Адв. Менков: Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Борисов. Претърсванията са незаконни

Адв. Менков: Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Борисов. Претърсванията са незаконни

"Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Бойко Борисов, в практиката т.нар. неотложност се прилага при задържането на наркобанди", това каза адвокат Менко Менков, който коментира в централата на ГЕРБ днешното решение на Софийския градски съд.

"Претърсването в домовете на Борисов, Арнаудова и Горанов е извършено по така наречения неотложен случай. От самато начало тезата ни е, че липсват условията за неотложност. Проверката е започнала на 10 декември миналата година", допълни адвокатът.

СГС остави днес без разглеждане внесените от СГП искания за съдебна санкция по извършените процесуално-следствени действия по претърсване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

"Това, което твърдя пети ден е, е че липсват две основни предпоставки, без които съдът да се произнесе. Неотложността не е налице, тъй като повече от три месеца полицейските служители проверяват този сигнал. Второ - става въпрос за събития, които съгласно твърденията на Васил Божков, чиито показания не са нищо по делото, става въпрос за минал период от 2014 до 2019 г. и няма условия на неотложност. Този свидетел от две години се намира в ОАЕ. Второто е липсата на компетентност. Това, което се съдържа в чл. 194, ал.3, т.1, може да се провери много лесно. Няма никакво съмнение, че това обстоятелство е било известно на всички участници в тези незаконни действия. Никой български съд не може да разпореди действия. Законите се приемат от Народното събрание. Законите са направени, затова има и разделение на властите“, продължи той.

"Произнасянето на съда е в смисъл, че тези две основания, не са налице. Не е налице неотложност на случая и е налице извършването на действия от орган, който няма правото“, изтъкна юристът.

"Прокуратурата е съобщила, че ще извърши единственият възможен законен акт, е да изземе материалите по делото и да го възложи на следовател. Ще чакаме действията", завърши той.

Адвокат Менков заяви и че от дома на Бойко Борисов, не е иззето нищо. От дома на Севделина Арнаудова е иззет поздравителен адрес от Васил Божков лично до нея. Освен това е иззет и бележник с лика на Бойко Борисов.

"Взети са 200 долара, 100 рубли, не знам колко крони. Тези парички трябва й се върнат. Не е незаконно да имаш пари", отбеляза адвокат Менков.

"От Горанов се иззети някакви парични средства, които са от търговското му дружество", посочи той.

“Вероятно вие журналистите ще научавате какво се случва по делото преди мен", коментира още адвокат Менков.

Той заяви и че утре най-вероятно ще бъде внесена жалбата пред Административния съд относно задържането на тримата.

"По силата на самия закон претърсванията са незаконни. Едва третото действие след претърсванията, са заповедите за задържане за 24 часа, които са 3 часа сутринта за г-жа Арнаудова, там превъзбудата е била по-голяма, 23 часа за г-н Горанов и 21:40 часа за г-н Борисов", посочи той.

Адвокат Менков съобщи и че в дома на Арнаудова, полицаите са претърсвали най-обстойно в стаята на 8-годишната й дъщеря. Те се преровили всички шкафове и чекмеджета, като са разхвърляли дори и рисунките на детето.

 

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • Владимир Владимирович Путлер

    22 Март 2022 15:21ч.

    Хитрата сврака с двата крака. Рашков искаше да стане герой с ареста на Тиквата, а стана палячо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ylfxqc

    04 Юни 2022 12:02ч.

    order hydroxychloroquine 200mg generic - <a href="https://chloroquins.com/">order chloroquine 250mg pills</a> buy baricitinib pill

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Arqlnc

    25 Юни 2022 1:28ч.

    cheap cyclobenzaprine - <a href="https://rcyclobenzapri.com/">cyclobenzaprine uk</a> inderal price

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mjofep

    18 Авг 2023 14:28ч.

    zaditor 1 mg cheap <a href="https://geozipin.com/">cost geodon 80mg</a> buy imipramine 75mg pills

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    22 Март 2022 15:47ч.

    Предполагам, че са се надявали да открият нещо, което да развеят, понеже не им достигат доказателства. Дори да е имало такова нещо, Борисов не би го държал в дома си, на краставичар краставици продават. Въпросът е, че това е блъф, който системата не може да си позволи, нито правораздавателната, нито полицията. Хазартното поведение е дошло от подбудителите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами, да!

    22 Март 2022 16:06ч.

    Неотложността беше проспана от прокуратурата, когато й беше времето! Сега Борисов и крадците около него, трябва да влязат в затвора поради наложителност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-забавно, макар и премълчано, около шумния мартенски арест на Негово Високотиквие е придворният му адвокат. Той впечатлява със загадъчно си име Менко.

    22 Март 2022 16:36ч.

    Ономастиката подсказва, че то иде от "мена" - годежен дар. Има пожелателно значение: нека порасне, да стане за женене и прати годежен дар. Менко отдавна е пораснА. Иска да яде, има откъде. Дал-взел всякакви дарове,дори годежни. Днес на снимката той е пременен с карирано си сако и привидно свенливо лице, характерно за разтревожен селски хороводец, пуснал се за малко от хорото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Личи си, че Менко има слабост към шахматната игра, в която е посредствен играч.

    22 Март 2022 16:42ч.

    Форутаната му е отредила друго - да бъде ловец на тутракански глигани и масонин от ложата "Анално слънце", в която е достигнал 9 дан - инквизитор на киселото зеле. Снимката показва още, че Менко е хипертоник, мъж под чехъл, има проблеми с дефекацията и е склонен към внезапни изневери с хабилитирани каруцари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    22 Март 2022 19:39ч.

    Беше абсолютно неотложно, за да се изпусне налягането в държавата, форма на политически катарзис за отпускане на напрежението! От Друга страна самата Тиква, създаваше напрежение и паника сред населението с помощта на неговите мутромладежки структури, тиквата има интерес от хаос и безредие, абсолютен бандит!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи