Акциите на "Дойче банк" се сринаха

Акциите на "Дойче банк" се сринаха

Цената на акциите на германската банка "Дойче банк" (Deutsche Bank) днес продължават низходящия си ход за трети пореден ден, след като вчера рязко скочи стойността на суаповете за кредитно неизпълнение (CDS) - своеобразна "застраховка" срещу риска от неизпълнение. Това подхрани опасенията относно цялостната стабилност на европейските банки, съобщи Ройтерс.

Акциите на "Дойче банк", които загубиха една пета от стойността си този месец, изтриха още цели 10,87 на сто към 12:05 часа бълг. време, до 8,32 евро за акция. Те спаднаха с 3,2 на сто при затварянето на вчерашната търговия, докато суаповете за кредитно неизпълнение на банката се поскъпнаха до 173 базисни пункта спрямо 142 базисни пункта през предишния ден, по данни на "Стандард енд Пуърс глоубъл маркет интелиджънс" (S&P Global Market Intelligence).

Това бележи най-голямото еднодневно покачване на суап книжата в историята на "Дойче банк", сочат данни на "Рефинитив" (Refinitiv).

Индексът на европейския банков сектор (STOXX Europe 600 Banks Index) отбеляза една от най-волатилните си седмици от близо една година насам. Към 12:20 часа бълг. време индексът беше надолу с 5,16 на сто, насочвайки се към месечен спад със 17 на сто.

На всички водещи фондови пазари в Европа спадът се задълбочава -  основният индекс в Париж е надолу с 2,11 на сто, в Лондон - с 2,03 на сто, във Франкфурт - също 2,03 на сто, в МИлано - 2,51 на сто, отбелязва БТА. 

Пазарите още са притеснени заради краха на банкови институции в Съединените щати и спешното спасяване на швейцарската Credit Suisse през уикенда.

Канцлерът на Германия Олаф Шолц заяви, че няма причина за притеснение относно състоянието на Deutsche Bank.

"Тя е модернизирала и организирала начина си на работа. Тя е много печеливша банка. Няма причина за безпокойство", заяви Шолц след срещата на върха на лидерите на Европейския съюз.

Френският президент Еманюел Макрон също определи европейските банки като "стабилни", а гуверньорът на Европейската централна банка Кристин Лагард потвърди, че системата е "стабилна и устойчива" и се характеризира със "солиден капитал и солидни ликвидни позиции".

Междувременно Уолстрийт отвори със загуби, а водещите европейски индекси се движат на червена територия заради притесненията в банковия сектор.

 

Източник БНР

 

 

Коментари

  • евро-сатанистите

    24 Март 2023 19:36ч.

    Спокойно ! Всичко върви по план. План 2030.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига бе

    24 Март 2023 20:20ч.

    Нали уж банковата криза била овладяна? Кого заблуждавате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евросанкциите работят

    24 Март 2023 21:02ч.

    Германия върви по пътя на Франция,а след това Италия и останалите. Време е Русия и Китай да наложат санкции на евронацистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами айде де.

    24 Март 2023 21:40ч.

    Що се мотат още с тези санкции. Направо виждам как Китай се отказва от износ на западните пазари за 2 трлн. долара, за да го замени с износ за Русия в рубли на 20 пъти по-ниска стойност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами, баце, идиото?

    24 Март 2023 21:46ч.

    Ма си и "ентелегентен", еша си нямаш! Евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано, само с доларе не става! Требва и папо! И, козяк, незачет! И днес, като всеки друг път, опорките много нефелни, бе! Сменете ги, че бактъм! И тролчетата, и тях! И баце, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе джендърче педеруско

    25 Март 2023 11:38ч.

    ма си енТЕЛЕгентен, еша си нямаш,педерусче недоклатено,само с рублата не става! Много нефелни опорките бе, няма баярищник от Митрофанова за тебе днеска, аналдънму ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Радка

    25 Март 2023 17:52ч.

    Голямото банково зануляване на говедарника и еврослугинажа е в ход и неизбежно като смъртта...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KeithNom

    24 Март 2024 17:26ч.

    Отличные ссылки <a href=https://eroscenu.ru/>https://eroscenu.ru/</a> <a href=https://vk.com/orenavtoservis>https://vk.com/orenavtoservis</a>

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    24 Март 2023 19:44ч.

    Най - големия клиент на производителите на памперси за възрастни, акушерката и португалския берач на ябълки трябва да въведат още само 4 - 5 пакета санкции и всичко ще си дойде по местата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • извинявай, че поствам тази снимка, с която може да не се гордееш...

    25 Март 2023 8:46ч.

    https://i.imgur.com/KcLEKbM.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    24 Март 2023 19:49ч.

    Голямата депресия ще бъде нищо, в сравнение с това, което ни очаква! Измъване няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • имаме измъкване - ЗЕМЕДЕЛИЕТО!

    25 Март 2023 8:55ч.

    Винаги сме се спасявали с ... работа за насъщния! И трябва да си запазим ЛЕВА! На всяка цена! Далеч от още по-тежка обвързаност с този удавник... Целият хаос е организиран, за да срутят всички банки, да премахнат парите в брой и да ни наложат виртуалните пари CBDC (CentralBankDigitalCurrency). Лагард го каза на "Zеленски" (Вован & Лексус) - ще допускат разплащания макс. до 300-400 лв., всичко по банков път, проследимо и 'легално'...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оги

    24 Март 2023 19:49ч.

    " До тук всичко е наред.." казал падащия от 10 етаж, като минавал покрай третия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе к'во ни занимавате с някаква си немска банка?

    24 Март 2023 19:51ч.

    Трябва всички вкупом да си посипем с пепел главите заради накърнените права на "транс и интерсекс хората"! Те са важни! Не вие или вашите деца! След някоя и друга година няма да имате вече и деца, просто няма да са ваши! Надявайте се правилната страна да победи в окраина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Злато

    24 Март 2023 19:52ч.

    Там е истината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горчивата истина е, че от 30 години си подаряваме златото

    25 Март 2023 8:59ч.

    за няколко препълнени чекмеджета на отговорни пъдари... Един Бог знае, дали можем да се отървем от дпм, преди да са изгребали недрата ни до последния грам златна руда... Цяло международно споразумение (СЕТА) разработиха И ПОДПИСАХМЕ за да ни вържат законово ръцете...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    24 Март 2023 19:56ч.

    Ясно го написа в понеделник.Акциите на банките ще падат до 15ч в ЕС.После ще срещат подкрепа.И така до петък''Ей го на и петък.2 дена са много време.Както писах ,всичко тепърва предстои.Винаги ,Винаги когато се преразпределя власт се преразпределя и богатство.Това се случва сега.Формите,методите са различни.Но причината- следствието е в преразпределение на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    24 Март 2023 19:56ч.

    Тези банкови сривове които скоро няма да спрат е само едно от многото неща които еврогейския ЕС сам си навлече след като послушно се включи във войната в Украйна която САЩ водят! Като посееш ветрове, ще пожънеш бури!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Донякъде съм съгласен

    24 Март 2023 20:13ч.

    Не съм сигурен кое е причината и кое следствието. Според мен, очакваната от запада финансова криза предизвика войната в Украйна и евентуалната й ескалация в световна война, а не войната в Украйна е причина за финансовата криза. Тук може да добавим за т.н. обратна връзка, че украинския конфликт задълбочи още повече тази финансова криза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам

    25 Март 2023 12:55ч.

    Ситуацията си е направо философска: кокошката или яйцето!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там

    24 Март 2023 20:00ч.

    Златото на Санкт-Петербургската борса расте стабилно. До 31 март трябва да стигне таван от рублева равностойност, почти равна на 3000 долара за тройунция. А стойността на биткойна хвърчи до небесата. Плъховете започват да напускат свръхтоксичните трюмове на потъващия зелен кораб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-злато

    24 Март 2023 20:06ч.

    Златото в ранните часове в Азия е било индикатор на събитията днес.Но в никакъв случай не е истината.Истината е да си богат и информиран.Бедният винаги плаща,независимо как ще се комуфлира.В златто,сребро,акции.То е като бандита да е завардил основните пътища.В кое дере ще те посече?Не мисля че е от значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    24 Март 2023 20:09ч.

    ..."айн, цу цвайн, цу трайн...дрън"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов котел на Източния фронт: новина от последния час

    24 Март 2023 20:16ч.

    Авдеевка е в оперативно обкръжение. Сили на руската армия разкъсаха отбраната на отбраняващите от ВСУ и взеха града в клещи. Сега Дойче банк може и да последва Авдеевка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    24 Март 2023 20:21ч.

    Това се очакваше. Следва Артемовск/Бахмут и после Киев и Лвов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А в далечината

    24 Март 2023 21:41ч.

    мержелее Лисабон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    25 Март 2023 2:29ч.

    Тъй де Путин обеща да създадеевразииски съюз ,от Лисабон до Владивосток и ще го направи .Той като даде обещание го изпълнява . Сигурен съм във това .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отечествен фронт

    25 Март 2023 11:40ч.

    Аз пък съм сигурен,че прекаляваш с ръкоблудстването предвид че си самотен помияр

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    24 Март 2023 20:23ч.

    Червените дедовци сега чакат фалит на Дойче банк ли хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логореята

    24 Март 2023 20:27ч.

    Айде да не ни наричаш дедовци, че да не ти чукнем една срещичка за справка и да се изцъклиш до подмокряне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    24 Март 2023 20:28ч.

    Хайде, остави телефон и ще се разберем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логореята

    24 Март 2023 20:32ч.

    Оставям ти на бележка, ама голям резил ще береш, да знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    24 Март 2023 20:35ч.

    дай стационарния телефон деди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • син дядо

    24 Март 2023 20:37ч.

    Изтрий си пенснето, че се е запотило. И не се издавай така тъпо старчески, че нямаш мобилен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    24 Март 2023 20:56ч.

    Къде се скри дедото биткаджия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доктор

    24 Март 2023 21:29ч.

    "Къде се скри дедото биткаджия?" -- що не ходиш в "соро.соидно дело" и подобни и там да си избиваш комплексите и да показваш липса на възпитание и простотия? не е за такива като теб тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ESP_Easy2

    25 Март 2023 0:25ч.

    Ти какво @бач ли ти трябва ,не бияч?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не позна...

    25 Март 2023 9:02ч.

    https://i.imgur.com/KcLEKbM.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каква я мислехме, каква стана

    24 Март 2023 20:28ч.

    Всички са се вторачили в боевете в Украйна. Защо вървяли, защо не вървяли…ала бала. Путин ги води за носа и ги разиграва като панаирджийска мечка. През оная му работа е Украйна, той ще ги удуши с въжето, което са приготвили за него. Енергийна криза, банкова криза, финансова криза, политическа криза, икономическа и всичко на куп. Пригответе се, всичко едва сега започва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дачков

    24 Март 2023 20:40ч.

    Че той отдавна е паднал. Просто живее на твой гръб, но ти не го разбираш. ? Вземи кредит с такъв процент от заплатата си, с какъвто живеят щатите и запада и ела пак да поговорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз мисля, че войната е отвлчаща маневра

    24 Март 2023 21:15ч.

    Путин се цели много по-далеч и Си му помага. Украйна е само за парлама. Това е отписана държава, пробитата каца в която руснаците накараха Запада да си излее ресурсите. Ако сериозно Путин искаше да си върне Украйна, там щеше да влезе редовна руска армия и професионални военни със съвременна бойна техника. До сега там воюват разни видове наемници: контракници, чеченцте на Кадиров, бившите затворници на Пригожин и донбаските милиции. И както се вижда, доста добре се справят, воювайки с наличната остатъчна съветска техника. Истинските цели далеч надхвърлят очевидното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И после трябваше да ги храни и охранява

    24 Март 2023 23:33ч.

    докато укрите партизанстват, всичко това в условията на външни икономически санкции. Що армия е нужна и най-вече що пари ще изгорят на вятъра, "Де е Киро на кирия".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак ли ще повторим 90те. ДЕПМ

    24 Март 2023 20:29ч.

    Путин наложи ДЕСЕТ, повтарям ДЕСЕТ пакета санкции, взриви Северен поток и наложи ембарго на петрола и газа. Как няма ЕС и САЩ да гълтат вода и да летят към дъното. ФЕД не може да смогнеш не да печата, а да напуква пари в компютрите. Войната на Урсула, Борел и Байдън в Украйна уби евро-атлантическата идея по-сигурно и безвъзвратно от ракета Калибър. Ще му е....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haberlea rhodopensis

    24 Март 2023 20:35ч.

    Готви се указ за международна търговия със селскостопанска продукция в рубли. Пртнеристан ще става все по-притискан, а западащите елити - все по-истерични.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песъка е ухо

    24 Март 2023 20:29ч.

    Идва края на европейската цивилизация, продавайте доларите и еврата, купувайте жито и рубли и всички на Изток

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами айде де

    24 Март 2023 21:44ч.

    Рубли ли не знаете откъде да си купите или пари за билет до Москва нямате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук се пише анонимно! Продължавате да пишете анонимно!!!

    24 Март 2023 20:31ч.

    Стига вече. Спрете! Спрете ! Спрете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добре, спираме

    24 Март 2023 20:38ч.

    Самото ти име е анонимно на тебе, ама явно не го знаеш, живеейки с илюзии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Март 2023 20:39ч.

    Златото мина 2000 $ ... бай бай СБДС ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дано, ама

    25 Март 2023 9:06ч.

    след хаоса следва ред. Нов и Световен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    25 Март 2023 12:59ч.

    Поредният Франкенщайн!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    24 Март 2023 20:42ч.

    Обръщайте пенсиите в рубли и купувайте жилища в Мариопул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти обръщай козешката плата в лебец и почвай да печеш пексиметя,

    24 Март 2023 20:46ч.

    че дунавският курорт наближава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Март 2023 20:50ч.

    Може и в китайски юани, ирански риали, рупии и пр... каквато и да е парична валута различна от долара и еврото, няма да е в загуба ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    24 Март 2023 21:38ч.

    Вземете ли Харков, хуквам да се спасявам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това е СВО

    24 Март 2023 21:46ч.

    Много ти се иска касапница, ама няма да те огрее. Ще си вземем всичко хитро, както не очакваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хукваш, ама тоя път спасение няма да има.

    24 Март 2023 21:54ч.

    И наивността на Деветосептемврийци и недалновидността и великодушието Първия Народен Съд няма да допуснем. Всички либерасти и демокрасти. до дупка и до бравче - бързо, срочно и експедитивно заминават на дискотека у дефилето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    24 Март 2023 23:14ч.

    Името на града е Мариупол. Как ви избират козяшките тролове, за една година не можахте да научите името на един град. Няма ли поне един грамотен, който да ви пише опорките?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Мариопул" е по мужишкия правопис

    24 Март 2023 23:42ч.

    и вече свикнахме с него. Колко пъти го учихме че това е град (полис) на Мария, но няма научаване. Мужишка му работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    24 Март 2023 21:02ч.

    Руският език ще се изучава като втори чужд език в египетските училища и университети, съобщи онлайн изданието на списание "Иджипт тудей", позовавайки се на Министерството на образованието на Русиа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нищо смешно

    24 Март 2023 21:05ч.

    Учете руски и китайски, това е бъдещето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    24 Март 2023 21:37ч.

    То преди това изкарайте поне 10 дни в Китай, а в Русия 3 дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    24 Март 2023 22:28ч.

    "То преди това изкарайте поне 10 дни в Китай, а в Русия 3 дни." -- то, не то - изкарвали сме. и на двете места, и по повече. очевидно нямаш никаква престава за тия държави и за това, че родната територия изглежда като забравено от бога място в сравнение с тях. за съжление. но ти си дращи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    25 Март 2023 9:56ч.

    Ми що щеш тука вая територия, бегай в Матушката ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чоджам банк

    24 Март 2023 21:21ч.

    Ако бяха сложили Киро в управата, щеше всичко да светне, както с ББР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    24 Март 2023 21:28ч.

    "Тя е много печеливша банка." Беше, когато Германия използваше евтините руски енергийни суровини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ???

    24 Март 2023 21:29ч.

    Credit Suisse била спасена! Що не питате облигационерите и дали това е вярно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Март 2023 22:28ч.

    Що така бе Мими? Какви ги мислехме, а какво стана?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Март 2023 22:30ч.

    Купувайте Au ако можете. Ако не можете носете си новите дрехи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съпруг на ФЪРКАТИЧКО

    24 Март 2023 22:46ч.

    Аз съм спокоен, мен по талавизора ми казват всеки ден, че банки в еврозоната не гърмят..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    24 Март 2023 22:56ч.

    Ей, зевзек ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любовника на ФЪРКАТИЧКО

    25 Март 2023 11:41ч.

    Ей, рошло...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-до мужик

    24 Март 2023 23:54ч.

    Нямам идея колко зле е в Китай.Но привлича годишно повече световни учени от САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    25 Март 2023 0:02ч.

    Дойче банк беше първата дето се изнесе от Русия.В тоя форум преди месец Ви написах,че е невъзможно да изтеглиш 1 000 000 от западна банка .Кеш или да ги прехвърлиш в не западна.Независимо дали си руснак,китаец,африканец,арабин.Нещо много по-страшно.Често ти отговарят че такива пари по твоята сметка няма.И само във филм можеш да видиш как чесният съд ти ги връща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Welldona

    25 Март 2023 2:01ч.

    Светът се преформатира. Най вероятно България , или поне част от нея /Княжество България/ ще отиде към западната сфера на влияние. Източна Румелия вероятно ще отиде към Тюркийе или по дяволите. За Княжеството е най добре да обяви пълен неутралитет и офшорни правила и нулеви данъци , Балкански Дубай. Всичко друго не е добро за България. Разбира се , този сценарии дано да не се случва, но всички събития водят до подобни изводи - четвърта и последна национална катастрофа ако българите не се събудят .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очакваше се

    25 Март 2023 6:20ч.

    Обясниха ни едни "възпитани и културни хора", какво да очакваме в Давос преди няколко месеца, присъстваше и българка. Единствената надежда са здравомислещите финансисти и политици в САЩ-има доста мнения на "старите финансови акули", които са против сектантите на глобализма. Сриването на германската икономика и финанси е дългогодишен процес, започна с "черната пропаганда" срещу вноса на немски автомобили в САЩ - "дефекти" , малко хора обърнаха внимания и последвалите съкращения. Германия пък, си върна частично златото, но претопено. Последваха Дойчето и СП2. Да си спомним и Аби. В Русия от първи април въвеждат пробно цифровото евро, управителка на ЦБ на Русия е доста критикувана от "консервативните финансисти", САЩ тикнаха Русия в обятията на Китай. Ако мислим,че снишаването този път ще ни спаси? И да помним във финансовият свят няма случайности, и има условни наклонения.Защото цифрите и "следвай парите" водят до Причината и следствията. Този път масово на избори, масово. (не обичам бръмбари и гумени зеленчуци по пет евро килото)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Феномена на т.нар. "централна банка", който днес изглежда sine qua non, ще изчезне от историята

    25 Март 2023 7:34ч.

    Тия дни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случилитесе от самосебе си фалити обикновено се обявяват точно в петък след края на работното време

    25 Март 2023 10:24ч.

    Този път не е организирано от банкстерите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зомби свят

    25 Март 2023 10:45ч.

    Уважаеми колеги, горе сте го ударили на заядлици и веселба, но положението не го предполага. Сериозно е! Дойче е dead man walking далеч не от тази седмица, а още от 2008 г. Реват, та реват сега, дири били предупреждавали!! Със сълзи! Заради някакъв спад от десетки проценти. Едно време акцията падна 4 - 5 ПЪТИ! Причините ще си ги намерите и прочетете, не е трудно. Заради взетите мерки и поради това, че е "твърде голяма и важна за да фалира", глобална е, но е основно германска банка, която има кой да я подкрепи, държат я на системи на повърхността. Дойче не е важна сама по себе си, доколкото истинското и дередже отдавна не е новост и не е тайна! Въпросътт е дали тя или някой друг, пък и в кой точно момент, ще повлече верижно всички. Алчност, двуличие, корист, агресия, авантюризъм, криминалитет, липса на морал и задръжки, безотговорност и ... лъжи, лъжи, лъжи - това бележи съществуването на целия ни модерен свят - е, поне този, който обитаваме, заедно с първите ни приятели и "партньори". Това продължава вече прекалено много време. Без разлика дали говорим за обществени финанси, финансов или реален сектор! Системата все още ражда печалби, но те остават в полза на един крайно ограничен кръг от лица, системата ражда далеч повече дълг и загуби, които се пишат на общата сметка. Балонът се надува, а към него се приближава лавина от лед и сняг. Очевидно е, че това не може да продължава дълго. Има ли желаещи да се пробват и да отгатнат, какво ще последва? Самата предстояща случка няма да я описвам - основните белези и инструменти вече са описвани тук. Разказването и обясняването на тази тъжна история може да стане в няколко тома, които имат обема на "Война и мир". Правил съм опити да систематизирам кратичко есенцията и тук, включително общочовешките (цивилизационни) аспекти, но дългите текстове определено дразнят аудиторията, аз също се дразня от много неща и затова историята свършва тук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи