Александър Дугин за убийството на дъщеря си: Ние, нашият народ, не можем да бъдем сломени дори от такива непоносими удари

Александър Дугин за убийството на дъщеря си:  Ние, нашият народ, не можем да бъдем сломени дори от такива непоносими удари

По искане на Александър Дугин бизнесменът Константин Малофеев публикува призив на руския философ след убийството на дъщеря му:

„Както всички знаете, в резултат на терористична атака, извършена от нацисткия украински режим, на 20 август, когато се връщах от фестивала „Традиция“ край Москва, дъщеря ми Дария Дугина беше брутално убита от експлозия пред очите ми. Тя беше красиво православно момиче, патриот, военен кореспондент, експерт по централните канали и философ. 

Нейните изказвания и репортажи винаги са били задълбочени, обосновани и сдържани. Тя никога не е призовавала към насилие и война.

Тя беше изгряваща звезда в началото на своя път. Враговете на Русия подло, крадешком я убиха ...

Но ние, нашият народ, не можем да бъдем сломени дори от такива непоносими удари. Те искаха да смажат волята ни с кървав терор срещу най-добрите и най-уязвимите от нас. Но няма да го получат.

Сърцата ни жадуват за нещо повече от отмъщение или възмездие. Твърде дребнаво е, не по руски. Трябва ни само нашата Победа. Дъщеря ми положи моминския си живот на нейния олтар. Така че спечелете, моля!

Искахме да я възпитаме да бъде умна и герой.

Нека и сега тя вдъхновява за подвиг синовете на нашето Отечество.”

 

 

 

Коментари

  • ЗИП

    22 Авг 2022 16:16ч.

    Тва са битовизми на фона на фактите, че всеки ден във войната загиват ХИЛЯДИ! Преди малко започна нова вълна от удари с крилати ракети по цялата територия на Украйна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • darkaveng

    22 Авг 2022 16:29ч.

    Зипчо????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С ХАЙМАРС-и ли

    22 Авг 2022 17:36ч.

    ???????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козите тролчета не сте в час

    22 Авг 2022 22:25ч.

    От десетина дни укро-пропагандата мълчи като насроно бебе за хаймарс-ите, или пуска стари видеа. Истината е че хаймарсите ги избушиха почти всичките, а за оцелелите НЯМА РАКЕТИ. Руснаците избушиха и ракетите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РАЗБИРАМ БАЩАТА...

    22 Авг 2022 16:24ч.

    ..., но не разбирам философа. Победата се дава от Бог, на този, който Той избере. Тя не се спечелва от хората, въпреки заблудите ни за нашата мощ. Подобни силни призиви могат само да взривят едно общество, което е достатъчно експлозивно вече. Сърцето на християнина не може да "жадува за отмъщение". Бог да приеме душата на рабинята Дария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • darkaveng

    22 Авг 2022 16:30ч.

    Баце, ти сериозно ли? Или само така, да дращим нещо! Баце????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • идеарум

    22 Авг 2022 16:54ч.

    Бог не се интересува от никакви победи, а от теб лично, доколкото му служиш с любов, мъдрост и истина. Победата се кове от теб, както лозето не ти го копае Бог. С което не се отменя молитвата, разбира се, яснотата и облекчението са незаменими репери по пътя към целта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прегледай Свещената Книга

    22 Авг 2022 21:03ч.

    относно победите. С най-добри чувства!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    22 Авг 2022 16:31ч.

    Нещо не мога да си представя Сталин особено да се вълнува от смъртта на сина му във ВСВ.Ако Дугин наистина контролира съзнанието на Путин да бъде така добър да бъде на висотата на ситуацията.Тече монументален сблъсък между Англосаксонския и Руския свят.Ще загинат милиони.Идва нов световен ред и от изхода на тази война зависи какъв ще бъде той!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    22 Авг 2022 16:38ч.

    Зипе, Сталин е трябвало да покаже, че е от стомана. А по времето му достоверна информация не се е свеждала до трудещите се. Вместо това са ги снабдявали с митове и пропаганда. Дали се е развълнувал вътрешно, скрит в Ближняя дача, не знаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Нещо не мога да си представя Сталин особено да се вълнува от смъртта на сина му във ВСВ"

    22 Авг 2022 16:50ч.

    Да не си му бил изповедник, че да знаеш дали, колко и как се е "вълнувал". Кво искаш - посред всенародната трагедия да се сополеви като вдовица публично ли. Спести ни спекулативните изблици на болното си "въображение". На бот, а не на човек намирисваш, да не кажа на банален трол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    22 Авг 2022 16:55ч.

    Точно в Киев в киносалона на репликата на Сталин (филма е Освобождение), че не разменя редник за фелдмаршал са избухнали аплодисменти. Прожекцията е била прекъсната за неопределено време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    22 Авг 2022 17:29ч.

    Тече, верно. Англосаксите не са влезли още във войната, а Матушката затъна и загуби 80 000 щика. Ти се моли да не влезе, че тогава жална им майка на цялата крадлива кагебистка сган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А по времето му достоверна информация не се е свеждала до трудещите се.

    22 Авг 2022 17:38ч.

    Така помня и аз, най-смешен беше митът, че Хитката се застрелял в бункера си, а над Райхстага се вее Съветското знаме. После пък лъжеха, че имат атомна бомба. И въобще изобщо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са влезли,

    22 Авг 2022 19:03ч.

    няма и да влязат, защото ги е страх. Ще влязат такива залупеняци като нас и наистина ще стане страшно, но за нас. Путин не случайно наскоро каза, че все още не са започнали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грух

    22 Авг 2022 21:30ч.

    Западът няма да влезе скоро във война ,докато има Поляци,Пеебалти,Румънци,Българе и всякаква източноевропейска сган,подготвяна за този момент от 30 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    22 Авг 2022 16:40ч.

    Какви калибри, какви пет рубли ? Накрая ще ликвидират Джуджето и всичко ще свърши, както винаги ставало в руската история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • крадецът на никове - автор на покушения

    22 Авг 2022 16:56ч.

    Пази боже малоумните досадници да се правят на пророци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дали това го е казал самият Дугин.

    22 Авг 2022 16:48ч.

    Вече ни съобщиха, че по стар съветски обичай го държат упоен в клиника. Дали не е започнал да задава твърде много въпроси. Ще го чуем ли да казва нещо със собствената си уста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    22 Авг 2022 16:49ч.

    През 1950г нарежда създаването на 100 дивизии от бомбардировачи за бъдещата ТСВ, която според него е щяла да започне през 1955г .Тва е толкова налудно че се говори, че май зарад тази идея са го очистили, кат нарочно не отварят стаята му цял ден ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ало, булка

    22 Авг 2022 16:58ч.

    Туй откъде го взе, сега ли го измисли и реши да ни лъжеш, както ни показа, че не се колебаеш да крадеш?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    22 Авг 2022 17:09ч.

    ЗИПе истината, е че Мао Дзе Дун е предложил на Сталин да атакуват Запада с мотива, че след Втората световна се разпада колониализма в класическият му вид, а след Третата световна ще бъде победен самият Запад. Предложил е 100 милионна армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ф-ф

    22 Авг 2022 16:52ч.

    Историческа заслуга на Дугин, е че отвори очите на хората доколко геополитиката не е никаква функция на политиката, а обратно - я предопределя. Онова обаче, за което трябва да се внимава, е да не се уповава на идеологеми, а на гъвкаво критично мислене, защото светът не е субстанциален, а измамна илюзия, при това животът е коварен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    22 Авг 2022 17:50ч.

    Историческата заслуга на Дугин е, че създаде теоретична основа на сатанинския режим, който за 6 месеца доведе до десетки хиляди жертви и е престъпление не само срещу човечеството, но и срещу Божия ред. Ако не бяха мракобесните евразийски догми, сега 43 000 млади руснаци щяха да са живи, а не избити в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    22 Авг 2022 18:24ч.

    А разбЕрете се, колко са убитите руснаци - 43,80 или150 хиляди...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    22 Авг 2022 17:09ч.

    Тва се превръща и тук съм съгласен с Андрей Райчев в "религиозна война".Когато се воюва за ИДЕИ става адски кърваво и страховито. Православни и мюсюлмани срещу сатанинския Запад.Така се вижда войната в Русия. На Запад я гледат, като демокрация срещу тоталитаризъм. Няма пресечни точки и затова една от страните трябва да изчезне или да изчезне планетата! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    22 Авг 2022 17:27ч.

    И каква е идеята на др. ти Путин в Украйна, я раздуй да се посмеем малко. Все пак да хване някаква ръка, за да не го ликвидират олигарсите за това, че ги остави голи и боси може би ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе ще издаваш някакви звуци, когато предават капитулацията на любимите ти нацисти

    22 Авг 2022 17:41ч.

    ама дали ще се смееп, дали ще цивриш... ще ни осведомиш тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    22 Авг 2022 17:23ч.

    Да, и Мао е участвал в плановете за ТСВ! Тва за стоте дивизии съм го чул от Леонид Млечин, който през 90те имаше достъп да най-секретните архиви на НКВД и Политбюро. Той казваше че а царяла абсолютна параноидална шпиономания и мноо архиви са били унищожавани.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    22 Авг 2022 17:32ч.

    Съболезнования към Дугин, достоен и интелигентен човек, тежко изпитание му прати Бог, дано му даде сили и мъдрост да го преодолее! А украинските мерзавци допуснаха смъртна грешка, за която ще платят жестока цена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    22 Авг 2022 17:53ч.

    Очевидно не му е дал сили и мъдрост, защото няма нищо общо с Бог. Рашизмът е сатанински продукт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видео на Вовк

    22 Авг 2022 17:35ч.

    https://vz.ru/news/2022/8/22/1173868.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видео на Дугин

    22 Авг 2022 17:52ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=dwgn3JGNrUo&t=69s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може би не разбираш руски

    22 Авг 2022 18:18ч.

    Виждам, че си пуснал видео от украински сайт и вероятно с цел да покажеш как призовава да избият украинците, но във видеото се говори за зверствата на част от украинците и западните им господари на 2 май, 2014 (видеото е от лятото на 2014). Той говори, че такива като тях трябва да бъдат убити, а не всички украинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    22 Авг 2022 18:14ч.

    Един истински християнин не може да се отчая напълно...дори от такава трагедия. Браво на Дугин , че е успял да отправи такова силно послание към руския народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е за тежките железа по столиците на НАТО

    22 Авг 2022 18:18ч.

    Если драка неизбежна, бить надо первым.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    22 Авг 2022 18:28ч.

    По-добре вашия блок в Обеля. Таман ще си починем от вас и няма да омирисвате форума с миризливите си зелени чорапи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    22 Авг 2022 18:28ч.

    "Не виждам децата на Лавров, Медведев, Рогозин в окопите, но постоянно чувам призиви от тях за убийство. Синът на кой депутат от Думата е на война? Дали децата им са по-талантливи и умни от децата на работниците и селяните? Мнозина отиват там, защото това е поне някакъв шанс да спечелят пари".- написано от Павел Филатиев, избјагал от руската армија

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    22 Авг 2022 18:32ч.

    Немцов го убиха до стените на Кремъл и 7 години не могат да установјат поръчителите, а сега за 24 часа знаели всичко...хаѝде холан....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-интересното е с родителите на някои

    22 Авг 2022 18:33ч.

    Ако им убият сина, изваждат късмет. Държавата им дава милиони (рубли). Оправят си живота. Войниците по принцип са от бедните слоеве на обществото. Наемниците на Вагнер също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    22 Авг 2022 19:23ч.

    към задунајска уфсъ с евразијски манталитет - Убийците на Немцов ги търсят по каналния ред. А за Дарья Дурина е задействана цялата държавна машина. Не е чудно, че бързо са намерили терористката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подлец

    22 Авг 2022 21:37ч.

    И ти ,чичка ,можеш да извадиш същия късмет.Внимавай какво си пожелаваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • облак

    22 Авг 2022 21:49ч.

    Първото изречение е едно от най-отвратителните неща, които съм чела. Вие човек ли сте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    22 Авг 2022 21:58ч.

    100% сте прав колега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За немцов е ясно

    22 Авг 2022 22:17ч.

    Ленин е вампирясъл! А вие не си пропускайте хапчетата или по природа сте такъв?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    22 Авг 2022 23:24ч.

    до Читател -и други като мен задават такива непријатни въпроси, които издават некадърността на руските служби.Но за уфси(евразијски и задунајски) нЕма проблеми, те не обичат да мислјат. https://img.dnevnik.bg/shimg/zx780_4382582.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    22 Авг 2022 18:30ч.

    Баща загубил дъщеря си след чудодейното си спасение. Първо позира за снимки, вдигнал театрално ръце към Небесата, сега любезно описва скръбта си за вярната си публика. Нека се вдъхновим и ние от думите му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    22 Авг 2022 18:37ч.

    Дано не ти се налага да изпаднеш в шок след такава мъка, мисли малко с тая дебела глава бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    22 Авг 2022 18:45ч.

    точно това е написал Observer, при такава загуба човек е в шок и не е в състојание да се занимава с красиви речи(освен ако не са написани от друг предварително)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sveti Pavlova

    22 Авг 2022 20:59ч.

    Observer, отвратителен си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    23 Авг 2022 11:38ч.

    "Отвратителен" е но казва истината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави

    22 Авг 2022 19:22ч.

    Поклон пред паметта и. Светла и памет и БОГ да я прости. Почивай в мир Даря. АМИН. А на извършителите тъпкано ще им се връща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    22 Авг 2022 19:30ч.

    Изобщо, не ви ли прави впечатление, че ние със задунайската уфсъ сме като две сестри проститутки? Винаги сме на линия да дращим и дрищим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    22 Авг 2022 19:42ч.

    Прави ни, веднага си проличава пословичната тъпотия на патрона, дето ви е наел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безмилостен

    22 Авг 2022 20:38ч.

    Победа искал. Това означа още хиляди убити и осакатени и от двете страни. Дъртият си остава фашист и в мъката. Грях ми е на душата, но за такъв не ми е жал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руското имперско национално възраждан не краде чуждото, то само си взема своето

    22 Авг 2022 21:20ч.

    Протеста си го адресирай към американското присъствие край границите на Русия. Не се правете, че Путин не ви предупреди. И че Дугин не ви обясни преди това... Срама нямате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За руското имперско национално свое е всичко,

    22 Авг 2022 21:25ч.

    на което е хвърлило око. Една шеста от сушата населена с двеста народа не се събира с молитви и подаръци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нямам против, ако не убиват хора

    22 Авг 2022 21:26ч.

    Руснаците да си се възраждат колкото искат, но да не убиват хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой и не очаква да ти е жал.

    22 Авг 2022 21:28ч.

    Щом нацистите са взривили момичето и евроатлантическите подлоги гласно одобряват, какво има тук да разсъждава и да се разкисва някаква безмозъчна подлога като теб?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И що да са нацисти?

    22 Авг 2022 23:33ч.

    Може например да са антифашисти, като фон Щауфенберг, дето взриви Хитлер, може да е Мафията, а може да са и Службите, като с Киров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва ни само нашата Победа. Дъщеря ми положи моминския си живот на нейния олтар.

    22 Авг 2022 21:29ч.

    Какво е положила? Трябвало е да взривят тебе. Ти си се измъкнал, тя е станала на парчета, размазани по скъпия ти джип и после изпечени. И това щяло да служи за вдъхновение на крадливите бедняци от Сибир и платените убийци на Вагнер?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    22 Авг 2022 21:47ч.

    Ниско-тарифен американски трол?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    22 Авг 2022 22:02ч.

    Каза путлеристкият трол......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александр Колпакиди

    22 Авг 2022 21:45ч.

    #АлександрКолпакиди #Краснаяистория „Дарья Дугина (1992-2022). Вопросы без ответов“ Рассказывает Александр Колпакиди Красная История https://www.youtube.com/watch?v=dIx_pgwCRYE

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнете сатанистките подскоци от радост на соросовите орки !

    22 Авг 2022 22:36ч.

    Защото когато дойде момента за разплата /а той наближава/, да не ви е жал за тях. Това което правят соросовите тролчета е най-голямото престъпление срещу България в новата ни история. Бутат ни към гражданска война. Но да не се заблуждават - те ще са първите паднали в нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марадона

    22 Авг 2022 22:51ч.

    Християни сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи