Ахмед Доган: Предсрочни избори може да дестабилизират страната. Европа трябва да преосмисли ролята си на втора цигулка

Ахмед Доган: Предсрочни избори може да дестабилизират страната. Европа трябва да преосмисли ролята си на втора цигулка

Със специално послание към делегатите на Единадесетата конференция на ДПС се обърна почетният председател на Движението д-р Ахмед Доган:

Уважаеми делегати на XI-та конференция на Движение за права и свободи!

Скъпи депесари!

Живеем в сложно, много динамично и непредвидимо геополитическо време…

НАТО, ООН и всички други ангажирани международни институции, все още не могат да намерят нужните преговорни инструменти за спиране на войните в Украйна и Близкия изток. Всеки ден сме свидетели на многобройни човешки жертви, включително и деца, които напускат живота без да са наясно с каквото и да е обяснение за това, което им се случва. Но оставят в душите на близките си желание за мъст и омраза към причинителите на тяхната болка. Мотивите за отплата се прехвърлят на следващото поколение, както и семената на раздора и последващите конфликти и кръвопролития…

Не е без значение да отбележим, че и двете войни са братоубийствени!

Забележително е, че легитимните представители, които съблюдават световния ред, все още не могат да намерят „приемливо решение“ за стопиране на тази човешка трагедия, която предизвиква и огромна хуманитарна катастрофа. Тази картина е част от образа на нашата цивилизация през 20-те години на XXI век.

Уважаеми дами и господа, съвсем накратко, но пунктуално, искам да привлека вашето внимание към три въпроса:

1. Евентуалните промени в НАТО и проблемът за сигурността на Европа.

2. Предизвикателствата, свързани с предстоящите избори за ЕП.

3. Смисълът на идеята за двама председатели на ДПС в актуалния контекст.

Надявам се, да се съгласите с мен, че основният проблем на нашето време е мирът и сигурността на Европа, света и на всеки един от нас в нашето ежедневие.

В този ред на мисли, първо, нека да опресним общото ни впечатление от директната „политическа безпардонност в позицията на Доналд Тръмп за „настоящето и бъдещето на НАТО“. Той каза нещо просто, но стратегически важно за  Европа: “всеки трябва да си плати сметката за сигурността, която получава от САЩ!” Така той положи Прагматизма като фундамент на колективната сигурност, респективно, и като принцип на партньорските отношения в Алианса. Тази „гореща новина“ за часове обиколи планетата и събуди европейските елити от инерциалната дрямка на „комфортната сигурност“, в която те витаеха десетилетия наред. Това изказване изкара на показ, като на пазар, нашите съзнавани и несъзнавани съмнения и опасения за мира и сигурността на целия ни геополитически ареал. Разбира се, това шоково въздействие се отрази върху цялото публично възприятие и ни показа, колко бързо се променя светът, в който живеем. Тази ситуация ни демонстрира и нещо много важно: нашето световъзприемане не е готово за подобни радикални промени на представите ни за мир и общата ни сигурност. Това е сигурна индикация, че светът се променя по - ускорено от нашите стереотипи на възприятия за него! Тоест ние изоставаме от света, който сме изградили. Светът се развива по - бързо от нас!

Разбира се, този тренд на „преосмисляне на целите и задачите на НАТО“ е в активна проектна фаза от последните 5 - 6 години. Въпрос на време е това да се случи, независимо кой ще бъде президент на САЩ, нито пък дали това се харесва на Европа или не!

Истината е, че Европа трябва да преосмисли ролята си на „втора цигулка“ в колективната ни сигурност и да направи адекватни на геополитическите реалности инвестиции в собствената си способност за отбрана. Във всички случаи сигурно ще има и нов прочит на Северно-атлантическия договор. Според мен, изборът ни на евроатлантизма ще продължи да бъде актуален, но с явно или неявно преформатиране, на отговорностите между страните членки, с предефиниране на ролята на някои от тях за общата сигурност на Европа. Този процес е необратим и не зависи от нашата воля. За съжаление той вече е започнал и реакцията на Европа е закъснителна, но с добър проспект за развитие. Тъжно е да се каже, че следващите 10 - 15 години, а може би и повече, ни очаква бясна милитаризация на света, включително и на Европа, като ветеран на превъоръжаването. Не мога да намеря подходящи думи как да кажа на младите хора, че в обозримо бъдеще желанието ни да живеем с идеята на „романтичния хуманизъм“ или в „общество на здравия разум“, с принципите на „силата на правото“ и на моралните императиви, ще бъде с ограничени опции в техния живот.

За ДПС предстоящите евроизбори ще бъдат тест за реформиране и готовност за участие в политическия живот на България и в ЕП. Всички знаем, че на евроизборите гласува предимно твърдият ни електорат. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и престижа на ДПС на фона на властовите недоразумения и „ротации“ на управляващите. Трябва да ни е ясно, че едни предсрочни парламентарни избори по формулата „2 в 1“ може допълнително да дестабилизират страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици.

В следващия ЕП много често ще се говори за „национална идентичност“, „национален суверенитет“ и за „национални интереси“… Ако в САЩ изолационизма вземе превес във външната й политика, пронационалистическите партии в Европа ще се очертаят като естествени политически партньори на консерваторите. Тази възможна политическа перспектива поставя под въпрос сегашния статут и профил на ЕС, както и неговата цялост.

Уважаеми съмишленици, съпредседателството по дефиниция е контрапункт на едноличните решения, затова означава дебат в колективните органи на всяка организация и взимане на общи решения. Когато това не е възможно поради наложителна оперативност за едно или друго действие или позиция, двамата председатели решават на тяхна отговорност какво да предприемат. Съпредседателството се налага като политическа форма на лидерство в различни европейски страни, включително и в България. Тази формула включва както еднопартийни, така и коалиционни формати.

В конкретния случай, идеята за двама председатели на ДПС има три основни причини:

- борбата за спазване и защита на нашите права и свободи, благодарение на което ние сме това, което сме в България и в европейското политическо пространство, е неизменен стратегически приоритет на ДПС;

- последните години ДПС разширява електоралния си периметър, което предполага и обновяване на нейния политически образ, с адекватно електорално представителство;

- ДПС  има нужда да съживи и активира модела си на работа с реалните хора и местните партийни структури, както и в решаването на нововъзникващите проблеми на хората от местната власт.

Ако този постоянен ангажимент към нашите избиратели не се превърне в приоритет за ДПС, перспективата да се превърнем в бутикова платена партия е сигурна!

Поради тези важни съображения, предлагам на вниманието на XI-та Национална конференция на ДПС, гласуването на двамата кандидати за председатели да бъде в пакет, тоест едновременно. Така новата парадигма на лидерството в ДПС  ще демонстрира и единството на партията.

Скъпи депесари!

Свидетели сме на генезиса на многополюсен геополитически свят, за което говоря повече от 10 години.

Въпреки сътресенията и несигурността, които тепърва ще ни се наложи да преживяваме, ние живеем в изключително интересно време.

Пожелавам ви да превърнем МИРА, СИГУРНОСТТА И ПРОСПЕРИТЕТА на всички в лична мотивация за живот на всеки един от вас!

Така светът ще изглежда по-надежден за нас и за нашите деца.

Бъдете живи и здрави!

Винаги ваш: А. Доган

 

 

 

Коментари

  • Най-подходящата роля за Европа е да води колоната на отиващите на майната си

    24 Фев 2024 12:57ч.

    Тази така наречена Европа е смъртоносно опасна за народите, живеещи на едноименния континент

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бсщата на яйцето, феномена на феномените

    24 Фев 2024 13:55ч.

    По-брадат и от Ердо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде , моля ти се ...

    24 Фев 2024 15:54ч.

    Има резон в изказването на Доган. Но с Шиши начело - най-корумпирания , крадлив и намагнетизиран заля с помия цялата си реч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крум

    24 Фев 2024 16:04ч.

    двама председатели на ДПС - два дебила это сила !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gogo

    24 Фев 2024 17:33ч.

    какъв резон бе смешко? Че нали този резняк раздава порциите! Значи той не е корумпиран? А, къде е Христо Бисеров от ДПС? Доказан перач на пари от чужди служби и го скриха! Господ ще слезе и ще си прибере версиите, ама ако не спим и гледаме в телевизора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прозрачно, девочки

    24 Фев 2024 13:00ч.

    Новата директива е полуразпадът на НАТО да се дефинира чрез благоразумното оттегляне на САЩ от активните дела по осигуряване на европейската сигурност. Целта е прозрачна - да не се ангажират САЩ с директни военни действия срещу Русия, но все пак да се продължи курсът на Запада срещу руския свят, неговите ресурси и неговите културни достояния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    24 Фев 2024 16:15ч.

    Още тия дни ще се разбере що за партия е ДПС.ППДБ ще внесе в НС декларация за обявяване на русия за държава, подкрепяща тероризма.ДПС ще я подкрепи, без съмнение.Както и всички българи, понеже Израждане и БСП не са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изтъкано от зло

    24 Фев 2024 17:02ч.

    Това няма да ви направи по-малко луди, напротив, на всичкото отгоре сте от ония луди, които са обществено и общочовешки опасни. Затова трябва да ви подрежат не само крилцата, ами и да ви накарат доживот да ядете насекоми и червеи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    24 Фев 2024 13:03ч.

    Не посмя да гласуват отделно за Мамин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    24 Фев 2024 13:12ч.

    нищо няма да се дестабилизира нови избори с нови лица как може дпс да издига 30 години едни и същи хора това е наи мощната икон групировка в страната кадрите на дпс са предимно при общ поръчки и европарите там ги търсете това не може да се търпи повече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    24 Фев 2024 13:16ч.

    Като изключим "лидера" за трийсет години се смениха поне три поколения в ДПС и готвят четвърто. Като запазват от всяко поколение доказали се с лоялността си към Фюрера, Нея, кадри . Тъй че не е вярно че са едни и същи, напротив. Специално кадровата им политика е като в действаща армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хохол

    24 Фев 2024 13:12ч.

    Мда,за съжаление Агата,както винаги е класи над българските "политици" и както винаги е актуален.И показва на Ганьовците какво всъщност се случва и каква трябва да ни е позицията.Казвам го без симпатия към него и партията му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sokol pradnal v gashtite

    24 Фев 2024 13:18ч.

    Високопарни , помпозни баналности , облечени в наукообразен стил. Соколът хептен е изкукал и подтичва след събитията като си дава вид, че ги предсказва. Спектакъл като за нивото на ДПС ??… Впрочем какъв “доктор” се явява Медито ? Акушер-гинеколог, вътрешни болести или общопрактикуващ ? Аман от тия кухи титли…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    24 Фев 2024 13:22ч.

    На последните местни избори медиите подминаха един интересен факт-"менкането "на кадри между ДПС и ГЕРБ. Примерно "кадровик" на ДПС се явява като водач на листа на ГЕРБ , селските кметове на ГЕРБ пък се явяват като кандидати на ДПС(като ГЕРБ не издига други срещу тях). Смята се че е сделка осигурена пряко от Феномена. В смесените ясно личи, но в други остава да гадаем колко от новите лица на ГЕРБ са договорени с Пеевски.Може сами да си го проверите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, на първи тур спечелиха от раз

    24 Фев 2024 13:47ч.

    На втори тур вече имаше ... дигитален вот. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    24 Фев 2024 13:48ч.

    Чета седмичните коментари на Кеворк Кеворкян.А тия боклуци-тикви соколи прасета джуджета сополивия рестартипащиятдържавата.....а, льотчика бе. ....Няма смисъл. Тъжно ми е но не мога се сдържа- ненавиждам колонията и и желая огнено бъдеще под сянката на полумесеца и ятагана!Емигрирайте с 300 в час! Мръсна гадна колония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    24 Фев 2024 13:56ч.

    Къде бре козльо? Къде например?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А сега накъде ?

    24 Фев 2024 15:51ч.

    И аз съм мислил къде да емигрирам , в коя нормална страна ? В гей Европа - не , в Америка - не , в Африка - не става, в Азия - също не. И остана като опция Русия . Убедете ме , че не съм прав .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Г-н Доган махнете машините, обидно наложени единствено в България

    24 Фев 2024 13:48ч.

    от шумкарите на Сорос, както е известно. Навсякъде из Европата се гласува на твърдо - с хартиени бюлетини, които според СЪД в ГЕРМАНИЯ са най-силната гаранция да се защити демократичният избор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко,

    24 Фев 2024 20:23ч.

    върнете цветните бюлетини. Или бели с партийно лого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обратнопропорционална зависимост

    24 Фев 2024 13:49ч.

    Доган не иска избори, защото наистина го е страх от наказателен вот срещу Боко, Шиши, Кики и Ники и измитането на техните партии при такъв назателен вот, защото Доган вижда, че ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС водят антибългарска политика и колкото по-масово е гласуването, толкова по-малка е тежестта в проценти на ДПС и затова той призовава: "...Трябва да ни е ясно, че едни предсрочни парламентарни избори по формулата „2 в 1“ може допълнително да дестабилизират страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици." Да си спомним масовото гласуване през 2009 г. и наказателният вот срещу Тройната коалиция и Доган, който разпределяше порциите. Тогава дойде на власт "борецът" срещу корупцията Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    24 Фев 2024 13:52ч.

    В момента няма "харизматик" в наличност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • харизматик

    24 Фев 2024 15:59ч.

    Има такъв харизматик, но без кавички - Костадин Костадинов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кубрат

    24 Фев 2024 16:07ч.

    харизматик Костадинов - харизан ни от Врабевски , Сорос и сие...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А естествено, че "предрочни избори могат да дестабилизират страната"

    24 Фев 2024 13:55ч.

    Защо "страната", а не държавата г-н Доган?! А да не забравяме "регулаторите" като ценния източник за упражняването на властта (Кирил Петков усърдно иска регулатори за ... обществото :) да не повярваш, и натиска 50/50) и требе ДА СЕ ДЕЛКА ВЛАСТТА, щот неговите шумкари ще измъкнат всичката власт и ще вкарат завистливото иудеко лоби да мачка род, народ и родина. Затова никакво дестабилизиране на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Политиците няма (и не трябва) да базират своите политики на проучвания на общественото мнение“, анализатори от ЕС.

    24 Фев 2024 13:59ч.

    Значи - каква ти демокрация? „Политиците няма (и не трябва) да базират своите политики на проучвания на общественото мнение“, казват анализатори от ЕС за международни отношения. След такъв цитат остава само да вдигнеш рамене - значи каква ти демокрация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Защо говедата да се нуждаят от даровете на свободата? Те трябва да бъдат заклани или остригани”

    24 Фев 2024 14:00ч.

    Трудно е да се намери по-подходящ белег за показване: европейските политици и експертите, които ги обслужват, НЕ СЕ СРАМУВАТ от собствената си елитарност и изолация от народа. Само те трябва да вземат решения, а какво мислят избирателите по дадени въпроси е второстепенен въпрос. „Защо говедата се нуждаят от даровете на свободата? Те трябва да бъдат заклани или остригани”, Брюксел и други европейски столици явно са решили да превърнат тези редове в свое кредо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Населението посегна на свещената крава на „цивилизования свят“ – Украйна, победа няма да има

    24 Фев 2024 14:02ч.

    Ето тук - https://pogled.info/svetoven/evropa/nyama-da-ima-pobeda-kak-evropeitsite-vizhdat-konflikta-v-ukraina.166228

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стратегията на САЩ

    24 Фев 2024 14:08ч.

    Милитаризираният ЕС + Великобритания + Турция и антируската руска държава Украина да водят дълга война срещу Руската федерация, за да може САЩ да доминира. Ако ли пък се стигне до еропейска ядрена война, САЩ ще се въздържат от намеса, за да спасят света ( и себе си на първо място). Върху унищожената от европейските самоубийци Европа САЩ ще построят нова своя колония, с нов план Маршал. Успешно изпробвано и изпитано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, защо мислите,

    24 Фев 2024 15:32ч.

    че ще оцелее Северна Америка? Този път не. Първо или наравно ще е обезпаразитена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стратегията на САЩ

    24 Фев 2024 16:36ч.

    е да се води Европейска война. А дали САЩ ще оцелее, в случай че войната в Европа се разрастне до ядрена война, това аз не зная. Със сигурност САЩ не иска да пострада и желае война на изтощение в Европа, и ако може да не се ангажира пряко, а пряко да се ангажират преди всички държавите от инициативата "Три морета" (полезните идиоти), домакин на която през юли 2021 г. беше българският президент "в синергия с дневния ред на САЩ", както самият той се похвали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предсрочни избори може да дестабилизират страната

    24 Фев 2024 14:12ч.

    Щото иначе тя е много стабилна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта е

    24 Фев 2024 16:46ч.

    да гласуват само твърдите ядра на партиите. А ДПС има сравнително най-голямо твърдо ядро спрямо другите партии. При провеждане единствено на избори за евродепутати, ДПС ще има относително най-голямо предимство. При провеждане на предсрочни избори за Народно събрание, едновременно с изборите за Европарламент, избирателната активност ще бъде по-голяма и ДПС ще загуби относителното си предимство за избора на евродепутати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    24 Фев 2024 14:23ч.

    ... а може пък и да я стабилизарат повече... кое можене е по-убаво, а, соколе?...и за кого?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    24 Фев 2024 14:24ч.

    Скъпи депесари!!!!! Тези хора не са ли българи, бе Догане?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    24 Фев 2024 16:16ч.

    Докато скъпите депесари се борят за правата и свободите си , ние тотално ги загубихме под ръководството на посолствотО с първи помощници боко , шиши , пепейци , дебейци и други пачаври...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    24 Фев 2024 14:31ч.

    Доган можеш да изпрати една бележка да се гласува за двамата и да си спести времето да пише подобни писма. Не е ясно какво общо има ДПС с това, какво е казал Тръмп, но е ясно, че Европа без оръжейния комплекс на САЩ е капут. За това не трябва да се пишат писма. То е аксиома. Разширяването на базата е също интересен момент. За какво разширяване на базата говори агент Сава, след като ДПС отдавна не представлява своите избиратели а ЕС гражданите на Европа. Т.е. кой е източника на това разширяване? Финансов? Вероятно, защото голите обещания отдавна не работят, ДПС не разполага с нищо повече от това. Друга е темата колко комична е тази партия, която се управлява с писма, авторитарно, непрозрачно и недемократично. Тук въпроса дали тази партия се е адаптирала към модела на управление на държавата или държавата следва модела на партията е риторичен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    24 Фев 2024 14:45ч.

    Не можели да намерят нужните преговорни инструменти за спиране на войните в Украйна и Близкия изток. А къде ги търсят? Война се спира с преговори, а не с нови оръжия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преговорните “инструменти”

    25 Фев 2024 3:00ч.

    Са една дълга маса и множество столове. Даже няма нужда от преводачи, щото двете страни говорят един език… Други неща липсват, липсва воля и у двете страни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтохубавец

    24 Фев 2024 15:02ч.

    Доган Савскии е либерал или поне се мимикрира като такъв. Той все се опира на уж либерални парадигми но е ясно че който е произлязла от ДС бивш агент никога не става ..Гледам в форуми и един с едно повтарящо ай пи либерално изохка и посъветва да бягаме с 300...Нямааа, нямааа бе...само вие жълтопаветни хубавци ще седите в Андрешковската каруца и ще викате неволята сред блатото....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС не е втора цигулка

    24 Фев 2024 15:06ч.

    The Fucked ЕС е беззвучна цигулка. Единствения шанс на ЕС да се включи в световния оркестър е да преосмисли отношението си към ЕВРОПА, важна част от която е Русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахам

    24 Фев 2024 15:22ч.

    Глашатая на Клаус Шваб и Ариман -"Великия мислител". И глупост свещена

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Maги

    24 Фев 2024 15:46ч.

    Никой от управляващите и подкрепящите ги няма интерес от предсрочни избори!Те са наясно, че едни избори ще ги лишат от сегашното им полезно за всички тях боксуване, уж се карат, но същевременно се поддържат взаимно. И сглобката по един или друг начин ще продължи. Народът взе да разбира това, очите му се отвориха с установяване на повсеместните фалшификации на последните избори и вече е доста поумнял..Така че едни нови скорошни избори за всички ПП-та, ДПС-та и ГЕРБ-ери ще са фатални. Затова и се обединяват и по този начин взаимно поддържат, напълно ги устройва сегашното положение - ловене на риба в мътни води.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От управляващите партии

    24 Фев 2024 16:52ч.

    единствено ГЕРБ има полза от предсрочни избори, за да отстрани измамниците от ППДБ. Проблемът е, че посраник Мерде държи тиквун Боко за яйцата и не му разрешава, под страх от намагнитване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А какво

    24 Фев 2024 16:00ч.

    ще стане след изпълняване на поетата инициатива от Русия за "Отмяната на обединението на Германия, истинско "попадение в десятката" през 1990 г., публикувано в Поглед инфо ? Тогава Русия се връща във владение на ГДР и положението коренно се променя - няма НАТО в Европа, няма западни оръжия в Източна Германия и т.н.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадровик от службите

    24 Фев 2024 16:44ч.

    Бай Ахмед, вижда се ясно, че не си в състояние да респектираш и озаптяваш ДП. Въпреки очевидното обстоятелство, че той те злепоставя и теб лично, ти се опитваш да го вкараш през задния вход! Не ти стиска да го подложиш на народната (депесарска) любов! Апропо, кой от двама ви е с по-висок чин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИЛ

    24 Фев 2024 17:32ч.

    Бай Ахмед, в Европарламента ще влязат тези,които си платят за избираемо място в листите или тези,които са си оплели кошницата предварително.Интересно ще е да видим "Спусъка на Пеевски" за изборите и този на другия съпредседател дали ще съвпаднат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отегчен от всякакви философи и продайбългарийософи

    24 Фев 2024 17:57ч.

    Кучето на Ахмед Доган: Ох, какъв голям кокал съм захапал, аф, аф, аф, как хубаво си го хрускам, никакви избори, аф, аф, аф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    24 Фев 2024 18:31ч.

    Доган се превръща в поредния плъх. Призовава за анблок гласуване, защото знае, че иначе избирането на Пеевски е под въпрос. Не иска да има избори, защото знае, че сегашната управленска конфигурация хич няма да е същата след избори. Жалък плах!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Би трябвало

    24 Фев 2024 18:46ч.

    всеки избори да стабилизират страната. Нали целта е да се чуе народната воля. А.Д. е скучен вече. Набутал тук-там някои чуждици за авторитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • агент сава

    24 Фев 2024 19:09ч.

    хората които те подкрепяха и те сложиха на трона сега се обръщат в гроба като слушат твоите псевполитически словоизлияния.Засрами се от тйхната памет .Но винаги има Виидовден

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хубав край, хубав ден, хубави хора!

    24 Фев 2024 20:52ч.

    Бавите се, Гласове! Изборът е успешен и единодушен! Вече месеци чакаме блага вест! Утре всички да хапнат баклавица с шербет кафе! Ей, много добри новини в един и същи ден. Днес ген. Попов казал, че като дойдат Ф16 още няма да имаме готова инфраструктура! Усещате ли накъде бият нещата. Ще ни покажат едни готови бройки и ще рекат: тези са ваШте! Подписвайте. Към онзи момент ДП вече ще е МинПредседател. Разбира се, той веднага ще подпише! В следващия миг американският сержант ще погледне с тежък, кос и магнетизиращ поглед и ще изрече: Ефенди, заради евроатлантическата солидарност е крайно наложително да преотстъпите тези Ф-ки на бандеровците. Виждаш ли онези момчета с шлемофоните, чакат само да им дам знак, палят и отлитат! Подписвай, че ги давате на безвъзмезден оперативен лизинг на 4040, без застраховка. ДП подписва с двойна готовност! Хубав край, хубав ден, хубави хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пълен

    24 Фев 2024 20:54ч.

    Пълното единодушие води в подходящия исторически момент до безалтернативна и пълна катастрофа! Философска и историческа причинно-следствена зависимост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Фев 2024 20:54ч.

    Що феномена не го направихте едноличен лидер? Майната ви. Имам достатъчно познати от вашия електорат. Лека полека нещата отиват на изуй гащи за вас. Мислете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    24 Фев 2024 21:28ч.

    Няма друга по-тоталитарна партия от ДПС. И ГЕРБ бяха такава, но напоследък Боко се снишава и изтласква друг да му вади кестените от огъня. Не е много ясно кой е определил Доган за изключителен политик, който взема само правилни решения, но мисля, че с избора на Пеевски, Доган сгреши. Пеевски е символ на бандитизъм и корупция. При идващата смяна на елитите, той трябва да полежи в затвора поне 139 години, за да изкупи престъпленията си. И такъв екземпляр да инсталираш начело на партията си, не говори добре за наставника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А.Доган: "Следващите 10 - 15 години, ни очаква бясна милитаризация на света, включително и на Европа!

    24 Фев 2024 21:38ч.

    "Тъжно е да се каже, че следващите 10 - 15 години, а може би и повече, ни очаква бясна милитаризация на света, включително и на Европа, като ветеран на превъоръжаването. Не мога да намеря подходящи думи как да кажа на младите хора, ... че в обозримо бъдеще желанието ни да живеем с идеята на 1) „романтичния хуманизъм“ или в 2) „общество на здравия разум“, с принципите на 3) „силата на правото“ и на 4) моралните императиви, ... ще бъде с ограничени опции в техния живот." ... И причината за дефицита на 1, 2, 3 и 4 е, липсата на морал! Морал. Моралът прави обществата, а не технологиите и парите. Без Морал - технологиите и парите работят за кефа на няколко човека, а не за благото на всички човеци. Толкова ли е трудно да помогнем на Морала да надвие - алчността и примитивизма и милитаризацията, г-н Доган?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скъпи българи!

    25 Фев 2024 9:50ч.

    Предсрочните избори са спешно наложителни, при създалата се ситуация, единствен изход, от политическата криза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи