Александър Дунчев: Губя доверие в Кирил Петков. Ще съсипем изборите, ако разкажа всичко

Александър Дунчев: Губя доверие в Кирил Петков. Ще съсипем изборите, ако разкажа всичко

„Аз и моят екип от София-област не сме се отказали от изборите. Хубаво е хората да знаят, че не сме се отказали, а протестираме срещу един опит София-област да бъде дадена на „Демократична България“ с едно безпринципно решение, без да се отчитат спецификата и усилията ни да я отвоюваме от мафията“. Това заяви в предаването „Тази неделя“ на бТВ Александър Дунчев, който беше народен представител от „Продължаваме промяната“ в последните два парламента.

„Ръководството трябва или да ревизира решението на коалицията между ПП и ДБ и да върнат лидерството в София-област на „Продължаваме промяната“ и на нашия екип, или нашият екип си тръгва. Ще трябва да си търсят нов екип и нови кандидати. Те налагат модела, срещу който се борим – слагаме наши хора някъде без значение кой какво е правил“, посочи той.

„В петък ми се обажда Кирил и ми казва – „ти нали си съгласен да си втори“. Аз бях в гората до Ихтиман и правих разследване. Казах му, че нямам проблем – аз съм по каузите, не по местата. Съобщих на моя екип и какво е взето като решение на Изпълнителния съвет - те изригнаха. Те алармираха, че това е предателство срещу този екип и техните усилия“, подчерта Дунчев.

„Разговорът с Кирил Петков беше доста отчайващ, а днес трябва да сме конструктивни. Ще съсипем изборите, ако разкажа всичко. Днес желанието ни е да ревизират решението. Тук съм, защото от две години ние водим битка не само за горите, а за промяната в цяла България“, допълни представителят на „Продължаваме промяната“.

„Мотивите му са, че трябва да се направи компромис. Безпринципните компромиси трябва да спрем да ги правим. Те водят до крах. Кирил ми предложи водещ поста си в София. Предложиха ми пост в друга област. Искаха да ме тестват дали ще клъвна – аз не съм за постове. Аз съм за каузата, за която се борят хората в София-област“.

Той припомни, че в последните две години екипът му е участвал в различни разследвания за незаконна сеч.

„Ако „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ не са готови да ревизират спорното си и конюнктурното си решение - какъв шанс имаме да ревизираме корупционното управление на ГЕРБ? Какъв шанс имаме да променим България?“, каза още той.

„Искрен Митев е водил разговор с Христо Иванов и го е питал държат ли на това първо място в София-област. Иванов е отговорил, че не държат. Това говори за задкулисие в „Продължаваме промяната“. На Кирил казах, че губя доверие“, категоричен е Александър Дунчев.

 

Има задкулисие в ПП. Екипът, който се е борил с мафията в София област, очаква водач да е от ПП, а не от ДБ. 

Наложен е водач извън областта, който не се знаеше кой е. Спряга се Атанасов, Цонева или Божанов за водач. От тях уважавам само Божанов. Не е вярно това, което каза Кирил Петков-екипът на ПП в СО не се е отказал. Писах му, но той не ми отговори. Очакваме да ревизират решението си.

Започнах да губя доверие от Кирил и му го казах вчера. 

За разлика от много хора в ДБ и ПП, аз съм си заложил главата да водя тази битка срещу мафията в последните 15 години. Не се отказвам от водаческото място в СО. 

Христо Даскалов пое битката с КПП Капитан Андреево, но беше избутан от “Промяната”. 

Ще продължим промяната, но може да е и без “Промяната”.
 

Източник: бТВ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Уж бил по каузите, а не по местата,

    19 Фев 2023 11:43ч.

    но напуснал, когато го сложили на второ място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е така

    19 Фев 2023 13:25ч.

    Чети бавно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А как е

    19 Фев 2023 14:08ч.

    А ти чети накрая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    19 Фев 2023 19:30ч.

    Закъснял е с поне година относно доверието ...............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-лошо.

    19 Фев 2023 11:46ч.

    Не напуска, а започва да изнудва с “разкрития” за задкулисие, ако не стане на неговата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    19 Фев 2023 13:11ч.

    Изключително подло пишлеме! Пише му го на лицето. Слушал съм го по радиото. С настоящото интервю изнудва патрона си да го остави в София. По най-брутален начин: Ако си отворел устата ...щели да загубят изборите, а той видите ли много милеел. Този екземпляр е от най-изпечените демагози: Няма никакво чувство за достойнство и е изключително последователен в катеренето на стълбицата. Не признава свои и чужди. Отврат! Но, нека се карат - това е ОК! И да гласувате за Референдума за запазване на лева! Онова изпълнение от онзи ден е 100% капан!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще се изпокарат

    19 Фев 2023 11:47ч.

    за постове, защото само за това се борят, но вие гласувайте за тях, балъците у нас не са се свършили и както изглежда няма да се свършат скоро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    19 Фев 2023 11:50ч.

    И да каже, и да не каже, грамотните хора разбраха какво измамници и лъжци са Киртака и шайката му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анализатор

    19 Фев 2023 11:51ч.

    Днес К.Петков се дистанцира от най качествените си хора,които искаха рискувайки живота си,да започнат деиствителната промяна в най бедната ни в ЕС държава.Навремето залитна към "братска" Македония,отиде с влак в Киев за засвидетелства подкрепата на България кам "братска" Украйна.Буквално изгони 70-ет човека от дипломатическия корпус на РФ,тоест,грешките му се наслагват, следствие на което се образува "планина",която трябва да преодолява.Брожението вътре в коалицията,ще се отрази пагобно на резултатите на 2-ри април.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рискувайки живота са ?

    19 Фев 2023 11:59ч.

    Жъ умръ с вас ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конституцията трябва да включи една нова, отделна глава, в която да се регулират правата на хора като Киро, Лорер, Къдравата Сю, Велизарий Шаламандуров и т.н.

    19 Фев 2023 12:02ч.

    Тоест, да им забранява да избират и да бъдат избирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Яга

    19 Фев 2023 12:06ч.

    Писах и пак ще пиша - изборите не ги решава Киро или този юнак, не ги решаваме и ние. Боко го каза при цветанка онзи ден - САЩ и Англия са си избрали вече правителството, от нас се иска само да го потвърдим. Демокрация и демократи на рояци, гласувай народе, вервай им, те пак ще те прецакат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    19 Фев 2023 12:31ч.

    Руди Гела им е най важен, на простото и хасковският скъсан чорапогащник! Проблема е в избирателите им, тотално зомбирани 5G олигофрени, които живеят в балон, който скоро ще се спука! Игрите на Его- по по най, тепърва започват, и ДБ ще покажат на какво са способни, едва се удържат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ са сатанисти

    19 Фев 2023 12:32ч.

    С промяна в Конституцията на Република България трябва да се забрани на хора, учили в западни университети, връщайки се в България, да заемат публична държавна длъжност (общински съветник, депутат, министър, президент, кмет и прочие)! Тотална забрана трябва да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    19 Фев 2023 17:07ч.

    Подкрепям!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    19 Фев 2023 12:35ч.

    тоя лигльо, Дунчев овоня пресата...ми бори се ве ...наивник. Киропростото ще ви разкаже играта на вас ...тея с каузите...малоумници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    19 Фев 2023 13:00ч.

    Ристо,ти си един прост човек и нищо друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    19 Фев 2023 13:16ч.

    ти за мен не бери грижа жълтопаветен планктон...ходи да плачкаш в днвник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    19 Фев 2023 12:40ч.

    Няма нищо по-отвратително от мъж без позиция и достойнство. То и за жените е така, но ние все пак сме били винаги на трудната страна, не всички, разбира се. В деня на гибелта на един от българските символи, някакви нещастници се пазарят за постове. Нещастници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил Петков измам цял народ

    19 Фев 2023 13:03ч.

    С оръжията, та теб ли няма да измами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    19 Фев 2023 13:03ч.

    Руди гела, Хазарта, Киро простото алангро, Асен чорапогащника, Мравояда, Аааа-кащата Цона, гиганта Генерал от ДС, Мунчев, Рогатия ямбоец, кръшната Калинка, Сабрутката, бягащата Годзила, Лена дашната, Божанката...кой нормален човек би гласувал за тези същества, препоръчани от Козяк? Тичащи на инструктаж в Посолството в дните, когато там на килимчето не е Агент Буда Банкянски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    19 Фев 2023 13:10ч.

    На този младеж какво му има? Защо лицето му изглежда така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хей

    19 Фев 2023 13:22ч.

    с една дума -шарлатани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледайте

    19 Фев 2023 13:45ч.

    Гледайте и слушайте българи. Ей такива са хората на които давате гласовете си. Те имат само цвят на парите, те нямат друга посока. Всички навързани като свински черва. На никой не му пука за вас. Единственото е да се цоцат субсидии и да се правят ей такива представления, за да си осигурят следващия мандат субсидии... Срам и позор сме!! Народе, Народе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изборите в София са с машини

    19 Фев 2023 13:45ч.

    разбира се, че целта е овладяването на София. И американската секретарка го каза директно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    19 Фев 2023 13:57ч.

    За съжаление много от хората, които имат афинитет към каузи, живеят в ценностен хаос, етична недостатъчност, гарнирана с дълбоки мисловни и емоционални противоречия. Каузата за тях е бягство от отговорността на всеобхватните житейски принципи, дъвка, с която да подобрят вкуса и лошия си дъх, проден от суета и чувство за превъзходство, да прогонят сянката на анемичната си съвест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    19 Фев 2023 14:07ч.

    Нищо не схванах, ама разбрах, че той не бил искал, ама "неговия екип" не бил съгласен, та затуй била цялата дунанма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    19 Фев 2023 14:49ч.

    Кирил и Асен продаваха руски горива на Украйна, едновременно увеличавайки благосъстоянието на българския народ и помагайки на украинците да трепят азиатските орки. Заслужават най високи български и европейски отличия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бам бум

    19 Фев 2023 15:57ч.

    Бас ловя че я караш на гастарбайтерна заплатка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе Дунчев,

    19 Фев 2023 16:19ч.

    Влезе в мафията, за да я бориш отвътре ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байпън

    19 Фев 2023 16:49ч.

    Добри момчета са Кирча и Кокорча срещнах се с тях и щяхме да говорим но те като се залепиха за задника ми и смъркат ли смъркат докато се надрусаха яко от благовонните ми биогазове . Незнаех че са наркомани и пристрастени към американската пръдня .Та така завърши нашата среща

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СДС-то на България

    19 Фев 2023 18:15ч.

    Стани Да Седна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    19 Фев 2023 19:14ч.

    Наистина ли има празноглавци, гласуващи за тези майкопродавци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фетиша ИЗБОРИ,

    20 Фев 2023 6:33ч.

    само разсмива амбасадата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи