50 000 украинци са останали без един или повече крайници, ампутациите достигат мащаба от Първата световна война

50 000 украинци са останали без един или повече крайници, ампутациите достигат мащаба от Първата световна война

Следвайте "Гласове" в Телеграм

От началото на руската военна агресия броят на украинците, останали без един или повече крайници, достигна до 50 000, което е сравнимо с мащаба на ампутациите през Първата световна война, съобщи в."Уолстрийт джърнъл" и БТА.

Вестникът се позовава на информация от най-големия производител на протези в света – германската компания "Отобок"(Ottobock) и нейни партньори.

Поради продължителния период, необходим за регистриране на пациенти след операция, действителният брой на инвалидите може да е по-висок. Всъщност, след нараняване на някои хора крайниците не се ампутират седмици или месеци.

Изданието, цитирайки оценки на благотворителната фондация "Хоуп" (Houp), отбелязва, че 200 000 души са били сериозно ранени по време на войната, докато ампутации често са необходими при около 10% от сериозните наранявания, съобщи в. "Украинска правда".

"Уолстрийт джърнъл" също посочва, че протезите не са евтини, като някои цени достигат до 50 000 евро. В същото време украинските власти плащат на ранените до 20 000 евро. Цивилните, които са ранени, трудно могат да си позволят лечение.

Изданието припомня, че по време на Първата световна война 41 000 британци и 67 000 германци е трябвало да бъдат подложени на ампутации на крайници.

Вестник "Ню Йорк таймс" публикува пространен репортаж за изградената от Украйна обширна система за медицинска евакуация с четири линии на оказване на помощ, обхващаща 20 градски болници, точки за стабилизиране на ранените и до 50 медицински звена, прикрепени към бригадите.

Лекари казали пред репортерите, че са виждали по-лоши жертви при битки миналата година; според един от медиците при контранастъплението в Херсонска област. са лекували до 250 души на ден.

Киев не съобщава броя на жертвите на украинската армия, но западни служители казаха, че броят на убитите и ранените надхвърля 100 000, съобщава "Ню Йорк таймс".

ТАСС припомня, че на 11 юли руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че от началото на контраофанзивата украинската армия е дала над 26 000 жертви. Руският президент Владимир Путин е посочвал, че украинските войски не са имали успех в нито едно направление. На 23 юли, по време на среща с беларуския лидер Александър Лукашенко в Санкт Петербург, той заяви, че контраофанзивата на Киев се е провалила.

Източник: "24 часа", Дневник

 

 

Коментари

  • Няма такова нещо като "украинци" в природата

    02 Авг 2023 19:25ч.

    Има руснаци с похитен ум. Като нашите бивши българи - евроатлантиците. Които са цели 4% от населението и всичките живеят около жълтите павета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещата са свързани

    02 Авг 2023 20:14ч.

    Украинците остават без крайници, защото тези които ги управляват са без мозъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    02 Авг 2023 19:26ч.

    Що за информация е това," Гласове" - те не са на разходка. Да са благодарни, че са живи изобщо, защото руснаците я карат все още твърде меко в цялата тази история. Ако бяха като стратегическите "партньори" на 404 , камък върху камък нямаше да остане още в началото. Да не говорим за жертвите.Нещо за чуждите наемници няма ли да каже Уолтстрийт джърнъл?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментара, над твоя, обяснява защо е така

    02 Авг 2023 20:03ч.

    Измислените украинци се възприемат от руснаците като руснаци, защото са такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май забелязвам някаква радост?

    02 Авг 2023 19:55ч.

    Осакатени украинци, без крака и ръце, ами не са славяни, не са православни, пукнат украинец не е участвал в Руско-турската освободителна война. И във Великата отечествена също не са участвали, всички до един са били бандеровци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпанарка си ти

    02 Авг 2023 20:04ч.

    Кой може да с е радва на такова нещо! Хората живеещи в така наречената Украйна станаха пушечно месо за американски интереси! Не извъртай фактите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки враг на Матушката

    02 Авг 2023 22:17ч.

    Е враг и на тукашните комунета. Кой е враг на Матушката се определя от царя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йосариян

    02 Авг 2023 22:33ч.

    Определено забавна дописка. Констатира, че когато масово една популация няма мозъци - остава и без крайници. Факт ! Пазете си мозъците, да не останете без крайници , драги булгаристанци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обикновен фашизъм. Не по Михаил Ром.

    02 Авг 2023 23:01ч.

    Не и по Джоузеф Хелър. Смени си името!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    02 Авг 2023 19:59ч.

    англо-американските сатанисти превръщат украйна в територия на вдовиците, поголовно унищожавайки младите мъже, а по този начин и славянския генофонд. а нашите безродници - "триморецът" р. радев, кики гриндъра, мистър 50 цента от батин и др. безмозъчни същества (самонарекли се "политици"), опиянени от мириса на чужда кръв, настървено изпращат оръжия в тази касапница. дано Господ или Провидението да ги накаже, като удари по семействата им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не им требе карйници, без соцсимволика и

    02 Авг 2023 20:09ч.

    демонтиран герба от паметника се харесват от кредитора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    02 Авг 2023 20:35ч.

    Малко математика.50 000 ампутации при норма от 10% при тежките ранявания. Значи минимум половин милион тежко ранени.Като се прибавят и средно ранените то се отива над милион само ранени. Колко беше нормата "ранени/убити" ? Май 3:1.Сами сметайте убитите и то при консервативни оценки. :)) Верно до последният украинец...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Математиката е вярна

    02 Авг 2023 21:10ч.

    И е страшно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горе-долу толкова

    02 Авг 2023 22:42ч.

    Убити укри до момента /груз 200/ - между 350 -400 хиляди. Ранените са поне милион... Не си мислете, че ранените са само тези без крайници. Има ранени с черпно мозъчни травми /ЧМТ/ - които са във вегетативно състояние /хора-зеленчуци/ , има обезобразени но с крайници. Обгорени с огромни цикатрикси /обезобразяващи белези/ , има слепи, глухи /от експлозии наблизо/ и т.н. военно-полевата патология е обширна и разнообразна. Тия с постравматичния стрес, които са с повредена психика до края на живота си - не ги слагаме изобщо в сметката. Пращайте оръжия, драги производители в България ! Всеки ваш снаряд е принос в тази "палитра" от ужасии. Господ си записва на тефтерчето. Гответе се за Най-страшния Съд ! Той ви чака и е неизбежен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    02 Авг 2023 20:37ч.

    прекрасно, браво на Америка ,а те си пият уискито и лежат до басейните ,по прости хора от славяните не съм виждал и чувал ,да мреш за америка ,ебати тъпотията ,как е възможно това

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинец, който си пие питието до басейн в български СПА комплекс

    02 Авг 2023 22:48ч.

    Умират тези, на които им се умира. Аз съм си добре - жив, здрав, добре обгрижван от гостоприемната България ! Че и бизнесът ми върви, и семейството до мен. Спосибо !Слава українським хитрунам і тарикатам, слава !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Авг 2023 2:36ч.

    За съжаление си прав! Американците са практични и за тях думичката морал не съществува. Те имат най-голяма изгоода от тази война. САЩ щеподкрепят т.н. украинци докато и последния от тях не бъде унищожен или ранен на фронта и след това ще се измъкнат от блатото ни лук яли, ни лук мирисали, а руснациуте ще трябва да възстановяватразрушената до основи т.н. украйна и ще издържат огромното количество инвалиди! Ние също вървим по същия път, водени от алчните ни и притиснати в ъгъла т.н. политици и ако критично число от народа ни не се събуди ни чака същата участ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    02 Авг 2023 20:50ч.

    Чудят се само тези незапознати с историята и на които главите са пълни с филства и фобства. Украинско самосъзнание има от доста столетия назад.Русия владее Украйна от 1654г.Тоест едва 300 години.Не успя никога напълно да ги асимилира. Ако украинците спрат да се бият държавата им ще изчезне. Имам обаче лоша новина за тях. И да се бият пак ще изчезне.Защото има 100 начина да извадиш мечка от леговището, но нито един да я върнеш обратно там.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще фалират Русийката

    02 Авг 2023 22:19ч.

    Много преди това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинството е избретено съвсем наскоро в исторически план. Няма нито украински народ, нито украински език, за украинска история пък да не говорим

    02 Авг 2023 23:40ч.

    Има един фалирал бивш хегемон, който иска да остави изгорена земя след себе си за следващия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    02 Авг 2023 20:53ч.

    Това е пълна катастрофа, още по-кретенско е, че голяма част от жертвите на фронта от украинска страна са мъже от районите с доминиращо рускоезично православно население, натикани насила в месомелачката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А свършиха мъжете

    02 Авг 2023 23:51ч.

    От източна украйна .Сега ги ловят вече и от западна украйна . И не си мисли че всички руско говорящи от източна украйна са лоялни на Русия .Все едно македонските Българи да са лоялни към нас .Не дай си боже България да влезе във война със тях и стой та гледай , каква касапница ще стане между тях и нас . Впрочем наскоро генерал Мордвишев ,във едно интервю по телевизия Русия -1 ,каза че след Украйна американците подготвят и война на балканите .Заради Сърбия .Аз аз лично вяврвам на думите на този руски генерал които е казал не случайно .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    02 Авг 2023 21:14ч.

    Ами забавният клоун Зеленчук да им направи един благотворителен концерт, да им по свири на пиано(както само той си може) и да им изпее Червона Калина и Лили Марлен...белким им мине, зиг хайл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има някаква зависимост

    02 Авг 2023 21:43ч.

    Между украинците с физически увреждания и мускулите на зеления им президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Война до последния (цял) украинец!

    02 Авг 2023 23:27ч.

    Нещо неясно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без име

    02 Авг 2023 23:56ч.

    нали не беше война , а сво?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да сво

    03 Авг 2023 1:22ч.

    Защото ако е война нямаше да е така щадящо. А сега като минат 500 000 убити дано се осъзнаят как им помагат. Руснаците си следват целта неотклонно демилитаризиране и денацификация. За съжаление това се постига със смърт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Офанзива край Купянск: Руската армия освободи част от Новосьоловски, унищожавайки и пленявайки бойците на Въоръжените сили на Украйна (ВИДЕО)

    02 Авг 2023 23:55ч.

    Щурмовите отряди на Западния военен окръг продължават настъпателните действия в района на ​н. п. Новоселовское, където те възвърнаха част от селището, избивайки врага от редица крепости. Част от бойците от въоръжените сили на Украйна спасиха живота си, като се предадоха на нашите бойци. Источник: https://rusvesna.su/news/1690991519

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горките войничета

    03 Авг 2023 0:00ч.

    Гледах ги вързани преди малко на видеото . Абе мочета къде сте тръгнали да се биете за американските интереси ? По бързо с предаваите за да си спасите животите . И друго учеха ни че се бием срещу комунистите .Ама то било за петрол ,слонова кост , диаманти за злато и за нечии интереси .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фауст

    02 Авг 2023 23:58ч.

    Вече ще познаваме укроидите по липсващите крайници. Ако говори руски, но е еднокрак или еднорък значи е украинец. Така както македонците са само с едно ухо за да се различават от българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато украинските мъже остават без крайници ...

    03 Авг 2023 0:02ч.

    За украинските жени валят оферти от Запад , като тази например - "Відгуки сурогатне материнство - Сурогатна мати у Києві Для жінок від 18 до 35 років. Офіційний договір. Відшкодування витрат на транспорт surmama.biz " Пълна утилизация на Бандеростан - земята, почвата, зърното, мъжете, жените, децата, а на умрелите - органите ! Само за мозъците им няма търсене, тотал щета са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нивото на инвалидност във въоръжените сили на Украйна е сравнимо с показателите от Първата световна война - The Wall Street Journal

    03 Авг 2023 0:03ч.

    Между 20 000 и 50 000 украинци са загубили един или повече крайници от началото на конфликта . Изданието пише, че в началото на конфликта основните причини за ампутациите са били артилерийски и ракетни атаки. Сега войниците са ранени, подкопани от мини, монтирани по цялата фронтова линия. Источник: https://rusvesna.su/news/1690982315

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинските въоръжени сили се отказват от американската тактика поради провали в настъплението - NYT

    03 Авг 2023 0:07ч.

    Украинските военни, обучени от САЩ и други западни съюзници, се отказват от тактиката си поради неуспехи в контранастъплението, пише New York Times, позовавайки се на американски официални лица и анализатори. Вестникът отбелязва, че обучените от Запада украински военни са заседнали заради минни полета, загубили са се и са отложили операции. Решението на Украйна да промени тактиката е ясна индикация, че надеждите на НАТО за успех на Киев след получаване на нови оръжия и преминаване на ново обучение не могат да се материализират, подчертава вестникът. В Съединените щати се опасяват, че връщането на украинските войски към старата тактика може да доведе до факта, че те бързо ще останат без оръжия, което ще играе в ръцете на Русия. „Сега обучени от Запада украински бригади се опитват да променят процеса... Украинските командири промениха тактиката, като се съсредоточават върху изтощаването на руските сили... Втората вълна от обучени от Запада сили на практика започва само малки атаки“, пише вестникът. Американски служители и анализатори, които са посетили военната зона, също казват, че обучените от Запада украински войски са направили няколко грешки в началото на контранастъплението, които също са ги върнали назад в конфликта. Источник: https://rusvesna.su/news/1690998063

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киев направи нов опит да атакува кораб на руския флот, - Министерство на отбраната

    03 Авг 2023 0:10ч.

    Украйна направи нов опит да атакува военноморски безпилотен катер на руския кораб. Това съобщиха от Министерството на отбраната. „Тази вечер киевският режим направи нов опит да атакува с морски безпилотен катер кораб на ВМС на Русия, който ескортирал цивилен морски транспорт в югозападната част на Черно море. Благодарение на професионалните действия на екипажа на руския кораб, украинският катер е открит и своевременно унищожен“, съобщиха от Министерството на отбраната. Источник: https://rusvesna.su/news/1690977653

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АТАКА СРЕЩУ ИСМАИЛ. КАКВО ВСЪЩНОСТ ОЗНАЧАВА СЪДБОВНОТО НАПАДЕНИЕ ОТ 2 АВГУСТ

    03 Авг 2023 0:25ч.

    Гераните, които удариха инфраструктурата на украинското пристанище в Измаил, показаха ясно, че сделката за зърно не може да съществува без нас. Безпилотните самолети камикадзе на семейство Геран атакуваха украинска критична инфраструктура на 2 август. В същото време, подчертават експертите, в това няма нищо сензационно - атаките срещу пристанищната инфраструктура в Измаил са били предопределени. Трябваше да се разбере, че тук скоро няма да има инфраструктура и местните пристанища не могат да се използват тайно, заобикаляйки споразуменията. Наистина, за Исмаил точката, от която няма връщане, е премината. В същото време, ако Киев се опита да продължи зърнената сделка, руските въоръжени сили ще намерят други цели, за да сложат най-накрая точката на i. Корабите бяха на път Трябва да се отбележи, че в навечерието на атаката 9-ти канал на израелската телевизия направи сензация, съобщавайки, че сухотоварни кораби са пробили блокадата, за да стигнат до украинските пристанища. Говореше се, че "пробивът" в териториалните води на Украйна е извършен под наблюдението на американската авиация. Тази нашумяла новина обаче всъщност се оказа бутафорна. Въпреки че мрежата вече успя да намекне, че руската стратегия за излизане от сделката за зърно е неефективна. Всъщност израелският кораб, за който стана дума, както и много други кораби, не се е ударил в украинското устие на Дунав. Търговските кораби са в териториалните води на Украйна, но не се говори за пробив до пристанищата. Повод за оптимизъм Политологът Андрей Перла посочва, че атаката на 2 август срещу пристанището в Измаил дава повод за предпазлив оптимизъм. „Русия спечели значителни предимства пред опонентите си на Запад през лятото на 2023 г. Краят на зърнената сделка и ударите по пристанищата на Дунава са знак, че правим важни стъпки към победата и че Западът ще търси възможности за "мирно уреждане", каза той. Сега е много важно да не се поддаваме на изкушението и да не се съгласяваме на „примирие“, при което условието за траен мир може да бъде само пълното поражение на врага", убеден е Перла. „Между другото, Измаил определено трябва да бъде руски град като Одеса. Заслужава да се отбележи, че руските въоръжени сили атакуваха и местата на чуждестранни наемници, вероятно румънски. Между другото в румънските социални мрежи се появиха кадри, които станаха неопровержимо доказателство, че целите в Измаил наистина са били поразени. Очевидно на Украйна й беше трудно, но врагът отказва да признае мащаба на разрушенията - Володимир Зеленски продължава да настоява, че руснаците трябва да очакват "възмездие". Вместо високопоставени речи, заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев посъветва Зеленски да организира обиколка директно до Одеса или Измаил, за да види резултата от президентската си дейност https://tsargrad.tv/news/udary-po-izmailu-chto-na-samom-dele-oznachaet-sudbonosnaja-ataka-2-avgusta_838057

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генералният щаб на Украйна обяви всички заловени от руски плен за "безследно изчезнали"

    03 Авг 2023 0:30ч.

    Военното командване на киевския режим е обезпокоено от зачестилите случаи на предаване на украински военнослужещи от цели части. Това написа в сряда, 2 август, информираният украински Telegram канал Resident, позовавайки се на свои източници. Според тях украинският Генерален щаб е издал заповед за укрепване на военната дисциплина във Въоръжените сили на Украйна. Сега преди влизане на позициите на мобилизираните се отнемат телефоните, а опитите за напускане на позициите се третират като дезертьорство. В същото време украинското военно ръководство (както винаги) реши и чисто икономическата страна на проблема. Сега онези, които са се предали или дори са били заловени против волята си, автоматично се считат за изчезнали. Последното означава, че всички плащания към тях и техните близки се прекратяват автоматично. Междувременно пленени украински военнослужещи твърдят, че за тях предаването е било единствената алтернатива на безсмислената смърт. Както съобщава EADaily , по-рано The New York Times съобщи , че броят на ранените войници по време на контранастъплението на украинските въоръжени сили вече е „колосален“. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/08/02/genshtab-ukrainy-obyavil-vseh-popavshih-v-rossiyskiy-plen-propavshimi-bez-vesti

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ обяви всички заловени от руски плен за "безследно изчезнали””

    03 Авг 2023 2:12ч.

    Те обявяват ца безследно изчезнали убитите и не искат да вземат труповете им. Така не трябва да плащат на семействата им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Киев направиха неочаквано изявление за Путин след провала на Въоръжените сили на Украйна на фронта

    03 Авг 2023 0:41ч.

    Бившият съветник на Леонид Кучма Олег Соскин направи неочаквано изявление за Владимир Путин в блог в YouTube след провала на въоръжените сили на Украйна на фронта. Украинският президент Володимир Зеленски трябва да започне мирни преговори с руския лидер Владимир Путин поради провала на контранастъплението на UAF, каза Олег Соскин, бивш съветник на Леонид Кучма, в блог в YouTube . „Зеленски, трябва да прекратим огъня и да седнем на масата за преговори с Путин“, призова той . Според експерта сега украинската армия търпи огромни загуби в личен състав и техника. В същото време те не успяха да постигнат никакъв успех в контранастъплението, а оръжията на НАТО не са достатъчни за нови атаки, заключи Соскин. Припомняме, че по-рано бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в своя блог в YouTube беше изумен от тактиката на руската армия срещу въоръжените сили на Украйна. https://rsnnews.ru/2023/08/02/v-kieve-sdelali-neozhidannoe-zayavlenie-o-putine-posle-provala-vsu-na-fronte/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Veron

    03 Авг 2023 1:02ч.

    Когато си без мозък оставаш и без крайници. Направо незнам какво чака Ганю, който по рождение е въобще без глава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белот

    03 Авг 2023 1:11ч.

    А Переслегин каза, че ще има такт на руско настъпление. На контра без карти винаги се отговаря с реконтра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Осакатен украинец, но жив е късметлия

    03 Авг 2023 2:15ч.

    Може само да се радва, че не са му взели органи и след това да го убият. Голям бизнес се върти в Украйна с продажба на човешки органи на Запад. Дори немците ги снабдиха с мобилни центрове за тази цел. Пише го в Западни медии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Редник

    03 Авг 2023 2:22ч.

    50 000 ампутации. При положение, че са 10 % от ранените. Така пише. Ужас. Този зелен Запад не брои украинците за хора. А върхушката на Украйна не се ли замисля, че ще останат само жени,, деца и инвалиди. Светът е побеснял...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи