"24 часа": Зеленски спасява българското правителство от падане

"24 часа": Зеленски спасява българското правителство от падане

Преди минути посланикът на Киев в София Виталий Москаленко е депозирал в парламента писмо от украинския президент, който лично потвърждава, че от нас очакват тук да ремонтираме само военна техника.

Володимир Зеленски спаси правителството на Кирил Петков от падане час преди да започнат дебатът и гласуването в българския парламент за предоставяне на оръжейна помощ за Украйна.

Около 8.30 часа извънредният и пълномощен посланик на Украйна Виталий Москаленко е депозирал в българския парламент писмо от името на своето правителство. В него президентът Зеленски дава формулировката, която ще остави четворната коалиция цяла.

Украйна очаква от нас единствено и само българските заводи да ремонтират украинско оръжие, което те вече имат.

Според осведомени източници във вторник е имало дълги разговори между Володимир Зеленски и Кирил Петков. Украинският президент много ясно разбирал турбулентната ситуация, в която е попаднало българското правителство и сам е пожелал да информира парламента ни за помощта, на която разчита.

Пред вероятността БСП да излезе от коалицията, да се състави служебно правителство на Румен Радев с непредвидима външна политика, а при извънредни избори да надделеят проруски политически проекти, Зеленски се отказал от натиска за оръжейна помощ.

Видимо в последната седмица за Киев и Брюксел е било, че правителството на Кирил Петков ще падне след категоричната позиция на социалистите да излязат от четворната коалиция, ако дадем оръжейна помощ.

Лидерът им Корнелия Нинова, която е вицепремиер и икономически министър, от дни публично предупреждава какво ще последва при подобно решение. Тя демонстративно отказа да пътува с Кирил Петков в Украйна. както и да изпраща представители на БСП в делегацията.

Буквално до полунощ във вторник срещу сряда не беше ясна ситуацията във властта. Лидерите се събраха на коалициинен съвет след 20 часа и часове нямаше публични изявления. Депутати от БСП споделяха неофициално и притеснено, че и на парламентарна група, и на партийното заседание на “Позитано” не са взети категорични решения. По-скоро са очаквали Кирил Петков да предложи компромисен вариант, който би удовлетворил Нинова, за да остане изпълнителната власт цяла. Затова и в БСП са обсъждали да настояват ясно да се разпише, че ако има военно-техническа помощ, то това означава само и единствено ремонт на техника.

Иначе за решението за военна помощ в парламента има достатъчно гласове - Продължаваме промяната, Демократична България и Има такъв народ - общо 108 гласа. Плюс ГЕРБ и ДПС, които гласуваха “за” в комисията.

До час ще е ясно точното съдържание на писмото от украинското правителство и реакцията на българския парламент.

 

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • Haho

    04 Май 2022 9:54ч.

    От нищо не се е отказал Зеленски , ПростоКиро му е обещал нещо по време на срещата на четири очи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде сега, дребни плоски номерца

    04 Май 2022 10:02ч.

    не по врат а по шия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жизел Каракютукова

    04 Май 2022 12:09ч.

    А кой крепи Зеленски? Точно така, американската администрация! Значи за нея е жизнено важно Киро да не падне! Знам, че произвеждаме оръжие, но в кои заводи се ремонтира такова, някой знае ли! Ние до поредицата взривове бяхме добри и в утилизацията на оръжия т.е. обезвреждането и разглобяването, но къде ремонтираме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tea

    04 Май 2022 14:49ч.

    И проста връзка-САЩ, Зеленски, Киро, Нинова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tea

    04 Май 2022 14:49ч.

    И проста връзка-САЩ, Зеленски, Киро, Нинова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ

    05 Май 2022 9:28ч.

    Едно време танкове се ремонтираха в Търговище - завод Хан Аспарух. В момента я се съберат майстори един танк да разглобят и ремонтират за месец - я не! 200те танка от Полша - в някакъв свръх идеален случай ще ремонтираме поне 2 години!!! Правиме конкуренция на Словакия! А до 2025г я има Украйна, я не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ламби

    04 Май 2022 9:59ч.

    Самият факт, че правителството се крепи на някакво писмо от украинския посланик означава, че то незабавно трябва да падне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    04 Май 2022 10:00ч.

    Дотам ли я докарахме, че въпросите на управлението в България да ги решава Зеленски - решава дали да спасява или да бутне правителството. Иска от американците да решат дали България да им достави С-300. Нещо въобще в София решава ли се?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ секрет

    04 Май 2022 10:03ч.

    Т.е., формално да няма решение за износ, а неформално да се изнася. Правителството трябва да падне ВЕДНАГА, тъй като ЛОСТОВЕТЕ НА УПРАВЛЕНИЕ са в ръцете на изключително погрешни и опасни хора. Не знам чий го крепи там Корнела, най-вероятно са жертва на шантаж, тъй като партньорите ги държат с компромати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    04 Май 2022 10:12ч.

    24 часа, Трибюн и Труд на 100 % собственост на Герб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво от това?

    04 Май 2022 10:17ч.

    Важното е дали информацията е вярна или не. Плоски тролски номера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сюрреализм какойто ...

    04 Май 2022 10:15ч.

    Какъв е Зеленски, че да "спасява" българско правителство ? Докъде стига националното ни унижение ? Хайде, американския посланник да ни командори, вече сме свикнали... Но Зеленски ? Някакъв палячо, наркоман , сложен за "президент" на една РАЗПАДАЩА СЕ СТРАНА ? Страна чието население от тъпотия се доведе до Гражданска война , до братоубийство ... той да не дава тон в живота ? Сиктир !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че какъв е проблема?

    04 Май 2022 10:57ч.

    Ще свикнем да ни командори и Зеленски. Ние сме свикнали да ни командорят чужди още от преди 6 века. Даже, може да се каже, че сме свикнали да свикваме. Няма страшно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ

    05 Май 2022 9:36ч.

    Я гледай как "украинските бежанци" командорят и здравеопазването и хотелския туризъм в България?!! Ако наистина се плаща по 2100лв на украинец на месец и имаме 80000 бежанци, то помощта от ЕС трябва да бъде не 140милиона евра общо, а 270 милиона до края на май! Вече СВИКНАХМЕ да ни командорят от вън срещу нашите интереси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    04 Май 2022 10:15ч.

    Аз мислех, че трябва да правим мили очи на Херо Мустафа, сега ще трябва и на украинския посланик. Иначе може да вземе да нарече любимото ни недоразумение Кирето луканка или нещо друго месно по почина на колегата му в Германия, който нарече Шолц лебервуст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    04 Май 2022 10:25ч.

    И като ФЕНИКС възкръснаха от пепелта, па плеснаха с ръце и се прегърнаха, и дружно литнаха в небесата, да търсят къде е духът на Караджата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасявал?

    04 Май 2022 10:28ч.

    Не ни карайте да се смеем, Зеленски и Петков са пионки. Ако това наистина е така, тези които им дърпат конците са заинтересувани да крепят още това правителство. Това несъмнено е още по-зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 10:31ч.

    Шумотевицата по две причини: 1. Повод да се извърви популярния полигримски път до киев и да се извърши нисък поклон и клетва пред и интересите на хегемона. 2. Офиц-не и узаконяване директни доставки като подарък. Дори последното да не стане, индирект. доставки през полша ще си продължат, не знаем дали те се плащат, или след време сумите ще се отпишат като несъбираеми. Сега някой бюдж. фонд плаща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    04 Май 2022 10:43ч.

    Ама все пак сме случили на украински посланник. Вижте го този в Германия, който нарича канцлера “лебервурст”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Moronic variant

    04 Май 2022 10:58ч.

    Е, ние имаме обосновано предположение, че ако предложението за "ремонт" се осъществи, с оглед на неотложността на ситуацията ще се наложи да пратим наше аналогично оръжие, а украинското ще си го зачислим, когато (и ако) успеем да го "ремонтираме".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 5 реда истина

    04 Май 2022 11:23ч.

    Ремонтът е само схема! Видяхме, че товареха и сега тежко въоръж на Ан 124, ама тайно по две три бройки бмпа нощес. Целта е да тръгнат Бг. танкове, пво върху трейлери за У. Морски трасп. изключен. В Терем може ремонт Т72. Концеп. от 60-те, проект 70-те, тотално неадекватен. При Каракачан ремонт. 10 бр., но важни части, възли, агрег. от Русия. Правят ни на идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паднало

    04 Май 2022 11:16ч.

    Че то правителството отдавна пълзи на колене, просейки няколко дни власт в повече. Как да падне от това положение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 888

    04 Май 2022 11:17ч.

    В София винаги е царяла цървуланска "елитарност" ! Селяндурите - първо, второ ... поколение се държат така , все едно са хванали Господ за пешовете ! Каквито и беди да се стоварват на страната, тях това не ги засяга ! Гоемуто Добрутро ! Карат джип, гъчкат се в Младост 4 или Малинова долина (където c Акт 14 плащат промишлен ток) ... но тях това не ги ... ! Те са "стоуичани" в повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    04 Май 2022 11:29ч.

    Подли манипулации, нагласени при визитата на американската подлога. НЕВЪЗМОЖНО е в България да се ремонтира украинска военна техника. А всеки знае, че самолети с оръжие постоянно летят от България до Полша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВПК

    04 Май 2022 11:43ч.

    Естествено, всеки знае че у нас капацитетът за ремонт на бронетехника отдавна е загубен. Тук става дума за маса подбити бронемашини, ние не сме в състояние да поемем такава маса. Въобще не обсъждаме логистичните абсурди , от къде ще се транспортира тази техника ? От къде ще мине ? Кой ще я транспортира ? Хуморески...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Май 2022 11:58ч.

    И най-важното - с чий транспорт и кой ще плаща този транспорт?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До ВПК

    05 Май 2022 9:42ч.

    Как кой ? Ами Еконт за какво е??? Чиста далавера: вместо килограми - по 45 тона за танк, 14 тона на БПМ и 12 тона за БТР... Егаси печалбата сънува нашият "менистър"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще внасят повредена техника, ще изнасят здрава, ама нашата.

    04 Май 2022 11:37ч.

    Дрън дрън ярини. Ще внасят повредена техника, ще изнасят здрава, ама нашата. Демек пак ще ни крадат. Айде спрете се с лъжите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вила вилекула

    04 Май 2022 11:40ч.

    Това са чисти номера - пишат си някакви неща, за да се спасяват. Вяра да пет пари на Киро, на проекцията му в Украйна - още по-малко! Какъв ремонт?! Нищо, нула, zero е това, което трябва да се даде на Украйна. Достатъчно е, че им прибират "бежанците", сред които със сигурност елементи, които ще усложнят крими ситуацията, а и не само нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владо Ментовката спаси правителството на Кирил Петков от падане

    04 Май 2022 11:43ч.

    Това е бял кахър.В резултат от проведения преди време кастинг за правителство на бюрото на Айшето има поне още два варианта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спас

    04 Май 2022 13:20ч.

    Значи са комбина, киро е в укр мафия, ако остане на власт, леле мале

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България нe може да повлияе върху бойните действия .

    04 Май 2022 12:00ч.

    Нито мунициите, които изнасяме са толкова много, или нещо напреднало технологично, което да тормози руснаците... Натискът е имиджов България да бъде унижена! Да приеме официално да изнася оръжия против Освободителката си! Това е психологическа операция на САЩ да ни пречупят, унизят, да станем неблагодарници, специална операция срещу българите, това не е проблем при други източно-европейци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклонът

    04 Май 2022 12:15ч.

    Изтриха ми съдържателен диалог с Флойд и 888 по темата. Защо? Вероятно защото освен за ненаподобимия "жест" на Зеленски споделяхме за съдбата и перспективите на клетата България, за която изглежда много сега отказват да мислят. Зеленски да не се грижи за нас! Той сега има една основна грижа! Може ли Москва да произвежда оперативно достатъчно кинжали. Другото са подробности и време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    04 Май 2022 13:10ч.

    И аз бях изненадан да видя, че коментарите ни са изтрити. Явно дори споменаването на възможността да се преосмисли и коригира посоката, в която се движи страната ни, а по-точно - в която пропада - е неудобно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 14:19ч.

    Аз ще споделя нещо важно с теб, пък нека ни трият! Архивирай, ще се намери приложение. От Княжеска до Буржоазно-либерална Русия винаги е пречела. Като се почне от ордите, викинги, поляци, та до модерния хегемон. Интересно, но същите доминиращи сили видяха и във възкръсването на Бг заплаха и я посякоха в корена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 14:23ч.

    Между нас има цивилизационна пропаст, която е довела до буквално генетична несъвместимост. Специфично е! Не става дума, че някой е НЕхомосапиенс. Тяхната система изисква и налага безусловно агресивен растеж. В един момент това се конфронтира пряко с реалния свят и необходимостта от изчистването на пространство& територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 14:30ч.

    Тук не става дума за харесване/приемане на Русия. Те сами в тяхната страна са построили една доста уродлива система, която не е за харесване. Руските олигарси са ми точно толква любими като Коломойски, Ахметов, Рошен. За да изградя и аргументирам теза, необходима е поне студия, а тук не може. Гласове, поне не трийте, ще е важно! И за Вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 14:36ч.

    Става дума за едни простички, базови неща! Насочете без преднамереност човешкия си взор и размисъл към видимо обикн. въпроси. Свеждане на всичко до набор от прости въпроси и още по-прости и разб-ми отговори, ще отговори на разбиране/неразбиране същността на материята. Не мога да ви водя, тук не разрешават! Мога само няколко декларат. въпроса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 14:41ч.

    Защо и е на съвкупната Русия тази рискова "авантюра"?! Поради каква причина, обществена и лична е необходимо всичко това на управляв. руски елит. Важно е да отделим една спец. група елит и да попитаме същото и за тях - олигарси и богаташи. Който има потребност да разсъждава предметно, а не понятийно, да мисли за последици в личен план.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 14:45ч.

    Няма да приемете/се съгласите - тук визирам една особена група форумци, към които ще се обрна кратко по-долу! Русия, с всичките и красоти и кусури, беше поставена в положение на липса на избор. Битката беше безалтернативна, дори закъсняла, предпочетоха поне началото да не е на тяхна тер-я. На този етап нещата вървят зле, към неизбежна ескалац.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 14:53ч.

    Иде време за много важните неща и тук е подходящо да дам думата на по-умни хора, макар че съм в състояние да представя убедителна и понятна своя теза. Първо искам без ангажимент да се обърна и към другомислещите - ОФ, майна, уилт, бандеростанците. Колеги, ние се мразим и това не подлежи на промяна. Нека го кажем ясно, без украса!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 14:55ч.

    Поради горната много основателна причина аз не ви призовавам да приемате, разбирата, харесвате мен. Русия също, разбира се! Имам едно много просто предложение, което ще разберете. Обичайте себе си, обичайте децата си, обичайте България! После остането сами със себе си, поне кратко, може и да е на тъмно и си поставете един честен въпрос!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 15:00ч.

    Има ли място за вас, за децата ви и за България в прекрасния бъдещ свят, който бива така старателно проектиран и подготвян от адептите на светлото бъдеще? Бъдеще, в което всичко ще се ръководи единствено и само от човеколюбие, а ковидът, користта и егоизмът ще се изкоренят. Ресурсите ще са достъпни и безкрайни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    04 Май 2022 15:01ч.

    Причините за войната са фундаментални и за мен тя е шанс Русия да се отдели от западния модел с всичките му недостатъци. Шанс да бъде възстановен и развит един естествен, "човечен" възглед за природата, света, да се преосмислят ценностите. Само по себе си това е голямо предизвикателство, ако Русия успее да удържи победа във войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 15:02ч.

    Но човекът няма да се нуждае от тези безкрайни ресурси, защото той е на прага да им обърне гръб и да се потопи в безбрежния свят на идеите, красотата и хуманизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 15:05ч.

    Време е да се разделим. Обещах и ще дам думата на по-умните, които да обяснят същината на проблема, неограничавани от задушаващото петоредие: https://pogled.info/svetoven/russia/aleksandar-dugin-voyuvame-s-antihrista.141891

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    04 Май 2022 15:06ч.

    Не знам доколко е реалистично изграждането на едно ново общество, веднъж завинаги, доколкото всяко общество е отражение на възгледите на индивидите, които го съставляват. Затова, както мъдреците казват, да променим себе си. Да се освободим от омразата, вътрешен процес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон и святост

    04 Май 2022 15:10ч.

    Хубаво си го формулирал! Аз се опитах да ползвам иронични и невъзможни за реализиране твърдения, т.е. описвайки бъдещия свят позитивно, фактически ползвам прийома на бруталната гротеска. Тук мисълта се насича и мнозина няма да ми разберат иронията. Приятно четене, Дугин го казал достатъчно ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комбина

    04 Май 2022 13:17ч.

    Значи зеленски и киро са комбина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комбина са

    04 Май 2022 21:58ч.

    Доколкото и двамата са на обща каишка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комбина?

    05 Май 2022 2:35ч.

    И двамата обслужват интересите на Ешкенази-тата, които стоят зад това световно представление, в което с един камък се претрепват 5-6 врабчета. Съветникът на Z. го е изразил много ясно тук: https://www.bitchute.com/video/wvwVKoukc94F/ "Тук е Новият Израел, само по-як (крутой) и в по-големи мащаби. и тук: https://www.bitchute.com/video/4EvfanfNqP7B/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стана

    04 Май 2022 13:21ч.

    Вече сме и укр колония, спасяват си губернатора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българското Народно, с извинение, събрание

    04 Май 2022 13:42ч.

    Не взема решения според Българската конституция, българските закони и българския национален интерес, а според нарежданията на някакъв си чужд посланик на чужда страна, основателно наречена 404, в която вилнеят върли нацисти, в която се гориха живи хора и която избива собствените си граждани? Разтуряй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто да си свършат работата...

    05 Май 2022 2:53ч.

    Защо хората, на които сме гласували доверие, избрани и изпратени в НС, не могат да мислят с главите и сърцата си и да взимат конструктивни решения в интерес на държавата ни? Обгрижени са, нахранени и напоени, какво им пречи да гласуват по съвест и да правят каквото е в интерес на всички? Единствено делегатите на Възраждане до един го правят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    05 Май 2022 8:59ч.

    Зеленски помогна червените линии да станат розови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи