2000 военни на НАТО в Кабиле, кметът на Ямбол организира референдум

2000 военни на НАТО в Кабиле, кметът на Ямбол организира референдум

Кметът на Ямбол Валентин Ревански ще инициира местен референдум за планираното разполагане на бригада на НАТО във войсковия район „Кабиле“

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе среща с кмета на Ямбол Валентин Ревански, съобщават на сайта на общината.

Пред ръководството на общината Ефтимов разясни, че Министерството на отбраната предвижда разширяването на казармен район Кабиле за ниво бригада от 2000 военни, но тя ще остане изцяло българска, а не българо-американска съвместна база, каквато е тази на Ново село. Този район е препоръчан, заради близостта му до летище и пристанище, до полигон "Ново село", както и заради изградената железопътна и пътна инфраструктура.

Военна база в Кабиле

Той каза още, че в базата на Кабиле не са правени инвестиции от 30-40 години. Сега се предвижда да бъдат основно ремонтирани сградите, да се изградят нови трафопостове и канализацията, като средствата ще бъдат осигурени от държавния ни бюджет и от бюджета на НАТО.

Процедурите за това вече са стартирани от страна на Министерството на отбраната. Предвижда се и изграждане на временен лагер по искане на ръководството на водената от Италия Многонационална бойна група на НАТО. 

Началникът на отбраната допълни, че освен повече сигурност и надеждна отбрана, съюзните формирования у нас ще донесат и икономически ползи, като биха подпомогнали местния бизнес в областта на строителството, осигуряване на комунално-битови услуги и стоки.

"Проблемът е, че казарменият район на Кабиле е в близост до урбанизираната територия на Ямбол. В случая за нас е важно, спокойствието на гражданите", каза Валентин Ревански. Той допълни, че Ямбол се бори за всеки нов жител, за това са създадени нови социални програми, за хората, които предпочетат да живеят в града, инвестира се не само в инфраструктурата, а и в образованието и спорта.

Кметът заяви категорично, че той и екипът му ще спазят обещанията пред гражданите да се направи допитване или местен референдум, както го правят по всички по-важни въпроси.

"По време на срещите си с граждани, основните им искания към нас бяха да се чуе мнението на жителите на Ямбол относно мигрантски центрове и бази на НАТО. Аз и екипът ми сме хора, които изпълняваме ангажиментите, които поемаме!", заяви Валентин Ревански.

Двете страни постигнаха договорка да се проведе разяснителна кампания сред населението от страна на Министерството на отбраната, за да може гражданите да вземат информирано решение по въпроса за държавното решение за разширяване на казармения район.

Източници: БНР, segabg.com

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Бутафория на Референдум

    16 Фев 2024 14:23ч.

    като разследване на взривените потоци или избори спечелени от ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Референдумите са забранени в ЕС и НАТО

    16 Фев 2024 14:25ч.

    Така е при фашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гггггг

    16 Фев 2024 14:53ч.

    то и при соца беше така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, не беше така при соца. При соца само дето нямаше банани. Сега няма бъдеще

    16 Фев 2024 14:55ч.

    И затова ще платите по високата тарифа, вие, прозападните предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Русия всеки ден

    16 Фев 2024 15:30ч.

    гласуват на референдуми. И няма въпрос, по който мъдрият ВВП да не се е допитал до още по-мъдрия си народ. Напр.: дали да убием 300 хил. рускоезични украинци, или да се задоволим със смъртта само на 100 хил. Дали ВВП да си построи дворец за 4 млрд. долара. Дали на младия любовник на бившата жена на ВВП да бъде харизан дворянски дворец на 1 км от Червения площад, който той да отдава под наем и така да утешава Людмила. Дали на компанията на видния ендокринолог и дъщеря на Путин да бъдат дадени няколко десетки милиона долара държавни средства, за да взема детето прилична заплата като член на борда. Кого да хвърлим тази седмица от 11-ия етаж и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гиди гниди гнусни, активираха ли ви днес покрай мероприятието с Анални, а?

    16 Фев 2024 16:05ч.

    Децата си студени ще целувате, прозападни предатели гнусни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крумов

    16 Фев 2024 14:27ч.

    Това поделение преди преврата 89г. беше ракетна бригада и базата към нея на трета сливенска армия. Самите постройки и щаба са строени по немски проект и са идентични като ракетното поделение на карловското марино поле. То кмета хубаво иска референдум, но всички знаем какво става с тях в България. Пък това кметче ще му спретнат някакво компроматче и до там ще му е кметуването. Дано да не съм прав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Фев 2024 14:28ч.

    Кво толкоз, само дето при евентуална шахматна заигравка и Ямбол ще бъде изтрит от дъската за рязане... ма... кво толкоз? Барабар с двата милиона доларес, с които саш ще замажат погледот на ямболските кретенчета ?ама нищо, ще им подарят и по една надуваема лодка, та да има с кво да се пуснат по Тунджака ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    16 Фев 2024 14:40ч.

    Айде още един фатмак с ядрена гъба. Няма да бъде изтрит, бе копейка. Др. Радев каза, че Русия никога няма да нападне България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денят на Колесника иде за теб, гнидо Ким!

    16 Фев 2024 14:55ч.

    Тик-так, тик-так, тик-так...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия няма да напада, ще се защити

    16 Фев 2024 17:20ч.

    Какво прави коня, като го накацат конски мухи? Бие ги с опашката си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Фев 2024 14:29ч.

    Дайте да ги сваляме тия, че ни превръщат в новата усрайна!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • El Condor

    16 Фев 2024 14:45ч.

    Да им пратим Динко с АТВ-то!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    16 Фев 2024 15:28ч.

    Да, трябва спешно да ги свалим тия, защото налазят ли ни краварските войничета, край! Ще трябва да чакаме пак руснаците да идват да ни освобождават, но както знаем, сега те са малко заети...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • френски спец. части

    16 Фев 2024 14:40ч.

    Да внимават нато-вци да не вземат да скачат с парашути по нивите на местните, че и те кютек ще ядат, като едни други партньори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • активен неутралитет

    16 Фев 2024 14:42ч.

    Какво само в Ямбол бе, направете общонароден референдум за излизане от НАsrаТО и еврогей колхоза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    16 Фев 2024 14:45ч.

    Доколкото знам, кметът на Ямбол е свестен, различен е от типичните български политици. На последните избори го преизбраха с близо 80% на 1-ви тур. Но не е ясно кой ще защитава позиция срещу МО в кампанията за референдума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    16 Фев 2024 14:56ч.

    Ето така,късче по късче,ще превземат България докато я превърнат в плацдарм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Танковата бригада под 22 220 в Сливен

    16 Фев 2024 17:24ч.

    Беше 2 000 човека. Когато дойде демокрацията и се започна разформироване на армията, човекът се върна от София и почина до дни. Имаше слухове, че са му сложили нещо в кафето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Командирът полковник Василев

    16 Фев 2024 17:25ч.

    Имах предвид. .... Всички много жалеха за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    16 Фев 2024 15:08ч.

    Възможен претекст от КС за обявяване на Референдума за невалиден! Военната база в Кабиле не е в района на Община Ямбол и е собственост на Министерството на войната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кабиле е между Сливен и Ямбол

    16 Фев 2024 17:27ч.

    Кабиле е старо византийско селище

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    16 Фев 2024 15:16ч.

    Страхотна инвестиция в Ямбол и други места из колонията.Да се направиш цел на тактическо ядрено оръжие.Егаси инвестициите.След 1 световна я кажете колко окупационна войска е имало?Все пак сме победени.А я кажете сред 1945 колко окупационна руска е имало?Минаха и заминаха.Ами след 1960 до 1989 колко имаше от СССР че нещо търся търся търся и няма няма няма...Мръсна Гадна колония!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    16 Фев 2024 15:19ч.

    Както ги нарече един сериозен анализатор - това са новите туристи!:) А иначе, територията на България се разглежда като актив, който трябва да бъде усвоен! Колкото по-бедна е една страна, толкова по-лесно може да бъде управлявана. Със същите алабаланци залъгват поляци и фини. Поляците са щастливи, че американските туристи, пардон войници ще влагат парите си в Полша, а това щяло да стимулира икономиката. Любопитно какво мислят японците за тези туристи?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    16 Фев 2024 15:22ч.

    Новата военна стратегия на НАТО - създаване на военен Шенген, вече и България! Бай, бай Суверенитет! Но ще бъдем в Шенген, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факти

    16 Фев 2024 15:19ч.

    Който е бил в Ямбол знае, че Ревански работи наравно с работниците по улиците. Градът е с променен облик. ПЪрвия мандат бешеот квотата на ГЕРБ, но Бойко му беше казал да не се кандидатира втори мандат, но Ревански се яви като независим и спечели с 80%. Кабиле е не само база, но там има археологически находки и е туристическа местност. Но от този материал се разбира защо Денков, Габриел и други полезни идиоти си правят снимки за спомен с Камерън, сега Блинкен - готвят България за война с Русия. При това фронтова линия. Сега чакам да направят военната служба задължителна за 2 години. Нашите полезни идиоти продават България на безценица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Русия

    16 Фев 2024 15:22ч.

    правиха ли референдум, преди да нападнат Украйна, или преди първата вълна на мобилизацията. Когато става дума за отбрана, референдуми няма - пише го и в чл. 9, ал. 2, т. 2 от закона, който препраща към съответните правомощия на НС в чл. 84 от Конституцията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    16 Фев 2024 15:26ч.

    А в Конституцията предвидени ли са бази на чужди държави, които защитават интересите на другите държави?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конституционният съд

    16 Фев 2024 15:33ч.

    каза, че базите на НАТО и на държавите членки на НАТО не са бази на чужди държави. Пише си го черно на бяло, но няма кой да чете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    16 Фев 2024 15:44ч.

    Точно тия ли, които разрешиха машинното гласуване, което е отхвърлено от Германия например, са еталона за безпристрастност. Или пък за обявяване референдума за еврото за невалидно! Истината е че сме окупирана държава или по точно колонизирана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия-ония, ще изпълняваш.

    16 Фев 2024 18:26ч.

    Нямаш избор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цимент

    17 Фев 2024 13:37ч.

    Когсто до селото ти ти се изсипят 2000 въоръжени негра и латиноси, ще те питам пак на коя държава са базите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    16 Фев 2024 15:25ч.

    А някой замисли ли се, че добре оборудвано и въоръжено двухилядно американско армейско подразделение, е в състояние да държи и контролира силово буквално цяла България, на фона на реално липсващата ни армия. Не че ние вече не сме се надупили угоднически...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото ще има референдум за еврото,

    16 Фев 2024 15:43ч.

    толкова ще има референдум и за базата край Ямбол. Първо, базата няма да се строи върху общинска земя. Второ, въпросът за сигурността на страната не е въпрос от местно значение. Трето, разполагането на бази и войски на държави от НАТО е изпълнение на ангажимент по международен договор и по този въпрос референдум не може да има. Разбира се, допустимо е да има протести. Възползвайте се от това право, докато не е ограничено, каквато възможност Конституцията допуска в случаите на война, военно или извънредно положение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За просякът и е 1лев. е много.

    16 Фев 2024 15:43ч.

    След като унищожиха зенитните ни войски, сега идват и на гола поляна ни учат как се стреля с автомат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По време на Първата Кримска война (1853-1856 г.)

    16 Фев 2024 16:22ч.

    Варна е била военна база за френските и английските съючници на Османската империя. Тогава Варна е разцъфтял като рай за проституция, венерически болести и холера. Около 800 френски и английски войници са станали жертва на сифилис и на холера. Колониалната местна власт във Варна им е издигнала tomb в близост до спортната зала. Tomb за умрелите от сифилист и холера съючници на нашите изедници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    16 Фев 2024 18:12ч.

    Днес е същото! Питай прибалтийците! Те много добре ти знаят тези неща! Древните професии се възраждат в нова опаковка! За японците да не говорим!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tomb за съюзниците на нашите изедници!

    16 Фев 2024 16:29ч.

    По време на Първата Кримска война (1853-1856 г.) Варна е била военна база за френските и английските съюзници на Османската империя. Тогава Варна е разцъфтял като рай за проституция, венерически болести и холера. Около 800 френски и английски войници са станали жертва на сифилис и на холера. Колониалната местна власт във Варна им е издигнала tomb в близост до спортната зала. Tomb за умрелите от сифилис и холера съюзници на нашите изедници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месалина

    17 Фев 2024 13:45ч.

    Точно това си помислих и аз. Ще се завихрят бурни венерически заболявания и интензивен нарко-пазар. Ямбол ще стане център на западния упадък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проницател

    16 Фев 2024 17:19ч.

    Такива подлизурковци като Денков,Тагарев и сие ще ни разплачат майката.Окупирани сме от сатанисти,които искат да си изиграят картите за наша сметка и за сметката на децата ни.Каква работа имат тия от Нато в земята ни.Искат ни за кръвнина.Нашата кръв.Нашето бъдеще.Проклети да са!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АДМИРАЛ

    16 Фев 2024 20:08ч.

    БРАВО,КАК УМЕЛО САМО ПРИКРИВАТЕ,ЧЕ ТАЗИ БАЗА Е БЪЛГАРСКА.А КАКВОТЩЕМПРАВЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ ТАМ?ОТ КОГО ЩЕ НИПАЗЯТ И КОЙ ЩЕ НИ НАПАДА?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АДМИРАЛ 2

    16 Фев 2024 20:13ч.

    ЗАСРАМЕТЕ СЕ,СЪЩИТЕ ПРИКАЗКИ ПЕЕХА И ТОГАВА,КОГАТО СЕ СТРОЕШЕ И НОВО СЕЛО,ЗА ПОЛЗИ,ЗА РАБОТНИ МЕСТА И ПРОЧИЕ БЛАГИНИ.ВИЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ,ЧЕ НИЩО ПОДОБНО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!!!КОЙТО ДАВА ПАРИТЕ,ТОЙ ВЛАДЕЕ И БАЗАТА,НАЛИ!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи