АГ “Шейново” си запазва директора след некадърно решение на СОС

АГ “Шейново” си запазва директора след некадърно решение на СОС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Сагата с опитите на общината за смяна на директора на II САГБАЛ “Шейново” д-р Румен Велев е приключила с пълно фиаско. Агенцията по вписвания в две поредни указания е отказала да изпълни решението на Столичния общинския съвет и да впише за изпълнителен директор на болницата д-р Таня Андреева. СОС реши да смени Велев след доклад за установени системни нарушения в болницата. От указанията на Агенцията по вписванията става ясно, че това решение на общината е пълно с пороци и на практика няма как да бъде изпълнено. 

За проблема с вписването на рокадата в ръководството на болницата съобщи zdrave.net. Справка в делото на болницата в Агенцията по вписвания показва, че агенцията е издала указания, свързани с рокадата в три поредни дни - 19,20 и 21 септември. От текста на последното указанние става ясно, че на практика проблемът не може да се отстрани и няма как Андреева да встъпи на мястото на Велев. Това ще е така поне за следващите два месеца - до сформирането на нов общински съвет след изборите. 

От текста на указанията на Агенцията по вписвания става ясно, че СОС е пропуснало да освободи Румен Велен от Съвета на директорите на директорите и съответно да включи в борда на негово място Таня Андреева. Общинските съветници взеха решение, с което извършват смяна само за поста изпълнителен директор. Няма как лице, което не е член на съвета на директорите, да бъде определено за изпълнителен директор, изтъква в две от указанията си Агенцията по вписванията. 
Пропускът е ключов, защото може да се поправи само с последващо решение на СОС. СОС проведе последното си работно заседание на 14 септември и тържествена сесия - на 17-и септември и няма повече да заседава до сформирането на нов общински съвет след изборите.

Може да се очаква, че след изборите взимането на подобно решение няма да е лесно, защото то бе гласувано с цената на голям скандал и връщане на решението от страна на областния управител Вяра Тодева. До рокадите в “Шейново” и в други болници се стигна след скандални действия на конкурсната комисия, която класира кандидати за позиции, за които те не се състезават. Така д-р Румен Велев, който кандидатстваше за изпълнителен директор, бе класиран от комисията, но за член на борда на директорите. Таня Андреева, която кандидатстваше за член на борда, се оказа класирана за директор. Подобни подмени в класирането бяха допуснати и в други лечебни заведения. Въпреки скандала СОС препотвърди решението си за махане на Велев, този път на друго основание - системни нарушения в работата на болницата, свързани основно със случая на разменените бебета.

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

  • хаирсъзин

    23 Sep 2023 18:42ч.

    Георги, адвоката, председник на сос как го е допуснал (?!) това некадърното ? :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имам познати украинци,

    23 Sep 2023 22:56ч.

    Някои от тях с български корени и наше гражданство. Преди години цялата украинска общност в София, всяка неделя сутрин се събираше в руската църква, защото религиозните ритуали и провеждането на службите са еднакви с тези на руската църква. И какво стана кликата на Киро простото отне тази възможност на украинците, а уж беше техен защитник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи