenko/80773

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи