Александър Симов: БСП е здравият разум в това управление. Тя е гарантът, че не се изнасят оръжия за Украйна

Александър Симов: БСП е здравият разум в това управление. Тя е гарантът, че не се изнасят оръжия за Украйна

„Изборите са нормален и демократичен вариант и няма проблем това да е разрешението на кризата. Миналата година три пъти ходихме на парламентарни избори, които бяха подклаждани, че след тази поредица ще намерим решение на кризата. При нови избори и парламент с осем партии няма как да получим по-голяма стабилност на управлението. Това означава, че трябва да опитаме да намерим подкрепа, за да продължим живота на правителството, и ако не успеем, тогава вече ще отидем на нови избори“. Това каза депутатът от “БСП за България” Александър Симов в ефира на БНТ.

Социалистът определи предстоящата актуализация на бюджета като големия и важен въпрос пред управляващите. „Дебатите по него ще ни подскажат какви процеси са възможни. Ако няма мнозинство за актуализацията, значи наистина няма смисъл повече да се продължава“, категоричен бе той и определи като дефектна логика поведението на ИТН да гласуват само за социалния пакет, защото по думите му именно другата част е тази, от която ще дойдат парите за социалните мерки в актуализацията.

„Тези, които са виждали в БСП критичния играч, не познават по никакъв начин историята на социалистите. Ние сме партията на здравия разум. Миналата година отново и отново повтаряхме, че България се нуждае от стабилно управление. Ние бяхме факторът, който казваше да се спрат кавгите и да седнем да се разберем с конкретни аргументи“, заяви народният представител от БСП по отношение поведението на социалистите.

„Важна е съдбата на държавата и няма как да хвърлим кърпата в окото на кризите, които наближават. В момента имаме нужда от работещ парламент. Както и г-жа Нинова каза - необходима е промяна в 20 закона, за да приемем Плана за устойчивост. Тръгнем ли на избори те ще създадат парламент с много партии, които може и да не се разберат и ще забавим развитието на България“, каза още Симов.

Социалистът бе категоричен, че червената линия Северна Македония не е прекрачена, защото няма решение на българската държава за сваляне на ветото. „Има договорка на коалиционен съвет и решението ще бъде взето от българския парламент“, обясни той за напрежението около ситуацията с ветото върху РСМ.

„България не изнася оръжия за Украйна и няма да изнася, защото БСП е гарантът за това. Виждам всякакви импровизации по тази тема и те се характеризират с пълна липса на доказателства, но това не е факт. Ако изнасяхме оръжия за Украйна, щеше ли украинският посланик през две седмици да иска такива“, заяви Симов относно принципната позиция на БСП да не се изнасят оръжия за Украйна.

„Борбата с корупцията е заложена в основата на това управление. В момента България има проблем и той се нарича неработеща прокуратура. Този проблем е персонализиран в лицето на Иван Гешев, но реално е по-голям. Прокуратурата отказва да заведе дела за много скандални факти, като например случая с кюлчетата. Смяната на Гешев е дълъг и изтощителен процес. Необходим ни е друг подход и вярвам, че новият Закон за КПКОНПИ ще има разследващи функции и ще помогне в тази посока. Този закон е добър и той мина през дълъг процес на обсъждане вътре в самата коалиция“, коментира Симов предстоящите промени в КПКОНПИ.

Той изрази подкрепа за машинното гласуване и още веднъж заяви, че БСП не се отказват от него. „Но трябва да си дадем сметка какво ни причини то. Факт е, че машините отказаха много хора да гласуват. Те правят така, че големи групи български граждани да се притеснят да отидат до урните и това намалява легитимността на българския политически живот. Никой не казва да отменим машините, но който иска ще може да гласува и с хартиена бюлетина“, добави той относно предложенията на левицата да се въведе смесено гласуване – хартиено и с машини.

В заключение Александър Симов каза, че трябва да се направи опит за продължаване живота на правителството, защото това е важно за държавата ни.

 

 

 

 

Коментари

  • Лъжеш

    12 Юни 2022 10:37ч.

    Знаеш че лъжеш. Знаеш, че ние знаем, че лъжеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Юни 2022 10:41ч.

    Ох, БОЖЕ! Платиха си на един руски блогър да ги хвали и вече си повярваха ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Депутат

    12 Юни 2022 11:05ч.

    Ето го и сертификатът за "моралност" на българските управляващи от 32 години насам: „Кокалът ни събира, кокала ни води, кокала ни сближава, кокала ни спира да се откажем от златното руно !!!Винаги верни на негово Величество - КОКАЛЪТ“ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даа

    12 Юни 2022 10:43ч.

    Само танкове, но те не са оръжия, а хуманитарна помощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    12 Юни 2022 10:44ч.

    Симов, уважавам те като журналист и като позиция, но тоя път ако не лъжеш нас, лъжеш себе си, брат! Отказвайте се от тая излишна псевдокоалиция докато е време, не е това печеливша формула да се управлява страната и не вярвам да не го разбираш. Не може БСП да подкрепя правителство, което служи на силите на мрака!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    12 Юни 2022 14:41ч.

    +++ но... както е тръгнало, ГЕРБ, после ПП+ДБ, ... от лошо по-лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дзопино

    12 Юни 2022 10:50ч.

    Не знам какви сте ама аз за вас повече няма да гласувам. Вместо вие да свалите това правителство вие го крепите. Сори ама да тук - още една партия на американска хранилка станахте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    12 Юни 2022 10:53ч.

    Сашка, кой лъжеш, а ?! Вече и бабите не ви вярват, че не изнасяте оръжие за Украйна ... жалка картинка сте цялото БСП. Мисля, че подкрепата ви за киро и кокоро тотално унищожи червената партия, КРАЙ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжеление не другарката ни Нинова

    12 Юни 2022 10:54ч.

    и сегашното и обкръжение ще се запомнят като гробокопачи на тази велика Партия!Жалка история с това ръководство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другарете са се опърдяли много яко.

    12 Юни 2022 10:54ч.

    https://afera.bg/червеният-тагарски-калоян-методиев-е/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Краен

    12 Юни 2022 11:00ч.

    БСП е крайно време да отиде в небитието .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето го и сертификатът за "моралност" на българските управляващи от 32 години насам

    12 Юни 2022 11:15ч.

    „Кокалът ни събира, кокала ни води, кокала ни сближава, кокала ни спира да се откажем от златното руно !!!Винаги верни на негово Величество - КОКАЛЪТ“ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Краен

    12 Юни 2022 12:14ч.

    Много точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Отказвайте се от тая излишна псевдокоалиция докато е време"

    12 Юни 2022 11:02ч.

    Времето мина. Безвъзвратно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • безпринципна коалиция... или братуване със сатаната

    12 Юни 2022 11:04ч.

    Какво стана с щурмовите ни самолети от Безмер - дайте някакво необоримо доказателство, че самолетите са в хангарите или летят (макар тия дни, както се съобщи, на определени височини да работят руските РЕБ над България и Румъния), успокойте народа, че не сме останали без фронтова военна авиация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво да стане

    12 Юни 2022 13:33ч.

    дигнали ги да заловят самолета-призрак, за който управляващите ни гък, и оттам се заблудили та "кацнали" край Мьiйьколайийв (Николаев демек). Само че кацнали на отделни оцелели части

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдате

    12 Юни 2022 11:14ч.

    Да, ама не. Всичко, което казва е лъжа и народа го знае. БСП никога повече в НС, защото са предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    12 Юни 2022 11:15ч.

    Това момче се оказа егати и лъжеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър Симов: БСП е здравият разум в това управление. Тя е гарантът, че не се изнасят оръжия за Украйна

    12 Юни 2022 11:26ч.

    А, дано, ама надали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези от Позитано са по-зле от ПП ПП.

    12 Юни 2022 11:29ч.

    Истерично от всички екрани и сайтове се кълнат в любов към Амбасадата. Как е са отишли да се самобичуват пред оградата ѝ в знак на евро-атлантическа вярност?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белла чао

    12 Юни 2022 11:32ч.

    Симов, ти си цоциалист и нямаш страх от Бога, но поне малко срам нямаш ли, та лъжеш така нагло? И зайците в гората разбраха, че продаваме оръжие на Украйна. Част от печалбата сигурно стига и до твоя джоб, така че, бъди разумен, мълчи си поне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние сме партията на здравия разум

    12 Юни 2022 11:33ч.

    Разбира се, ИТН има дефектна логика. А да се самоопределиш "Ние сме ... здравия разум" няма нищо дефектно. Оставете това, ами дайте една самооценка за вашата роля и преди всичко кой значително усили ударите на тази криза. Газта? Заемите? Отношенията ни с Русия са в апогея си? Националните ни празници и светини ги тачим повече от всякога? Упадъка и разрухата във всяка сфера?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде стига лигавщини

    12 Юни 2022 11:49ч.

    Този пък, изказа се дълбокомислено, сякаш не знаем какво прави бсп. Още ли има наивници, които мислят хората за прости? Бсп е бита и пребита карта. А корнела е аут от политиката изобщо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пинокио

    12 Юни 2022 11:50ч.

    БСП вече са се превърнали в малка лява партийка.......само те не са го разбрали още!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нужно е ново БКП

    12 Юни 2022 12:06ч.

    Истинско, сталинско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "БСП вече са се превърнали в малка лява партийка"

    12 Юни 2022 12:08ч.

    И кое им е лявото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вигениновото

    12 Юни 2022 13:15ч.

    седалище в "парламента"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    12 Юни 2022 12:26ч.

    Партията на Здравите сили вече станала Партия на Здравия разум...само, че имало проблем, бабичките още не го знаели, а и възрастта не прощава на никого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    12 Юни 2022 12:27ч.

    Лъжец.Гледах поне 10 репортажа с оръжие България.Мръсник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ръцете на седесарите нинова и методиев са изцапани с кръвта на петгодишната МИРА от Макеевка.

    12 Юни 2022 12:30ч.

    Кой избива мирните жители на Донецк Качур Роман Владимирович, родом от Сума, полковник, командир на 55-та отделна артилерийска бригада на ВСУ. От 2014 до 2018 г.командва артилерията на 81-ва одшбр, която действа в донецкото направление и също обстрелва Донецк (Петровски и Киевски райони).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ръцете на седесарите нинова и методиев са изцапани с кръвта на петгодишната МИРА от Макеевка.

    12 Юни 2022 12:31ч.

    ...През последните дни Качур използва и боеприпаси с дистанционен взривател по жилищни квартали. Така че това е един от лидерите, който пряко изпълнява престъпни заповеди, свързани с терористичните обстрели на Донецк. https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/3218355/3218355_9

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    12 Юни 2022 12:33ч.

    Да, "вярваме" на госпожа Патрон и нейните патрончета, че няма износ на българско оръжие за Украйна. Нямаме военна промишленост, Гебрев и сие не направиха удар в последните няколко месеца. Имам известно съмнение, че кирчо е занесъл на зеленски няколко хартиени самолета, но те не се броят. Те били за малкия на зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винаги се радвам да зърна лика на бай Симов! От него струи нещо мило, добро, детско.

    12 Юни 2022 12:37ч.

    Сякаш виждам едно остаряло детенце, прибрало се след палава игра на двора - поизцапано, поожулило коленца, от джобчето му стържи ластик на прашка и краченце на трофейно врабченце. Прочетох бай Симовото твъдение: "БСП е здравият разум в това управление". Мигом любопотно ми стана - а какви ли роли в тази анатомична метафора са отредени на останалите участници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор, от село Парамун социален антрополог

    12 Юни 2022 12:38ч.

    Кой се е нагърбил да бъде циците на управлението? Кой се претворява като еректирал пенис или пък приветливо усмихната вагина? Безспорно е едно - ролята на напращял коалиционен задник е поверена на виртуоза Кокорчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нови избори са крайно нужни

    12 Юни 2022 12:42ч.

    защото всички сегашни партии в НС водиха агитация за вътрешната политика и бяха избрани на основа. Всички знаем за какво ставаше дума, изчегъртване на Герб и смяна на Гешев. Оттогава обаче външната политика има значителен превес с проблемите и новите отговорности които дойдоха неочаквано. Не може да загърбите мнението на хората по толкова важни въпроси, иначе протестите няма да закъснеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    12 Юни 2022 12:46ч.

    Трябваше вие да напуснете тази вредна за страната сглобена коалиция, а не Слави. Той излезе по-умен от Нинова...Сега ще се влачите на опашката! Но както винаги, "акълът" идва накрая...Още от началото беше ясно, че канадците са назначени от Мустафата, а това беше достатъчно, за да схванете истината...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наглост

    12 Юни 2022 12:50ч.

    Тези вече стават нагли, всеки ден руснаците показват сандъци с българско оръжие. При управлението на най-социалната партия имаше най-голямо поскъпване на всичко. И следващите избори ще покажат отношението към тях. Имаха някакъв шанс, ако бяха постъпили като ИТН, но напротив, те подкрепиха всичко, което се случва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва не нова БКП,

    12 Юни 2022 12:58ч.

    а нова БСДП, да се възстанови партията на Благоев. Какъв комунизъм в сегашните времена?? Наивници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро Офте мофте Мустафа от Давос:

    12 Юни 2022 13:10ч.

    Няма нищо по-скучно от здравия разум с напукани пети. Докато аз трошах орехи за всички баклави, а Асенчо мажеше тавите, къде беше здравия разум? Дудне за пенсии. Къде е харизмата в това? Къде е мястото на артиста? Поне шамфъстък да бехте натрошили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пътници сте

    12 Юни 2022 13:15ч.

    Всички около госпожа лъжа сте лицемери и продажници. Колкото и да се гърчите в лъжи може би само на червените бабички може да разчитате. Гнус ме е от вас, а гласувах за БСП. Но този път ще препикавате покрай парлмента и вие го знаете, за това стискате кокъла до дупка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви червени бабички

    12 Юни 2022 13:30ч.

    те чакаха някой лев към пенсийката, и не само те, и аз дърт бивш тъмносин, дето скачах като идиот по леда 1997 с лумпените, че и шосе излязохме да блокираме! Аз гласувах за тия като единствена партия с реална социална програма. Е, нА ти социална програма. Няма да се вържат ни бабички, ни деденца вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно реалните данни предричат

    12 Юни 2022 13:19ч.

    на БСП-Нинова отпадане от Парламента след нови избори. Ще се разиграва сега варианта Беров, сини мравки - а сега и розови кърлежи, депесарски шутове и пр докато не вкарат шиптарите и макетата в ЕС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симов, колкото повече

    12 Юни 2022 13:45ч.

    повтаряте лъжите на Нинова, толкова повече се срива доверието във вас. Наистина, непрекъснато се показват в репортажи оръжие и боеприпаси, пристигнали в Украйна от България. БСП окончателно се легитимира, "българска" и "социалистическа" в названието ѝ вече не означават нищо, скоро и "партия" ще е само спомен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    12 Юни 2022 13:46ч.

    Сега, Симов да отговори на въпроса Колко самолета Су-25 и Миг 21, 23 и 29, както Су-22 има по нашите летища, колко са годни и колко от тях летят и и изпълняват учебни и бойни задачи. Мерси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    12 Юни 2022 14:08ч.

    Този мазен хрантутник го харесвах дълго време. Продаде се за жълти стотинки. Беднотия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не бой се

    12 Юни 2022 14:50ч.

    не е за жълти стотинки. За мнооого кинти е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безмозъчно говори за

    12 Юни 2022 14:46ч.

    "здрав разум". Нонсенс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи