Адв. Рангелов: Вероятно Борисов ще бъде освободен до края на 24 часовия срок

Адв. Рангелов: Вероятно Борисов ще бъде освободен до края на 24 часовия срок

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов беше задържан вчера вечерта за 24 часа по Закона за МВР. По думите на адвоката му Менко Менков обвинение няма, а задържането е във връзка със сигнал на „Боец“ за изнудване.

„Възможностите за развитие са няколко. На мен лично ми изглежда най-вероятно до изтичането на 24-часовото задържане, господин Борисов да бъде освободен. Другата възможност е съответен прокурор да бъде запознат с материалите, които имат срещу него, за да прецени следва ли и има ли условия да повдигне обвинение. Ако прецени, че няма такива условия, очевидно 24-часовото задържане ще е последното. Ако прокурорът прецени, че има данни за някакво престъпление, той също има няколко опции. Може да му определи задържане под стража за 72 часа, но може да му определи и друга мярка за неотклонение“.

Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ адвокат Людмил Рангелов.

По думите му към момента се изключва обвинение за злоупотреба с европейски средства на база изложената информация от адвоката на Борисов.  

„При положение, че прокурор прецени, че той трябва да остане в ареста след изтичане на 72-часовата мярка, той трябва да го изправи пред съд, за да може съдът вече да прецени. Зависи какво обвинение ще му бъде повдигнато. Един срок е 8 месеца в досъдебната фаза на производството, другия срок е години и половина, ако е за по-тежко престъпление“, уточни адвокат Рангелов.

 

 

Коментари

 • Ей, товарищи православни, зарязахте Русията,

  18 Март 2022 9:57ч.

  с Боко се хванахте. Бандеровски орди да го бяха нападнали, нямаше толкоз сълзи да пролеете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  18 Март 2022 10:08ч.

  Най-идиотската проява на рашковизъма. Постановка на Льотчика за сваляне на правителството, настройвайки обществото срещу него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедо Йоцо

  18 Март 2022 11:52ч.

  Край, край, нема повече да го видим волен. Че изгние у зандано. Дано там не му посегнат на мужкото достойнство. Тойот Киро, тойт Киро. Он бил злостен одместителен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи