1200 бедстващи украинци от хотел „Чайка” в Слънчев бряг се изпариха от България

1200 бедстващи украинци от хотел „Чайка” в Слънчев бряг се изпариха от България

Автор: Радостина Георгиева, "Флагман"

Точно 1200 украински бежанци от общо 1600 настанени в хотел „Чайка” в Слънчев бряг вчера буквално са се изпарили за по-малко от 2 часа и няма официална информация къде се намират тези хора. Флагман.бг разговаря с два независими източника снощи и тази сутрин, за да търсим отговор на мистерията. Случаят изглежда ще е показателен за характера на цялостната „бежанска” вълна, която ни заля от Украйна след започналите там военни действия. Флагман.бг разполага с достоверна информация, че тези хора са извозени тихомълком  – в много кратко време чрез отлично организиран транспорт от родината им – от туроператорска фирма. Майките с децата са се качили в автобуси, изпратени от Украйна и вече се намират извън пределите на България.

„Това, което наблюдавах вчера, много прилича на добре организирана екскурзия, за която тези хора са си платили само транспортните разходи на техни туроператори, за да ги докарат тук да си изкарат безплатно на българското море в четиризвездни хотели. Сигурен съм, че този комфортен живот, наричам го комфортен, защото много бедни хора у нас не могат да си го позволят, можеше да продължи и през цялото лято, ако нашите власти не бяха взели все пак някакви мерки”, каза хотелиер от Слънчев бряг, чиято база е в непосредствена близост до хотел „Чайка” и е имал възможността да наблюдава туристическите автобуси от Украйна.

Високопоставен източник от Областния кризисен център в Бургас потвърди току-що, че 1200 души от заявените за разселване у нас украинци от хотел „Чайка” изведнъж вчера около 14 часа са изчезнали от списъците. Ако държавата не бе сменила рязко поведението си рано тази сутрин с прекратяване на операцията по разселването в базите в Паничище, Рибарица, кв. Сарафово и Елхово, днес и в следващите два дни по подобна нечистоплътна схема по-голямата част от пребиваващите у нас т. нар. бягащи от войната хора щяха да се изпарят за броени часове.

 

Източник: "Флагман"

 

Коментари

  • Ами

    31 Май 2022 15:26ч.

    не само бедните хора, вече голяма част и от т.н. средна класа ще се замислят дали да си позволят този комфорт. Ама хак да ни е! Избрахме ги, видяхме колко чинят, а сега само пишем по форумите, вместо... знаете какво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    31 Май 2022 15:33ч.

    Искам да разбера кой плати масрафа за тази "екскурзия" до България ? И за чия сметка ? И още нещо - не сме длъжни да търпим търтеи. Който ги е викал да му дойдат на гости и да видим какво ще говорят после.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    31 Май 2022 16:37ч.

    хахахха, няма да ме учуди ако и самото пътуване е било така направено 3 месаца на почивка в България и са се въртяли над 300000 човека да си починат тук и за сметка на ТЪПИТЕ БЪЛГАРИ!! Хеххехехехех, а вие блъскайте по 10 -12 часа за да изкарате насъщния за вас и децата ви!! И да припомня вие си ги избрахте Кирчо, Румен и всичката паплач край тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орбан пак мина метър

    31 Май 2022 16:46ч.

    защото в Унгария няма море където бежанците да си изкарат в луксозни хотели. А и Орбан дори забрани на коли с чужда регистрация за зареждат колкото искат гориво, пазят го за своите граждани ако и петролопровода да минава през Украйна. Нямаше и НПО да му припомнят евро-атлантическите ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "1200 бедстващи украинци"=

    31 Май 2022 16:53ч.

    "добре организирана екскурзия".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой не иска да отиде на безплатен

    31 Май 2022 17:13ч.

    хотел на морето,след като има балами да плащат .А тези които са ги приели да се чувстват виновни ,че не продължават да им изпълняват прищевките и безплатното обгрижване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    31 Май 2022 17:40ч.

    А истината е , че повечето от украинските бежанци бяха само виртуални в списъците на хотелите за да приберат субсидията. При проверка се оказа че името на една украинка фигурира в искането на 10 хотелиери за субсидията! същото като животновъдите. 50 говеда с фалшиви подписи на ветеринар си ги менкат 5 човека и прибират субсидиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До форсварения

    01 Юни 2022 15:41ч.

    Прав си, и тебе те имаше в списъка на говедата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления за старанията

    31 Май 2022 17:54ч.

    да изравяте най-гнусните чужди текстчета и да ги препечатвате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важното е дали

    01 Юни 2022 13:46ч.

    текста е верен, а не дали ти харесва или не. Ако знаеш че не е верен кажи защо, а не само да ревете когато се каже нещо лошо за украинците. Знаем че за всеки праворен евроатлантик те и тяхните управляващи са бели пухкави ангелчета с криле, ама Айде посмалете малко…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    31 Май 2022 18:15ч.

    значи нарочно са били в българия на почивка без пари хаиде сега всички вън и повече да не са стъпили тука

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи