457 са задържаните по време на протестите във Франция

457 са задържаните по време на протестите във Франция

Броят на задържаните по време на протестите срещу пенсионната реформа във Франция е нараснал на 457. Това съобщи днес в ефира на телевизия "СиНюз" френският вътрешен министър Жералд Дарманен.

Ранените досега полицаи и жандармеристи са 441, добави той, като благодари на служителите на реда и огнеборците за работата им по време на проявите.

Демонстрациите бяха много и на места прераснаха в сблъсъци, по-специално в Париж, много късно тази нощ, посочи той. По думите на министъра, само в Париж са били подпалени 903 обекта, включително контейнери за смет.

Вчера бе деветият ден от протестите срещу пенсионната реформа във френските градове, напомнят Франс прес и ТАСС.  В столицата хулигани замеряха полицаите с бутилки, камъни и бомбички, а те отвръщаха неведнъж със сълзотворен газ. Според служителите на реда сред демонстрантите е имало 1500 хулигани, мнозина от които специално са пристигнали този ден от парижките предградия. 

Във връзка с протестите на контрольорите на въздушния трафик френската гражданска авиация настоя пред авиокомпаниите да анулират 33 на сто от полетите си от и до летище Париж-Орли в неделя и 20 на сто – в понеделник. Поискани са ограничения от 20 на сто и за летищата в Лион и Марсилия. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Тарильома

    24 Март 2023 12:01ч.

    Французите загърбиха жълтите жилетки и избраха Макрон. Той катастрофира Франция в Африка, подложи я под САЩ, включи я във войната в Украйна, но французите нехаеха и пак го избраха в 2022г., а правителството му започна да управлява заобикаляйки Националното събрание. Сега се усещат, че нещо е станало?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    24 Март 2023 12:08ч.

    Ами щото всички медии бяха впрегнати да ги плашат с Льо Пен . И у нас така работи пропагандата - много хора са убедени, че Костадинов е "краен", без дори да са го чули.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • макарон Велики

    24 Март 2023 12:17ч.

    Никой не го е избрал. Неговият опонент водеше в края на изборния ден, и то убедително. След това изведнъж, този взе отнякъде необходимите му хиляди гласове и излезе начело. А опонентът му млъкна и не посмя да се обади. Да ти е познато това нещо от българската действителност. Ако не, припомни си какво стана, когато спечелиха "спечелиха" измамниците от ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В САЩ и васалите му от ЕСОТАН изборите се фалшифицират дори без особено да се крият

    24 Март 2023 12:24ч.

    Няма избори в неолиберастическия концлагер. Всичко е наужким тук. Байдън дойде на власт с очеизвадни фалшификации. Неотдавна в Естония без особено да се крият подправиха резултатите от изборите пред очите на всички. Тук ЦИК направо обявява някакви проценти, без да гледа изобщо данните, пристигащи отдолу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Март 2023 13:13ч.

    А ти протестира ли, че в България пенсионната възраст е 65 години ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Март 2023 13:14ч.

    Стига лозунги, бе рубладжийски. Бягай в някоя бриксова държава и се съпикясай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    24 Март 2023 12:19ч.

    Начи, ние може да се пенсионираме на около 65 г., а тъпите франсета -не! Иначе, еваларка за протестите, ама ми се струва, че всичкото е"гонене на вятъра"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Март 2023 13:12ч.

    Къде мога да прочета историята за 250 лекари, които избягали от Рашастан със самолет като излъгали, че отиват на конгрес ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е начина да ги допуснат във Франция

    24 Март 2023 14:29ч.

    като дисиденти, за да могат да лекуват битите демонстранти от "демократичния" режим на Макрон. Затова и "демократичните" ни медии не ги споменават, те поддържат Макрон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи