Александър Морфов е уволнен дисциплинарно от Народния театър, Велислава Кръстева напуска

Александър Морфов е уволнен дисциплинарно от Народния театър, Велислава Кръстева напуска

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Велислава Кръстева напуска Народния театър. Предложението да го направи е дошло от директора на театъра и тя го е приела. Това потвърди Кръстева пред "Дневник" и каза, че решението няма нищо общо с предложената нова управленска структура.

"Дневник" се свърза и с Александър Морфов за коментар, но той каза, че е уволнен. По думите му днес му е била му е връчена заповед от три страници. Режисьорът отказа да даде подробности какви са мотивите и да коментира повеме по темата.

"Дневник" не успява да се свърже с директора на театъра Васил Василев, който не отговаря на мобилния си телефон.

Кръстева каза, че няма да се включва в предстоящата предизборна кампания. Тя каза, че през целия си живот е била една трета журналист и две трети пиар и оттук нататък ще продължи да се занимава с това. Напускането си Велислава Кръстева обяви с пост във "Фейсбук" с цитат от Еклесиаст.

Конфликтът между Велислава Кръстева и Александър Морфов възниква през есента на миналата година. На изборите на 2 октомври пиарът на театъра, която в продължение на дълги години отговаряше за връзките с обществеността на ДПС, придружи почетния председател на ДПС Ахмед Доган до избирателната секция. Това стана повод Александър Морфов да надраска вратата на кабинета й в театъра с надписи "ДПС" и "Изчезвай". След това Морфов надраска и вратата на директора, като подчерта, че мотивите му са морални. Последваха размяна на остри реплики и административни проверки в театъра, назначени от бившия служебен министър на културата проф. Велислав Минеков.

На 26 февруари стана известно, че директорът на театъра е подал към Министерството на културата нова управленска структура, в която липсват длъжностите пиар и главен режисьор, които се заемаха от Велислава Кръстева и Александър Морфов. От министерството потвърдиха, че са получили такава структура, но са я върнали за корекции, без да уточняват какви. От ведомството казаха, че според Закона за закрила и развитие на културата институти определят самостоятелно своите задачи и структура съобразно предмета на дейността си. След като управленската структура беше върната става известно, че Александър Морфов и Велислава Кръстева вече няма да бъдат част от Народния театър.

 

Източник: Дневник

 

 

 

 

Коментари

  • Лошо, каквото и да се напише като мнение и се трие

    28 Фев 2023 16:27ч.

    Социализмът имал цензура, а днес какво е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хипокрит

    28 Фев 2023 17:29ч.

    Днес е Георги Лозанов. Абсурдното е, че когато той публично съжалява, че няма само една гледна точка към дадено събитие, тогава се спукваме да го иронизираме и да си осигуряваме трафик на сайта. А когато някой изложи различна от нашата гледна точка по друг въпрос, тогава тичаме по очите си да го трием. Лицемерно и пошло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    28 Фев 2023 16:29ч.

    Морфов,махай се от тази воняща кочина,отивай си в Града на Нева и се занимавай с изкуство както ти го разбираш и можеш.Там хората те ценят,както и истинското изкуство.Остави ги тук да се задавят с евроатлантически ценности и да се избиват за грантове.Пък и там доста боклук се поизчисти и вече може да се диша спокойно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    28 Фев 2023 16:35ч.

    Голямата измама от 1989 цъфна като налъм в баня.Горбачов с неговите простотии също.Помните ли?Военните заводи спират с оръжие,почват за бита,за мирът.НАТО се разпуска. Дрън дрън ярина.Нищо такова.НАТО се разрастна, колониалните държави отново точат зъби за нови колонии.Войната е на дневен ред.Тая агония харесва ли ви?Фашизма се възражда.Превратите по светът за последните 20 години ,войните на запад по снетът са повече от космите на брадите ви (за мъжете).Забрани,запушване на усти, покрай тях и на уши.Имало свобода и демокрация ...Ха ха ха ха ха ха.Да Ви пикая на демокрацията.Сякаш пътувам но назад във времето:макартизъм,лов на вещици,реваншизъм.На всички тия соросоиди, евро и атлантико педераси-да пукнете в мъки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще пукнат. Най тъмно е преди разсъмване

    28 Фев 2023 16:44ч.

    А змията е най-отровна преди да умре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май не си от стара коза,

    28 Фев 2023 17:10ч.

    щом не си чел Платон: "Демокрацията винаги води към тирания!". Написано в диалога"Държавата", Книга 8. Четете Платон, господа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Театро

    28 Фев 2023 17:20ч.

    Чуйте интервюто с Павел Попандов в “12+3” на БНР от днес - много точно и ясно казва как стоят нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СВЕТЛЕТО

    28 Фев 2023 17:42ч.

    ОМРЪЗНА МИ от тоя Морфов, бе!!! Да не е Франко Дзефирели!? И как пък така Сашето се оказа ЕДИНСТВЕНИЯТ талантлив режисьор тъдява!? Ай сиктир! На чист майчин език! Никой никога не му е оспорвал и\ или отричал таланта! Оспорваме и не понасяме идиотското му поведение и тъпанарското му отношение към хората! Които НЕ са на нивото на БЕЗСПОРНИЯ му талант!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • искаш талантът да се кланя на посредствените?на

    28 Фев 2023 17:59ч.

    И посредствените да командват парада?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    28 Фев 2023 20:55ч.

    Това, че е талантлив не значи, че е оправдано да бъде арогантен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А в какво е арогантността на Морфов?

    28 Фев 2023 21:22ч.

    Че казва, каквото мисли? Арогантността е власт обикнове именно в ръцете на тия, които са лишени от талант. Защото те с друго не могат да се изяват, освен с арогантност, те няма как да бъсат забелязани. ..... А талантът, няма нужда от такива екстри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • арогантността на Морфов

    28 Фев 2023 22:31ч.

    нахалство, безочливост, дързост, суета. Словесната грубост и безцеремонност наричаме арогантност. [https://bg.wiktionary.org/wiki]

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За суеатата може да се поспри! Суета за какво? На таланта суета не му е необходима!

    28 Фев 2023 22:40ч.

    Нахалсство? В какъв смисъл е нахален Морфов? Нахални са бездарниците! ................ Дързост??????? Та евала, ако е дързък! ............. Лично на мен ми е писнало от ония с китките, да ти се подмилкват, а зад гърба нож! .................................... ... Морфов е напълно нормален мъж. Това му е проблема явно. Да си мъж на място!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За таланта с терористична шизофре ния

    28 Фев 2023 18:30ч.

    Закона не важи??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видял си ти тероризъм!

    28 Фев 2023 20:15ч.

    Затова ти го пожелавам! ....... Терор е, че вкарват народа ни в тунел без изход! Терор е, че политиците ни не се сещат за нас осеен по избори и даже и тогава не ни забелязват, а се гледат в огледалата отраженията си! Терор е, че чужди посолства определят кое е ценно и кое не е за нас! Терор е, че чужди посланици, абсолютни агенти в държавата ни, работещи срещу нас, получават ордени! ..... Изброеното обаче за теб е благословия, затова ти пожелавам истински терор, когато ще се виеш около опашката си и от страх няма да си спомняш кой си, .... всъщност как да си спомниш, като си никой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    28 Фев 2023 19:25ч.

    Морфов ще си го премести...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Критичен

    28 Фев 2023 20:40ч.

    Достойна е постъпката на Морфов, малко хора проявяват смелост и честност като него

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предполагам, че са му предложили по собствено желание да си напише молбата

    28 Фев 2023 21:23ч.

    Отказал е, и са го шътнали именно бездарниците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кафа от политически Тамагочи

    28 Фев 2023 21:39ч.

    Тая държава няма да се оправи! Виновното провинение се поощрява с нов пост (за госпожата от ДПС), а невинния, но с позиция, се наказва.. уж изкуството не е политизирано... Ама тука е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На времето, ако не се лъжа за името на учителката по литература и български, в гимназията, в която учеше Морфов в Сливен

    28 Фев 2023 21:27ч.

    Та ако не се лъжа, фамилията беше Черногорова, та той е винаги в спор с нея в часовете и .... и го изключиха от гимназията. Мисля завърши вечерно. Поне такива бяха градските легенди, не твърдя, че е на 100% вярно. Но винаги е бил талант! И ще си остане! ..... А тоя дето е подписал заповедта за дисциплинарното уволнение, някой знае ли името му?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, Черногорова беше по руски

    28 Фев 2023 21:28ч.

    Как се забравя, не вярвам чак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    28 Фев 2023 21:57ч.

    Културата е като изцеление от изчезване на общности. Софиянци, разбира се, са привилегировани и в това отношение, нищо, че те изтребване нямат и дори не са застрашни. Културата е необходима на други. Те не са глупави и си я намират, но тази култура не изглежда като да е от институт. Тоест, въпреки че "институт по културата" звучи респектиращо, обхватът му е твърде тесен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    28 Фев 2023 22:04ч.

    Аха - Морфов е написал "изчезвай" на съвсем неподходящо място!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно, изчезвай! Щото тая "кукла" определено е вредна за театъра!

    28 Фев 2023 22:42ч.

    Но явно много полезна за други цели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези които обиждат Морфов

    28 Фев 2023 22:23ч.

    Всъщност не могат да си представят какво е направил. Изразил си е мнението, в държава в която цари пълна безнаказаност и безморалност. Нормалните хора страдат в такава среда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неутрален

    01 Март 2023 0:41ч.

    Страхотен начин да си изрази мнението, като блъска, драска, чупи и обижда. Не му отива на годините и образованието. Ако беше наистина толкова недоволен, просто щеше да напусне и да си намери работа в друг театър. Сега е готов и за цирка с тези изпълнения. Явно си е имал други спонсори, сценаристи и режисьори, които да му казват какво да прави. Определено това не го прави нито велик, нито мъченик. Поредният софийски хулиган със самочувствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - неутрален 01 Март 2023 0:41ч.

    01 Март 2023 6:27ч.

    А защо да не напуснат некадърниците? ............... А не е ли обида за българина, да му се натрапва чужда и вредна култура? Омръзнало ми е от напомадени отношения, "любезно" те отсвирват и си гледат рахатлъка разни представители на чужди НПО-та и безродници! .......... И понеже лично ти напълни този форум с едно и същи мнения, що изобщо не напуснеш форума и да си намериш друг?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    01 Март 2023 7:09ч.

    Слава Богу тия и двамата се махат от театъра, та да спре и свърши тая драма, която е отвратителна и тече от месеци замърсявайки и затлачвайки пространството. Народния ще живее и без тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре че е Морфов

    01 Март 2023 7:12ч.

    Та да се позамислят някои за същността на театрите ни днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    01 Март 2023 7:15ч.

    След призив в социалните мрежи на актрисата Албена Колева, пред Народния театъра отидоха съпругата на Морфов - Рени Врангова, Камен Донев, а след като приключи моноспектакъла си "Караконджул", към тях се присъедини и Валери Йорданов. Гобям протест, двама артисти и жената на Морфов. Албена Колева дали може да пие колкото баща си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко злоба и завист!

    01 Март 2023 15:49ч.

    Некадърник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лошо,много лошо

    01 Март 2023 10:01ч.

    Всяка риба се вмирисва от към главата. Директора е за уволнение. Превърнал е театъра в лудница. Факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно

    01 Март 2023 15:50ч.

    И кой е тоя директор? Какъв е? Администартор?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мелпоменка

    01 Март 2023 19:04ч.

    Морфовщината напусна Народния. Привет на Мелпомена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи