16 партии сформираха местна коалиция "БСП за България" и издигнаха Ваня Григорова за кмет на София

16 партии сформираха местна коалиция "БСП за България" и издигнаха Ваня Григорова за кмет на София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Общо 16 партии формираха местна коалиция "БСП за България" и издигнаха Ваня Григорова за кмет на София. Това се случи на знаково място - в къщата-музей на Димитър Благоев, известна и като литературен салон "Старинният файтон", в столицата - в Деня на София. Веднага след подписването на споразумението, Местна коалиция "БСП за България" подаде документи за регистрация в Общинската избирателна комисия.

Подписите си под споразумението поставиха Иван Таков, представляващ Коалиция "БСП за България", в която влизат ПП "Българска социалистическа партия", ПП "Политически клуб "Екогласност" и ПП "Политически клуб "Тракия"; Костадин Паскалев, представляващ Коалиция "ЛЕВИЦАТА!", в която влизат ПП АБВ (Алтернатива за българско възраждане), ПП "Изправи се, България" и ПП "Движение 21"; Валентин Григоров и Тинка Стоилкова, представляващи Коалиция "Неутрална България", в която влизат Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, "Нова сила" и "Русофили за възраждане на отечеството"; Цветан Миньовски, представляващ Коалиция "Алтернативата на гражданите", която включва ПП "Зелена партия", ПП "Българската левица", ПП "Обединена социалдемокрация", ПП "Движение за социален хуманизъм", както и Мирослав Паскалев, представител на ПП "Атака".

"Правим тази коалиция, защото София трябва да бъде на всички. А не на определена група от хора, които 30 години управляват този град, а мнозинството страда от това управление, каза председателят на БСП - София Иван Таков. - Затова се събрахме. Затова избрахме наш кандидат за кмет да бъде Ваня Григорова. Затова ще регистрираме обща листа за общински съветници".

Иван Таков нарече София - столица на шокиращите неравенства и изброи аргументи за това свое твърдение. "За последните десет години разликата между доходите на най-богатите и най-бедните се е увеличила почти двойно. Затворени и добре поддържани комплекси съжителстват със занемарени и презастроени квартали. Лъскави и добре оборудвани частни болници се конкурират с изнемогващи и разпадащи се общински здравни заведения, отбеляза той. - Причината за тези контрасти е, че градът се управлява не като политическа демокрация, а като пазарна диктатура. Нейните проводници, като не могат да гарантират достойно бъдеще за всички, предлагат омраза в токсични количества и водят "героични" битки с миналото".

Председателят на БСП - София беше категоричен, че един демократичен град трябва да бъде управляван чрез принципите на свободата, справедливостта и солидарността. "Затова, ние, прогресивните леви сили, правим тази коалиция с амбицията да възстановим правдата и справедливостта в нашия град, каза още Иван Таков. - Време е мнозинството от хората в София да се почувстват представени в управлението на града. Ние им даваме тази възможност. Ние сме алтернативата на досегашното статукво в Столична община.

Сега всичко е в ръцете на тези хора, на всички, които досега се чувстваха непредставени в управлението на София. Аз знам какво ще кажат утре онези, които ограбиха София през последните 30 години - че това е коалиция на комунистите. И още сега ще им кажа - не, това не е коалиция на комунистите. Това е коалиция на непредставените в управлението на Столична община. На угнетените от досегашните управляващи в Столична община през последните 30 години".

"Тръгваме на избори обединени, каза кандидатът за кмет на МК "БСП за България" Ваня Григорова. - Използвам символиката на мястото, за да припомня, че основателят на българската социалдемокрация Димитър Благоев-Дядото, заедно с Георги Кирков, са първите в историята общински съветници от левицата в София, избрани през 1911 година. В своята програма те поставят ключови проблеми за работещите хора като минимална работна надница в общинските предприятия и служби; създаване на общинско здравеопазване; прогресивно данъчно облагане на общинско ниво; хигиенизиране и благоустрояване на работническите и крайните квартали. Три години по-късно активно подкрепят избухналата стачка срещу - забележете!, концесионера на градския транспорт – анонимното белгийско дружество "Електрически трамваи за София". Ватманите се борят за преминаване от 9 на 8-часов работен ден, минимална надница от 5 лева, 36 часа задължителна непрекъсната почивка седмично, връщане на уволнените техни колеги на работа и пр. Нищо ново под слънцето! Днес в редица сфери заварваме същите проблеми, каквито са били и преди 114 години. Залавяме се с тяхното решаване. Неслучайно настоявах в коалиционната листа да има квота за синдикалисти, представители на работещите хора".

Ваня Григорова благодари за подкрепата на всички коалиции и партии в МК "БСП за България" . "Ценя всяка подкрепа за изпълнение на целите, които сме си поставили, добави тя. - Оттук нататък е много важно да разширяваме още повече коалицията с партии, граждански движения, но и най-вече с още много съмишленици сред политически непредставените хора. Както и друг път съм казвала, истинското конституционно мнозинство не само в София, но и в цялата страна, е това на работещите хора - въпросът е те да осъзнаят своя интерес".

Костадин Паскалев, който подписа коалиционното споразумение от името на Коалиция "ЛЕВИЦАТА!" изрази задоволство от факта, че има разум, който позволява да бъде предложена алтернатива в управлението на столицата. "Тази алтернатива е крайно необходима, отбеляза той. - Столицата се нуждае от справедливост, нуждае се от надежда и от вяра, че това може да се случи. Аз се обръщам към хората, които не са загубили своята вяра и надежда, че нещата в София може да се променят. Честит празник, столичани! Да ни е честита Ваня Григорова! Успех!".

Източник: bspsf.bg

 

 

Коментари

  • джо гладника

    17 Sep 2023 22:39ч.

    да пожелаем успех на ваня григорова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    17 Sep 2023 22:57ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=DvtORsty8zc Този с големият нос, знае, че долу са неговите хора, бойко, златко баретата, алексей петров, и всички бъдещи мутри, с пагони, тогава със задача да разбунят народът срещу още умерените партийци за бърз преход към радикален капитализъм и информационна мъгла и пропаганда, за да се вредят за капиталисти тези от ДС които са свързани с ЦРУ и школата на неолибералният фашизъм. А Т. Живков си е знаел работата, сложил е до него Младенов, Луканов, Лилов, и други, които не стават за водачи - за лидери, не умеят да говорят пред публика - така ги е подбирал и така е минирал държавата. Живков знаеше за план РАН-ЪТ и го приветстваше в речите от ноември 1989г. - митингова демокрация и частното да превземе всичко като раково образувание. (Един другар ... ми вика: Другарю Живков, не вкарваме ли ние вълка в кошарата? Ах, викам ... вярно е, вкарваме вълка в кошарата, но ... вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво, то ще остане ... .......... Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип ... Ако желае, всеки гражданин или фирма може да се включи, давайки нещо ... Ако не го задоволява лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. Свободно частната практика. Така ще постъпим и с пенсионния фонд ... Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество. (Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество")) Индиструализацията ражда левите движения и левите философии. Ето защо Тачър и неоконите искат деиндустриализация. https://youtu.be/69rSG1edSrA индустриалецът Оуен иска социализъм, тоест прогрес за всички и всичко.. индустрията хем показва прогресът, че е възможен, хем самите индустриалци създата тайно синдикатите за да тровят животът и бизнесът на конкурентите, хем експлоатацията ражда бунтовници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАЙНА

    17 Sep 2023 23:01ч.

    Дълбоката държава е това което е основата да има държава, това в $демокрацията$ "демокрация" е олигархията която е съставена от едрият капитал. НЯМА ПЕЧАТАНЕ НА ПАРИ, НА ДОЛАРИ, това е гаменска глупост и отклонение на масите - народът. САЩ имат само една цел и политика, която дирижира световните събития, революции, лгбт, войните, и смяна на правителствата. Тя се изразява в това, цялата добавена стойност - която буржоазният капитал прибира, да е за собственици от американски произход - и от американката олигархия и банкери, тръстове, бивши цру шефове. Ето защо е конфликтът със Садам, Путин, Орбан, , КНР, Кадафи, и зърнената криза в България - ще изкупят и земята и енергетиката, търговията и всичкият бизнес в България. Навсякъде са монополите Кока Кола, Майкрософт, Епъл, какво ли не, и целата е от 80 процента до 100 процента всичкото потребление да купува от американска собственост, собственост - буржоазен капитал да са американски. Та и 100% от услугите на държавата, на всяка държава да са предоставени от американски фирми, и полиция и армия, затворите, дори. (Те зърнарите, бягат, като онзи дето избяга в Румъния разкри някой работи, те заводите за хляб може да изкупят и фирми за пилета, но по принцип сега са притиснати от най-голямата мафия световното правителство в сянка и корпорациите собственици на украинската земя. Но май отдавна са притиснати, и ще ги убият ако изкупят заводите за хляба, и да затворят цикълът. Заводите за хляб сигурно са американски. Каквото и да направят ще ядат тоягата, дори ако засеят само рапица. И хлябът ще е скъп като токът от американските ТЕЦ. НИЩО НОВО!! Китай изнася 4000 милиарда БВП, към ЕС и САЩ са 1000 милиарда. Китай е най-големият вносител. ЕС и САЩ изнасят към Китай за около 700 милиарда. Звучи, като китайците да внасят повече в САЩ и ЕС, но не е така. 70% от китайският износ за ЕС и САЩ е собственост на фирми от САЩ и ЕС. А фирми от САЩ и ЕС правят в Китай за китайци за 2000 милиарда долара. И износът от Китай за останалият свят е половината собственост на фирми от САЩ и ЕС. Но по статистика Китай изнася 20% от БВП, а вносът им е 90% от износът им. Изнасят стока за 4000 милиарда, внасят 3700 милиарда - като стока. Един гамен от коментарите в сайтът на Дачкоф, каза - че Китай и след 70 години няма да надвишат износът за не западни държави???!?? За западът-ес-сащ, китайците изнасят 1000 милиарда в стоки, 70% собственост на западни фирми, а китайците изнасят за останалият свят ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ!!! И вече са готови да правят всичко, дори банани и кафе, шоколад, и къщи за износ, мебели, и собствени модни фирми, за автомобили и електроника да не говорим. НЯМА НУЖДА ВЕЧЕ ОТ ЗАПАДНИ МАРКИ!! (България преди 35 години има три пъти повече индустрия от сега. Западът излъга българите като индианци, и ги направи пазар за своята стока, и да не са производител - с добро образование и медицина.. Лоша медицина, лоши автомобили, стрес като гетата на запад, БЪЛГАРИЯ Е ГЕТО - БЕДНЯЦИ - НЕСИГУРЕН ЖИВОТ СТРЕС. НЕРВИ. НЕРВНОСТ. За всичко си има логика и три причини, три крака. Но искат да изкарат народът - че си заслужава беднотията и всичко лошо, като показват статистиката за жертви в германия и българия в катастрофи, 34 срещу 74 на милион, причина лоша медицина и бърза помощ, евтини и стари коли, а причините са лоша държава - не лош народ.) ПП е проект на незакритото ДС, на Асен дядото е полковник Вандов, на Бонев е Станиш Бонев, бащата на Кирето е кукловод от ДС с колегата си аТРАКТОРЪТ, за ниският наско генерал знаете какъв ДС офицер е свързан с атракторът Алексей. ..... (Теория на хаоса е математически апарат, опериращ на базата на поведението на някои нелинейни динамични системи и описващ явление, известно като хаос – още и като термина „чувствителност към началните условия“. Атрактор (от англ. to attract – притеглям) – тоест редът в хаосът)) Фондация „Америка за България“ е създадена за продължение на дейността на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), основан от правителството на САЩ посредством Американската агенция за международно развитие – с цел подпомагане развитието на частния сектор в България. Българо-американският инвестиционен фонд е учреден през 1991 г. от президента на САЩ – Джордж Х. У. Буш и Конгреса на САЩ, по силата на американския Закон за подпомагане на източноевропейските демокрации. БАИФ си поставя като основна цел да насърчава предприемачеството, основано на свободни пазарни принципи, посредством дългови и капиталови инвестиции в над 5000 малки и средни предприятия. БАИФ се превръща в крупен инвеститор в недвижими имоти на българска територия, както и в инициатор за развитието на капиталовия пазар в България и създаването на фондова борса, вкл. програма за ипотечно кредитиране, първа емисия ипотечни облигации и за учредяването на първото дружество със специална инвестиционна цел. Като резултат от дейността на фонда е създадена и Българо-американска кредитна банка (БАКБ). Българо-американският инвестиционен фонд е сред инициаторите и моторите за формирането на частна пенсионна система в България. С цел удовлетворяване на всички и всякакви нужди от външно финансиране на българска територия, и в съзвучие с целите на американското правителство учредило още през 1991 г. специална институция за целта, в началото на 2008 г. БАИФ (с подкрепата на Президента и Конгреса на САЩ, както и на Американската агенция за международно развитие – Съветът на директорите на Българо-американския инвестиционен фонд) създава Фондация „Америка за България“, с 500 милиона долра заграбени от България чрез манипулация и контрол на пазарите и политиката в България, като основа за стабилни и дългосрочни американско-български отношения(ИНВЕСТИЦИИ)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    17 Sep 2023 23:05ч.

    Само Звено липсва за да е бетон-арме схемата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    17 Sep 2023 23:15ч.

    За да вземеш София винаги ти трябва крайната десница. Димо Казасов, Кимон Георгиев , Дамян Велчев или професор Цанков. Така "леви" могат да водят власт. Проблемът е че крайната деСница е пълна смешка- ген Атанасов ли ще прави нов 9.9.44? Тоя смешник и супермаркет не може да управлява. ... да не говорим за леви цели с десни средства на Хасан и простият Коро

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мммда....

    17 Sep 2023 23:40ч.

    ....извинявам се ако фактите не съответстват на представите и митовете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да пожелаем успех на Ваня Григорова

    18 Sep 2023 9:45ч.

    и на трудовите хора в София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваня трябва да активира на своя страна

    18 Sep 2023 12:17ч.

    и онези демократични и прогресивни хора, които се боят от перспективата първенствуващия ни град да се превърне в електронен затвор, какъвто е скрития замисъл на кастата на айтитата, стояща зад василчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    18 Sep 2023 12:36ч.

    Смятам, че кмет на София трябва да бъде мъж, тъй като това е много тежка задача, но такъв с необходимите качества не се очертава на хоризонта. Ще гласувам за г-жа Григорова. Чест й прави, че се нагърбва и се изправя срещу тези хиени, съсипали родния ми град. Моите уважения!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    18 Sep 2023 13:15ч.

    И панахиди, бдения правете белким стане чудо :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майска

    18 Sep 2023 13:20ч.

    Ваня УСПЕХ! И напиши програмата си така, че всички работещи хора, ограбени и унизени, да те разберат ти можеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи