3% от населението на Англия и Уелс се самоопределя като ЛГБТК+

3% от населението на Англия и Уелс се самоопределя като ЛГБТК+

Около 3 процента от жителите на Англия и Уелс, навършили 16 години, се самоопределят като част от ЛГБТК+ общността, предаде Ройтерс. Преброяването на населението във Великобритания през 2021 г. бе първото, при което на хората бе задаван въпрос за сексуалната им ориентация. Данните станаха публично достояние днес.

Резултатите като цяло са в съответствие с предишни проучвания, обхванали по-тесен кръг от хора, отбелязва Ройтерс.

Преброяването, проведено от британската Национална статистическа служба, за първи път включваше въпрос, свързан с половата идентичност на анкетираните. Около 262 хиляди човека – 0,5 процента от навършилите 16 години - са отговорили, че полът, с който се идентифицират, за тях е различен от биологичния. Въпросите са били пожелателни и 7,5 процента от хората са отказали да дадат отговор за своята сексуална ориентация, а 6 процента не са отговорили на въпроса за половата си идентичност.

Като цяло 43,4 милиона души в Англия и Уелс са казали, че са хетеросексуални, а 1,5 милиона (3,2 процента от населението) на 16-годишна възраст и повече се определят като гейове, лесбийки, бисексуални или други. Около 1,5 процента от хората са заявили, че са гейове или лесбийки, а 1,3 процента - че са бисексуални. 0,3 процента са отбелязали квадратчето "друга сексуална ориентация", като две трети от тези хора се самоопределят като пансексуални.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • От Лийдс

    06 Яну 2023 19:06ч.

    Бая повече са като процент от англосаксите. В тия 3% влизат всички пакита, индийци и други, които са 100% хетеро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    06 Яну 2023 20:17ч.

    На хаирлия да е !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    06 Яну 2023 21:06ч.

    Поредната медийна манипулация!!! Населението на западна Европа е 90% ЛГБТ, а в някои страни и 95%. Скоро време ще показват хетеросексуалните, единствено в зоологическите градини и цирковете, като редки уроди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • димната завеса

    06 Яну 2023 21:13ч.

    лгбт са само димка за плебса, докато на заден план някои краде с чували пари или съсипва икономиката с цел нов световен ред.... а за плебса зрелището на Лгбт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    06 Яну 2023 22:31ч.

    И тази тема ще увехне, само да приключи установяването на неофеодалният корпоративен ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • педофилите от WEF

    07 Яну 2023 11:15ч.

    смятат, че сексът с деца (педофилията) трябва да се декриминализира, защото е начин за спасение на човечеството, за да се пречисти то от самото себе си... (Клаус Шваб) https://www.eutimes.net/2023/01/you-wont-believe-who-world-economic-forum-says-will-save-humanity/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи