Няма такава държава, защото има такъв народ

Няма такава държава, защото има такъв народ

Текстът е публикуван на 3 март, 2021 г. преди редовните парламентарни избори.

Анонс към повторното публикуване на този коментар на 17 юли 2021 г.:

Слави Трифонов представи своя екип, с който ще участва на предстоящите парламентарни избори. Той направи това в начумерено изявление, написано от неговите сценаристи, което прочете с голямо усилие и лапсуси от аутокю в пряко излъчване от собствената си телевизия. Аутокюто представлява екран, монтиран пред камерата, на който се прожектира текста, а водещият създава илюзията, че го говори от себе си, докато всъщност го чете, гледайки в камерата. С това се изчерпва и цялата компетентност на Слави Трифонов в политиката - той чете лошо чужди думи по чужда воля, за да вземе гласовете на избирателите и да ги даде на когото трябва, когато влезе в парламента. Стар, изпитан номер, който безотказно работи от десетилетия насам. По този повод публикувам отново този коментар.

Текстът е публикуван на 3 март, 2021 г.

Слави Трифонов няма качества - той изглежда зле, не може да води свободен разговор, въпреки че това му е основната работа като тв водещ, защото има дефицит на интелигентност и непреодолими комплекси за малоценност, които избиват в смешен нарцисизъм, а през целия си живот е чел чужди думи от аутокюто. Неговото единствено качество е провинциалната амбиция, което за България винаги е било достатъчно, за да те изстреля на върха. Мисля, че има шанс да вземе много гласове на предстоящите избори, именно защото е нелеп и напълно неадекватен.

Идеите му за политиката, описани в референдума, са не просто глупави, а опасни и е пълна трагедия, че толкова много хора гласуваха за тях преди години. Това е интелектуална и духовна катастрофа при значителна част от населението, която с годините все повече се усилва, вместо да отстъпи място на зрелостта и разума. Да гласуваш днес за Слави Трифонов след 20-годишните му екранни усилия да издигне мутрите в култ и да легализира чалгата, обслужвайки най-отвратителното задкулисие в българската политика, е престъпление.

Хората в България масово се лепят като мухи на мед върху такава комбинация. Гледах изявлението му, когато представяше своите листи и не можех да повярвам, че ще се намерят хора, които да харесат тази грозна, изкривена от глупост и амбиция физиономия и вдървеното представяне на нейните проксита, рецитирайки от същото аутокю своите недодялани идеи за управлението на страната. Разбира се, че се излъгах.

Във форумите беше пълно с възхитени почитатели, които най-после са открили добри експерти и конкретна програма, които да подкрепят на изборите. Гламавост без край. Събрал Славчо Трифонов някакъв амбициозен и нарцистичен себеподобен народ и тръгнал да оправя държавата. Познавам поне трима от тези листи, които не могат да дишат Слави Трифонов, но са там, защото другите не са ги поканили, а не могат да живеят без публично внимание или ако не са в играта. Като влязат в парламента, ще бъдат напазарувани без проблем от всички, които предлагат власт, а от днешната им помпозност за програми и опозиционност няма да остане и следа.

За съжаление, има такъв народ. И именно този народ е виновен да няма такава държава. Това е манталитет, култура (или по-скоро липсата ѝ), незрялост, примитивизъм и разпуснатост, които разрушават всичко в името на личния селски кеф. Пръжки с лук и чалга. Няма друг хоризонт, каквото и аутокю да им сложат отпред, какъвто и костюм да им облекат, в каквото и студио да ги сложат. Жалкото е, че хора като Андрей Чорбанов, който седеше добре в началото на пандемията със своята ирония и скептицизъм, са се навили да бъдат шутове на Слави Трифонов, пак заради нарцисизъм и жадната амбиция да не слизат от екран. Това е генерален проблем в България.

Умните и красивите са готови да слугуват на простите и неприятните за едната мимолетна слава и усещането, че са в играта на властта. В интерес на истината не всички, но изключенията са единици.

Спомням си как преди двадесет години Слави увещаваше един от най-добрите български артисти (няма да конкретизирам в коя област) да отиде при него, за да правят заедно шоуто: “Ти ще хванеш интелигентните и умните, аз ще държа простите и ще сме много добре.” Човекът имаше себеуважение и му отказа без да се замисля, но горе-долу тази вакса се опитва да налучква и сега с листите си и ще успее. Положителната реакция у много хора в социалните мрежи е знак, че я е уцелил. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако нямаше Ковид и се беше пуснал по концерти с тъпата си чалга и отвратително пеене. Щеше да избие рибата - първо място, нов цар, спасител и т.н. Сега няма да има този шанс, но при стечение на обстоятелства и слаба избирателна активност е напълно възможно да изпревари БСП. Трудно, но не е невъзможно.

Във всеки случай Слави Трифонов ще има думата в определянето на българската политика след 4 април, което е пълен потрес и абсолютен знак, че алтернатива няма, скоро няма и да има. Честит трети март!

Коментарът е публикуван във в. "Галерия", 3.03.2021 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Благодаря!

  03 Март 2021 12:57ч.

  Това го мисля, пиша и говоря вече няколко години. Иска ми се, но не бих могъл да го кажа по-добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  23 Юни 2022 23:02ч.

  Дупката в образованието, премахването на казармата, изпускането на дрогата след 1989 г ни доведе до пълен разпад !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментарът е перфектен!

  03 Март 2021 13:09ч.

  Мога да добавя още много неща, но просто се изморих, все пак трябва да си изкарвам хляба с много труд! Дачков, колкото и да сме уморени от работа, ще трябва да се преборим за родината си! Най-вече със страха и простотията ! Българите очакват добър личен пример и тогава нещата ще тръгнат, не се съмнявам! Честит празник и много поздрави на "Гласове"! Поздрави, Мери!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • заглавието е уникално

  03 Март 2021 13:11ч.

  Дори няма нужда от статия. Заглавието изчерпва напълно темата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кръстева

  03 Март 2021 13:14ч.

  Слави дърпа гласове на недоволни, намалява шансовете на БСП. Дава шанс на ГЕРБ. Стъкмистиката започна да набира скорост. Ами сега?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Харалан Александров - социален антрополог и социолог социален

  03 Март 2021 13:33ч.

  Но, да погледнеме откъм добрата страна, в смисъл, да не мислиме и гадаеме, в смисъл, а решително да си пъхнеме бюлетината на Политическа Партия ГЕРБ. Без Г-н Борисов, в смисъл, няма как да има живот. НО И Да строим живота нов с Александър Йорданов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bg-to

  03 Март 2021 13:39ч.

  И сега политическата "класа" е изтъкана от простотия и интелектуално ограничение, та си представям след няколко месеца новата- о, ужаст ! Кой в света ще ги покани за диалог, не знам. В Бг става все по-зле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гуца от Биримирци

  03 Март 2021 13:42ч.

  Ааааа, познах те. Ти си Плашилото- изчурулика възторжено Дороти. Не, бе, аз съм Слави Трифонов- пошепна сламеният човек. Нали виждаш, натъпкали са ме със слама и нямам никакъв мозък. Добре че поне са ми набили яко и дълбооооооооооооооооооооко, чак до сливиците, един кол, да се въртя като истинка кол-гърла и да плаша гаргите. Няма проблем, горе главата ! - успокоило е девойчето от Канзас. Тъкмо отивам при един магесник и той може да ти имплантира мозък на кило. Вълшебникът бил господарят на Изумрудения град- нещо подобно на Учиндол , ама не толкова вълшебен. Въпросният Маг - и той си имал проблем със самоидентификацията- не знаел точно кой е, докато една симпатична говорителка от ХОРИЗОНТ през 70-те на миналия век (чух го с ушите си) не го заковала с истинското му име- Магьосникът от Нула Три. Все пак момченцето не било яло достатъчно хляб и не дорастнало до Нула Нула Седем. Проврели се под дъгата с дъх на озон и учиндолски ябълки и уелкъм при голямата Измама Нула Три. Мозъчната операция протекла като по ноти. Споменатият Нула Три откачил главата на Славундера, изтръскал сламата и я напълнил с трици, смесени с много игли и карфици, После натъпкал отново слама, за да крепи високоумната смес. Всички примряли в очарование. Само Тенекиеният дървар направил, типично в неговия стил, дървунгелска забележка: Абе, Славчо, какви са тия игли и карфици, които ти стърчат от главата. Страхливият лъв обаче защитил другаря си- Това е доказателство, че Трифонов има остър ум.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не мога да разбера защо точно сайт на БСП

  03 Март 2021 13:46ч.

  се жалва от Слави. Слави е най-голямото доказателство за немощта на БСП. Всекидневните скандали на Нинова, всекидневните критики към властта за всичко, което се сетиш - включително за оцветяването на седалките в новата сграда на Парламента - не минава току така. Хората може да се подразнят за някоя глупост, но го запомнят. И понеже са решили, че не искт да се върнат към управление на бившите комунисти, и понеже все пак трябва да дадат гласа си на някого - и ето ви Слави в цялото си величие. ЕЛЕМЕНТАРНО. Да обвиняваш властта безогледно, само и само да има обвинения, надявайки се че ТИ ще бъдеш следващият избор е най-малкото лекомислено. Ясно е и очеИЗВАДНО, че българите не искат да се връщат към времето отпреди 89та година, колкот и да му обясняват колко хубаво е живял. Защото българинът помни. И защото 45 години го караха насила да гласува за комунисти. И особено при тази ниска политическа култура, която беше наследена от от 45 годишния тоталитарен строй, и неспособността на повечето хора да мислят адекватно - и ето ви пак Слави в цялата му прелест. НО, за да се стигне до тук БСП много се постара, да не кажа даде всичко от себе си. Бяха се вторачили в ГЕРБ и го бяха обвинили във всичкото зло на земята, независимо, че българите днес живеят по-добре от всички правителства на БСП до сега. Ами сега ще си сърбате попарата, която надробихте. И ненужното, вредно и ненавременно правене на въстания и революции също си го отчетете. И фалшивите компромати, които стигнаха чак до ФБР. И русофилщината, която ни се натрапваше 45 години, но вече е минало за голяма част от хората, които никога не биха отишли да работят в Русия, но се натискат за зелени карти. Наистина ли БСП продължава да не разбира, че тя самата е причина за вота, който се задава на хоризонта??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде го чукаш, къде се пука?

  23 Юни 2022 23:44ч.

  Вие сериозно ли още мислите че БСП са комунисти и искат да ни върнат времето преди 1989 г? Вие сериозно ли твърдите че една партия в опозиция няма право да критикува управляващите за щяло и нещяло? За справка - ГЕРБ срещу ПП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ................

  03 Март 2021 13:49ч.

  "Едно ферари с цвят червен, едно за теб, едно за мен- това му трябва на простакааааа..." Е, това са му ценностите на Трифончо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  03 Март 2021 13:51ч.

  Да бъде изненадан човек от този развой на събитията, означава, че не познава народа си. Тоест, че не е адекватен. Лошото е, че в историята винаги побеждават адекватните. Слави и Борисов са перфектните адекватни на този народ, затова ще имаме такава държава. Впрочем, ще трябва скоро да й сменим името, защото българите ще бъдат малцинство и няма да е справедливо спрямо досегашното малцинство, което скоро ще бъде мнозинство, да се казва България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цялата истина в едно изречение-

  03 Март 2021 14:32ч.

  С това се изчерпва и цялата компетентност на Слави Трифонов в политиката - той чете лошо чужди думи по чужда воля, за да вземе гласовете на избирателите и да ги даде на когото трябва, когато влезе в парламента. Стар, изпитан номер, който безотказно работи от десетилетия насам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Перфектен коментар, господин Дачков!

  03 Март 2021 14:36ч.

  Много силно и точно казано. Дано повече българи го прочетат и осмислят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  03 Март 2021 14:43ч.

  Поздравления за автора на статията! Две неща бих добавила. Първото: чалгата е по-безобидния грях на Слави в сравнение с това, че през годините в предаванията си е изпълнявал поръчки на който му плати, в т.ч. много недостойни. Второто, че народът /според мен/ няма да си счупи краката да гласува за него, а многото гласове, които ще „спечели“, ще бъдат купени и/или фалшифицирани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  03 Март 2021 15:00ч.

  най сетне г-н Дачков! (Не мога да разбера защо точно сайт на БСП на 03.03.2021 в 13:46): с тази шизофриня анонимнико сме на това дередже. риуричну дъ попитъм де:какво ште кажете за човек с 100 думи речник,какво ште кажити за неговото улично (члгаджийксо) възпитане, за каква култура става дума при този примат:вие да видяхте на ношното му шкафче поне дин вестник:тооова не ли ве притеснава,че начело на държавата стои тип без елементарна духовност.не искам да обяснявам тук като психиатър че Буци (последния чут отъ мени прякор) не на ужким,а наистина е психопат.вижте му само обличането:да не говоримЕ жестомимиката. знаете ли зашто до ден днешен не държал кратко слово на голям bg праздник:само една е причинкътъ:той не е спосбен да научи на изуст две написани свестни изречения. за него могат да се изнесат черно на бяло стотици примир на главанаштина,за една от които досега при друг народ да са го шкартили.целият bg народ покрай него Мееееекъ.ясен ли съм ви.но вие сте ужийците на бългърскуто, не той. ако имъхми като хората висок bg уни този и такива като него маймунарници,какъвто сте и ве анонимнико Шибънякъ и тълпатъ с него нямаше да ги има в политическия ни живот. (не сме лице в лице та да ве зъвря на едно място);ште кажете че съм циничен:дааа:няма как да не съм.ако не съм циничен съ болен мозък ште допринсям за дооооглупяването на народа. сега една доброномерена забележка: манталитетъ е лично качестово:другото е колективно съзнание.bg унито трябва,но не би, да "счупи" сумата му натрапени глупотевини въ bg колективното съзнание.разликата между нас и "запъдът" например в колективното съзнание:отдалечени сме на стотици години (това не е преувеличена приказка отъ моъ стръна):ште дам само един пример,който за един германец е непонятен:наречете,и той да го чуе независимо по какъв начин,че е баварскъ путкъ и след една минутъ него Няма да го имъ.освен чисти филтрирани глупости на нас точно малкомозъчнити набиват в колективното съзнани и чисти шизфреннни постулати. (мам една молба: ви мето на културното участе гласове да въведе НЕанонимно участие_има зашто да се помисли по ?)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Харалан Александров - социален антрополог и социолог социален на 03.03.2021 в 13:33

  03 Март 2021 15:03ч.

  Браво! Хубаво казано: "Да не мислимЕ и гадаемЕ".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласове не е сайт на БСП,

  03 Март 2021 16:11ч.

  както е написал един по-горе! Той е сайт на мислещите хора, които виждат истината и не ги е страх да я кажат на глас! Сайт на хора, които ги е грижа за България! Браво, г. Дачков, Вие сте човекът, когото честните българи уважават и на когото вярват! Маги

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  03 Март 2021 16:15ч.

  Перфектен коментар! За новата, възможна патерица, на задкулисието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  03 Март 2021 16:39ч.

  Тъй като знам, че домакинът ни е общо взето толерантен, ще си позволя да не се съглася. Защото не мога и няма да позволя, поне в мое присъствие, някой да обижда българския народ. Докато съм наблизо, ще твърдя, че народът ни може да се поучава само и единствено с безкрайната обич на будители като Левски, Ботев, Раковски, които са го поучавали, докато са си давали живота за него. Поучавали са го както баща поучава любимото си дете. Всеки народ е сплав от по-добри и по-лоши единици, но когато един народ е в тъмнина, проблемът са просветителите, на който въпрос Левски си е отговорил по същия начин. Затова първо си е направил труда да посее, пък после евентуално да търси да пожъне. Каква „истина“ дават на българския народ българските „будители“? Целият народ пие от червената река, замърсена от пропагандата на комунизма, допълнително замърсена после от пропагандата на западния неомарксизъм. Кой дава бистра вода на този народ да пие, къде е магическото дърво на Мойсей, дадено му от Бог, което той хвърли във водата и очисти горчивите води? Дори да има и днес такава сладка вода, малцина я пият. Човекът има вина след като е чул истината и после вече няма извинение, но колцина говорят истината на човека до себе си. Между какво и какво има да избира българския гласоподавател, а тук говорим за деца, чиито родители и учители са ги оставили на влиянието на Трифонов, отчасти, защото са се забавлявали да му слушат мръснишкото говорене и са приели, че е голяма звезда, отчасти защото не се интересуват какво става в училищата на децата им, отчасти защото не са си направили труд да осмислят основните политически течения, за да разберат, че Трифонов е ултра червен комунист. Кой критикува Трифонов, предимно други комунисти с подобни като неговите виждания, за да не им вземе електорат, как го критикуват, не толкова да анализират посланията му (които едва ли не са добри, но той нямало да ги изпълни), колкото на личностна основа. Никога не прочетох в сериозна или несериозна медия коректен анализ на точките от референдума, никога не видях съпоставка с множеството леви и протестърски партии, които имат същата реторика като на Трифонов. Никой не обяснява на обществото механизма на новия неолиберален тоталитаризъм, прокарван през гражданското управление, понеже и други лъжат по същия начин обществото. Трифонов казва каквото хората искат да чуят, аз ще ви оправя нещата, „ще направя каквото трябва“, вие няма нужда да се морите, да мислите, вашето мъжество е просто да ми пуснете бюлетина. Същото, което казва и Радев, оставете на мен, същото, което казва Нинова, оставете на нас, това са комунистите, те искат власт, хората да им се предоверят, но никога да не проверят лично какво точно става. Точно такъв народ им трябва, лесно манипулируем, а после го обиждат и особено това се случва в русофилското крило, това е говоренето и на Иво Христов, все по-обидно и унизително. Тези хора не обичат народа ни, трябва им само неговия вот. Не се доверявай на хейтъри, народе, защото наистина ще вземат властта и ще я дадат на който им плати най-добре, без да им мигне окото. Виж този, който иска да те управлява, има ли поне някакво уважение към всички прослойки на това общество, включително към опозиция и към неговата естествена йерархия, иначе това са хора, които ще изгорят чергата без угризения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  23 Юни 2022 23:58ч.

  Отличен анализ и лош извод, уважаеми Helleborus. Слави Трифонов е продукт на описания от вас "новия неолиберален тоталитаризъм", а шоуто му - неудачен копи пейст американска продукция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • terrarium

  03 Март 2021 16:48ч.

  Принципно Дачков е прав. Две дреболии: Появата на тази клиентелка е поръчка, свързана е с гербаджиите, Трифонов сигурно е богато възмезден за усилията да обере част от протестния вот и гламавия обществен сегмент; Има и образовани чалгаджии и шутове по дух и възпитание, Чорбанов например .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Звън®

  03 Март 2021 16:50ч.

  От край време хората са си разказвали приказки. Разказвали за да минава по-неусетно бремето на времето – на воденицата, на пазара, край казана за ракия, в спа-центровете, в механите и страноприемниците, по седенки, на курсовете по латино танци и тантра йога и т.н. Разказвали ги на децата и любовниците си – за да ги приспиват и забавляват. Дошъл 21-ви век и хората станали толкова мързеливи, че вместо да си разказват приказки, предпочели да гласуват за тях. Да гласуваш е доста по-лежерно, отколкото да слушаш или разказваш приказка, пък не дай си Боже да се наложи и поука на терен от нея да вадиш. Така през 2020 г. в България се пръкнала първата партия-приказка. Тя се наричала "Има такъв народ". В нея нищо не се разказвало, само се пеело и показвало и избирателите били много доволни. Подир туй се нароили още плеяда партии-приказки. За Кумчо Вълчо, Кума Лиса, Зайо Байо, Ежко Бежко и какви ли не още щураци. Според изследователите тези партии носели следи от древни тотемистични представи за животните като почитани божества и родоначалници на племена и фамилии. Това обяснява и родствените названия, сипеч титли, стоящи пред имената на животните. Вълкът е кум, сиреч почетен председател на партията. Лисицата – кума, преструваща се тъпа партийна патка. Мечката пък взела титлата баба и се превърнала в търсена партийна анализаторка. На заека било присвоено званието "байо" и дългоушкото се прочул като скоклив полугей, прескачащ от партия в партия. Така във второто десетилетие на 21 век се в България се нароили партии-приказки. Политолозитенаричат този период story-бум в политическа система и ако им платите ще ви разкажат любопитни истории за този вълнуващ микс от магията на фолклора и прозаичния наказателен кодекс. Над 70 % от партиите, явяващи се на избори, започнали да носят имена, свързани с популярните и обичани приказки: "Имало едно време три прасенца", "Принцесата и граховата консерва", "Метлата на баба Яга или Ф-16", "Бременните музикантки", "Имало едно време един дядо-гей и една баба-лесбийка", "Инвитро неродена мома", "Циндил-Пиндил и Джаста-Праста и дихотомията ляво-дясно", "Има Дядо Мраз", "Асфалтотрошачката", "Хитър Манго и приватизацията на Булгартабак" и т.н, и т.н. Избирателите слушали приказките и с удоволствие гласували. Постепенно и неусетно всички се превърнали в овце без пастири и кучета. Тогава дошъл лошия вълк. Поогледал се, подушил и казал: - Ебати тъпото стадо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой си

  03 Март 2021 16:53ч.

  Присъединявам се към читателите, поздравили Дачков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трифонов е не просто патерица на Борисов...

  03 Март 2021 17:08ч.

  Той е нескопосаната преввръзка на една гангренясала язва...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грънчаров

  03 Март 2021 17:15ч.

  Отчайващо и мъчително вярно, г-н Дачков. Наистина ли сме обречени на простащина, която да ни управлява? Толкова мечтая и за интелигентни и достойни хора! Къде са?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не искам да обидя никого, но ...

  03 Март 2021 17:17ч.

  Тука има цели коментарни статии. Helleborus обикновено пуска серия от статии. Не го зная как тук е минал ниско само с една. Предлагам тези хора да направят собствен сайт и там да си пишат статиите, а тук да остане зона на кратките и съдържателни коментари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не вярвам някой тук да чете Helleborus

  03 Март 2021 17:26ч.

  ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  24 Юни 2022 0:14ч.

  Аз го чета защото е оригинален, ретро и богословен. Интелигентен антикомунист, антинеолиберал (нови комунисти) и почти гербаджия. Идеална "друга гледна точка".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Звън от Михаил Иванов

  03 Март 2021 17:28ч.

  Един друг форум загуби, но ние се радваме да те приветстваме тук !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  03 Март 2021 17:58ч.

  Още заглавието ще те свали на земята от смях. Жестоко! И безмилостно. После ще си го препрочитам на спокойствие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  03 Март 2021 18:06ч.

  на 03.03.2021 в 17:08 Трифонов е ултра ляв, тъмно червен, неговите сценаристи се разбираха с Цветанов, с американското ляво, най-корумпираните, дето си и фалшифицираха изборите и имат почти пълен монопол в САЩ. Ако простотиите за пряка демокрация и народна власт се свържат с ГЕРБ и СДС, то това ще означава, че няма да имаме нито една дясна партия и комунистите могат да се прегърнат и да празнуват. А четвърти април ще е новия девети септември.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на фронтовата територия - мъгла и вируси

  03 Март 2021 18:07ч.

  Уважаеми господин Дачков, Проект от килера. Дойде времето. Както виждате работи! Нещо да кажете !!!!!! Това е положението. П.С. Всъщност много по читав в сравнение с еврокарикатурите, а отгоре на това си е чист наш български, без капка примеси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • волк

  03 Март 2021 18:12ч.

  Видях вече, че един глас на опростачените от Трифонов и останалите шоумени от групичката му го е нарекъл "голям професионалист" в онова, с което се захванел. Да, професионалист е в чалгаджийството Славчо, и в това отношение си приличат с нашия премиер, защото много "професионално" работят с простаците. С тях се работи много лесно по принцип тъкмо от такива като тях - дъниш чалгата, бира, кебапчета, обработени по кукленски мацки и метреси, отвреме-навреме на стадиона с дрогица... В такива моменти ясно лъсва истината за диктатурата на демокрацията - демокЛацията е диктатура на средноаритметичния срещу реалния човек, на младите срещу старите, на глупавите срещу умните, на конформистите срещу творческите натури, на ония, дето не им пука - срещу високоотговорните. Ето затова будните хора открай време не са го обичали този маскарад, а не защото са комунисти, фашисти, азиатци и пр., както обича да ги нарича плебсът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Примирете се вече,

  03 Март 2021 18:14ч.

  вървим към залеза на България и изчезването на българския народ. С много държави, империи и народи се е случило. Когато нещо свърши, свършва. Това е положението!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила

  24 Юни 2022 9:28ч.

  Вярно, може да се прочете: Арнълд Тойнби , "История на историята" – Как изчезва исторически българският етнос– духовен, морален, икономически, демографски и т.н. упадък; опити за възраждане на държавността и отмиране...изчезваме от сцената на историята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ханибал Барка

  03 Март 2021 18:19ч.

  Много точен текст. Прочетох го с кеф!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • госпожица ли госпожа ли , що ли там андролова

  03 Март 2021 18:25ч.

  болен мозък. цялото денонощие кисне пред екрана и се цани за глас от последна инстанция. на всяка манджа мерудия. не работи ли или може бе това точно работи на заплата от чекмеджето-

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • размисли без страсти

  03 Март 2021 18:27ч.

  Рязко и ярко написано. За съжаление е и вярно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо Ангелов

  03 Март 2021 18:31ч.

  Дачков, не ви вярвам. Помня кого защитавахте в миналото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За боклука С.Трифонов ще гласуват простаците !

  03 Март 2021 18:40ч.

  За мутрата мафиотска Слави Трифонов ще гласуват само чалгари и неграмотни селски простаци ! Само погледнете коментара на "УУУ на 03.03.2021 в 16:32" и всичко ще ви стане ясно ! "УУУ" е чалгар-простак, нищо чудно - и наркоман ! Слави Трифонов е патерица и на ДПС, и на ГЕРБ-ГРОБ, и на други явни и неявни мафиотско-гангстерски групи ! Лумпените, които биха гласували за с.Трифонов ще се убедят в това, но когато вече стане късно ! За съжаление в България е пълно с простаци, които подкрепят други простаци !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вили

  03 Март 2021 18:41ч.

  - Ще поживеем, ще видим! - Ако доживеем, ще научим! - Ако оживеем, ще го отчетем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Наков

  03 Март 2021 18:54ч.

  На първата Българска Коледа рекламни лица бяха боко и славчо. Обаче на боко гласът - дебел, а на славчо - тънък. Затова го удебеляваше със синтезатор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Значи

  03 Март 2021 20:24ч.

  На Слави често му се присънва как се изправя като новият Месия-с тениска на черепи-пред множеството и всички ахват от възхита.Те това са му идеите за управление.Ще ходи да реже лентички с кожено яке и важен вид,и ще вика:"Да става квото ще." И разликата с Бойко е в това,че единият е виолист,а сругият-акордеонист.Иначе и двамата са от село,не знаят английски,яли са филии с мас и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пламен Станчев

  03 Март 2021 20:39ч.

  За съжаление г-н Дачков е прав. Поне така си мисля аз. Жалко, че и този път няма да се измъкнем от захапката на хидрата. Да нещата никак не са весели, а по скоро трагични. Просто ги виждам тези хора наредени до ГЕРБ в интерес на България,нали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец

  03 Март 2021 20:50ч.

  Дачков пишеш че Слави няма качества и изглежда зле Ти кога последно се погледна в огледалото Харесваш ли тялото си главата лицето си ?....?..Сто пъти повтаряш провинциалист селянин чушки пръжки да да изтъкнеш как ти софиянеца се различава от мен провинциалистта Да аз съм от провинцията като Слави И знаеш ли какво съжалявам те за тесногръдието ти съжалявам те че се имаш за нещо повече от мен само защото си роден в София .....просто те съжалявам човечленце малко изпълнено със чувство за превъзходство без грам покритие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алекс

  03 Март 2021 21:21ч.

  Абе, Македонеца, не се излагай така бе, човек! Чукни в Гугъла от къде е Дачков преди да демонстрираш къде и как те стяга чепика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец

  03 Март 2021 21:29ч.

  И Дачков знаеш ли що ?Като си голямата работа роден на жълтите павета надареве с качества и добре изглеждащ ..та вземи създай своя партия Партия на столичани Вземи и докажи и направи свое шоу и там разговаряй със световни личности както селянина Слави със Горбачов Знам че можеш ти си софийско копеле Ще го надминеш и 30 години ще те гледаме И вземи излез малко от тази мъгла и кочина наречена София иди сред селяните и провинциалистите та белким си проветриш главата и слезеш на земята

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явор Дачков is back

  03 Март 2021 21:29ч.

  Радвам се да чета пак стила и точния скалпел на Явор Дачков! Не знам дали още храни симпатии към Путин, но никой не е съвършен. Не съм чел по-точна диагноза на болестта Слави Трифонов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джордж Оруел

  03 Март 2021 21:31ч.

  Иво Христов 80% са дебили , а може и повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Звън®

  03 Март 2021 21:59ч.

  Няма такава държава, защото има такъв народ. Няма такава държава, защото няма такъв народ. Има такава държава, защото има такъв народ. Има такава държава, защото няма такъв народ. Имало едно време един дядо, който си имал две баби. Двете баби всъщност не му били баби, а му са падали учинайки на повикване. Ненаситни, коварни учинайки, които тръгнали по лош път - по-точно по клинична пътека 732. Тази пътека ги извела до операционната зала на първа коремна хирургия във ВМА. Там ги посрещнал лично генерал-майор от инфантерията проф. д-р Мутафчийски. С помощта на три сестри от първа линия той сръчно сменил пола на двете учинайки и само за два часа ги превърнал в юнаци на повикване. Щом ги изписали от болницата, юнаците отишли при дядото и му таковали таковата, но това е друга история, която ЦИК е забранил да се разказва преди избори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елементарен Човек

  03 Март 2021 22:16ч.

  Калпав е. Не струва. Прост е. Не може гладко да чете. И най- ужасния грях- ПРОВИЦАЛИСТ. Ми- прескочете го. Що само се нервите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грациела Келешдимова-дьо Тревиль

  03 Март 2021 22:24ч.

  Звън, свалям шапка за опуса в 16:50! Форумът на Сега хлопна кепенците (или му ги хлопнаха, знам ли), но добре, че имаш този. Радвам се, че си тук!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  03 Март 2021 22:27ч.

  Господин Дачков, спомням си как през 2001 година малко преди парламентарните избори, по телевизия "България" разкрихте, същността на т.н Цар и целите на операцията за неговото довеждане в България. Тогава бях гурбетчия, за да мога да изхраня семейството си и едва не гласувах за НДСВ. Бях се откъснал от българската политика и съм ви благодарен, че ме предпазихте от голяма грешка, поради липса на информация. Сега не мисля по различно от вас, но ви приветствам за точността и смелостта да застанете с името си зад този анализ. Дай Боже, да повлияе на много хора, както на мен преди години! Хиляди благодарности!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ст. Либертов

  03 Март 2021 23:13ч.

  Само едно изречение е достатъчно и аз ще го кажа: С чалга манталитет може да се играе прекрасно кючек, но да се управлява държава е утопия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кое е по-лошо?

  03 Март 2021 23:30ч.

  Слави или Курнела? Второто.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Постижение!

  24 Юни 2022 0:29ч.

  Принизяване на Дачков само с три думи! Имало и по-лоши от Слави, а Дачков се хванал за него. Що за журналистика?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  04 Март 2021 1:15ч.

  Така е, но това е резултат, а не състояние или диагноза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  04 Март 2021 1:48ч.

  Дрън,дрън Дачков! Статията е контрапункт на подобна на В.Найденов в часовете от преди седмица две.Като я прочетете ще разберете погрешноста на тезите.Нека послучай 3ти март да отбележа. 1.Днешната ни държава дължим не на народ или народи а на един човек; цар Александър 2.На волята на ЕДИН ЧОВЕК.Толкоз за държава и народ.Дъравата я прави личноста или личностите.Ако перефразираме и продължим логиката на разсъждението'' С такива журналисти такава държава'' 2.На 3ти март е роден Жельо Желев.Личност която ако беше срещнала подкрепа днес България щеше да е различна. И се извинявам за тона,но ми омръзна всички грехове да се преписват на народа.Народ като народ даже много по-добър от всички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Quest

  04 Март 2021 3:46ч.

  Има такава биомаса, иначе няма как да мине един и същи прост номер - първо с Царчок, след това с Тиквата, а сега и с Чалгаря. България просто не е за демокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • осъзнайте го най после

  04 Март 2021 6:46ч.

  наистина няма да я има тази държава, след като тошко сценариста й стане министър

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За гнилата ни интелигенция

  04 Март 2021 7:28ч.

  За втори път ще го напиша.Който твърди, че по голямата част от народа е дебилен, примитивен и без манталитет, го говори от свое име и от разбирането си за понятия като общество, култура, свобода.Явно насаждано от преди 1876 и след нея от родители, политици, журналисти.Дачков, ти слуша ли президента какво каза снощи -"Свободата трябва да се извоюва".И друго каза, че без Русия нямало как да стане освобождението.Смисъла беше този.И кое е вярното от двете.Защото за мен, макар да не съм журналист или професор, през 1876, ако българите са били роби е станало едно прехвърляне на собствеността.Защо УМИШЛЕНО се крие това от 'честните" ни журналисти и " професори.Защо не оставите поне оттук нататък да се раждат и възпитават свободни българи, които да не се кланят на тъмничарите и поробителите си.То е ясно, че досега е изтървано положението.Само хора с робска психика се обиждат и плюят ромежду си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  04 Март 2021 8:48ч.

  Добре, Дачков, добре! И споделям прогнозата ти за изпреварването на БСП. Даже един от форума на СЕГА обеща 1К ако това стане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  04 Март 2021 8:54ч.

  Апропо, защо Тошко не води листата в Ямбол?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  04 Март 2021 10:17ч.

  Офф топик. Колеги,какво стана с форума на Сега? Изинявам се, че питам туки в стил "Сетила се МАРА...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Страхотен коментар на Дачков. Поздравления!

  04 Март 2021 10:26ч.

  Един талантлив журналист е изразил по блестящ начин мислите на много, много хора. Остава горчивия привкус на заключението - пропадаме от една пропаст на простотията в друга. Като че ли е неизбежно. За повече от 30 години обаче не съм очаквал резултата от едни избори с по-голямо съмнение. Никой не е в състояние да ги предвиди...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Днес прочетох

  04 Март 2021 11:23ч.

  за втори път статията на г. Дачков. Правдива статия, която отразява точно болшинството от народа ни! Народ затъпял, ориентирал се към бързите печалби, ако трябва и с измами предимно, загубил стремежът си към наука и образование, пълна противоположност на предишните хора, които залагаха на знанията, да станат добри специалисти и да се реализират така в живота. Сегашните млади хич не се интересуват от усъвършенстване на знанията си. Многото учебници, един от друг по-неадекватни на нуждите на страната, най-вече допринесоха за това. Не малка роля в това изигра именно Славчовото шоу, както бе написал един форумец по-горе за ферарито...И затова е виновно предимно управлението на държавата за тези години - насаждане на стремеж у хората за бързо забогатяване, защо не и с лъжа и измама, неглижиране на кражби, наркотици, безотговорност и ред други. Създаване на неграмотници чрез платени дипломи и избирането им на поръчкови платени избори...Има много още причини за това, но основната е - виновни са управляващите, че заради своите лични финансови интереси захвърлиха бедната ни държава на самотек, и не само, със своите закони подпомогнаха това да стане...Не знам, дали вече ще е възможно да се поправи стореното...И ако дойде партия, която да се заеме с това, никак няма да и е лесно, поради наслоилото се вече безразличие към случващото се и освирепяване на жаждата са пари и власт за пари...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гявол Дачков

  04 Март 2021 11:51ч.

  Това, което е написал Дачков, се отнася до електората на ГЕРБ- пръжки с лук, чалга, простащина, издигане в култ на силата, мутризация, простотия, провинциализъм- последното, между другото, се отнася и до самия Дачков, и той се е довлякъл в столицата от Враца ли, от Габрово ли, там някъде. ГЕРБ и неговите привърженици- по-скоро ГЕРБ няма привърженици, той има наемници като феодални хора- имат подобни качества на тия, които Дачков е описал и това не е случайно, тъй като ГЕРБ е БКП 2- резервният отряд на Партията-майка- обслужващия персонал- шофьори, фатмаци и биячи от милицията, снабдители, охранители, касиери, провинциални партийни секретари, пожарникари, физкултурници, даскали по селата и др. подобни ...Сега най-големият "електорат" на тази "партия" са чиновниците, на които повишиха значително заплатите ,увеличиха значително и броя им, създадоха им привилегии, дадоха им възможност и да крадат и др. "благинки" на властта. Другите са даскалите от килийните училища, чието възнаграждение е по-голямо или равно на професор от университет. Но затова пък професорите и студентите масово ще гласуват против ГЕРБ. Освен казионните, на които са дали някоя служба.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец

  04 Март 2021 12:34ч.

  Дачков преди време прочетох в твоя сайт най прекрасното интервю Беше на хуманистта естета гения ьАндрей Тарковски И там този руски човек каза че човечеството е тръгнало в грешна посока когато е било натикано в големи блокове и градове Тарковски твърди че духовните хора не живеят в такива концлагери Тарковски каза че не би заменил провинциалния си живот свободата красотата за живот в голям град Пиша ти го това заради психодесното ти мислене и обидите към провинциалистите и чалгарите и тези ядящи сланина Съжалявам те съжалявам подобни същесвта ....И гения Тарковски те съжалява теб и другите софийски дришлювци като теб *

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  04 Март 2021 13:51ч.

  за толкова години на екран едно предаване на слави не съм гледала не ми е интересно и сега как ще рискувам да ида на избори и да гласувам за него чета за скандали от негови членове които се отказват подобни личности не трябва да влизат в нс 30 години само експерименти и доникъде не стигнахме стига вече

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви обиди, бе Маке

  04 Март 2021 13:55ч.

  към провинциалистите и "ядящите сланина" преди време? Не сте разбрал, тук става въпрос само за "чалгарите".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така си е,

  04 Март 2021 13:58ч.

  бабо Маро, стига вече експерименти на наш гръб в полза на експериментаторите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария

  04 Март 2021 14:17ч.

  Единственият недостатък на тази статия са прекомерно емоционалните квалификации на Слави Трифонов. Не защото не казват истината по същество, а защото дават повод на желаещите да тълкуват мнението на г-н Дачков като лично заяждане. Факт е, че съществуването и популярността на подобни партии са признак за жестока деградация на политическия живот, но да не забравяме, че пътят в тази посока беше прокаран от други, включително сегашните управляващи. Сега по него може да тръгне всяко известно лице от телевизията, защото рецептата за успех на изборите е тази - позната на всички физиономия от екрана плюс няколко гръмки лозунга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Г-н Хаджийски някои икономико-управленски категории ги обясняваше неведнъж в свои статии

  04 Март 2021 14:49ч.

  Всъщност, слави и шоуто му са типичен продукт на турбокапитализма, който и породи турбочалгата. Такива хора са бели якички на корпорациите, и реално те никога не са се интересували от обществено управление, особено в интерес на нацията или трудещите се... тях ги е вълнувало само управлението на парите, което си има друго, по-дискретно име - създаване на благоприятни условия за национално опростачване, за да могат да се въртят парите под формата на БВП, и да пада кяр за метрополията и мутрите от колониалната подмандатна администрация, които не са никакви управленци, а най вече и те самите - шоумени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • прочее...

  04 Март 2021 14:56ч.

  Условният мит на турбокапитализма у нас започна с един такъв оригинално-типичен ShowmЕn, какъвто беше Тодор Колев, запял рефрена "как ще ги стигнем ония там зад локвата"... Е, не само ги стигнахме, но и надминахме по опростачване. А ще ви кажа защо всичкото това за будо и будителски настроените допълнително беше един противен рефрен: защото вървеше в комплект с оная псевдокомична тъпня, че Варна била пристанище на Шумен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://afera.bg/скандал-тошко-йорданов-към-областнит/

  04 Март 2021 17:13ч.

  Без коментар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Местен изрод - пишман социолог

  04 Март 2021 20:06ч.

  Най-подходящия лидер за нация от 80% дебили е точно Чалгаря...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  04 Март 2021 21:24ч.

  Всеки народ си ЗАСЛУЖАВА управлението и управниците........Който разбрал, разбрал......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • негласуващ

  04 Март 2021 22:19ч.

  Всяко зло за добро. След година в НС реитингът на Славчо и компания ще се мери с този на Бареков, Яне Янев и партиите им. След четири ще е още по-зле, което е добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помнещият

  05 Март 2021 2:02ч.

  Добре написано . Още един бареков в парламента ! Баш дебилите ще гласуват за него! Внимавайте в бройката им. За статистката ! Нормалните дебили ще гласуват за останалите ! Крайно време е да има партия на НЕ ГЛАСУВАМ ЗА НИКОЙ ! С най-строго лустрирани членове ! Не е нужен закон за целта! Тогава ще гласувам и аз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Когато цяло лято хвърляш яйца и риба

  05 Март 2021 3:05ч.

  Накрая получаваш Искрен Пецов, Пената + ония двамата и оня третия, Калканджиева, Любен Дилов, 7/8 сценаристите на Слави и жената на Слабаков. Тъкмо се оттървахме от Митьо Пищова и ето на ...изненадааааа! ЧЕСТИТО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво още ни чака

  05 Март 2021 4:16ч.

  Само Азис, Икебаната и Христо Стоичков още не са се пробвали, но и това ще доживеем май.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брадър

  05 Март 2021 5:59ч.

  Кукловодите ни предлагат, не Народно събрание, а много пошла версия на VIP Брадър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тризначките

  05 Март 2021 6:05ч.

  Щом ще има Брадър, накъде без Вяра, Надежда и Любов?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 007

  05 Март 2021 7:41ч.

  Тук Явор е прав (макар да помня и неговите тъмносини, швестерски изказвания с навирен нос преди години по телевизиите). Слави Трифонов е апологет на чалга простотията, такива хора притежават същност, която по презумпция не може да роди интелигентност и добронамереност към образованите, можещи хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 123

  05 Март 2021 7:43ч.

  Какво е това, което трябва да ни накара да сменим един мутрафон чалгар, с друг един изхабен чалгар ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоимен

  05 Март 2021 9:06ч.

  Да уточним : хората се делят на две основни групи - качествени и некачествени. Не е обидно , а факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ама вие какво си въобразявате?

  05 Март 2021 9:06ч.

  Този народ (дето го имало), в тази държава (дето я нямало) е на нивото на Бойко Борисов. Те си пасват идеално. Като дупе и гащи са си. Ако Бойко си подари гащите на народа, те идеално ще му паснат. Може да са оцапани, но това за народа няма никакво значение, защото и неговите са си такива. Оня ден беше направена чудесна демонстрация със сако. Това е здрава комбинация за десетки години напред. Изпростяваме бавно, неусетно дори. Борисов ще ни харесва все повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината е още по-жестока

  05 Март 2021 9:19ч.

  Дори тези, които се възмущават от Борисов, всъщност биха искали само да са на неговото място.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Obertonn

  05 Март 2021 9:41ч.

  А никой ли не си задава въпроса защо е този натиск върху българската нация, култура, образование, здравеопазване през последните години ? Натиск, довел до опростачването на нацията. Кой има интерес ? А икономическия натиск чрез ниските заплати, който доведе до емиграцията на стотици хиляди ? Територията на България за кого е толкова интересна , че си е поставил за цел да я опразни за себе си ? Географското положение на България е почти идеално - земята може да изхрани 20 милиона човека. Някой МАЙ има интерес към България , но само като празна територия. За да си я засели със свои хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нищо не остава за дълго празно

  05 Март 2021 10:50ч.

  Обертоне, нямаш никаква представа колко си прав. Слушай добре какво казва проф. Иво Христов и ще разбереш за кого е интересна “тази територия”, върху която “няма такава държава”, но все още има “такъв народ” (на доизживяване).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 7/8 директно от НС

  05 Март 2021 13:09ч.

  Всякакви идиоти е имало в Народното събрание, но никога до сега не са били чалгаджии (ако не броим тъпанаря от ГЕРБ), футболисти и сводници. Жална ни майка, какво шоу ни чака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Преброяването

  05 Март 2021 13:14ч.

  на дивите зайци ще започне на 4.04! Дали ще са още към 80%?!?ще се разбере на 5.04!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сципион африкански

  05 Март 2021 13:46ч.

  Яворе, браво! Много ми хареса статията! Много жалко, но факт! Пръжки с лук и мечта за шкафчета като на Буда! Пример:Шивиков рИва цяло лято против управляващите откъм страната на президенствто И о ПОТРЕС наредил се при Варели Симеонов и Магарешки.Това е като да те заплюе някой , а ти да идеш да го целуваш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • познавач

  05 Март 2021 19:04ч.

  Цялата работа е Слави да отнеме протестен вот от БСП. Дирижире се лично от Борисов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, как да не е такъв народът?

  05 Март 2021 19:13ч.

  Като 30 години се прави всичко възможно за затъпяването и изпростяването му? Просто е чудно, че досега Славчовци не са взели властта в държавата, дето я няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  06 Март 2021 14:40ч.

  Наново четох коментарите,Рецептата на Ал.Стамболийски не работи.И Б.Б и СТ са хора от народа,но пътя по който го водят е пагубен и за народа и за техните наследници.Поставянето на собственото АЗ над вся и все е норма за нас а и за целия западен свят.Някак не мога да го възприема и май през целия си живот не можах.Мисля въпрос на генетичен код е.Ако е така държавата и такива като мен са обречени.Но ако е генетичен код мен отдавна не трябва да ме има.Но съм факт.Нещо ни убягва в разсъжденията,Ако разберем какво, то е.То е дето ще спаси народ,държава,код като моя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Весело, но и сериозно по темата

  06 Март 2021 21:30ч.

  Като чета форума, все повече ми става ясно защо ГЕРБ с всеки изминал ден вдигат процента си.Че за Слави, Дачков е прав на 100 процента, да.Няма как по точно да се каже.Но факта, че никой няма капацитет и култура да предложи на тези хора друга алтернатива, а се започва с обидите, които в свободния свят се учат в началното училище и след завъшване на пубертета не се употребяват от образованите люде, говори за преднамереност и неуравновесеност.Един професор в България заема първото място по този показател.Дали професора си позволява да нарече приятел или близък-ДЕБИЛ.Ми той директно ще бъде лустриран, че и нещо повече.Какво е обида и как е в Щатите, надявам се Фичо ще ни осветли, но да се подиграваш на Бойко, че казал аз съм прост и Вие сте прости и затова се разбираме, а Вие да казвате, я... ама вие сте дебили.Как ви звучи а...Кой е простака...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдателен

  07 Март 2021 7:29ч.

  Блестящо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Р.Богданова

  07 Март 2021 14:54ч.

  Мноооого точен и добър анализ! Браво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С.Трифонов е чалгарска отрепка !

  07 Март 2021 16:53ч.

  И този форум го налазиха селски простофелници като " Македонец на 03.03.2021 в 21:29 " ! За съжаление истината за простащината на такива като Трифонов и неговите фенове се казва рядко и от малко сайтове и журналисти ! С.Трифонов не само е чалгар, той е мутра, поставено лице на мафиотски групи !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  07 Март 2021 19:16ч.

  Колкото до „ експертите “ на Слави, те не са политици и това, което прави впечатление е, че по време на кастинга не им задаваше политически въпроси, т.е. те му трябваха идеологически „девствени“, за да могат да бъдат обработени в новата идеология. Трябва да се има предвид и че на запад неолибералната идеология е силно разпространена в училища и университети, тъй като повечето университетски преподаватели са вербувани, у нас също става нещо подобно. Неомарксистите обичат да работят с деца, подрастващи и жени, т.е. с най-податливите и зелените. Затова дипломите и самочувствието не е белег за истинност, след такава школовка. Основният проблем е в пряката демокрация, което е път към неолиберална диктатура. Първо отнемане на властта от партиите и тяхното оклеветяване, с което се приключва с плурализма и многопартийната система, с представителството на различните идейни прослойки, след което се дава политическото представителство на комунистите и техните протестърски агитки, започва мачкане на опозиционни мнения, което се постига и с мажоритарния вот. Т.е. вече няма да сме пропорционално представени, което е най-справедливо. Идеите за експертно правителство и изобщо експерти е от тази пропагандна машина, която громи многопартийната система и отнема правата, особено на десни и консервативни партии да се заявят. Експертите са като тълпите, нямат вътрешна демокрация и плурализъм, който ги води, те стават манипулираната "наука", на която се е облягал всеки режим в историята. Всеки тиранин си има наука и експертност, служещи му, само че си няма опозиция. Неолибералното говорене се е превърнало в мейнстрийм и задкулисията могат да се облегнат на една немалка група протестъри и промити мозъци, които да са „народа“, а ние, останалите, с различно мислене, сме враговете на народа. Макар че неолибералите имат много дълъг списък с обидни квалификации как да ни наричат и имат доста зли езици. Чалгата на Трифонов е проблем, но на мен по-големия проблем ми е онова, което остава скрито, войната с истинската демокрация, изискваща толерантност към опозицията. Колко толерантен ви се вижда Трифонов към опозицията си? Нима той не е отрицание на тези две понятия, първите две в демокрацията, плурализъм и многопартийна система? Той беше изгонен от БТВ заради липса на каквато и да било мярка в обругаването на политически опоненти и това ще внесе в парламента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адвокат

  08 Март 2021 10:46ч.

  Идеална статия, поздравления!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  08 Март 2021 15:14ч.

  хаха... Разбираме, че Явор дзверски мрази Слави Трифонов. Както и българския народ. Е, за пълнота, нека видим и статията на друг голям български публицист - Валери. Той не обсъжда личността на героя, а неговите идеи. https://www.168chasa.bg/article/9517781

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама, разбира се!

  08 Март 2021 15:21ч.

  Леле! Ще каже човек, че сме цъфнали и вързали със сегашната власт! И някакъв миризлив чалгар иска да ни я отнеме! Мобилизираха се зверски всички слагачи и употребиха всички възможни епитети! За нещо, за което имат само неприятни очаквания! Но, не се е случило, за разлика от 32 годишното унищожение на България! Ако всички пишещи тука са толкова големи българи, защо не направиха нещо, каквото и да е, за да спасят България! Ами, защото са част от просташката мафия, превзела България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  08 Март 2021 16:52ч.

  на 08.03.2021 в 15:21 Тия хора, които наричаш мафия, са над милион българи, които не искат комунизма да се върне под формата на неолиберален тоталитаризъм. И началото на този тоталитаризъм е отричането на тях самите и обидите, които понасят. Когато някой българин стигне до там, да нарича другите българи мафия и да обижда електората на други партии, към които не принадлежи, нека не говори за патриотизъм, в това няма патриотизъм. Всеки човек, който в България извършва какво да е престъпление или има порочно мислене е възпитаван от българска майка, баща, учителка, а не от Бойко Борисов. Много хора трябва да отговарят за това как са си възпитали децата и какви ценности предават на поколенията, но потърпевши не са протестърите, протестърите са само поредните зле възпитани хора, които не са разбрали, че сами са отговорни за живота си - народът е този, който прави и икономиката и пенсиите, държавата не прави тези неща, тя е отговорна твърде малко за живота, който хората водят. Ако те всички са настроени по комунистически нещо да им падне, нещо някой да им даде, то кой се очаква да го изработи и да развива реално икономиката, да измисля нови неща и т.н.? В държавата работят чиновници, гениите, преуспелите, можещите трябва да са сред народа, двигателят трябва да е народа, но това не може да стане ако си с психологията на социално слаб. Истинските потърпевши от ситуацията са единствената прослойка, която работи, вярва на себе си, иска дясно управление, което да не съсипе всичко и да не доведе нов комунизъм и на всичкото отгоре е хейтено от комунистическия електорат по площадите и студията, който ще срине държавата, защото не вижда собствената си отговорност за битието си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ветрен

  22 Март 2021 16:14ч.

  Коментарите по чудесния анализ на Дачков секнаха на 8 март, но сега има повод да продължат. Последните дни Славчо се появил на живо в ефира на своята медия 7/8 TV, за да отговаря на въпроси на зрители. Той обяснил нестандартната форма на предизборно общуване с избирателите с аргумента, че водените по медиите дебати са "жалки и унизителни". Не гледам телевизията му и препредавам информацията от друга медия - https://www.segabg.com/ На всички е ясно, че в другите медии не може сценаристите да му диктуват отговорите в слушалките, а задаването на предварително подготвени въпроси е малко по-трудно. Славчо има опит от онова класическо интервю с ББ. Приоритет на Славчо в следващия парламент освен несъстоятелната идея за мажоритарните избори в два тура е да намали партийните субсидии, а сам направи телевизията си платена и събира членски внос за партията си чрез мрежовите оператори. Боко и Славчо се гнусят да участват в предизборни дебати - Боко "дебатира" от джипката, а Славчо от телевизионното си недоносче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иринчето

  05 Апр 2021 17:05ч.

  Хе хе. Браво , Дачков - хареса ми. Ще го прочета пак - за да изпитам същото удоволствие от нашето единомислие. В крайна сметка - всеки народ заслужава управниците си. Резултатите от изборите го доказват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Днес

  06 Апр 2021 12:48ч.

  Днес 6тий април лето 2021 се вижда, че този коментар на Явор Дачков е 100%/100%. Във всяко едно отношение. И не ми говорете за народ. Да живееш и работиш във Велиикобритания и да чакаш 4 часа, за да гласуваш за итн! Трябва да си примитив като тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рада отварачката

  20 Май 2021 10:10ч.

  https://glasove.com/categories/komentari/news/nyama-takava-drzhava-zashchoto-ima-takv-narod

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гответе се

  14 Юли 2021 23:04ч.

  За Нови избори......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не ползвам фейсбук. ...

  14 Юли 2021 23:11ч.

  Нито Туитър, не искам джипко бибитко да е заместен от някаква кратуна в някакви си американски социални мрежи.Изобщо.....Има ли Конституция в тази Кочина България?Не трябва ли ЦИК да обяви резултати и да се обяви после 1вото заседание на Народното събрание?Нещо за връчване на мандати имаше.Време за консултации и други процедури?Туй на тоя пъпеш какво е?ПРОСТОТИЯ.Нека да има пак избори да видим кой ще му се хване на чалгаря. И НДСВ 2 не ни е нужен.По право на вас-аз съм ЕМИГРАНТ. (Не съм гласувал за тоя на 11).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  14 Юли 2021 23:14ч.

  В шок съм! Чета коментарите и виждам, колко малко от хората изобщо са прочели, че статията е от: "Текстът е публикуван на 3 март, 2021 г." във в-к "Галерия". :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите почитания, господин Дачков,

  15 Юли 2021 6:07ч.

  Само Истината ни прави свободни. За съжаление в сегашната ситуация - ако се намери кой да я прочете, разбере и осмисли. Такивато обаче стават все по-изтъняващ слой, като дългогодишен университетски преподавател го споделям. Чалгата е станала манталитет, начин на "мислене, житейско кредо и modus vivendi.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 100% дебил

  15 Юли 2021 9:21ч.

  Чета много задълбочени и общо взето верни анализи и коментари, но не виждам, каква е практическата полза от тях при наличието на 80% дебили, които поне от двайсет години насам действат първосигнално, а после се чудят от къде им е дошло и трепетно очакват новия Месия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  15 Юли 2021 11:38ч.

  минаващия, какво като е от 3.03.21? Тя неслучайно е качена пак - всичко към днешна дата си е също толкова вярно, колкото и на 3.03. Че даже и отгоре! "Време е за друго" - слоганът на ИТН. Вярно - за друго от същото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец

  15 Юли 2021 13:15ч.

  Пак заставам зад коментарите си Не съм за Слави но ако има нещо по гнусно от почитателите на Славчо то са това на герб и вмро ...и душиците им едни такива тесногръди Дачков гуд бай .досвиданя аувидерзен ...никога тези плащащи ти няма да са на власт а теб хората ще продължават да те наричат мазен слузест охлюф ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Македонец

  15 Юли 2021 16:04ч.

  Нищо подобно, Македонецо, нищо подобно! Учиндолският селяндурин и полуграмотен простак е по-опасен, по-коварен, по-долен и по- нагъл и от мадридския комарджия, и от сикаджийския престъпник, и от сарайския изрод, взети заедно! Доказа го и ни го показа само един ден след изборите! Горкото нищожество чалгаджийско! И то като оня неграмотен банкянски простак, назначен по милост от братя Маргини да им премита сикаджийския гараж, да им паркира колите и да им разхожда кучето, та и учиндолският простак решил, че е натрупал "солиден" опит в бизнеса и политиката, докато мръзнел като улично псе в подлеза на ЦУМ да продава мартеници и е "готов" да управлява България! Как можаха, как можаха толкова много българи да гласуват за това двуметрово нищожество, което нямаше търпение да им се изплюе във физиономиите, да им се подиграе, че ги е измамил и го направи преди да са изминали и 24 часа от изборите, дори преди да са обявени окончателните резултати! Не бъдете песимист, господин Дачков! Да, има такава партия от шарлатани, лъжци и мерзавци, но "има такъв народ", който ще ги помете много скоро! Защото двуметровото нищожество, дето му викат Славчу от Учиндол няма да маже да изпълни поръчката на сарайския изрод, разбирай - на оная мумия във Враня, дето щеше да ни оправи за 800 дни, но оправи себе си и престъпниците си министри, особено "кандидат-премиера" на учиндолския негодник, който крадеше и със задника си във всички министерства, където мадридския комарджия го изпращаше точна за да краде и да върши престъпления! И той - кобургският пигмей и нищожество, се справи отлично, помните ли? КОЙ те излъга, че българският народ ще се съгласи ти да го управляваш бе, чалгар мръсен, дето опростачи три поколения българи с просташкото си и порнографско шоу? Кой те излъга бе, нищожество двуметрово? Че ти си болен бе, нещастнико! И сам знаеш колко си болен! Не можеш да вървиш, не можеш да стоиш изправен, не можеш и да се наведеш да си избършеш задника в тоалетната! Скрий се бе, измамник и лъжец, скрий се и не се показвай, защото има Господ, има! И клетвите на целокупния български народ, отвратен, омерзен и преливащ от презерние към предателството ти, като нищо ще те стигнат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  15 Юли 2021 16:44ч.

  Заглавието е в " десетката". Браво г-н Дачков! Надолу не чета вече, заради "нелогичните" кликлаци в тезите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  15 Юли 2021 18:28ч.

  Коментарите са събрани от най-различни статии, но това не е споменато. Първият ми цитиран тук коментар беше по повод една статия на Сула. Вярно, че навсякъде има връзка с Трифонов, но не и с уводната статия. По повод на тази конкретна статия мога да кажа само, че личните си проблеми по-добре Трифонов да ги обсъжда с психиатъра си, дали е нарцис или не, при това насаме. Личното му можене и неможене също си е негово право, да може или да не може определени неща, всички сме ограничени в нещо. В случая нас ни интересува политиката, ние не мачкаме персонално човека Трифонов, на който му желая само доброто, както и на всеки човек. Що се отнася до политиката, същата политика като на Трифонов, която е комунистическа западен образец, я споделят и други партии. Затова в последно време дебатите се водят все на лична основа, защото искаме да поставим нашия човек, да не е Трифонов, да е друг, но пак със същите схващания. Затова не можем да атакуваме схващанията и да водим дебат по идеологията, хората се страхуват да кажат кое точно в програмата му не става, понеже същото го има и в техните програми. Програмите са, което трябва да се коментира пространно и задълбочено, имаме ултра ляв, който иска да се намърда в дясното пространство и се мъчи да отстрани дясна партия. При това положение се създава опасността целият парламент в България да е ляв, от една страна проруските комунисти, от друга проамериканските, насадени в дясната половина на пленарната зала. А комунизмът в момента нанася най-много щети в света, понеже освен, че съдържа винаги някакви лъжливи и утопични представи за равенство, които противоречат на естествения закон, той по дефиниция не търпи опозиция, той разглежда света като задължен да се реформира целия, за да се угоди на комунистите. В тяхната представа никой няма правото да живее по друг начин, те нямат толерантността да реформират само собствения си живот, те реформират всичко и поставят всички пред свършен факт, за тях проблемът винаги е системен. Понеже са атеисти и материалисти и не разбират, че проблемът не е системен, а духовен. Има духовни закони, които гарантират просперитет и други духовни закони, които гарантират нищета. При което не говорим за пари само. Тези духовни закони са нашата операционна система и в следствие се явява нашия живот чрез делата и мисленето на всеки един от нас. Никаква система не може да оправи такъв проблем. Комунизмът проповядва законите, които водят към нищетата, като същевременно обещават някакъв рай, посредством реформиране на системата. Но последствията ще бъдат тези, които съответстват на човешката духовност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  15 Юли 2021 18:45ч.

  Слушах Дачков по тв. Спуска се по погрешната писта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  15 Юли 2021 20:51ч.

  на 15.07.2021 в 18:45 Те повечето писти са грешни, за нас е важно да ни бъдат известни. Все още не мога да си обясня каква е тази писта, която хем е русофилска, хем е либерална, типа на десницата розовата, без да харесват американците... Ако тук имаше емотикони, щях да поставя онова човече, дето се почесва по главата и се чуди. А правилната писта тепърва ще я прокарваме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • водач на МПС

  16 Юли 2021 15:26ч.

  Това е на повърхността. А под нея е нещо страшно ! Вехти комунистически ченгета - така наречената тайна политическа полиция-, съставена от есесовци и гаулайтери, представляващи едно съвременно Гестапо !!! Властта за тези негодници има такава притегателна сила, все едно е Солта на живота! Само който не се е сблъсквал очи в очи с такива, само той не знае какво представляват в същността си ! Политиците ни са лесно разгадаеми и по тази причина можеш да имаш приказка с всекиго от тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • питам

  23 Юни 2022 19:17ч.

  Ще позволим ли на Слави Трифонов да развали четвърти парламент, за да може Тошко Африкански да се прави на политик?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ангел Каралийчев

  23 Юни 2022 19:18ч.

  Предполагам, че имаш предвид една конкретна маймуна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  23 Юни 2022 19:27ч.

  Наистина само се прави. Не става политик от него. Абе, простак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  23 Юни 2022 22:58ч.

  Г-н Дачков винаги съм харесвал анализите Ви, Но! Навремето Джими беше написал, че няма хора, които говорят само глупости и обратното (по памет). В този ред на мисли, трябва да отдадем заслуженото на Слави, че първи алармира за мед. сестри в Либия. Чест му прави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  23 Юни 2022 22:59ч.

  Джими е Джимо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясно е!

  23 Юни 2022 23:07ч.

  Следващите парламент и правителство трябва да са съставени от социолози, политолози, антрополози, политически анализатори, журналисти и един академик. Интересно, беше ли Лъжльото по-добър премиер, отколкото би бил Шнорхела? Или пък Мики Маус, или Тулупа, Хамстера, Цара....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи