150 българи искат да напуснат Украйна, два автобуса тръгват днес

150 българи искат да напуснат Украйна, два автобуса тръгват днес

"150 българи искат да напуснат Украйна. Включително и бесарабски българи". Това каза в предаването "Денят започва" на БНТ генералният консул на България в Одеса Светослав Иванов.

Днес има готовност за евакуация на два автобуса с български граждани - единият тръгва в 13 ч., другият - в 14 ч. Списъците са изготвени, каза Иванов. Има наличен и трети автобус.

"Дано да можем днес да го пуснем и него. Ще се опитаме днес да тръгне и той. Има жени, деца, семейства", допълни консулът. Той добави, че ще се обърне към областния координатор за съдействие.

"Имам притеснение, тъй като имаме информация, че има големи задръствания по пътя и може да има групи, които да притесняват хората. Затова искам да осигурим ескорт", каза консулът ни в Одеса.

Той подчерта, че има много обаждания и от украински граждани, които искат да се евакуират в България.

"Пускам грама до МВнР в София, за да искаме указания дали да взимаме и тях. Това е една хуманитарна мисия, трябва да решим и този въпрос", каза Иванов.

Той обясни, че има проблеми със зареждането на гориво. В банките няма парични средства. А магазините са изпразнени, защото хората се презапасяват.

 

Коментари

 • Blaesa

  04 Юни 2022 13:04ч.

  order generic hydroxychloroquine - <a href="https://plaquepll.com/">order hydroxychloroquine 200mg online</a> purchase baricitinib without prescription

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rjgfvh

  15 Юни 2022 17:07ч.

  cheap prednisone 20mg - <a href="https://orlistati.store/">order xenical sale</a> buy amoxicillin 1000mg pills

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gqrjlb

  25 Юни 2022 2:33ч.

  purchase cyclobenzaprine - <a href="https://rcolchicine.com/">gloperba drug</a> order inderal generic

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи