Адвокатът на задържаните в РСМ българи: Бити са и са държани 6 часа с белезници

Адвокатът на задържаните в РСМ българи: Бити са и са държани 6 часа с белезници

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Арестуваните на македонския пункт "Деве баир" трима българи са държани 6 часа с белезници в полицията в македонския град Крива паланка, а двама от тях са били бити "до синьо". Това разказа пред БНР адвокатът им, който има кантора в Кюстендил.

Мъжете бяха задържани вчера, след като македонските гранични власти затвориха пунктовете и оставиха десетки автомобили да стоят с часове на опашка, за да преминат на територията на Република Северна Македония. По-късно от Скопие обясниха ситуацията със "сериозен токов удар". Около 13 часа българските граждани, повечето от които пътуваха за македонската столица за честванията в памет на революционера Гоце Делчев, бяха пропуснати.

След скандал на ГКПП "Деве баир" обаче 34-годишният депутат от "Възраждане" Ангел Георгиев и още няколко мъже бяха арестувани. 

Адвокатът им допълни, че мъжете са освободени след полунощ, като заплатили общо 1700 евро със съдебните разноски, след като съдът в Крива паланка ги осъди на по 300 евро глоба и им наложи забрана да влизат в РСМ за срок от 3 години. 

"Двама бяха сини... Георгиев беше явно със счупен нос. Казах им да отидат да си извадят медицинско. Окото - синьо, другите двама нямаха много по лицето синини... Пуснаха ги около 1 часа нощес. 6 часа са ги държали с белезници, тука са ги били - на КПП-то са ги били. На единия мъж телефонът му го няма - изчезнал. Камери имало, щели да правят проучване... Общо 1700 евро платихме снощи с председателя на "Възраждане", лично там в полицията в Крива паланка", обясни юристът. 

Междувременно в профила си във Фейсбук министърът на вътрешните работи на РСМ Оливер Спасовски определи вчерашните действията на силите на реда на граничния пункт с България като пример как действа една европейска полиция. 

"Както пред гроба на великия Делчев в църквата "Свети Спас", така и на границите, македонската полиция бе на висота на своите задачи и успешно се справи с това събитие от най-висша степен от гледна точка на сигурността - класически пример как действа една полиция от европейско ниво", написа Спасовски.  

 

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • rover

    05 Фев 2023 15:03ч.

    краварите искат северомакедонците в т.н. съюз. за тях това е важното и по никой начин не ги интересуват сантиментите на територията. край вардар това го знаят много добре. и се държат от позицията на имащия по-силни карти (макар и в ръквите). а териториалните политици са с изути потури и достатъчно наведени. това е, в резюме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев и другите сабрутчета от ПП:

    05 Фев 2023 15:04ч.

    Няма ли кой да събуди Тримореца и добре нахранените му гълъби? Живи ли са, умрели ли са? За единия бит гражданин веднага се задействаха, а сега за другото престъпление мълчат като простия киро на въпроси за парапета на лена всеотдайната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Македонците

    05 Фев 2023 15:08ч.

    Засега показват, че са по-лесно манипулирани от дълбоката държава. Много лесно се активизират към насилие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Фев 2023 15:15ч.

    Затова са виновни двата чокундура Копринков и Узунов и техният патрон Радев, те домъкнаха Кирчовците и ни поставиха в това унизително положение... такова падение и срам не е било никога! Не са виновни македонците, вината трябва да я търсим конкретно в ръководството на държавата в последните години- Тиквата Румбата и всички останали, евро-атлантически подлоги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПАТРИОТ

    05 Фев 2023 15:36ч.

    Българите се оказаха много по мъдри и умни от онези че.kиджий на запад от София. Българите се оказаха много по мъдри и читави от укрите, които като зомбирани г0BEда се трепят за кефа на откачалките в брюксел и лъндън. Онези опитват от години да зомбират българите , но не се получава, освен нищожен процент платени бастуни, дето изчезват като им спрат парите. Та така със макета, укри и останалите зомбита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ветото

    05 Фев 2023 15:40ч.

    Трябва незабавно да бъде извикан българския посланик за консултации и да не се връща, докато следващият парламент анулира декларацията за вдигане на ветото. Радев да смени незабавно министрите на вътрешните и външните работи, защото след като колониалният господар САЩ им скръцна със зъби за оправяне на взаимоотношенията между двете страни, единият се затича веднага в Северна Македония, другият веднага върна обратно българския посланик, когото беше извикал за консултации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да напълно подкрепям

    05 Фев 2023 16:10ч.

    Поста на "ветото". От реакцията на Президента и Донев, ще си проличи на кого служат. Но дано повече хора проумеят тази поредна изобличаваща истината ситуация. И да спрат да вярват на политици, които са лъжци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    05 Фев 2023 16:24ч.

    Спомнете си новоеничарите, които вдигнаха ветото за присъединяване към ЕС на С. Македония! Те удивително съвпадат с тези, които официално ни включиха във война с Руската федерация! Изобщо те са "непогрешими и винаги избират най-доброто за .......САЩ и Брюксел! "Със 170 гласа "за", 37 - "против" и 21 - "въздържал се" Народното събрание одобри френското предложение за решаване на спора със Северна Македония, който трябва да доведе до вдигане на българското вето върху преговорите на Скопие с ЕС. Депутатите приеха предложения от "Демократична България" проект за решение. Решението мина с гласовете на "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС, ДПС и ДБ. "Възраждане" гласуваха "против", а повечето от депутатите от "БСП за България" - "въздържал се". https://trud.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи