През 2016-а Джо Байдън отстрани главния прокурор на Украйна и опъна чадър над компанията, в която работи синът му

През 2016-а Джо Байдън отстрани главния прокурор на Украйна и опъна чадър над компанията, в която работи синът му

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Американският президент Джо Байдън говори за главния прокурор на Украйна:

Спомням си, когато убеждавахме нашия екип и останалите, че трябва да осигурим гаранции за заема и аз отидох за дванайсети или тринайсети път до Киев и се очакваше да обявя, че има гаранция за още един заем от един милиард долара. И имах обещание от Порошенко и от Яценюк, че ще предприемат действия срещу държавния прокурор, а не бяха. Казаха, че ще излязат със съобщение на пресконференцията, а аз им казах, няма да ви дадем милиарда. Те казаха, Вие нямате власт, президентът има тази власт, Вие не сте президент. Аз им казах, обадете му се. Казах им, няма да получите милиарда. Няма да го получите, аз си заминавам след шест часа, погледнах си часовника, заминавам след шест часа. Ако прокурорът не бъде уволнен, няма да получите парите. Този кучи син трябва да бъде уволнен и на негово място те трябва да сложат някой солиден в същото време.

Припомняме, че на 3 април 2016-а украинският президент Петро Порошенко подписа заповедта за отсраняване на главния прокурор Виктор Шокин. По-късно уволненият магистрат заяви в частен разговор с Руди Джулиани, че е получил нареждане да изостави разследването на свързаната със сина на Байдън газова компания.

През 2016-а Джо Байдън беше вицепрезидент на Барак Обама. Американски източници, твърдят, че тогава украинският главен прокурор Шокин е получи подкупи в размер на $7 млн., за да не се намеси в делата на украинския холдинг Burisma. Впоследствие този много алчен прокурор е отстранен под натиска на САЩ, ЕС, МВФ и Световната банка, които искаха да спасят собственика на Burisma и бившия премиер Юлия Тимошенко на по-ниска цена.

Свързани статии: Как Байдън смени главния прокурор на Украйна, за да не разследва компанията, която взе на работа сина му

 

 

 

 

Коментари

 • Канадската борба

  30 Апр 2023 16:39ч.

  Ето така се правят нещата. И у нас е тъй, може би не толкова драстично и публично... но е същото - избор на гориво, оборудване... И после - "******" е най-корумпираната страна в ЕС, или света! Прас - 1-2 Магнитски, или нови санкции, да се научите! "Жената се справи отлично, браво! 6!" въпреки, че уж "няма представа" (липсват архиви и документи???) при кого са отишли няколко милиона в грантове само за наши хоричка... ?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пишещ

  01 Май 2023 2:32ч.

  много добре и точно. Подкрепям. Светът е оцелял защото се е смял.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А нашенци пищят срещу Митрофанова, че казала нещо си

  01 Май 2023 4:07ч.

  Светът върви към пропаст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  03 Май 2023 6:34ч.

  Компанията Бурисма чийто собственик е Коломойски, който случайно е и спонсора на Азов, Днепр-ите и на осаналите нацистки баталйони...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи