Проф. Миършаймър през 2014-а: Основната цел е Украйна да се превърне във васал на Запада (видео)

Проф. Миършаймър през 2014-а: Основната цел е Украйна да се превърне във васал на Запада (видео)

Проф. Джон Миършаймър професор по политология в Чикагския университет.

"Ако постоянно бъркаме с пръчка в очите на Русия, те ще намерят начин да ни отвърнат. САЩ имат по-голяма вина за кризата (от 2014-а) в Украйна, отколкото Русия. Основната цел е Украйна да се превърне във васал на Запада по руската граница, но Русия отговаря: ще направим всичко по силите си това да не се случи - точка по въпроса. Това е коренът на проблема. Външната ни политика е много глупава, тласкаме руснаците в ръцете на китайците, вместо да ги привлечем на наша страна срещу азиатския гигант. Чудна стратегия! А Русия ни трябва за Иран, за Сирия..."

Когато през 2014 г. се разгаря кризата в Украйна, проф. Джон Миършаймър от Чикагския университет се опитва да предупреди Запада и САЩ за възможните опасности. В своята лекция от 2015 г. той на практика предвижда днешното развитие на украинската криза.

Превод: Даниела Пенкова

Източник: dokumentalni.com

Свързани текстове: Джон Миършаймър: Защо Западът носи основната отговорност за украинската криза

 

 

 

 

 

Коментари

 • Eisblock

  09 Март 2022 15:05ч.

  За да се чуе Гласът на Разума, трябва да има наличен разум - поне малко петмез в междуушията. За сега умните тролове не са надушили темата, няма как ефективно да изпразнят каруците си с вопиущи глупости и простотии. Сякаш живея на друга планета и последствията няма и на тях да счупят гръбнаците и празните кратуни. За ОНЕЗИ да стоплят? Цъ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  09 Март 2022 18:55ч.

  Нагло ги мамеха, че ще ги приемат в ЕС. Тогава беше и референдума в Шотландия и М.Вьорнер разправяше там, че ако се отделят, се отделят от ЕС, а ЕС няма намерение да се разширява. На едните говореха едно, на другите друго. Тогава се чудих украинците не го ли забелязват това. Още тогава бях почти сигурна, че Украйна ще види ЕС през крив макарон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да имаше комунизъм, че да кажем ето един прогресивен американски интелигент, ами то путин отрече комунизма и го заклейми

  10 Март 2022 6:42ч.

  Затова просто, по ленински - полезен идиот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Определено

  10 Март 2022 10:08ч.

  След като се разхождам по сайтовете,се убедих,че Дачковото сайтче в момента е най-хибридното путинско сайтче в България.Преобладаващи,до 80% статии срещу САЩ,ЕС,НАТОи Украйна. За военния престъпник Путин и Кремъл с половин уста и все с някакво оправдание.Казвам го след 10 дневни четения по сайта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Определено 10 Март 2022 10:08ч.

  10 Март 2022 10:41ч.

  Като е "сайтче" Гласове какво те притеснява, нали останалите 90% бълват правилна трансатлантическа пропаганда, развей цветния джендърски байряк, включи се в някой прайд, сложи маската, ръгни още 5-6 дози "фъксина" и ревни гороломно "Слава Украине", "СЛава Бидону", "Слава Нейту", "Ми ту"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи