Цена на услугите от частната неотложна помощ - как се определят

Цена на услугите от частната неотложна помощ - как се определят

Много хора, които се нуждаят от услугите на частните линейки за свой близък, споделят, че се страхуват от цените и се притесняват от това дали ще са в състояние да си ги позволят.

Според работещи в частната неотложна помощ, обаче, това не бива да е повод за притеснение, тъй като цените са съобразени със стандарта на живот и  заплатите в нашата страна.

Цените на услугите с фиксирани и се изчисляват изключително лесно. Те зависят от няколко различни фактора, но основните са какъв ще е типа на линейката, от която има нужда болния (дали става дума само за транспорт или за реанимобил) и разбира се от разстоянието, което ще се измине.

В града или извън града

Обикновено, цената на километър за транспортиране в града е по-висока, но в края на краищата, потребителите заплащат по-малко, тъй като дистанцията е доста по-ограничена.

При извънградските превози на болни и трудноподвижни хора цената на километър е много по-ниска, но крайната сума е по-голяма заради по-големия брой изминати километри.

Важно е да се отбележи, че се изчислява цената и в двете посоки, тоест на отиване за да се вземе болния и на връщане - за да се откара до лечебното заведение (за повече информация, вижте в частна бърза помощ Ena1111.bg).

Какъв екип ще е нужен

Един от факторите, които определят стойността на услугата, това е необходимостта от медицински екип. По правило, частните линейки винаги са придружени от опитни медицински специалисти, но в зависимост от случая, техният брой и квалификация могат да са много различни.

Обикновено, ако е нужно присъствието на реаниматори, цената на услугата може да е малко по-висока. И обратно - ако човекът е в стабилно състояние, но просто има нужда от превоз, тогава линейка цена за услугата ще е значително по-ниска.

Друг фактор, който е от значение, това е дали при услугата транспорт от легло до легло човекът трябва да бъде пренасян по етажи на носилка.

Много от сградите нямат асансьори, а дори и когато имат, те често са твърде малки за да поемат носилка. Това води до необходимостта човекът да се пренесе по стълбите, като тук цената зависи от броя на етажите и теглото на лежащо болния.

Консумативите не се заплащат

Не е изключено по време на транспортирането на болния да има необходимост от използване на някакви консумативи (медицинското оборудване, медикаментите и други подобни). Ако има такава нужда, те са безплатни и се поемат от екипа.

Коментари

Напиши коментар

Откажи