2% от молбите за убежище в ЕС през 2023-а са подадени в България, най-често от сирийци, афганистанци и мароканци

2% от молбите за убежище в ЕС през 2023-а са подадени в България, най-често от сирийци, афганистанци и мароканци

Лодка с мигранти край бреговете на Гърция. Снимка: Гръцка брегова охрана / АП

В България миналата година са били подадени два процента от молбите за убежище в ЕС, показва справка с данните на Европейската агенция по убежището и миграцията. Данните са от октомври миналата година и са част от доклад, изготвен на 14 декември, съобщава кор. на БТА в Брюксел Николай Желязков. 

Отбелязва се, че получените у нас миналата година молби са били 3028. Най-много молби са били подадени в Германия (33 513 или 27 на сто), Франция (16 784 или 14 на сто) и Италия (15 524 или 13 на сто), следват Испания (10 на сто), Гърция (9 на сто), Австрия (8 на сто), Нидерландия (4 на сто), Белгия и Швейцария с по три процента. Всички останали държави в ЕС са получили остатъка от седем процента от молбите.

Допълва се, че у нас най-често молби са подавали граждани на Сирия, Афганистан и Мароко. Миналата година нашата страна е издала 874 решения по внесените молби, от които 447 са били положителни. За решение от българските власти остават 15 782 случая, сочи европейската статистика.

В Германия решение очакват 218 856 молби, в Испания 160 195, а в Италия - 147 401 молби.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ретранслатора

    04 Яну 2024 13:55ч.

    Абе я да видим какви ги върши политическия елит а нашите съюзници. https://www.pravda.ru/news/world/1931313-epshtein2usa/ На този фон зулумите на Бойко, Пеевски бледнеят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грозна работа

    04 Яну 2024 16:35ч.

    И вярна уви

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В затвора милиардерът Джефри Епщайн казал на брат си, че „ако кажа всичко, което знам за политици и кандидати (в САЩ), те ще трябва да отменят изборите“.

    04 Яну 2024 17:21ч.

    Файлове от „архива на Епщайн“ за педофили от правителството и бизнеса бяха публикувани от съда онлайн – те се анализират от водещи световни медии. Документите потвърждават, че са имали „връзки“ с малолетни на „Острова на разврата“: министър-председатели (включително Борис Джонсън), британският принц Андрю, милиардерът Глен Дъбин, илюзионистът Дейвид Копърфийлд, основател на Limited Brands и бивш главен изпълнителен директор на Victoria's Secret Лекс Уекснър, Харви Уайнстийн Бил Клинтън (документите казват, че харесва "много малки момичета") Джордж Буш старши и Джордж У. Буш, Линдзи Греъм Марк Зукърбърг холивудски звезди, водещи учени, представители на моделния бизнес и модната индустрия десетки известни политици и бизнесмени, включително от Русия. Документите сочат още, че Доналд Тръмп не е бил на острова или на партита на Епщайн и не е участвал в секс с малолетни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    05 Яну 2024 0:33ч.

    Дачков, не ни къпи с хладка вода!!! Два процента, три процента, прибирай си ги у вас и там си ги делете с мерзавците на костов! Атанас Атанасов е нищожен и спокойно може да прибере у тях поне 100глави! Пинокио да си смали носа и ето ти място за още 100броя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    04 Яну 2024 14:01ч.

    447 на каква база? Кой по-точно е решил, че данъкоплатците трябва да ги издържат? От къде на къде?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    04 Яну 2024 14:04ч.

    Колеги, ето какво ни чака: "Бъдещи африкански мигранти признават, че e „тяхно право да изнасилват жени“. ВИДЕО"- https://kritichno.bg/evropa/badeshti-afrikanski-migranti-priznavat-che-e-tyahno-pravo-da-iznasilvat-zheni/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    04 Яну 2024 14:13ч.

    А мое право е на такъв да му отрежа атрибута и да му го навра там "дето слънце не огрява."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tам, от статията

    04 Яну 2024 14:48ч.

    "... Миналия месец бе разкрито, че всички освен един от осемте мигранти, изнасилили групово 15-годишно момиче в Хамбург, са избегнали затвора...." Да допълня, че освен, че са избегнали затвора, са ги пуснали на свобода. Писаха миналия месец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно

    05 Яну 2024 7:14ч.

    В добавка - ако си спомняте някъде в началото на мигрантската инвазия в Германия и точно Австрия почнаха случаите на посегатества над малки момчета също. Мигрантските оправдания бяха от рода на 'сексуално имърджънси' от някакъв сириец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    04 Яну 2024 14:06ч.

    Като гледам какво правят мароканците в Италия, се моля Господ да ни е на помощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Девиз на британските моряци

    04 Яну 2024 14:15ч.

    Господ помага на тези, които си помагат сами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Ади

    04 Яну 2024 17:40ч.

    Ади, прочети книгата или гледай филма ЧОЧАРКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    04 Яну 2024 14:49ч.

    а как мароканците са стигнали до България, че искат и убежище, къде е Мароко, до Испания, на другия край на Европа, идват от Сирия през Турция, какво са правили там, ИДИЛ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неограничен брой мигранти

    04 Яну 2024 15:45ч.

    Преди малко Нинова на брифинг на БСП изнесе скандални данни - правителството е поело ангажимент за приемане на неограничен брой върнати мигранти, въпреки съществуващо решение на Народното събрание от 2018 г. за неприемане обратно на мигранти. https://www.youtube.com/watch?v=m6Xzu4eW1Bg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kараколювите Ловки Диагностицирани Калинки

    04 Яну 2024 15:48ч.

    Веселина Томова от АФЕРА събира подписи за референдум за забрана на етническата партия ДПС. Подпишете се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кино

    04 Яну 2024 16:54ч.

    ШОК: джо бидон е бесен на снежната буря! Той я намрази и я обвини в потъпкване на мултикултурализма! Той заповяда на белия дом да поправи тази "грешка на природата", като направят снегът да е черен и по възможност да пръска хомосексуални ценности!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сирийци, афганистанци и мароканци

    04 Яну 2024 18:43ч.

    Поради естеството на работата си имам доста детайлни наблюдения на трите изброени групи. Не ги слагайте под общ знаменател, твърде различни са. Разбира се не искам да генерализирам и да давам национални характеристики, пейоративи и групови квалификации, и все пак... Сирийците като цяло са най-читави от трите народности. Кротки, хрисими, има и християни сред тях, но и мюсюлманите не правят проблеми. Нямат склонност към насилие и джелатство. Учат добре езици и имат умерена склонност да се вграждат в обществата на гостоприемника. Франкофони, английски, някои поназнайват някоя дума руски... Афганците са доста далеч от нашите представи за цивилизация. Има истински страдалци, готови на жертви да не се връщат. Има и тарикати. Някои се преструват добре, послъгват. Не са работливи, пък и не са много образовани, за разлика от мнозинството сирийци... Мароканците са най-голямата бомба ! Няма никаква логика мароканци да влизат в България с мигрантски статут. Априори те са злоумишленици. Мароко е стабилна държава със силен авторитарен режим. Работа има за всеки и ако някой е дошъл чак в България , вместо обичайните за мароканците Испания, франция, Белгия, Холандия... значи има някаква тъмна идея ! Мароканците са неуравновесени, повечето от тях имат "сачми" в главите, някои са ревностни мюсюлмани. В същото време има алкохолици и морално разпасани. Внимание ! Няма никакво оправдание да приемаме мароканци в България ! Там няма война, няма преследване на хора, няма и глад , това е нон-сенс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доня Корлеона Нинова

    04 Яну 2024 18:47ч.

    Но по-интересен е втори документ, който не виждаме в пространството. Това е протокол към решението, в който са описани конкретните ангажименти, които е поела българската страна. Обръщам внимание на Параграф 3 за бежанците в този документ. Правителството внася дезинформация. В този протокол пише, че те са поели ангажимент: "Незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност. В срок от 3 дни България трябва да даде отговор, а в срок от 1 месец и незабавно да ги приеме без никакво право на мнение по отношение на броя на хората, които ще дойдат тук. Затова не трябва да има никакви ограничения, що се отнася до броя на хората, трябва да бъдат приети в рамките на 1 месец. Това се отнася в особена сила за хората от Сирия и Афганистан", посочи Нинова."Изводът е неограничен брой бежанци, които ние трябва да приемем в центрове от отворен тип, в които няма особен контрол и нямаме право да кажем нищо по този въпрос, 72 процента от центровете освен това са запълнени. Правителството излъга българския народ, внасяше дезинформация, истината е на лице", допълни тя.По думите ѝ влизането по въздух и вода не ни помага, защото хиляди хора ще чакат по сухопътните граници, а българската икономика ще продължава да губи 1 млрд. лв. годишно. FacebookvibermessengertwitterwhatsappСподелиCopy Link

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    04 Яну 2024 20:44ч.

    Жалко е да се коментира с изненада и възмущение, при условие, че това са отдавна разписани планове на глобалистите, които ги провеждат от години, не само в Европа ами в Америка и Русия! Този процес върви по сценарии, ефекта е търсен и много-посочен, цялата контра ще е пак в обикновените хора! Схемата е паралелна с пландемията, със зелената сделка и налагането на нов световен ред с тотална дигитализация която да се яви спасение от проблема който те са създали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    05 Яну 2024 4:18ч.

    никакъв проблем няма да решат с пращането на 10 хиляди в България, там пак остават милиони, в австрия 30% са имигранти, в пратера само в ресторанта при входа имаше австрийци, останалите са имигранти, магазинчетата турски, а посетителите почти изцяло араби, със съсипването на нашата страна никакъв проблем няма да решат, но все се сещам че хитлер е австриец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи