Решетников: Елцин каза на Жан Виденов през 1996 г. "Викат ви в НАТО, влизайте, скоро и ние идваме"

Решетников: Елцин каза на Жан Виденов през 1996 г. "Викат ви в НАТО, влизайте, скоро и ние идваме"

Елцин каза на Жан Виденов през 1996 г. - викат ви в НАТО - влизайте, скоро и ние идваме, спомня си бившият шеф на Руския институт за стратегически изследвания (РИС) ген. Леонид Решетников. В своя Телеграм канал "Наследството на империята" бившият разузнавач защитава българския народ от антибългарските нападките на руски политици като Захар Прилепин.

Жан Виденов каза на Елцин, когато дойде в Москва през 1996 г. "Борис Николаевич, подкрепете ни, ние няма да влезем в НАТО."

На което Елцин отвърна: "Нямаме намерение да се караме с НАТО заради вас. Влезте в НАТО, ние самите скоро ще влезем в НАТО.", казва Решетников във видео, публикувано в Телеграм канала му.

"Ето я първопричината, трябва ясно да си я представяме, когато днес имаме претенции към българите. Разделяйте народа от тези хора, които в тази обстановка водят битка с Русия", добавя Решетников.

Според него, елцинска Русия е взела курс "няма дори да разглеждаме въпроса за съюзнически отношения в Източна Европа. Всичко ще дадем на Запада". Тези, които защитаваха нашите позиции се оказаха без поддръжка, същото, което стана и в Украйна, е изводът на пенсионирания генерал.

"Ние знаем инструкциите на ЦРУ и Ми-6 за България - да се преформатира мисленето на хората, да бъдат отвлечени от русофилските настроения. Те дълго не успяваха. 25 години стоеше въпросът - дайте да махнем Паметника на Съветската армия и на Альоша. Но не го махаха", изтъква генералът.

 

Коментари

 • Ghost

  19 Яну 2024 19:47ч.

  Според тогавашният посланик Титов-ние сме "троянският кон" на РФ. Всъщност РФ ни "натисна" да нарежем ракетите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  19 Яну 2024 19:59ч.

  Тогава не беше ли Авдеев? Може и да бъркам. Но Елцин казал на Виденов па влязохме при царя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Беше амерско както и сега

  19 Яну 2024 20:17ч.

  само дестинацията позакуца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  19 Яну 2024 20:19ч.

  Влязохме при царя, защото Виденов не искаше да клекне на Запада и искаше да води самостоятелна политика и да възроди българската икономика, но ние не го разбрахме! Признайте си, че бяхме излъгани от средствата за масова дезИнформация! Спомнете си само колко американски посланници идваха в България с една едничка цел-да ни сменят чипа и да разкъсат връзките ни с Русия, но все удряха на камък! Чакй сега сглобкаджиите успяха (съюз на всички български еничари) и то пак нямат подкрепата на българския народ! В това спокойно мооже да се убедите, като четете коментарите в тези сайтове, които не дискриминират коментарите. Макар, че редакторската им политика е в пълно съгласие с предателската политика на сглобката, коментарите им са 70-90 % против провежданата политика от нея! Дори тази вечер по БТВ-една телевизия, която е ярък представител на дезИнформационната политика на правителството показаха, какво мислят българите за поредната сглобкаджийска схема по разрушаване на Българската държава с избирането на конституционни съдиии. Над 80% бяха приотив избора на тези марионетки и калинки на еничарите в Народното събрание и това въпреки агресивната пропаганда воден аот медии, политици и купени "експерти" и журналисти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Яну 2024 20:03ч.

  Титов. При приемането ни. Вече при Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Яну 2024 20:05ч.

  Руснаците често се обиждат на другите за собствената си глупост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С.А.М.

  19 Яну 2024 20:18ч.

  Един от най-яростните в Русия, който говори надълго и нашироко срещу "българите-предатели" е Сатановски. Само дето той не е руснак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Яну 2024 20:22ч.

  Сатановски е фен на Ердоган. Всъщност антибългарска та кампания си има корени още от времето на Горни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  19 Яну 2024 20:25ч.

  Най-смущаващото е, че руснаците дори сега още не са се отърсили от предателската пета колона! Парадоксално е, но все още в Русия съществува и провежда дейност така наречения "Елцинов център"! Това е скандално при положение, че европейските фашисти забраниха разпространението на руска телевизия и информация! Така, че братушките, вместо да ни плюят, по-добре да погледнат и изринат боклука в собствения си двор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Яну 2024 21:33ч.

  Що пък*пета колона"? Горбачов бе определян като реформатор(на Империята). Западът заложи на Елцин-"руски националист". Точно "националните елити" парчетосаха Империята в Беловежката пустиня на каса водка. Преди това Горби поиска приятелите му да плащат петрола не в преводни рубли, а в долари и СИВ и Варшавският договор се гътнаха, Елцин реши да се отърве от 14 републики щот им пречат да живеят богато. Днес Путин иска "неприятелите" да плащат петрола в рубли, а руснаците смятат че други са ги предали щото още са бедни .Кои точно са петата колона?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елцин е петата колона, излишната

  20 Яну 2024 5:32ч.

  Който работи срешу Русия, сменяйки и историята, вкарвайки неприсъщи ценности, също като у нас НПО-тата. Там е пълно с чужди агенти, че са и със самочувствие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  20 Яну 2024 7:15ч.

  Поздравления за англосаксите! Ей така, без нито една пушка да пукне, без да се пролее една капка англосаксонска кръв бе разрушен Варшавския договор и СИВ и не стига това ами и въпросните държави бяха къде принудени, къде не да влязат в НАТО и ЕС. Дори и РФ бе на път да влезе в НАТО! Така че поздравления за англосаксите! Умни хора, а не като Горби и пияндето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бонго

  24 Март 2024 23:58ч.

  Кажи че е еврей/Хазар и вбива клин между българи и руснаци това говедо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Яну 2024 20:08ч.

  https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Посланици_на_Русия_и_СССР_в_България

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  19 Яну 2024 21:32ч.

  Хубавото на руснаците е, че са честни. Играят мъжки. Ясно е, че са ни предали и че са ни натикали зорлем в сатанистан. Признават си. Това е положението. Решетников няма причини да лъже...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Яну 2024 21:35ч.

  Руснаците си вярват когато се лъжат сами.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сатанистан

  20 Яну 2024 9:43ч.

  Проблемът е по-дълбок. Самата Русия днес също е част от Сатанистан. Фактите говорят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обръщам внимание,

  20 Яну 2024 10:57ч.

  че руската култура е в основата си българската култура. А православната българска култура се гради върху Вяра, Надежда и Любов. Ето защо сатанистите на запада успяха да се инфилтрират както в България, така и в Русия. В Русия все пак ги притесняват, карат ги да се регистрират като чужди агенти (но не ги забраняват), по правилата на американската сатанинска "демокрация", макар и в по-мек вариант. Истинската пета колона в Русия е юдео-сатанинската, която е трудна за разобличаване, тъй като е в средствата за масова дезинформация. Такива като Соловьов, Сатанински и ред други хазари имат самочувствието, че са върхът на сладоледа и дават фалшив тон за песен на руския народ, също както става и в България с нашите пасита, баруховци, лореровци и тем подобни. Нужно е да се отърсим от културната си доверчивост и наивност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Яну 2024 21:37ч.

  Единственото с което си приличаме с руснаците е комплекса ни на малоценност който често прикриваме кат обвиняване света в подлост и предателство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълтоклюно джендърче,

  19 Яну 2024 22:08ч.

  престани да се правиш на разбирач! Недостоен си да съдиш на за качствата на българския, а още по-малко за качествата на руския народ, който вече стотици години устоява на западняшкия натиск да бъде разединен и завладяна заедно неговите несметни богатства и огромна територия и излиза с чест от сблъсъците още по-силен и непобедим. Джендърското дви врнеме изтича като пясък през пръстите, затова преориентирай се и замълчи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  19 Яну 2024 23:19ч.

  Това е верно, така комплексарщина като в България и Русия. Айде, ние сме малки и бедни, ама рашетата се имат за световна сила и въпреки това не се спират да хленчат как всички ги прецакват. Няма такива палячовци комплексирани. Хубавото е, че вече и у нас е трудно да намериш под петдесетгодишен с акъла си, който да им се връзва на глупотевините. Влиянието на Раша се сведе до разни старчоци и оскотели от мизерия маргинали

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • излиза с чест от сблъсъците още по-силен и непобедим ?

  20 Яну 2024 9:48ч.

  Къде бяха границите на СССР и съюзници през 1953 , преди да умре Сталин ? Къде са границите на Русия днес ? За три поколения руснаците профукаха Огромната Империя. Днес се бият за ... Авдеевка !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВИК

  19 Яну 2024 22:14ч.

  Не знам, до колко може да се вярва на въпросното лице, но 1. След изборите за ВНС и победата на БСП тогавашният посланник на Русия Шарапов (със сигурност) беше спретнал скандал на Луканов, че е позволил това да се случи. 2. Виденов, макар и неопитен в управлението на държава, има смелостта да се противопостави май на Майлер за някакви газопроводи. Който знае по- точно да разкаже. 3. Отцепи Сорос и неговите мераци за субсидира на дейността му от бюджета. Резултат: удар по продоволствието на населението(жан виденовата зима), без цветя - цветна революция, майдан ли, но странно и позорно абдикиране на БСП от властта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  19 Яну 2024 23:56ч.

  Жан Виденов,се противопостави на безумните руски цени за газа по това време,има го в интервюто му с Кеворкян,в тубата е,не ми се рови за линка.Отсвири не само Сорос но и банките им.Действията му да защити страната си,бяха представени точно в обратния смисъл и последва каквото последва. Колкото до Сатановски,той е съплеменик на Сюлейман паша,така,че не е изненада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сляпо коте беше Жан

  20 Яну 2024 11:36ч.

  Затова и се противопстави на руския Газпром. Не знаеше ли, че шопарът Горби беше капитулирал политически и военно пред Буш-старши, но последният се е съгласил икономическите интереси на Русия в Източна Европа да не бъдат накърнявани. Именно заради това глупаво съглашателство на грух-прас Горби руснаците имаха своите основания да претендират за руски инвестиции в България. Разбира се, американците като изпечени бандити измамиха руснаците - веднъж като използваха Жан Виденов и втори път като използваха Георги Седефчов (съвременният Кириак Стефчов) на президентския пост. СерГей пък е от котилото на юдео-хазарите (баща му е от юдаистко и маке потекло, а майка му от укро-хазарско) и от там му дърпат конците, като също така работеше срещу Русия. Борисов построи "Балкански поток" = 1/4 от капацитета на капацитета на "Южен поток" и мадам Херо Мустафа го свали с нежна контрареволюция с помощта на американския агент на влияние Румен Триморски Мустафа, в синергия с дневния ред на САЩ. Кирчо и Кокорчо отдавна са били харесани от САЩ и вероятно затова през 2019 г. триморският ни президент си позволява да пропагандира допустимостта на двойното гражданство за български министри и народни представители... От своя страна, през март 2012 г., Борисов и сините талибани, информационно обслужени от тъпите бургаски националисти на Валери Симеонов, едностранно денонсираха стратегическия за българската национална сигурност нефтопровод "Бургас-Александропулис", като само БСП гласува против денонсацията на тристранния международен договор между Русия, България и Гърция. Допълнителсно, с действия и бездействия Станишев, Борисов и сините талибани провалиха построяването на АЕЦ Белене за нищожната сума от 4 (четири) милиарда евро заем от руския строител "РосАтом" за двата ядрени реактора от по 1200 МВ. ТАКА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПРЕВЪРНАТА В КОЛОНИЯ НА САЩ. ТАКА СТАНА ВЪЗМОЖНА АМЕРИКАНСКАТА ВОЙНА В ЕВРОПА НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА (ЗАСЕГА).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Яну 2024 22:14ч.

  Можеш ли да преведеш какво е "джендър", Путьо Марийкин?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  20 Яну 2024 4:55ч.

  той дори не знае защо го наричаш Марийкин:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • osama bin biden

  20 Яну 2024 11:54ч.

  аз шти обясня... буквалния превод от английски е пол... обаче разговорно се използва за представителите на цялата педерастка сбирщина представляваща lgbtq+(последния да затрвори вратата) общността... на кратко джендър значи хюмне...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  20 Яну 2024 17:06ч.

  и аз да обясня-имаше по едно време в БГ закон, че когато бащата е неизвестен(т.е. на разговорен език детето е копеле) детето придобиваше името на майка си-ако тя е Мария-ставаше Марийкин, ако е Елка-Елкин, и так далее). Доста тъп закон, както може да се досети човек и без да е гений или Нобелов лауреат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И сега е така

  21 Яну 2024 19:44ч.

  а защо законът да е тъп, не знам. На тебе ли да ги наричат вместо на майка им?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак аз

  19 Яну 2024 22:18ч.

  И инсталиране на другата (след Луканов) зловеща фигура в политическия живот на Бг др. Костов. Царят е следствие и продължение на двамата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Так точно, так точно, Леонид Петрович...

  19 Яну 2024 22:23ч.

  Напълно сме съгласни с вас, че Горбатият и Пияндурникът ни захвърлиха като мръсни котета... Но кажете истината докрай ! Кого посочи Пияндурника за Наследник ? Кой го остави да си доизживее в рахат остатъка от живота ? Кой е днешният правител на Русия и не води ли спрямо България СЪВЪРШЕНО СЪЩАТА предателска политика ? Ердоган е наш съюзник /нож в гърба и ..й под гърба/ , а българите са "предатели" , КОЙ ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съгласно новата конституция

  19 Яну 2024 22:25ч.

  руснаци също могат да станат министър председатели на България

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  19 Яну 2024 22:54ч.

  Горбачов беше английска креатура, а Елцин - проамериканска/ Буш. У нас 89г. Промяната беше извършена от проанглийската група в БСП. 97ма превратът направиха проамериканците/ Сорос,финансиращ демократите Клинтън, Шифт, които в действителност пак за ОК работят. Продължаваме Промяната какви са според вас? Путин е независим. Нещо като Сталин - нито ляв/Зиновиев, Бухарин/, нито десен - Троцки/ . Жан Виденов също беше наричан сталинист. На Запад твърдят, че 92ра, след Пуча, и идването на Елцин в Русия, източноевроейските страни подават молба до НАТО за членство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиско в страната на тъпите мисирки

  20 Яну 2024 9:36ч.

  Я раздуй теорията как Сорос работи за ОК ! Това е много интересно и изисква доказателствен матрял /който никой не е чувал и виждал/ , но ти можеш ! Мисирко... А най-силната ти сила е сагата за преселението на евреите в Украйна. Дерзай !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиско в страната на мисирките

  19 Яну 2024 23:20ч.

  Горбачов е американски агент. Вербуван е още през 70-те, при пътувания в САЩ. Андропов му е имал досието. Елцин беше шутът на Клинтън. Промяната от 1989 беше извършена от Перестроечните глупаци, те дори не подозираха че ги използват. Глупостта им беше натурална.Продължаваме подмяната /упс/ са късни утайки на ДС - второ поколение запъртъци. Да не се повтаряме за всеки поотделно, кой на кой е син, племенник, и хомодружинка. Зиновиев и Бухарин са интелектуални наивници, нормално отстреляни от Коба. Троцки е сатанистка фигура, УЛТРАЛЯВ еврей - протагонист на Световната Революция. През тридесетте в СССР са го рисували като червен сатана, с кървави ръце чудовище. Може да се каже с доста основание... Източноевропейските страни не са компактна група. Първите /Чехи,Унгарци,Поляци/ искрено напъваха за НАТО. Нас ни набутаха без да питат. Но и те , и ние, сме вътре заради Малта и петнистият предател, а не защото искаме или не искаме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  19 Яну 2024 23:27ч.

  Оо! Цял свят говори, цял свят разбрал, само нашият дбил не разбрал. Ти поне около погребението му нищо ли не прочете, ами си тръгнал и тук да си вееш простащината. Марш у керпедена! После що били пишели глупости! Четете бе! Никой нищо не крие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  20 Яну 2024 5:14ч.

  заглавието е вярно. И всички партии бяха единодушни за влизане в НАТО. Даже в 2007г. Буш(младия глупак) дойде в София и беше слисан и абсолютно неподготвен, когато го помолиха БГ да влезе в ракетния щит (т.е. ПВО да бъде разположено с пейтриъти в БГ). Помните ли кои бяха управляващите с това предложение? Калфин, министър на външните работи, в правителството на СърГей Дмитриевич Станишев (с главнокомандващ армията -кой, кой беше президентин-Гоце Десарчето от Сирищник). Но тогава бяха други времена, БГ се готвеше да бъде троянското магаре на РФ, и нямаше никакви проблеми. И нямаше война на 500 km от БГ. И нямаше такива от Епицентър като Евгени Генов в съседната одая да питат защо не са питали този или онзи и какво точно са говорили:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гиди тоталитарче

  21 Яну 2024 12:09ч.

  Стига с тия партии бе. Никой не е питал гражданите. И има защо - от страх пред гласа народен, който е глас Божий. Демокрацията все пак не означава власт на партиите, а власт на народа. Такива съдбоносни въпроси не се решават от партиите, които са конструирани от тайните служби, купени и платени, а с директен плебисцит - от самия народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • chedomir

  20 Яну 2024 8:24ч.

  Ако си отговорите на въпроса по какво се различават сталинизма и троцкизма,току виж сте разбрали кой и защо тресе света.Кои бяха против семейството,националната държава и за световна/глобална/революция?Къде и кога се състоя първия тъй наречен прайд с лентите през рамо"Долу срама"?Къде се телепортираха и с какво се занимават децата и идейните наследници на изгонените от СССР трцкисти?А българските такива? Въпроси,въпроси...И много -лози-социолози,политолози,антрополози. Народе????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ъмерикън „либерейтър“

  20 Яну 2024 9:20ч.

  Ето тук има един, вероятно троцкист, сигурно е избягал от СССР, който заявява, че е „неморален“ отказът от хормонална терапия за деца, които искат да си „сменят пола“. Не знам дали си чувал за него. Казва се Джо Байдън: https://nypost.com/2022/10/24/biden-calls-curbs-on-treatment-of-trans-kids-outrageous-immoral/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  20 Яну 2024 8:31ч.

  Много от руснаците са доста възглупави и свеждат проблемите до бяло и черно. Когато срещна коментари за братушките предатели отговарям им стандартно- Ние българите сложихме Горбачов и Елцин на власт. Пример. В момента имат проблеми с диаспорите от Средна Азия и в частност узбекската. Лидера на узбекското братство в Русия се изказал подигравателно за бойците участващи във войната в Украйна. Реакциите са еднозначни - да му сложат белезниците. Е и какво? Друг ще го смени и толкоз. В западните демокрации щяха да му се усмихват с изкуствена усмивка и да му съсипят бизнеса, да му намерят неплатени данъци, да съсипят бизнеса на децата му или изключат от университета и всичко от този сорт докато му стъжнят живота и стане пример за неподражание . Руснака е знаел и знае само едно - който не слуша бой с нагайката което в 21 век е абсолютно неефективно. Това е положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • примери бол

  21 Яну 2024 12:13ч.

  Абе тъй е, ама и не е тъй. Напоследък западащите се отегчиха и лицемерието, дето си го описал, вече не го практикуват и те, както беше в миналото. И те (напр. клинтъноидите в США) прибягват до директно тайнствено физическо неутрализиране на неудобното лице.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • chedomir

  20 Яну 2024 9:04ч.

  Руснаците упорито не искат да си прочетат истинската история.Такава,каквато е.И не само да прочетат,но и да я осмислят.Предпочетоха,поне по-голямата част ,да си заровят главата в пясъка и да продължат да гледат сталинистки на света-в черно и бяло.Но рискуват,ако продължат в същия дух,да го гледат в цветовете на дъгата. Вярно че историята им е нееднозначна и трудна,с много нюанси и тежки въпроси,но ако я бяха прочели и осмислили,сега нямаше да са на този хал и щяха по-лесно и ефективно да отстояват интересите си.И по-рядко или никога да прибягват до армията и флота във външен план,и до нагайката-във вътрешен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • разказването е действие, преди да бъде предаване на консенсусно послание

  21 Яну 2024 12:16ч.

  Няма такова нещо като "истинска история". Историите не са еднозначни, защото не ги разказва една единствена реална личност. "Истинска история" означава идеологема, предвид деликатното нещо, каквото представлява всеки исторически наратив. Това е така, защото при историческото разказване се изхожда от прекалено много условности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БГ се готвеше да бъде троянското магаре на РФ

  20 Яну 2024 9:44ч.

  Ама ти сериозно?!. Троянско магаре на кого? На лявата кремълска кула, или на дясната кремълска кула, когато самата Русия не е играч, няма свой проект, а е само полигон на двете западни крила. Добре си посочил Буш, но видите ли - троянско магаре на Русия. Да плаче или ридае човек. Ми той и самият Буш сигурно би се обидил. Смешката е точно както в „Под игото„, където във футболната агитка, хаджи Генчо е консерватор и вика за Англия, и дядо Либен либерал, и вика за Русия . А това, че либерализма в Русия идва от вън, и във втората половина на 19в. нароилите се университети бълват олиберастени кадри е под чертата, написано с дребни букви. А че либерализмът в България идва от Русия е факт, но те дефакто, и както го показва историята, не се борят за интересите на Русия. Но пак се връщам на тъпотията, че България била троянски катър на Русия. А с коя Партия, или крило в Русия контактува? С кулата на Буш, или с кулата на Клинтън? Ама да! Катър е България. Катъри са тези, които не виждат по далече от муцуната си. За да не се задълбочавам - исторически тези две крила никога не са имали интерес да съществува България. Това се видя най добре 45 година, когато България като участник във ВСВ на страната на Тристранният пакт, е сложена на масата за разчленяване. Тогава България в последният момент намери силен покровител в лицето на Стали и сталинова Русия, и България беше запазена. След 90г., когато СССР се разпадна, т.е. - леви, десни, и сталинисти се разединиха, т.е. зиновиев - бухаринци, троцкисти и сталинисти се разединиха, и СССР престана да съществува, на всички беше ясно, че България я чакат трудни времена. Защото нито една от оставащите „велики сили„, условно да кажем САЩ и Англия, няма интерес да съществува България. Хубавото е, че те имат различни виждания за бъдещото преустройство на региона, и ние до сега присламчвайки се към едните, или към другите, успявахме да оцелеем като държава. Като държавни граници. Със тях, със тези държавни граници се занимава правителството. С контурът. Вътрешното уравление е отдадено на ишлеме на т.н. местно самоуправление. Запознайте се в Гугъл какво означава това, т.е. от къде идва пълзящата хоризонтална структура на фашистката диктатура . Сега за „руската„ пета колона у нас, и въпросният по горе господин, бос на радиоточката „Царьград„ и монархическата група на Малофеев - ляв сектор в позиционирането на башните ( Глазев, Рогозин - национал социалисти. Плюс онзи нещастник Дугин, последовател на Мартин Хайдегер, Юлиус Евола) Глазев беше този, който уреди венчавката на принц Гоша не къде да е, а в Исаакиевският събор с итальнската невеста. Принц Гоша е ротшилдовият ротшилдовият ротшилдовият кандидат за руският трон. На венчавката сред малкото гости присъства Симеон Сакс Кобург Гота и Кохари. Ето за кого работят монархистите в Русия. За възкачването на престола на кириловичите, които де факто нямат абсолютно никакво право на престола. А в България т.н. руска колона последователи на Дугин, Малофеев и Решетников, за възкачването на трона на Симеон . И в този порядък е и събарянето на антифашистките паметници на СССР и САЩ. Остава само да се анулира решението на референдума от 46та година за монархия или репубика. Пожелавам им успех. Тааа, започнах с „ България троянското магаре „ на Русия. В действителност такова няма. За това пък има магарета, които пишат глупости из нета

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  20 Яну 2024 17:43ч.

  коуега, този израз за БГ като троянски кон на Русия в Европа се появи в българските и чуждестранните медии след като руският посланик в Брюксел Владимир Чижов го използвА за пръв път (за българската АЕЦ Белене). Много си написал, но не можеш да обясниш защо така се получава, че точно бесепарите, които искаха американско ПВО в БГ, сега не искат американско ПВО в БГ.За мен това е точно повторение на събития от преди 82 години-когато Хитлер и Сталин за заедно и дори Сталин иска СССР да влезе в Оста(Германия, Италия, Япония), БКП няма проблеми и дори приветства ориентацията на БГ към Германия, но когато Германия нападна СССР на 22 юни 1941г, БКП издаде нареждане за въоръжена борба срещу фашисткия режим точно 2 дни след това... и станаха антифашисти... и досега все е така- всяко нещо, което не се харесва в РФ, се определя от бесепарите за фашизъм:-) А ако още се съмняваш дали БГ е била троянския кон на РФ в Европа и НАТО, използвай тези ключови думи и провери в Гугъл. В момента е доста по-различно, и мъката рубладжийска е голяма,че БГ се изплъзва от "брацката" Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Димитров

  20 Яну 2024 12:28ч.

  На горния всезнайко - Хаджи Генчо и дядо Либен са герои на Л. Каравелов от "Българи от старо време", а не от "Под игото" на Вазов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  20 Яну 2024 13:33ч.

  Благодаря за поправката. Забравихме ги тези автори. А Каравеловите и политици

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  20 Яну 2024 12:51ч.

  Има разлика между българският народ и българското правителство. Подобни разлики- макар от друго естество- има и в Русия. Нещо повече, кремълските медии, както виждаме не винаги са единодушни с руския елит. И ако Решетников предупреждава за тези разлики, е добре да го послушаме както за себе си, така и за Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  20 Яну 2024 13:48ч.

  И кое му е доброто? Смяташ ли, че Русия някога ще възстанови монархията? Или в България да се възстанови, като знаем Кобургите колко национални катастрофи натвориха. Прекалено популярен тоз Решетников в България. Че и Дугин... И въобще Путин разговаря ли Глазев ? А Дугин в самата Русия неизвестен. Когато свитнаха дъщеря му, ако са я свитнали, а не да е пиар , чак тогава руснаците се заитаха ама кой е този мудак. Пригожин беше човек на ротшилд, но ... няма го вече. Така че този проект в Русия претъря крах.Може би и Митрофанова, която е от тази група най после трябва да се смени. Сега ще има война за проливите. Както виждам, Русия няма да участва. А ние защо? Да направим Истанбул Константиноол?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  20 Яну 2024 19:33ч.

  Няма как да предскажем бъдещето. Но ако се самообричаме в някаква посока правим точно това- правим заклинателна магична защита. Който иска нека вярва в подобни неща, аз предпочитам разумните тълкувания. За Решетников не бях чувал преди този материал, но разглеждайки интернет публикациите свързани с него, виждам че е имал някаква популярност. Въпросът обаче не е в човека който говори, а в това, което казва. А то е: да не забравяме какво сме знаели преди- нито ние, нито другите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Жан

  22 Яну 2024 16:59ч.

  Рядко в живота на човек се случва правдата за действията му да бъде огласена и призната. Това по скоро е изключение отколкото правило, но в случая, понеже и несправедливостта бе чудовищна, то и истината не остана скрита. За Жан и всички скромни и честни хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи