120 депутати се подписаха за оставката на Никола Минчев

120 депутати се подписаха за оставката на Никола Минчев

Сто и двадесет (120) депутати от "Има такъв народ", ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане" са внесли в деловодството на парламента проект на решение за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Никола Минчев, показва справка на сайта на институцията.

Съгласно правилника на Народното събрание (НС), предложението се поставя на гласуване на първото заседание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано. Следователно гласуването трябва да е утре.

ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" обявиха по-рано днес, че ще подкрепят искането на ИТН за оставката на председателя на парламента Никола Минчев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обясни, че мотивите им не са свързани само с изслушването на външния министър в оставка Теодора Генчовска.

"Поводът и основанието не е изслушването на министър Генчовска, а нарушаването на правилника. Случвало се е друг път и много пъти. Конкретен пример - в момента ви говоря за господин Рашков. Колко пъти внесохме питания, въпроси, очаквахме документи. Веднъж не се намеси, с дребни хитрувания в тази сложна политическа ситуация не помагаме на никого".

 

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • нов

    15 Юни 2022 17:30ч.

    Предварителни маневри, за да разберат от ИТН колко от техните са готови да ги "предадат", за да знаят какво ще е положението с вота на недоверие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проба, проба, едно, две, три

    15 Юни 2022 17:41ч.

    БСП остава да се гушка с генерал Ананасов и международните аферисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    15 Юни 2022 17:49ч.

    Друго си беше ПКП на върха на НС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bye bye love

    15 Юни 2022 18:11ч.

    Bye bye happiness / Hello loneliness / I think I'm-a gonna cry... Тия недозрели фукльовци съвсем се самозабравиха. Ако пък са си повярвали на собствените лъжи, ситуацията е изпаднала в много тежка ситуация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Юни 2022 19:16ч.

    Недолго музика играла, недолго фраер танцевал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи