28 са жертвите на украинския удар срещу пекарна в Лисичанск, сред тях и дете

28 са жертвите на украинския удар срещу пекарна в Лисичанск, сред тях и дете

Броят на загиналите след удара на украинските въоръжени сили в Лисичанск достигна 28 души. Това съобщиха за ТАСС от пресслужбата на руското министерство на извънредните ситуации. "Служители на руското министерство на извънредните ситуации спасиха 10 души. За съжаление 28 души, включително едно дете, загинаха", се казва в съобщението.

Издирвателно-спасителната операция на мястото на срутването на сградата на хлебозавода в Лисичанск продължава. „Около 65% от разрушените конструкции са демонтирани“, добави пресслужбата.

Сред 28-те цивилни, убити в резултат на обстрела от украинските въоръжени сили на град Лисичанск в Луганската народна република (ЛНР) в събота, 18 са мъже, девет са жени има и едно дете, каза ръководителят на Министерството на здравеопазването на ЛНР Наталия Пашченко.

В събота следобед Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) удариха пекарна в Лисичанск, Луганската народна република. Загинаха 28 души, включително дете, 10 бяха спасени, а още няколко десетки може да са под развалините.

Според военното комендантство на републиката ударът е извършен в 14:20 московско време. Военни следователи от Руския следствен комитет казаха пред ТАСС, че украинските войски вероятно са използвали американска артилерийска ракетна система "Хаймарс" по време на удара.

Ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник каза, че украинските въоръжени сили умишлено са ударили сградата, „без да имат успех на фронта и знаейки, че в почивния ден жителите на Лисичанск идват в пекарната“.

Руското външно министерство нарече удара на въоръжените сили на Украйна още едно доказателство за престъпния характер на Киев. Според ведомството атаката срещу Лисичанск е извършена със западни оръжия. Москва ще информира международните организации за поредния терористичен акт от Украйна и очаква „бързо безусловно осъждане“.

Ръководителят на комисията по международни въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки нарече обстрела на ЛНР терористична атака, посочвайки пренебрежението на Киев към призивите на ООН. ЛНР обяви траур в памет на жертвите на обстрела.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • възмутен

    04 Фев 2024 9:45ч.

    Типично юдейски терористичен почерк. Анатема на убийците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    04 Фев 2024 11:10ч.

    Остатъците от Украйна се превърнаха в терористичен анклав. Американците постигнаха целта си .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    04 Фев 2024 12:41ч.

    В Кремъл са същите от хабад, начело с Берг Лазар !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е

    04 Фев 2024 16:59ч.

    Туморът е в Ню-Йорк, а разсейките са навсякъде. Особено много - в Амстердам, в Лондон, в Израел, в Днепропетровск, в Одеса, в Киев, в Париж, в Брюксел и в Антверпен, дори в Латинска Америка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали затова ЕС гласува нови 50 милиарда

    04 Фев 2024 9:55ч.

    Да се избиват взаимно два народа за чужди интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидец храбър

    04 Фев 2024 10:20ч.

    Какво толкова ги пазят руснаците, една бърза атака към Киев както беше през март 2022 г. и Киев падаше не за 3 а за 1 ден!!! А та, просто се изтеглиха заради преговорите на който зеления наркоман беше съгласен и щеше да капитулира, който не вярва може да провери !!! А може и да попита психопата Джонсън, чии го дърви тогава в Турция ??? Мъдрите са казали: БИЙ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мръсна унизителна гадна болезненена смърт за деца в Англия и Пиндостан

    04 Фев 2024 10:00ч.

    Смърт за англоезически деца. Смърт за англичанчета и американчета. Смърт за децата на този гнусен и вреден народ. Смърт и за евреи и за еврейчета. Смърт. Смърг. Смърт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    04 Фев 2024 10:44ч.

    Ти си по голям човешки отпадък и от укрите, без да имаш повод се вреш в между чужди отношения и кълнеш деца като циганка, абсолютен боклук! Вземи се хвърли от някой висок етаж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ilinski

    04 Фев 2024 10:11ч.

    Умишлено избиване на цивилни. Посред бял ден, както наскоро на пазара в Донецк. На това му се казва обикновен фашизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    04 Фев 2024 10:20ч.

    Маша ще поплаче ще поплаче па ще и мине.Бие ме значи ме обича! Медински е прав.Руснаците имат една ХРОМОЗОМА в повече! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цинично, ЗИП-е,

    04 Фев 2024 11:20ч.

    В САЩ биха те линчували за липса на empathy. На нас ни е ясно, че това е конюнктурен цинизъм, иначе си обичаш децата, чуждите също, и не искаш някой да ги убива в пекарната, щото са му казали, че каузата му е справедлива и няма никакво значение как я защитава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зли и зависими

    04 Фев 2024 10:26ч.

    Една от причините да са зли англоамериканците: американски есминец USS Gravely на 24 януари е бил потопен от удар с три ракети (едната от които е била отразена от корабните ПРО комплекси) на хутите в района на Баб ел Мандеб, въпреки официалните съобщения на САЩ, че военните на кораба са отразили и трите. Събитието обаче си има очевидци и истината не може да бъде прикрита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    04 Фев 2024 10:32ч.

    Абе тва пишман русофилите с конкурс ли ви избират? Есминецът да не е някоя въшлива гаубица, че да се скрие липсата и ? Републиканците стискат палци да се случи нещо подобно та да вземат и "Крайбрежията" на Америка..... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не са свикнали още да споделят

    04 Фев 2024 10:39ч.

    Ами както виждаш, тя вече не се крие, казва се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рай

    04 Фев 2024 11:07ч.

    То е ясно, че сега руснаците пак ще нанесат 30-40 удара с дронове, но като цяло това е ужасно. Няма мозък в украинците, никакъв. Нищо не могат да спечелят, нищо не могат да постигнат, само повече загуби и сълзи. Защо си го причиняват, няма ли разум да се излезне на улицата и да се смени това продажно, печалбарско правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хазарите не знаят спирка в човекоубийствата

    04 Фев 2024 11:57ч.

    То затова е адски смешно като почнат да ме убеждават, че на няколкото майдана преди това, и особено на последния, украинците излезли спонтанно, заради недоволство от оная власт, а не защото американските щабове им платиха и организираха цветната революция. Днес, след като ги ловят като кучета по улиците, за да ги пращат да умират за обогатяване на търговците на органи, да не би да нямат повод за майдан? Ама народен протест нацистите не само няма да допуснат, ами и ще продължат да ни лъжат, че в Украйнаи до днес имало демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как печелиш войната, като нанасяш удари върху

    04 Фев 2024 11:24ч.

    хора в пекарни и край новогодишни елхи? Не я печелиш, но излиза, че държиш контрола над ситуацията, ако не на фронта, то в чуждия тил. В това време частното ООН решава някакви важни работи. На украинците са им дали картбланш да убият колкото може руснаци, все ще е файда, един вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове

    04 Фев 2024 12:02ч.

    Путин така ли ще продължи тая война,те да ви избиват а вие да сезирате съвета за сигурност. Питайте един беден българин какво би направил или Америка.За трима мургави ще избият колкото си поискат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тероризмът само подклажда трагедията

    04 Фев 2024 12:02ч.

    Отговорът от руска страна за тероризма на урките не закъсня - https://rusvesna.su/news/1707036416

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    04 Фев 2024 12:42ч.

    Бог да упокои душите им. За да свалят Залужни ще използват всякакъв предтекст. Този терористичен акт доказва защо на тези маймуни им взеха ядреното оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи