Агнеса Руси е одобрена за посланик на РСМ в България

Агнеса Руси е одобрена за посланик на РСМ в България

Министърът на външните работи на Северна Македония потвърди, че Агнеса Руси Поповска е предложението за посланик на Северна Македония в България.

 

„След получените агремани и подписаните укази от страна президента Пендаровски, бих искал да ви информирам, че са утвърдени следните предложения за посланици: Агнеса Руси Поповска за извънреден и пълномощен посланик на РС Македония в Република България, Агрон Буджаку за извънреден и пълномощен посланик на РС Македония в Канада и Любомир Данаилов Фръчковски за извънреден и пълномощен посланик на РС Македония в ООН. С това броят на попълнените места – посланици и генерални консули, в нашите дипломатически и консулски представителства по време на моя мандат се увеличи на 24”, написа Буяр Османи във "Фейсбук".

 

Предложението трябва да бъде гласувано от народните представители.

 

Република Северна Македония няма посланик в България от около две години - нещо, което предизвика негативни реакции, че Северна Македония няма интерес да развива непрекъснато добри и силни междудържавни отношения.

 

Последният посланик на страната в България беше Марян Гьорчев.

 

Агнеса Руси-Поповска е завършила международни икономически отношения в университета "Св. св. Кирил и Методий" в Скопие и има бакалавърска степен по международна политика от Европейския център за международни и стратегически изследвания. От 2018 г. оглавява мисията на Северна Македония в Брюксел.

 

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • Зодия Прасе

    08 Март 2022 17:42ч.

    Агнеси е вид сладкиш с орехи. Докато е пресен е много приятен. Има умилителна прилика между новата македонска посланичка Агнеса Руси и нашата външна министърка Теодора Генчовска. И двете излъчват миловидна невзрачност. И двете са родени в „далечната“ 1971 г. По китайския календар това е годината на глигана, което автоматично ги прави зодия „прасе“. Дано в работата си не вършат свинщини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи